Astrologisk Vejrudsigt

} Venus ● Neptun {

[ Venus i 23° i Krebsen i trigon til Neptun Rx i 23° i Fisken, 21. juni kl. 15.57 ]

• Vi er just gået ind i Krebsens Sæson — Solen (der bestemmer hvilken sæson vi er i) er i morges halv 6 gået i land på Krebsens lune & solbeskinnede strande; det er mandag & vi er tilsmilet af flere heldige & bløde sammenfald de kommende dage. Og det er rart ovenpå en uge, hvor vi mærker efterdønningerne af formørkelsessæsonen & Saturn●Uranus-kvadratet. Dertil er Jupiter — glæden, væksten & forståelsens planet — påbegyndt sin indre rejse med den årlige retrograd, for nogle dage siden, & måske driller Merkur Retrograd igen, da han stationerer for igen i morgen aften, at skifte retning til ret.

• Månen er gået i Skorpionens dybe, mørke, psykologiske vande i går eftermiddags & har dermed både mødt Solen i trigon i begyndelsen af Krebsen & indhenter i løbet af i dag både Venus & Neptun & skaber dermed en gunstig & givtig stortrigon i alle vandtegnene (den blå ligesidede trekant i horoskopet herunder). Stortrigonen mellem Månen i Skorpionen, Neptun i Fiskene & Venus i Krebsen giver smukke, dybe & kærlige følelser, en udpræget sans for skønhed & mennesker, samt et næsten sælsomt nærvær — føles det som om vi er mere sansende & i live end vi plejer? Er man i tilgift et godt sted i sit liv, kan den lette & legende lykke sagte boble frem i én & man ønsker dybe, nærværende & kærlige stunder med dem men holder allermest af.

• Lidt forstyrret bliver vi selvfølgelig også: Mars nærmer sig et T-kors med Saturn●Uranus-kvadratet & tilføjer dermed lidt hidsig, storladent fyrrighed fra Løven, Lilith & Merkur står i konjunktion i 16° i Tvillingen (& i tiltagende i kvadrat til Neptun) & kan gøre os til offer for negative tanker om os selv & vores normalitet — ligesom at Venus nærmer sig sit årlige selvværdslavpunkt: oppositionen til Pluto. Men hvis vi et kort øjeblik overgiver os & lader Månen, Venus & Neptun guide os, er der her en smuk forbindelse, der kan røre os dybt i sjælen, hvis vi tør overgive os til det.

• Venus’ bløde & harmoniske trigon-aspekt til Neptun, der står eksakt her til eftermiddag & gyder olie på vandene; hjælper os med at overgive os, acceptere, men også at nyde eksistensen & stå ved os selv. Neptun giver os mulighed for at drømme, fantasere & lege; stræbe efter vores idealer — for i dag virker de ikke som en fjern ønskedrøm, men som noget, der faktisk er muligt at opnå.

(Men selvfølgelig er alt ikke bare fryd & gammen, den vakse læser har selvfølgelig allerede bemærket, at der forekommer 5 kvadrat-aspekter i dagens horoskop; Mars i kvadrat til Uranus (tiltagende), Månen i kvadrat til Saturn Rx (aftagende), Saturn Rx i kvadrat til Uranus (aftagende) samt Solen & Merkur i kvadrat til Neptun (aftagende & tiltagende) & de vil selvfølgelig dominere nogles humør & oplevelse disse dage — selv i dag, til trods for de ellers harmoniske forbindelser. Der er dog også hele 5 trigon-aspekter & selvom de konfliktende aspekter oftest er mere dominerende, så er de 5 (Måne●Neptun, Neptun●Venus, Venus●Måne + Solen●Jupiter & Merkur●Saturn) næsten alle sammen eksakte & det er nogle virkelig gode forbindelser, hvorfor jeg vil mene, at de fleste vil kunne tappe ind i denne virkelig opløftende & harmoniske energi.)

• Dagens numerologi er også stærkt Merkur-styret; 5 er Merkurs tal, det udvekslende, dynamiske, frihedselskende & foranderlige 5’tal, der forvandler & udskifter — og som også er 2021s tal. Både Venus, Månen & Neptun står i løbet af dagen i 23° (23/5) & skinner et smukt & guddommeligt lys på alt hvad vi gør nu. 23 er i numerologien det mest beskyttede tal, her guider universet & vores vejledere os i hvert enkelt skridt vi tager. Men også hele dagens numerologiske vibration (1+2+6+2+0+2+1=14/5) giver i tilgift også 5! Og det er da spændende, når nu vi netop har forladt Tvillingens sæson (som Merkur hersker over) samt at han stationerer ret netop nu. Rigtig meget fokus på kommunikation & den åndeligt guidede en af slagens. Så hvem skal du fortælle, at du elsker i dag?

• Venus; kærlighedens, nydelsens, selvværdet & værdiernes plantet — der pt bevæger sig igennem Krebsens moderlige, omsorgsfulde & nærende tegn for at undersøge vores mest sarte & sårbare sider — står altså i eksakt trigon til fantasien, illusionerne & drømmene, men også sandhedens planet, Neptun, der står i eget grænseløse & undersøiske domicil; Fiskene. Når værdierne & idealernes planeter står i direkte forbindelse, aktiverer vi de dybere ønsker i os; for os selv som lysvæsner, men også for hele menneskeheden. Venus er den jordnære (naboplanet til Jorden), nydelsesorienterede skønhedselsker, der tager udgangspunkt i det nære & individets behov, mens Neptun (hendes højere oktav), den kollektive planet med det bredere fokus, der ønsker helhed, kærlighed & dyb forbindelse imellem alle mennesker. Kærlighed & kreativitet er altså dybt favoriseret disse dage, ligesom længsel & blidhed, eller sårbarhed, også kan føles meget nærværende.

• Denne forbindelse imellem Neptun & Venus har et særlig stærkt fokus på det næstekærlige, men også det helt nære, vores følelser & sansninger, når de begge befinder sig i vandtegn. Dette er en af de allerfineste forbindelser der findes astrologisk. Her smelter idealerne, forestillingsevnerne & drømmene sammen med kærligheden, nydelsen, værdierne og ønskerne. Drømmene synes tæt på & med trigonen fra Månen (til både Venus & Neptun) & sekstilaspektet til Pluto i Stenbukken, synes muligheden for at manifestere med dem igennem vores intuitive instinkter & langsigtet stålvilje ikke bare mulige, men næsten uundgåelige.

• I nogle tilfælde kan man, under Venus●Neptun-forbindelsen, møde en særlig flamme. Det kan føles som om de virkelig ser en, kan fornemme ens væsen intuitivt eller måske blot kigger os dybt ned/ind i sjælen. Dette kan føre til en stormfuld forelskelse eller meget intens forbindelse (kan også være venskaber). Det behøver dog ikke “ende” med en livslang relation (selvom det er muligt); det kan meget vel være en sjælsforbindelse fra et tidligere liv, der enten skal vække én eller bringe en tættere på os selv. Men(!) i stedet for at kaste sig hovedkulds i forelskelsens arme (som man kan have en tendens til med dette aspekt især når det mødes imellem Krebsen & Fiskene, well hello mr. romantico), vil jeg dog anbefale at man bruger Fiskens blide, rummelige næstekærlighed, & Krebsens dybe familiære nærvær til at blive genkendt & genkende, tilgive og acceptere, samt at møde sig selv & den anden i tillid. Dvs i stedet for at handle på alle vores impulser & kaste os ud i højstemte & måske endda dramatiske ballader, så måske snarere lade begivenhederne komme til os; bruges Venus’ magnetiske tiltrækningskraft (forstærket af Solen i Krebsen i trigon til Jupiter) & invitere ting, mennesker & oplevelser ind i vores liv ved at være parat til at modtage alt godt & derefter (og dette er i sandhed den mest tricky del) at tillade dem at komme ind i vores liv.

• Møder man ikke lige den adelige på den stolte, hvide ganger er disse dage oplagte til at fantasere om vores idealpartner. Er du træt af kærlighedens skuffelser? Eller har du været igennem et voldsomt brud i 2020 eller foråret, fx, så er nu det helt rigtige tidspunkt at definere, hvad det egentligt er du leder efter i en partner eller et parforhold… hvilke kvaliteter ønsker du? Hvad har du i grunden brug for? Og er der egentlig rigtig plads til et andet menneske i dit liv? Hvis ikke, giver det i min optik mening at skabe den plads. I hvert fald hvis vi er seriøse mht den der kærlighed.

• Mange ting (kulturens programmering, generel travlhed, familiemønstre & pessimistiske overbevisninger, der ender med at blive selvopfyldende profetier, fordi vi i frygt skubber andre væk, mm), kan ubevidst ligge & forhindre os i at tiltrække/være åbne overfor den kærlighed, vi egentlig drømmer om. Nogle vil måske også opleve at deres idealer & idéer (Neptun) overhovedet ikke stemmer overens med deres behov & dybe ønsker (Venus) — og det er selvsagt (især hvis denne diskrepans er ubevidst) opskriften på sabotage. Det er svært at få det, som man vil have det, hvis man ønsker to modsatrettede ting… det er oftest de indre konflikter, der skaber de ydre. (besked til mig selv, også).

• Dette aspekt inviterer os imidlertid til at tilgive (& undersøge) vores dybeste behov: Hvad ønsker vi os i kærlighed? Drømmer vi om en frelser? En substitut-forælder? Eller en, der kan give vores liv mening? En der kan bære os ud af vores ulykke, eller fikse alle de ting, vi ikke selv orker, kan lide eller finde ud af? Og i så fald, hvor er det vi ikke er fyldt op? Hvad er det vi selv mangler? & er det egentlig en opgave for en fremtidig partner — eller bør vi i virkeligheden finde en måde at fylde os selv op her?

• Eller har vi et ideal omkring, hvordan vores partner skal være, som er så specifikt at det måske bliver en måde, hvorpå vi sørger for at sortere alle potentielle partnere fra? Et sted, hvor vi forhindrer os selv i at indgå i kærlige relationer, fordi vi enten føler, at vi selv ikke lever op til vores ønskede ideal — eller vi rent faktisk ikke tør åbne os overfor et andet menneske, fordi vi er bange for at blive afvist på det, der er os allermest sårbart?

• De fleste menneskers manglende evne til at indgå i relationer skyldes en af ovenstående. Det er ikke fordi vi er forkerte eller uværdige til kærlighed — tværtimod faktisk — men fordi vi er usikre på os selv, fordi vi har oplevet svigt eller afvisning tidligere i livet — eller fordi vi (pga diverse oplevelser) er blevet overbevist om, at vi er ikke er værdifulde. Det kan skyldes uinteresserede forældre, omgivelser, der ikke forstod os, anerkendte os eller respekterede vores grænser, mm. (Dette kan hurtigt bliv et langt rant om familiemønstre, dysfunktionelle idealer om kærlighed eller manglende evner til at mærke, respektere eller kende egne (eller andres) grænser, da vi alle — i en eller anden forstand — er opflasket med overgrebskultur, hvor samtykke til selv de mest basale ting (såsom, hvad & om man vil spise som barn — hvem man vil hilse på/anerkende (især fremmede voksne) — som man (i gamle dage; læs 90’erne) blev tvunget til, fordi forældrene blev flove over, at man ikke var høflig eller velopdragen, fx.). Men det må blive en anden gang. Det, bundlinjen er, er, at mange bærer rundt på skygger, traumer & blokerende overbevisninger, der forhindrer os i at have de liv vi drømmer om. Og det behøver ikke kun handle om kærlighed; penge, at følge vores hjerte — karrieremæssigt, kærlighedsmæssigt eller kulturelt — kan være ligeså belastet — og her kan denne forbindelse mellem Venus●Neptun altså heale ind i os, ved at hjælpe os med at se disse mønstre & tilgive dem).

• Det korte og det lange er altså, at vi under dette aspekt kan blive positivt bevidste om vores blokeringer vedr kærlighed, kreativitet, værdighed, selvværd eller vores drømme. Hvilket giver os rige muligheder for at udforske, lege, være kreative & ikke mindst nyde. Romantik (har man allerede en partner), egenomsorg, afslapning & dagdrømmeri er i højsædet & dermed oplagte beskæftigelser. Ligesom vores ønske om at forbinde os med andre igennem blid berøring, at kigge hinanden i øjnene, være nærværende eller dyrke bevidsthedsudvidelse igennem samtaler, tantra eller andre spirituelle ritualer er oplagte (selvom en formørkelsessæson ikke er tidspunktet for at sætte intentioner, men snarere er tid for at slippe, overgive sig & hæve sin vibration (er man til det)). Men mindre højtragende aktiviteter (så længe de ikke kræver det store fysisk) er også gode; såsom at se film, underholdning, dyrke skønhed igennem pleje, afslapning, bruge tid sammen med kære venner, rydde ud eller forskønne sine omgivelser.

• Men også tilgivelse er en aktivitet, man kan få særlig meget ud af at dyrke: Både at tilgive sig selv, men også alle omkring én. Tilgive omstændighederne, tilgive alle menneskene (thi de ved ikke bedre, som Fisken Jesus sagde (han er født i marts, ikke juleaften)), tilgive sine egne manglende evner, standhaftighed eller vilje; tilgive de fejlslåede forsøgt, tilgive det almindelige, ordinære, kedelige, praktiske & elske sin plads lige midt i verden; i familien, i livet, som menneske, på Jorden. Alt hvad vi gør nu, har potentialet til at ende ud meget smukt!

• Medfølelse, empati & evnen til at sætte sig i andres sted er også særlig højnet, hvorfor vi kan ønske at være der for andre, hjælpe, støtte, udvise omsorg, donere, udføre frivilligt & velgørende arbejde — eller protestere på andres vegne, derfor er dette også er et oplagt aspekt at afholde en kærlig demonstration under, komme med opråb om uretfærdig eller uværdig behandling — der kan ekkoe i folks sind & hjerter!

• Generelt er der blevet rusket rigtig meget op i alting de seneste par måneder & for nogle kan realiteterne måske have ramt lidt hårdt: Livet er ikke sikkert; fremtiden er ikke (nødvendigvis) sikker; vores kære skal dø en dag, ligeså skal vi; tiderne forandrer sig (endda drastisk for tiden); vi forandrer os — og det kan godt gøre lidt ondt. Men på bedste Skorpionmanér må vi konfrontere det & med Månens dybe instinkt & mod i Skorpionen skal det nok gå godt! Når Skorpionen (som Månen står i netop nu) oplever smerte, ved den, at den blot skal dykke endnu dybere ned; længere endnu, til den når lyset i sit indre. Ligeså skal vi! Det er en ganske velkendt proces for det faste vandtegn, men for de fleste andre tegn, kan det godt være ret så angstprovokerende. Vandtegnene har generelt en virkelig god rekreationsevne, selv Fisken, der ikke nødvendigvis er kendt for sit stærke helbred. Så oven på al denne transformation; gamle undertrykte følelser, fortrængte traumer & uhensigtsmæssige mønstre, der er væltet op til overfladen de sidste mange uger, så dulmer den blide Venus●Neptun kontakt med Månen som sidevogn — og derfor skal vi alle nyde det hele ekstra meget, denne mandag. For vi er altså ikke helt færdige med 2021’s insisterende forandringer!

..
..
Billede 2) er af Claude Monet & hedder “Marine near Etretat”, 1882.
Alle andre billeder er af Alphonse Osbert (1857-1939).


} Fra • Tvillinge-tå • til • Krabbeklo {

[ Tvillingens sidste grad & noget om angst, d. 20. juli kl. 04.10 — 21. juli kl. 05.20 ]

• Just inden solopgang i morges gik Solen ind i Tvillingens 29. & aller sidste grad & satte dermed trumf på Tvillingens lære for i år. De sidste 3 grader af ethvert tegn kalder man kritiske, da de er særligt potente. Det skyldes at energien er intensiveret & at vi høster den samlede erfaring som sæsonen har tilbudt os. Det betyder for os, at de seneste dage, hvor Solen er spadseret igennem de sidste tre grader af Tvillingen, kan have været ganske heftige for vores sind. Lidt groft kunne man sammenligne det med en eksamen — på en 6 sporet kognitiv motorvej. Her spørger Solen os, hvad vi har lært & om vi fik det hele med. Derfor kan vi være blevet bombarderet med tanker, idéer, bekymringer, forpligtelser, opgaver, etc denne uge.

• Derfor er det heller ikke underligt, hvis det virkelig har suset for dig på øverste etage de seneste par dage; at tankerne har kørt rundt, kastet sig hid & did i et væk eller mylder — eller man måske har følt bragende angst eller overspændthed.

• Angst opstår, når vi bevæger os igennem en energi, der er højere end den kroppen pt befinder sig i. Det er et ønske om forløsning fordi nerverne eller sindet er overstimuleret & derfor har brug for at frigive eller kanalisere denne kraft, der rejser igennem kroppen, ud. At synge eller danse kan lindre det kropslige ubehag, hvis man kan rumme at bevæge sig, mens angsten står på.

• Der findes en række tegn, der er mere disponerede for angst end andre (selvom alle tegn selvfølgelig kan lide af angst). Her er Tvillingen (mentalt overload), Jomfruen (behov for orden/kontrol), Skorpionen (behov for kontrol) & Vandbæreren (mentalt overload/behov for systemer) de mest modtagelige. Ligesom planeterne Pluto & Uranus begge kan give angst — enten i udfordrende huse eller aspekter i fødselshoroskopet — eller i udfordrende huse eller aspekter i transit. Merkur & Saturn kan også give/bidrage til angstprægede aspekter. Og faktisk har vi denne periode to udfordrende aspekter til netop Venus●Pluto & Saturn●Uranus. Saturn●Uranus-kvadraten, der nok er 2021s allerstørste aspekt, der jf Uranus nervøse energi kan slide en del på nerverne & dermed gi angst — & Venus●Plutos årlige opposition, der nærmer sig, en forbindelse, der næsten altid giver drænende mindreværd & øgede kontrolbehov (der kan være svære at indfri) & dermed give angst.

• (Det betyder selvfølgelig ikke at alle Tvillinger, Jomfri, Skorpioner eller Vandbærere lider af angst). Men nogle tegn er mere disponerede, hvilket også betyder at vi under Tvillingens sæson kollektivt mærker denne tendens. Dvs at flere kan opleve angst under Tvillingens sæson, da Tvillingens energi er intens & farver os allesammen kognitivt.

• Tvillingens arketype har altså vist sig for os de sidste par dage & holdt det universelle spejl, som Tvillingen agerer, op for os, så vi med nysgerrighed får mulighed for at undersøge os selv & den anden side igennem the other (vores egen indre “Tvilling” vi ser i vores næste — & i spejlet). Polariteten & dualiteten er dér, hvor vi erfarer & finder vores egen fulde helhed i bevidsthedens møde med andre. Denne sæson har været særlig intens i år (& føltes utrolig lang i fht hvor hurtigt, dynamisk & bevægelig Tvillingens energi er) — både pga formørkelsessæsonen, men også fordi vi på nogle områder har mærket 2021s helt store tema. Er man faldet lidt fra hinanden over de seneste uger eller føler sig fragmenteret, porøs eller skrøbelig i sindet — eller måske endda knust, skal man dog ikke fortvivle.

• Krebsens healende sæson er vant til at bygge os op & lappe os sammen igen. Krebsen undergår i løbet af sit liv en lang række sorger & dybe sårede følelser, hvor de oplever at få slået skjoldet i stykker; blive knust lidt hver dag, som den så langsomt igen heler fra. Så Tvillingens dybe mentale oprydning skal nok falde på plads i os de kommende uger & læges i det moderlige, kardinale vandtegn. Jo mere ituslåede vi oplever at være, desto lettere vil det være at stykke os selv på plads & sammen på en måde, der er tro imod vores egen indre natur. Derfor giver det også mening at omfavne sine brudflader & holde sig selv med milde & kærlige favne disse dage. Vi kan stole på processen igennem Dyrekredsen, da den altid guider os fra den ene yderpol til den anden & lader os læges & vokse kontinuerligt hver gang vi bevæger os igennem tegnens forædlende cyklus. Jo mere vi kan omfavne & arbejde med energier, desto lettere vil vi komme hjem i os selv (igen) — denne proces kunne vi også kalde for sjælens alkymi.

• Når vi står på brinken af Krebsens energi & er ved at slippe Tvillingens, bliver vi bedt om at skifte perspektiv fra vores tanker til vores følelser. Det betyder ikke, at vi skal dømme eller være enige/uenige med de ting, der sker omkring os, men blot at vi skal begynde at se vores omgivelser i et nyt lys. De to energier vil kunne opleves som en bølge, der rejser sig & en bølge, der slipper. Når Solen i morgen tidlig skifter tegn vil vi opleve et ganske markant skifte, fra et meget sinds/intellektstyret udgangspunkt til et dybt følende. Under Tvillingens sæson kan vores sind spille os et puds, vi kan forsøge at retfærdiggøre, hvorfor & hvordan vi føler — under Krebsens sæson er vi nødt til at føle vi hvad vi føler — uden intellektuel distance — & bare mærke hvad der rejser igennem os & håndtere dem.

Det kan give mening at stille sig selv disse eller lignende spørgsmål i lyset af Tvillingens sæsonafslutning, at vi officielt har forladt formørkelsessæsonen, at Saturn●Uranus (2:3) kvadrat atter er aftagende & Merkur Retrograd stationerer ret disse dage (han skifter retning d. 22).

~ Hvilke hændelser eller begivenheder har bragt dig indsigter på det seneste?
~ Hvilke Merkur Rx temaer har meldt sig? (Vi går ind i hans post-skygge periode fra d. 22 — 7. juli en oplagt til at erkende, integrere & implementere hans indsigter).
~ Hvad har du oplevet de seneste døgn af Tvillingen sæson?
~ Hvad er der sket den sidste måned, hvilke indre (eller ydre) porte har åbnet sig for dig under formørkelserne & får du høstet det fulde udbytte af disse muligheder?
~ Hvad har du lært — en ny færdighed, du kan træne eller mestre?
~ Hvor er du vokset & i så fald hvordan?
~ Er du gået i stykker; hvis ja, hvad har du brug for for at hele bedst?
~ Har du sluppet noget gammel bagage, der skal æres & sendes afsted med taknemmelighed?
~ Er der noget, der har vakt din nysgerrighed eller overrasket dig den seneste måned?
~ & hvor er du begyndt at se anderledes på en situation, et menneske, en historie eller dit liv?
+ hvad er næste skridt for dig nu?

..
..
Billede 1) Albert Lynch (1860-1950) & hedder “The Last Rays”.
Billede 2) er af Joseph Tomanek (1889-1974) “Nymphs Dancing to Pan’s Flute”.

} Mange • skift {

[ sæsonskift & en tæt pakket uge ]

Søndag d. 20. juni: Jupiter går retrograd 2° i Fiskene, kl. 17.04
..
Mandag d. 21. juni: Solen skifter tegn & Krebsens sæson begynder, kl. 05.21
— Sommersolhverv kl. 05.32
— Venus 23° i Krebsen 🔺️Neptun 23° i Fisken, kl. 15.57
..
Tirsdag d. 22. juni: Merkur går ret 16° i Tvillingen, kl. 23.59
..
Onsdag d. 23. juni: Solen 2° i Krebsen 🔺️Jupiter Rx 2° i Fisken, kl. 12.11
— Sankt Hans aften
..
Torsdag d. 24.juni: Venus 26° i Krebsen i opposition til Pluto Rx 26° i Stenbukken, kl.01.39
— Fuldmåne 🌕 3° i Stenbukken, kl. 20.39
..
Fredag d. 25. juni: Neptun går retrograd 23° i Fisken, kl. 21.21
..
Lørdag d.26. juni: ingen eksakte aspekter.
..
Søndag d. 27. juni: Venus skifter ind i Løven, kl.06.26

• Som I kan se bliver denne uge virkelig vild. Størstedelen af alle aspekterne er dog meget positive, kreative & milde – men det ændrer ikke på at Venus•Pluto oppositionen er en hård nyser, at vi helt ekstraordinært har 3 planeter, der skifter retning, en Fuldmåne & to tegnskift.

• Hold tungen lige i munden for der er fart på lige i øjeblikket.
Hav en dejlig, kærlig regnvejrsmandag med bløde undertoner fra Krebsen & Fisken ✨
..
..
Billedet er en detalje fra Hieronymus Bosch venstre panel af hans episke maleri “The Garden of Earthly Delights” ca. 1500.

} Jupiter • Retrograd {

[ Jupiter Retrograd i 2° i Fiskene, 20. juni kl. 17.04 — Jupiter Ret i 22° i Vandbæreren, 18. oktober kl. 07.29 ]

• Jupiter har i nogle dage nu stationeret retrograd, men her til eftermiddag begynder han altså sin årlige baglænssnurrende bevægelse. Når en planet skifter retning skaber det nogle energistrømme, vi i det kollektive kan opleve ret kraftigt. Derfor vil nogle af temaerne beskrevet her under også have kunnet mærkes af nogle fra omkring d. 14. juni.

• Jupiter går retrograd hver 13. måned & er ca. retrograd i 4 måneder. Derfor står han omtrent et år i hvert tegn i Dyrekredsen & skifter dermed tegn for sine indadvendte erkendelser under sin retrograd hvert eneste år. I år er han dog “både” i Vandbæreren, hvis år han egentlig befinder sig i, & på et kort visit i Fiskene, hans natside hjemtegn, som han i gammel tid var hersker over, før Neptun blev Fiskens moderne hersker. Det betyder både at det er omkring 12 år siden, at han stod i Vandbæreren (& Fiskene) sidst — & at vi pt får et lille smugkig ind i den kollektive rejse Jupiter tager os på i 2022.

• Helt præcist har han siden aftenen d. 13. maj stået i Fiskene — en herlig, mere sorgløs placering — hvor han har slået temaer an omkring tro, åndelighed, kreativitet, dybere forbindelse, fælles bevidsthed, kærlighed, healing, mm. Nogle vil kunne have mærket denne blide & ekspansive energi, der har ligget som sød underlægningsmusik under resten af det astrologiske orkester længe, mens andre først vil bemærke den disse dage. Denne forsmag på, hvad vi kollektivt skal undersøge, blive bevidste om & vækste i 2022 er dog ikke kun fryd & gammen. Bevidsthedsudvidelse er altid på programmet med Jupiter (også den erkendelse, der kan være smertefuld & sårende at nå) & med hans retrograd de kommende 5 uger i Fiskene (før han skifter tilbage til Vandbæreren) vil vise os dybere sider af os selv & vores tilgange til religiøsitet, overtro, spiritualitet & åndelighed.

• Jupiters baglæns bevægelse inviterer os altså til at arbejde med et sted i vores liv, hvor vækst er hæmmet. Det tegn han står i farver temaet for, hvor det er, mens vores egen personlige Vandbærer-/Fiske-placering i vores fødselshoroskop — altså i hvilke huse — viser os, hvor vi personligt skal vokse. Nogle vi opleve en tillid, ro, en øget, smittende optimisme, en øget taknemmelighed eller følelse af at være heldig (eller held i uheld) eller en længsel efter noget nyt eller mere. Andre vil allerede have oplevet disse temaer siden midten af maj & vil nu se nattesiden af disse følelser.

• Da Jupiter nu befinder sig i 2° i Fiskene inviterer han os til åndelig eller spirituel introspektion. Vi kan endda opleve en kollektiv spirituel vækkelse. Men hvordan ser vores egen åndelig forbindelse egentlig ud? Tør vi skylle alt vi har hørt & læst om *spiritualitet*, love and light & næstekærlighed ud i lokummet (undskyld mit franske, men det er der, det hører til) & så helt uden påvirkninger udefra “bare” mærke ind i vores egen, indre sandhed? Internettet er de seneste år svømmet over med en form for lyserød spiritualitet, der henvender sig til unge, især købedygtige kvinder, der kan få mere indhold i livet, blive renere i sjælen & måske i overført betydning købe aflad for deres tidligere “synder” igennem de rigtige slogans, krystaller & englekort. & Dont get me wrong, jeg synes det er vidunderligt, at vi kollektivt har fået en bevågenhed på, at det ikke kun handler om, hvordan vi ser ud eller hvor meget vi træner/spiser. Det er så udviklende & godt for os alle, at hele fitness/helse-segmentet har fået øjnene op for psykologisk & sjælelig velvære igennem selvudvikling & *spiritualitet* — Verden er på vej til at blive et bedre sted.

• Men(!) Jupiter handler også om at være ærlig, forstå sig selv & livet & gå imod strømmen, hvis ens autenticitet afhænger af det. Så hvor kommer vi til at være mere optagede af at se rigtige ud, sige det rigtige, signalere det rigtige end rent faktisk at leve det? Det får vi mulighed for at undersøge under denne Jupiter Retrograd.

• Jupiter hersker over overskud, generøsitet, optimisme, selvtillid, tillid, glæde, sjov, eventyr- & rejselyst samt overflod & lykke. Men også vores evne til at udvikle os, ekspandere, udvide vores horisonter, især indenfor religion, filosofi, erkendelse, visdom & højere (ud)dannelse. Er der et område, du oplever blokade på? Er du bevidst om det, eller er der områder i livet, hvor du altid har tænkt, at det ikke var for dig/din smag/noget du havde lyst til? & er det indprintede overbevisninger eller en reel afspejling af din lyst? Det kan være uhyre svært at navigere i, hvad der er vores egne dybe meninger, fornemmelser & holdninger — & hvad der moralsk, frygtstyret eller kulturel programmering, vi ukritisk har internaliseret & anvender som vores egen sandhed. Så hvor skal vi udvikle os de kommende 4 måneder? En god måde at gribe det an på, kan være, at reflektere over, hvad du har lært om dig selv siden 27. marts & igen fra 13. maj? Disse erkendelser, vil vi undersøge fra nu af indtil oktober. Når vi tør rydde op i vores sind, vi kan fortsætte med at vokse & vækste på det indre plan & det hjælper Jupiter os med nu. Om det så er vind i lykke-sejlene, romantik, øget rigdom eller øget (selv)forståelse er hip som hap. Hvis en kanal er stoppet, må den renses for at vi kan have balance i hele vores system & på den måde kan en mangel, et mindreværd eller en overbevisning et sted i vores system blokere for overflod i et andet sted.

• Når Jupiter står først i Fisken & siden hen i Vandbæreren (han skifter tilbage til Vandbæreren d. 28. juli kl. 16.34), så er det vores tro (Fiskene) & det vi ved (Vandbæreren), der skal have en tur under luppen. Jupiter er kendt for at forstørre alt kan kontakter, men i denne periode vender han altså sin energi indvortes & giver os både mulighed for at reflektere over, hvorfor storhed eller vækst forbliver uindfriede på nogle områder i vores ydre liv/på det fysiske plan; men giver os også mulighed for at anvende hans evner på vores indre landskaber & åbne for en større åndelighed eller en dybere forbindelse til os selv.

• Vi begynder med den blide Fisk, som Jupiters humoristiske & optimistiske energi befinder sig rigtig godt i. Er Jupiter hjemme i Skyttens sandhedssøgende, eventyrlystne & videbegærlige ild, så er han anderledes tillidsfuld, lykkelig & magisk i Fiskenes bevægelig fællesmenneskelig vand. Så har du nogensinde forvekslet en blid, næstekærlig Skytte med en Fisk? Ja, så er Jupiters energi årsagen. Både Skytten & Fiskene er optaget af religiøsitet. Hos Skytten ser vi trosretninger i alle afskygninger, så længe det handler om at være på en bevidsthedsudvidende jagt efter den dybere fællesmenneskelige sandhed — eller sandheden, kunne vi sige. Hos Fisken er de mange forskellige & diverse religioner erstattet med en dyb, from tiltro eller åndelighed, hvor Fisken ikke længere behøver at erkende for at eksistere i Verden (som Skytten), men nu blot kan overgive sig til sin egen fornemmelse & den dybere, indre forbindelse til Gud med et sart, men spindelvævs-stærkt “jeg tror”. Visheden er ikke nødvendig for Fisken, når troen kan flytte bjerge & Fiskens egen dybe fællesmenneskelige natur er så tæt forbundet med Kristus-energien, at de ligeså godt selv kunne begynde at udvikle stigmata (red. blødende hænder fra de nagler Jesus blev korsfæstet med, som særligt troende eller åndelige personer udvikle/r(ede)).

• Det er med andre ord nu, at vi skal reflektere over os selv, vores forhold til tro (& senere hen efter 28. juli, viden). Så er du i sjælelig fred med livets udfordringer, nedture, sorger, tilgivelse & i forbindelse med andre? Har du en dyb iboende tillid & en følelse af at være elsket uanset hvem du er & hvad du gør? Denne proces åbner for en sjælelig udvidelse, hvor vi får mulighed for at vokse ind i vores egen tro & væsen. Der er mange religiøse & spirituelle dogmer igennem historien, der insisterer på, at vi skal gøre os fortjent til frelse, kærlighed, himmerriget, etc, ved at regulere vores indre, barbariske dyr & kun gøre gode, kontrollerede, intellektuelt funderede handlinger. For mig at se, er det ekstremt vigtigt i denne tid, at kunne skelne imellem Den Kristne Kirkes strenge doktriner, der taler imod lyst, tilpashed, nydelse, tilladelse & løssluppenhed & så den frigjorte, tilgivende & rummelige åndelighed, der er fælles for alle mennesker & som ikke er bundet af kultur, tradition, overbevisninger eller gudebilleder. Mange af de spirituelle overbevisninger vi ser i dag bygger på den kulturkristne tankegang & mimer dermed en katolsk/protestantisk foragt for det kødelige, dyriske & en ophøjelse af ånden, det rene, fromme & umenneskelige. Måske endda det asketiske. & det ER sandt, at Fisken kan have en tendens til at glemme (eller forsage) den jordiske krop, fordi den instinktivt fornemmer, at alle sjæle lever evigt, men at vi blot skifter ham i ny & næ. Det er dog væsentligt ikke at fravælge den jordiske eksistens med både nydelse & lidelse fordi man tror, at det at afskrive den menneskelige oplevelse gør en “bedre”, “renere”, mere “rigtig”, “værdig” eller “spirituel”.

• Denne transit handler altid ikke om at træde ned af en nykristen asketisk tankegang, der skjuler sig bag krystaller & røgelse, nej, det handler om at turde åbne sit hjerte, være forkert, begå fejl, være syndig, fejlbarlig & menneskelig & SAMTIDIG kunne elske & tilgive os selv (& andre). Så oplever du snært af foragt, følelser af, at andre er forkerte (eller at du selv er forkert), at der findes godt & dårligt, rent & urent? Ja, så er der emner & områder i dit liv, der nu kan heales med Jupiter Retrograd.

• Nu bliver vi nemlig bedt om at finde ind til vores egen rummelige & dybe sandhed, vores ubetingede & evigt tilgivende hjertevisdom. Her kan det perfekte (& Skyttens jagt på sandheden) godt fise af, for denne type åndelighed & næstekærlighed handler om det Jesus (Buddha & nogle steder Muhammed) faktisk prædikede (& ikke de værdier, der beskrives i Bibelen & praktiseres i Kirken & den kristne tro). Men et oprigtigt ønske om at elske sin næste som sig selv (der jo ER os selv) uden forbehold, uden kritik, uden rettelser eller ønsket om at korrigere, afvise eller ændre dem. Det kan være meget let at papegøje, at vi alle er hænger sammen i ånden, men forstår vi konsekvenserne i dybden? Tør man rent faktisk leve, som var ens næste sig selv? Tør man give alt man har væk i tillid til, at det man selv har brug for kommer til en af andre veje? Forstår man, at det betyder, at al lidelse er ens lidelse & ikke blot som en idé, men som en konsekvens? Forstår man, at medmindre man aktivt er en del af løsningen, så bidrager man til problemerne med sin venden det døve øre til? Det kan være utrolig svært at mestre den rene spirituelle impuls, men ikke desto mindre er det noget den modne Fisk gør. Og en mulighed vi alle bliver inviteret til at undersøge de næste fire måneder.

• At reflektere over sin egen plads i verden; sine privilegier & sine velsignelser giver SÅ god mening disse dage (især fordi Solen, Jupiter & Månen danner en blid & harmonisk stortrigon med et højt energiflow, hvor vi har mulighed for at se os selv fra flere sider; det er især spændende fordi Jupiter står i Fiskenes altruistiske & intuitive tegn, der forbinder os til det ubevidste, arketypiske lag af vores fællesbevidsthed (Akasha), at Månen står i Skorpionens dybdegående & synske tegn, der giver os en dybere forståelse af det underbevidste & vores relationelle programmering samt at Solen står i sindet & bevidsthedens tegn, Tvillingen, der giver os evnerne til nøgternt at undersøge, sammenligne & analysere de data vi får retur. Vi har med andre ord mulighed for at dykke dybt ned i vores egen underbevidsthed, samtidig med at vi fornemmer de dybe fællesmenneskelige strømninger & sluttelig kan se & forstå det hele klart med vores dagligdags bevidsthed).

• Når Jupiter så d. 28. juli bevæger sig tilbage i Vandbæreren vil denne sjæleundersøgelse skifte retning & en ny interesse vil træde i forgrunden. Derefter vil vi opleve at blive optagede af, hvad det højere formål med os egentlig er; hvad er meningen med vores eksistens & hvor er vores plads i verden? Her vil Jupiter stille spørgsmål ved, hvad vi egentlig ved & hvorfor vi føler os overbeviste om de ting, vi er sikre på. Her tror vi ikke længere, men tager fat på de områder vi anser for faktuelle sandheder.

• Videnmæssigt er denne periode oplagt til at genbesøge & revurdere de ting vi ved & reflektere over dem. Der er noget læring vi har erfaret, som vi nu skal samle op på. Det kan være fornuftigt at repetere stof eller viden & læser man til eksamen, giver det mulighed for at få nogle detaljer med, som vi måske har overset. Vi kan også på ny blive optaget af retfærdighed & der vil være områder, hvor vi ikke oplever at den sker fyldest. En kritisk revision af fortidens afgørelser giver også mening & at revurdere sandheder, opfattelser, afgørelser & fakta. Tilgangen skifter fra den åndelige intuitive hos Fiskene til en mere intellektuel vidensbetonet hos Vandbæreren. Fremtiden & hvordan vi i fællesskab skal bebo, befolke & samarbejde om den, vil også tage fart de kommende 4 måneder, men her har vi brug for mere end Fiskens tro, drømme & fantasier. Der må frembringes mening & vi vil afsøge baggrundsviden vi kan basere vores idéer & visioner om fremtiden på.

• Vi vil formentlig også se temaer fra Måneformørkelsen i Skytten d. 26. maj, da Jupiter både herskede over den lumination & var det primære aspekt under kulminationen, da han både stod i kvadrat til Solen & Månen. Nogle af de emner, der var oppe dengang vil komme til syne igen i en ny form. Da energien nu bremser op vil vi få mulighed for at stoppe op & reflektere over den vej vi pt befinder os på i vores liv & om det rigtige for os vil være at fortsætte af den, eller om vi måske skal gå andre veje. Husk den lige vej er ikke altid den mest indsigtsrige.

• Når Jupiter går retrograd vil vi opleve at mange af de ydre projekter & processer vi har gang i mister tempo. Det er ikke nødvendigvis fordi de reelt set taber momentum eller holder op med at være aktuelle, men snarere fordi vi har brug for hvileperioder, hvor vi udfolder os på de indre planer i stedet, mens udviklingen, væksten & projekterne i den ydre verden får sig lidt betænkningstid. Og hvis man tænker sig om, er det jo godt, at vi ikke bare ser ekspansion i det uendelige eller en hæmningsløs vækst, hvor vi vokser hurtigere end vi selv følge med (det er desuden noget af det, der er gået galt mht den industrielle udvikling, der er endt med at vokse os over hovedet & vækste på vores & Jordens bekostning fremfor på vores præmisser).

• Og husk, den bedste måde at arbejde med Jupiter på er ved at have tilTRO, være ærlig, optimistisk & taknemmelig. Hvor kan vi være mere taknemmelige & hvor kan ve fejre livet mere? I perioden fra nu indtil d. 28. juli er hjertevisdom, hjælpsomhed, kreativitet, drømme, åndelig vækst, langsommelighed & meditation i højsædet. Og fra 28. juli — 18. oktober ser vi en afsøgning på gammel viden, mening, undersøgelse, retfærdighed, autenticitet & modet til at søge i en anden retning — gå imod strømmen & finde sine egne veje.

..
..
Billederne er af Giovanni Battista Tiepolo (1696–1770) & hedder “Armida Encounters the Sleeping Rinaldo”, 1742-45 & “Apollo & Daphne”, 1744-45.
Billede 3) er venligst lånt af Cafe Astrology.

} 1. kvartals • Måne {

[ Post Solformørkelse & 1.Kvartal Måne i 27° i Jomfruen, 18.juni kl. 07.54 ]

• I dag står Månen præcis halv mellem ny & fuld. Det er en overgangsfase, der afvikler energierne fra de to kraftfulde formørkelser vi så for en & 3 uger siden. Energierne er dalende, men stadig intense, selvom vi også begynder både at kunne se lidt ud af den mentale tåge, der har ligget over os de seneste uger. Samtidig kan vi også opleve, at energien begynder at vende sig mere indad.

• Det skyldes både at vi nærmer os Krebsens følende vand-sæson & at både Jupiter & Neptun begynder at forberede sig til deres årlige retrograder.

• Men vi oplever også en lyst eller impuls imod at handle. Det store rekalibrerings-tema fra Solformørkelsen d. 10, når et springende punkt i dag. Der skyldes at 1.kvartal Månen markerer den første krise i Månecyklussen & dermed et konfliktende oplevelse vi er nødt til at handle på. Solen står i slutningen af Tvillingen & Månen er ved at binde sit organiserende & analytiske besøg i Jomfruen op. Derfor danner de det aktiverende,  dynamiske aspekt: kvadraten.

• Når Solen & Månen står i kvadrat oplever vi en konflikt eller spænding (oftest indre) imellem vores væsenskerne (Solen) & vores instinkter, indre liv eller dybe behov (Månen). Vi kan stå i en situation, hvor vores idéer eller opfattelse af, hvad der sker omkring os & hvad vi er nødt til at gøre, står i kontrast til hvad vi selv har brug for, længes efter & næres ved.

• De seneste par dage har vi mærket efterdønningerne af Saturn●Uranus-kvadraten, 2021s aller største aspekt (der kun finder sted hvert 14. år, men som i år helt exceptionelt optræder 3 gange)! Dette aspekt viser os en nye vej, en vej ind i fremtiden; ud af gamle, stivnede strukturer med et fikseret fokus på resultater & fremtiden & ind i en ny, nærværende & sanselig nutid, hvor vores tilknytninger altid er funderet i os selv fremfor i ydre skatte & besiddelser.

• Men det er også smertefuldt at sige farvel, løsrive sig fra de spændetrøjer vi har taget på af høflighed, for at blive socialt accepteret, elsket eller tilhøre en bestemt gruppe. Vi får nu mulighed for at opdage & opleve friheden i at udfolde vores sande, indre natur. Hvilket kan føles både angstprovokerende for os & faretruende for vores mere usunde & codependent relationer.

• Kombinationen imellem Saturn●Uranus & 1.kvartal Månen viser os steder, hvor vi er nødt til at sige nej, træde ud af konsensus & vælge os selv, vores grænser, behov & følelser først. For at vi kan være mere os selv & mere nærværende overfor de mennesker vi vælger at drage omsorg overfor.

• Selvom det kan føles voldsomt, kan vi nu med Jomfruens analytiske, organiseringsevner løse de logistiske problemer vi måtte støde på i den ydre verden (som Merkur Retrograd måske besværliggør yderligere for nogle), selvom det ikke kan understreges nok at de egentlige udfordringer eksisterer på det indre plan. Krisen eller konflikten er med andre ord i os. En konflikt imellem hvad vi kan være bekendt & hvad vi selv har lyst til/brug for. Og klarheden omkring vores evne til at se os selv, stå ved os selv & udfolde os selv fra et ikke forudindtaget & autentisk sted.

• Dagene efter Solformørkelsen vil også for nogle have været fyldt med indsigter omkring vores egne mindre flatterende sider & vi kan måske føle skyld, skam eller forfærdelse omkring disse sider, mønstre, skygger, tanker eller hvordan det nu har udfoldet sig. Jomfruen kan have en tendens til at gemme sig for skammen & drukne det hele i ocd lignende adfærd hvor man enten får lyst til at kontrollere eller “rense” alt omkring sig & hvis det ikke kan lade sig gøre eller man ikke magter kan mere destruktiv adfærd som virkelighedsflugt igennem rusmidler komme til udtryk. Det anbefales selvfølgelig ikke at drikke sig fra sans & samling eller bedøve sig på anden vis. Kom hellere impulsen i forkøbet & forsøg at mærke ind i, hvorfor kontrolbehovet, skammen eller flugten bliver aktiveret & se om du kan tale dig selv ned,  tage ansvar eller på anden måde handle konstruktivt.

• Heldigvis er dette også et fysisk vendepunkt, hvor Solformørkelsens energi bøjer af & vi har en række blide aspekter disse dage inden Venus årlige opposition til Pluto kulminerer om en uge sammen med Fuldmånen. Så hvis du ikke er for opslugt af post energierne fra Saturn●Uranus & Solformørkelsen, prøv da at nyde de kreative & opfindsomme aspekter mellem Venus●Neptun & Solen●Jupiter.

..
..
Billedet er af Erin Vest & hedder “All the horses of iceland”.

} Saturn ● Uranus • optakt {

[ ~ Saturn 7° i Vandbæreren i kvadrat til Uranus 7° i Tyren d. 17. feb kl.20.08 ~ Saturn Rx 13° i Vandbæreren i kvadrat til Uranus 13° i Tyren d. 15. juni kl. 00.00
~ Saturn 11° i Vandbæreren i kvadrat til Uranus Rx 11° i Tyren d. 24. dec kl. 08.16 ]

• Når planeten for de fysiske begrænsninger, generelle udfordringer, kulturelle traditioner, indre & ydre autoriteter, personlig ansvarlighed & kollektive strukturer — Saturn — møder omvæltningernes, revolutionernes, opfindelsernes, teknologien, frihedens & elektricitetens planet — Uranus — i et insisterende, arbejdende & aktiverende aspekt, er der selvsagt lagt op til et opgør imellem det velkendte & det ukendte, fortiden & fremtiden, orden & kaos, systematik & fri, ureguleret udfoldelse.

• Vi ser en forstyrrelse af vores almindelige rytmer & vaner, vores forventninger, traditioner & tilgange til livet — både i lille & stor skala. På det personlige plan kan vi ønske at bryde fri, forandre, frigive, slippe & sige farvel til en masse gamle ting; møbler, tøj, steder, jobs, mennesker, etc. Vi kan ønske en grundlæggende forandring i vores retning, mål eller formål. Især under Merkur retrograd. Først i Vandbæreren, første gang forbindelsen stod eksakt, følte vi os måske kaldet til at zoome ud på det store perspektiv & undersøge, hvor det egentlig er vi ønsker at lægge en indsats & bidrage. Denne kombination imellem Merkur retrograd, hvis baglæns bevægelse giver os introspektion & personlig refleksion + Vandbæreren, der bidrager vision & perspektiv, er der mulighed for nogle unikke & massive gennembrud.

Under dette Saturn●Uranus-møde ser det hele lidt anderledes ud. For det første befinder Saturn sig nu i sin årlige retrograd, hvilket betyder at vi vender blikket indad imod indre idéer, overbevisninger & strukturer. Tænkemåder, arbejdsgange, samt forestillinger omkring hvordan vores sind virker, fungerer & arbejder kan nu eksamineres. & med Merkur Retrograd, der står atter over os, men denne gang i Tvillingens dynamiske bevægelige luft, kan vi nu med nye, levende øjne virkelig få øje på vores låste idéer & tilgange. I modsætningen til Vandbærerens fikserede fokus mod fremtiden & faste kvaliteter & værdier, får vi nu øje på hæmninger, der interfererer med vores glade, frie udfoldelse. Måske dukker gamle idéer op, der nu kalder på at blive aktiveret — eller måske ser vi muligheden for at slippe gamle personaer, emotionelle mønstre eller fysiske rutiner, vi måske har siddet fast i i årevis.

• Konflikten vi ser på himlen under disse tre Saturn●Uranus-forbindelser er en insisteren på at afbalancere det strukturerede, disciplinerede, principfaste & robuste — overfor det spontane, rebelske, tøjlesløse & foranderlige. Denne spænding vil på sigt bringe en forløsning. Men lige nu, handler det om at undersøge os selv & ikke eksplodere. At pendulere imellem to yderpoler, er ikke længere en løsning, hvorfor Saturn da også står i Vandbæreren for at minde os om, at man ikke kan leve et liv uden konsekvenser, fysiske love eller begrænsninger. Frihed under ansvar, er en forudsætning for at virke, handle & leve i den fysiske verden. Vi kan sagtens frasige os al ansvar her i livet, men i den ombæring forhindrer vi os selv i at se livet bære frugt i mange henseender.

• Derfor minder denne planetforbindelse os om, at der er en tid til tradition & en tid til nybrud. En tid til ansvarlighed & en tid til løsrivelse. En tid til forpligtelse & en tid til frisættelse. Det er The Way of Life — en evig vekselvirkning. En sammentrækning & en udvidelse — præcis som et åndedrag. Det giver ikke mening at se det som to separate handlinger, for de eksisterer kun i kraft af hinanden. Indånding står i kontrast til udånding, men defineres altid i samspil. Uden det ene, ville der ikke være liv.

• Og denne metafor minder os om, hvad det egentlig er, der foregår for tiden: siden Saturn bevægede sig ind i kvadraten til Uranus 1. februar 2020, har vi kunnet mærke denne sammentrækkende, begrænsende fornemmelse.

• De to ovenstående horoskoper viser de to gange Saturn●Uranus-kvadraten blev aktiveret i 2020. Her fik vi optakten til de forandringer som denne kvadrat vil medføre — i kølvandet af Det Store Stellium, der 12. januar sidste år bebudede at store forandringer ville cementere sig på det fysiske plan (5 planeter mødtes i 22° i jord, nærmere bestemt Stenbukken, der initierede, at dybe samfundstrukturer & vores måde at virke — & især lede — i verden ville blive forvandlet radikalt). Vores topstyrede, profitorienterede, kapitalistiske tankegange ville blive “afsløret”, destrueret, transformeret & genfødt (Pluto) i årene efter denne konjunktion. At det både vil resultere i en angst, der vil skabe kontrol- & dominansforsøg, samt en generel frygt for det nye, ukendte, ukontrollerede, ureglementerede & rebelske, blev synligt. Bevægelsen vil blive endnu tydeligere, når Pluto i 2024 bevæger sig ind i Vandbæreren — men mere om det til den tid. Denne ubændige frihedstrang vi allerede så 12. januar sidste år bliver altså endnu mere synlig nu, både med Saturns placering i Vandbæreren (samt den planettæthed vi generelt har set i Vandbæreren dette forår) & Uranus’ omvæltende, saboterende & befriende bevægelse igennem vores komfort, nydelses & finans-sektor: Tyren, også et billede på. Alt skal rykkes op med rode, ompottes & plantes på ny. Dette kvadrat er en af de veje vi skal undersøge for at gå fremtiden & friheden i møde. Ligesom at den Uranus●Pluto-kvadrat vi så fra 2012-2016 var en anden indikator på det store skifte vi går igennem nu her kollektivt.

• Disse meget langsomme cyklusser, som de tunge, ydre planeter går igennem er typisk generationelle bevægelser. Altså noget, som alle, der er født/lever indenfor en bestemt årrække vil mærke enten i deres personlige horoskoper (dem der er født omkring disse transitter) eller i deres voksenliv (fordi planeterne transitter & påvirker livet & tiden).

• Fx gav Pluto i Skorpionen i slut 80’erne & begyndelsen af 90’erne både en interesse i kink & mere alternative seksuelle udfoldelser hos nogle, mens det også skabte en opblomstring af seksuelt overførte sygdomme (bl.a. klamydia) & dermed en udpræget angst for Aids til den generation (født i 60’erne) der var unge her, mens den for de børn, der blev født omkring denne tid, har givet en tabu-brydende, dyb & mørk længsel, der kan resultere i smertefuld & krænkende, men også mulighed for dybt transformerende & frigørende seksuelle oplevelser.

• Ligesom Månen bevæger aller planeterne sig igennem cyklusser, der minder om Nymåne, 1.kvartal Måne, Fuldmåne & 3.kvartal Måne. Hvis vi sammenligner Saturn●Uranus-cyklussen ser vi nu 1.kvartal mødet imellem dem. Det er altså den første store krise i den nye cyklus, der har til formål at transformere vores indre landskaber. Deres dans trykkede på genstart-knappen tilbage i begyndelsen af 1988, hvor Saturn, Uranus & faktisk også Mars stod i konjunktion i 0° i Stenbukken. Dem, der har levet længere end disse 33 år, kan måske se tilbage på den tid & mindes om nogle af de temaer, der blev konstitueret dengang står i en krise eller et springende punkt nu, hvor en transformation eller et retningsskift er uundgåeligt? For os andre, er der ikke andet for, end at kigge i historiebøgerne. Her ser vi bla en række uafhængigheds begivenheder; opløsning af Sovjet (en langsommelig proces), uafhængighedskrige i en række afrikanske lande, sammenstød mellem israelsk politi & palæstinensiske demonstranter foran the Dome of Rock i Jerusalem, det første fairtrade mærke lanceres, det første transatlantiske telefonkabel (!) + de første europæiske internet forbindelser etableres sammen med planerne for the world wide web diskuteres. NASA genoptager deres Space Shuttle program efter det har ligget brak siden en ulykke i 1986, der dræbte en række astronauter. Så hvad vil vi se det kommende år? En løsning på Palæstinas besættelse? En ny måde internettet udvikler sig på? Flere rumprogrammer? Det bliver spændende at se.

I det spæde forår i 2021 stod de to gaskæmper ENDELIG i kvadrat. En dans vi har haft mærket hele 2020 on-off. Alle planeterne er samlet indenfor 5 tegn & med det heftige besøg i Vandbæreren er der mange kvadrater til både Uranus (Månen) & Mars i Tyren. Det var en intens & låst tid. Begge planeter går ret.
Anderledes ser det ud nu. Himlen er mere åben — & det er samfundet i Danmark & mange steder er Verden det også. De tre inkonjunktioner (grønne streger) varsler nogle begyndende kriser, der vil bringe os klarsyn & stå i fuld opposition i løbet af en måneds tid. Bemærk også hvordan Månen i Løven danner en opposition til Saturn & en kvadrat til Uranus & dermed illuminerer Saturn-Uranus-kvadratet. Uranus revolutionerende potentiale bliver det springende punkt, der både konflikter med vores følelser, tryghedsbehov & gænge selvforståelse (Månen i Løven), samt med vores etablerede idéer om samfundet, systemer & strukturer & hvordan disse skal udvikle sig i fremtiden/giver os mest mulig frihed (Saturn i Vandbæreren).

..
..
Billedet er af John Martin & hedder “The Last Judgement”, 1853.

} Ceres ● Uranus {

[ Solen●Merkur Rx 20° i Tvillingen kl. 03.12
Ceres●Uranus 12° i Tyren, kl. 05.00
Mars skifter tegn ind i Løven, kl. 15.14
Ceres danner kvadrat til Saturn Rx 13° kl. 22.42 ]

• Er man lidt træt i koderne disse dage giver det rigtig god mening. Så hvile, hvile, hvile kan kun anbefales for lidt & husk at være hydrerede især dage, hvor vejret veksler & det virker koldere.

• Det er nu to dage siden at Solformørkelsen i Tvillingen kulminerede & fordi der er sådan en stor frigivelse af energi, men samtidig også en opgradering eller integration af nye tilgange & energier, så kan vi føle os helt mosede. Det er jo også trods alt en Nymåne & selvom måneseglet så småt begynder at titte frem er det stadig en Nymåne & energien er endnu lille & i spiring. Værn om den. Så selvom Mars står i den spæde begyndelse af Løvens vitale, buldrende, kærlige livsenergi — et tegn han befinder sig rigtig godt i; det er trods alt et søster-ildtegn & selveste Solens hjemtegn — så har energien ikke helt momentum nok (endnu) til at trække os (eller langt de fleste i hvert fald) ud af skyggen af den intense Solformørkelse. Det vil tage et par dage endnu, før bålet rigtig blusser & energien tager fat.

• Det ændrer selvfølgelig ikke på, at Kosmos er ambitiøs på vores vegne & har mange gode & vigtige ting til os i ærmet. Mens vi endnu mærker implementeringen af de nye indsigter (bevidste eller ej) her i Post-Solformørkelsesfasen, hvor vi de kommende plus/minus 7-10 dage skal integrere alt vi har erfaret, så var den 11. juni også en VIRKELIG aktiv dag med tre eksakte planetmøder & et tegnskifte.

SOLEN●MERKUR RX
• Først mødtes Solen & Merkur i en af deres årlige konjunktioner. Et møde der pga Merkurs tre årlige retrograder finder sted 6 gange om året. Når de står i Merkurs eget tegn, er der selvfølgelig et ekstremt fokus på at forstå (Merkur) os selv (Solen). Især set i bakspejlet (Merkur Retrograd) & specifikt i forhold til fortidige overbevisninger, blokeringer & forhold (Solen/Solformørkelsen). Dette aspekt var jo også en af de kraftigste forbindelser under selve Solformørkelsen. Et møde der tilmed forstærker Nymåne effekten, da denne konjunktion mellem Merkur & Solen er det man kalder en nedre (eller underkastet) konjunktion — det ved vi fordi mødet forekommer under Merkur retrograd. (Nedre konjunktion er en betegnelse, der markerer at Merkur befinder sig imellem Solen & Jorden, svarende til Nymåne — står han på den anden side af Solen, så Solen befinder sig imellem Merkur & Jorden, kaldes det en øvre konjunktion & mimer en slags Fuldmåne). Alt i alt er initieringen af “ny” cyklus altså særlig aktiv. Læs evt mere om Solen●Merkur-mødet her.

CERES●URANUS
• Dernæst bevidnede vi halv seks et møde imellem Vandbærerens frihedselskende hersker, Uranus, & Jomfruens moderne hersker, dværgplaneten Ceres, der behersker høst, afgrøder, årstidens rytme & gang, frugtbarhed, hvad der virkelig nærer os & skaber grobund i os for at vi kan vokse — men også planeten for reproduktion, fødsel, forældreskab, opfostring, opflaskning & opdragelse af børn — egne, adopterede eller andres. Egentlig kan man sige, at hun generelt repræsenterer cykluser i de overgangsfaser kvinden (& andre med en livmoder) oplever i livet, samt alle cyklusser mht tab & genforening — det kan også være årstidernes skiften, hvor træerne taber bladende for at se nye blade spire frem til næste forår. Ubetinget kærlighed, forældre- (især mor)-barn-relationer samt hengivelse, tilknytning, at ofre sig for andre af kærlighed, separation, tab & sorg. Men også goldhed, følelsesmæssig tørke, stolthed & narcissisme kan være Ceres skygger. At kunne nære & drage omsorg for sig selv er også udvidede Ceres-tematikker.
• Når Ceres møder Uranus i konjunktion får vi muligheder for at implementere temaer omkring at brødføde, opfostre & give plads (så andre kan leve deres liv) ind i Uranus allerede futuristiske & frigørende praksis. Siden han med gnister & store armbevægelser gik i Tyren i foråret 2018 for første gang i 84 år, har han forsøgt at vise os, at vi skal slippe frygten, omfavne overfloden & aktivere vores sociale bevidsthed & dele ressourcerne. & siden hans entre ind i den frodige jord & værdiernes tegn er opfindelser indenfor landbrug, bæredygtig udvikling — især skønhed, mode, luksus & nydelse, grøn & vedvarende energi — blomstret frem sammen med plantebaserede proteinkilder i vores kølemontre, ansvarsbevidsthed & kvantespring indenfor den futuristiske afdeling vedr finanser; krypto-valuta har virkelig cementeret sig på finansmarkederne med det væld af forskellige møntfødder, der pludselig er opstået. Tilføjer vi Ceres kærlige & nærende høstenergier — der også afgør om vi oplever hungersnød eller bugnende lader — vil der disse dage være et øget fokus på at tjene penge, have kulinariske oplevelser & at kultivere land — måske ikke bare på jorden, men også ude i rummet.

• Ceres er oprindeligt en planet opdaget i 1801 på Sicilien — altså før både Uranus & Neptun. På tidspunktet for hendes opdagelse stod hun i eksakt konjunktion med Algol — den kraftigste stjerne i stjernebilledet Perseus, nemlig Medusas øje! ( i myten hugger han hovedet af hende & fæstner det på sit skjold) — der jf vores 12 inddelinger af himmelrummet omkring Solens gang over himlen ligger i Tyrens tegn. Der er rigtig meget at sige om Ceres (& spændende sammenfald omkring hendes opdagelse) der siden blev degraderet til en asteroide — & senere hen, ved opdagelsen af Eris i 2005, atter blev opgraderet, men nu til dværgplanet… men det må få sit eget opslag ved lejlighed. Pointen er, at hun atter står i Tyrens stabile & sanselige energi (siden 8. maj, kl. 10.20 til 31. juli kl. 09.27) & Venus’ kødelige frugtbarhed, der bekommer hende utrolig vel.
• Med andre ord har vi en udpræget mulighed for at nære os selv (& andre) igennem sanselige praksisser, igennem jordiske forbindelser & nydelse. At være i naturen, spise god, sund & nærende mad & generelt kultivere vores evne til at give os hen & nyde er i højsædet denne uge. Med Uranus i konjunktion bliver hans frigørende fremtidsfokus en smule mere opmærksom på, at det også giver mening at have komfort & sanselighed med i sine fremtidsvisioner — ligesom hjemlande, hjemegne, naturlige habitater (for både mennesker & dyr) vil komme i fokus. Her skal man huske at Ceres er en meget cyklisk energi, hvor tab af fx det forjættede land, barndomshjem, familieejede jorder samt afgrøder, børn (husk at myten beretter at Demeter får kidnappet sin datter af Hades, der også i nogle fortolkninger handler om at Demeter selv, mister sin uskyld), levebrød mm kan hænde. Hun lover os da, at vi vil opdage anden lykke & overflod, men nogle tab er for stedse (hun får sin datter igen halvdelen af året — hvorfor natur står i blomst). Her kan Uranus pludselige & omskiftelige energi farve os & initiere disse forandringer — der på sigt vil føre gode erkendelser med sig — men som i situationen kan virke knusende. (Her henviser jeg til myten om Demeter (Ceres), Persephone & Hades, der netop har naturens skiften, cyklusser, sorg, afsøgning, opdagelse & genfødsel som temaer).
• Vi kan dog også opleve oprejsning, at de rette vender hjem til deres egn, får myndigheden tilbage mm. Kollektivt kan vi også se et særligt fokus på landbrug, kvæg, korn, sprøjtegifte, fremtidens afgrøder samt healing omkring slægt, erfaringer omkring planters visdom — herunder urtemedicin — & at leve i fred, fordragelig sameksistens med Moder Jord, naturen & vores medmennesker i en bæredygtig, gensidigt udvekslende symbiose, der opretholder alles eksistens.
• Her bliver det synligt for os endnu engang, at menneskehedens livsførelse er skadelig for os selv, hele planeten & resten af de livsformer, der lever her på den sammen med os. Vi er nødt til at transformere vores fortidige, destruktive faconer — hvilket SaturnUranus-kvadratet minder os om igen & igen dette år.

CERES●SATURN RX
• Denne forbindelse aktiverer Ceres ved nogle dage inden deres andet eksakte møde først at stå i konjunktion med Uranus & dernæst stå i kvadrat til Saturn i 13°. Ceres & Uranus følges ad ind i Tyrens 13. grad. Her bliver sidste års øredøvende 13-tals tema endnu engang aktiveret (Læs om det her: } 13-tallets • kærlige • transformationskraft { ). Her bliver vi atter mindet om, hvordan senkapitalismen stadig forhindrer os i at distribuere vores ressourcer på en gavnlig, inkluderende & meningsfuld måde. Fattigdom & manglende mulighed for at skaffe føde — enten pga små midler eller fordi der simpelthen ikke er adgang — er et af verdens største problemer mht overlevelse. Indtjening/indtægt, fødevarers pris & deres generelle sundheds/næringsindhold besidder ikke gensidige indbyrdes forhold, hvor det giver mening for de fleste mennesker på Jorden. Vores generelle arbejde & tid (det dyrebareste et menneske har) kan ikke stå mål med prisen på god & tilgængelig mad & klimaforandringerne vil sandsynligvis øge skellet yderligere. Det revolutionerende potentiale SaturnUranus-kvadratet besidder — initierer Ceres — er nødt til at handle om, hvordan vi nærer os selv & andre. Uden mad & drikke, duer helten, som bekendt, ikke. Nu er det på tide, at vi åbner for den indre autoritet, forpligter os i det større billede & påtager os at bringe stabilitet & tilregnelighed ind i det vores egen omsorgsroller, hvor vi både kan tage os af os selv, vores egne & af andres behov.

..
..
Billedet er af Nikolai Astrup “A paintede journey through Norway”.

} Ritual • guidelines • til • Formørkelsessæsoner {

[ Solformørkelse // Nymåne i Tvillingen i 19°, 10. juni kl. 12.52 ]

• Til alle, der er i tvivl mht om man skal udføre ritualer/forsøge at manifestere i dag:

• Husk at intet er skåret i sten & man altid kan gøre det på sin egen måde; gå efter din intuition… men når det er sagt, så er der oftest en grund til de guidelines man hører om, & det skyldes, at det er nogle meget kraftfulde & forvandlende energier vi ser under formørkelsessæsonen.

• Derfor anbefaler jeg heller ikke, at man forsøger at manifestere nye ting eller initiere nye begyndelser under en Sol- eller Måneformørkelse. Selvom Solformørkelsen er en Nymåne (= mulighed for at så nye kim), så er det mere en slags sjæls•transformation, et perspektivskift eller en korrektion af vores kurs – end en egentlig ny begyndelse.

• Dvs vi har brug for tid, rum & fred til at tage forandringerne ind. Og derfor er det ikke ideelt at prøve at initiere noget med sin vilje.

• At ville manifestere under en Solformørkelse svarer lidt til at skulle flytte + samtidig at have bestilt helt nye møbler til det nye hjem, uden at vide hvad ens behov vil være i fremtiden – eller have ryddet op & ud i det gamle.

• Selvfølgelig er det ikke umuligt at manifestere/få leveret de nye møbler til vores gamle adresse før vi er klar til at flytte, men det er både upraktisk, stressende & måske omsonst… For vi har ikke haft tid til at mærke vores nye, anderledes behov, undersøgt vores videre retning & hvad vi i virkeligheden har brug for.. & måske vil vi hellere have noget helt andet?

• Det betyder imidlertid ikke, at man ikke kan lave et ritual eller en lille ceremoni. Der findes mange måder at udføre rituelle handlinger på & nogle af dem handler om overgivelse, at flyde med nuet & være taknemmelig.

• En tommelfingerregel i fht alt slags bevidsthedsarbejde er, at følge sin intuition & mærke/ære energierne & de processer, der er igang internt i én.

~ Så hvad føler du?
~ Hvad har du brug for?

~ At tilgive?
~ Frisætte?
~ Åbne dig?
~ Være mere modig?
~ Kvitte dramaet?
~ Overgive dig
— eller blot at flyde med?

• Det bedste vi kan gøre under formørkelsessæsonen, der som nævnt er en opgradering/oprydningsproces, er at tillade os selv bare at være med det som er inde i os & ikke forsøge at presse noget ind – tværtimod skal gamle ting ud, slippes, tilgives & forvandles.

• Men åbne os, slippe, flyde med, sanse, mærke vores følelser, energierne & universets klukkende strømmen.

• At sætte sig med lukkede øjne & bare være tilstede i 10 minutter kan være en god måde. Blot at lade alle tanker, der kommer op passere uden at dømme dem, uden at redigere eller korrigere dem, men blot være med dem & deres umiddelbare natur. Bemærke om de forsøger at afdække noget i os & tillade denne nye indsigt at åbne sig, når vi er parate til at modtage den.

• Solformørkelsen foregår i Tvillingens tegn i konjunktion med Merkur Retrograd & i kvadrat til Neptun i Fiskene.

• Det er altså dualitetens Måne, der giver os indsigter omkring hvor de fortidige tilgange & synsvinkler står i kontrast til vores opfattelse i dag – især mhp os selv, vores egne indre kontraster & konflikter. Formørkelsen kulminerer i erkendelser omkring, hvor vi ikke har set os selv eller vores omgivelser helt akkurat, samt en dybere forståelse af fortiden & fortidige masker, mønstre & personaer, vi har brugt til at beskytte os for at overleve psykologisk, men som nu ikke længere tjener os. Det er tid til at åbne op for en mere dynamisk, modsætningsfyldt & autentisk version af os selv – eller rettere: finde tilbage/ind til dén, vi i grunden altid er & har været.

• Så lyt, sug til dig & tag ind.
Og hvis du har brug for at udtrykke dig & ventilere dine tanker, så er dagbog en særligt god måde under denne Nymåne. Et detaljeret skriv om dagens temaer følger… 🙏❤😌
..
..
Billedet er af Thomas Cole & hedder “Scene from the Last of the Mohicans Cora Kneeling at the Feet of Tanemund”, 1827.

} Solformørkelses • Optakt {

[ Ringformet Solformørkelse kl. 12.41 // Nymåne i Tvillingen i 19°, 10. juni kl. 12.52 ~ delvist synlig i Danmark ]

• Anden runde af dette års Sommerformørkelser er over os. Denne gang ser vi Himmellysene (Solen & Månen) mødes ved Nordknuden (Månebanens nordlige skæringspunkt) i en Nymåne, hvis konjunktion er så eksakt, at Månen vil skygge for Solen & dermed skabe en Solformørkelse.

• Nymånen i morgen er en MikroMåne, dvs at det er en af de hele Månefaser, hvor Månen befinder sig allerlængst væk fra Jorden i 2021. At den er sammenfaldende med en total Solformørkelse medfører det, vi kalder den ringformede Solformørkelse. Her kan man nemlig se en lille lysende ring rundt om den ellers totalt dækkede solskive, da Månen er så langt fra Jorden at den ikke helt kan dække hele Solen, heller ikke selvom den står direkte foran. “Ring of Fire” kaldes det også. Ser nogenlunde sådan her ud:

I Danmark vil den dog se sådan her ud:

• Desværre er denne Solformørkelse kun en hel Solformørkelse over Grønland, nogle dele af Canada & Arktis, hvorfor vi må nøjes med at se en delvis Solformørkelse på disse breddegrader. Månen vil dække 18-20% af Solskiven set fra Danmark i morgen i tidsrummet 11.33 –13.51. Solformørkelsen står på sit højeste 12.41 & selvom vi som sagt kun kan se en delvis formørkelse, vil vi bestemt kunne mærke energien. (Husk at man aldrig må kigge direkte på Solen uden beskyttelse & slet ikke igennem linser: kikkerter, kameraer, lup, osv da man kan få alvorlige skader på øjnene. Vil man se en Solformørkelse skal man have Solformørkelsensbriller med særligt egnet dæmpemde plastik-brilleglas eller kigge igennem en bestemt type metal-folie.)

• En formørkelse opstår når Jorden, Månen & Solen står på en lige linje ude i rummet & kan dermed kun forekomme under Fuld- eller Nymåne. Pga afstande & størrelsesforhold passer Solen, Månen & Jorden perfekt sammen, hvorfor Jorden & Månen på skift kan skygge for enten Månen eller Solen. Formørkelserne forekommer enten ved at Nymånens mørke bagside passer eksakt henover Solskiven set fra Jorden (Solformørkelse), hvis man befinder sig i totalitetszonen (der hvor den totale Solformørkelse er synlig, red.) & Jordens skygge skjuler Månen fra Solen under Fuldmånen (Måneformørkelse). Måneformørkelser har en bredere skygge (da Jorden som skygger for Månen står tættere på Månen & er tilsvarende større end Månen) end Solformørkelser, hvor det er Månen, der skygger for Solen. Da Månen er mindre & står meget længere fra Solen opstår situationen, hvor Månen rent faktisk kan skygge fuldstændig for Solen sjældnere. Derfor kan vi oftere se Måneformørkelser flere steder på Jorden samtidig, men Solformørkelsens totalitetszone er meget mindre & derfor begrænset til en helt specifik bane henover vores klode.

• Den røde stribe herunder er området hvor man kan se den ringformede Solformørkelse i sin fulde figur, mens de orange skygger markere mere & mindre delvise Solformørkelser.

• Formørkelser optræder altid i par med 14 dages mellemrum (eller tripletter med 2 x 14 dages mellemrum) dvs Måneformørkelse — Solformørkelse (eller omvendt). Dette fænomen forekommer ca hver 6. måned, men alt efter om Månen (som bevæger sig rundt om Jorden i en ellipseform) er længst fra (apogæum) eller tættest på (perigæum) Jorden, vil vi opleve dem forskelligt, hvorfor der findes 3 forskellige slags Solformørkelser: den totale, delvise & den ringformede. Månens perigæum & apogæum er også dét, der afgør om en Måne er en SuperMoon (Fuld- eller Nymåne tættest på Jorden) eller en MicroMoon (Fuld- eller Nymåne længst fra Jorden)

• Formørkelsessæsonen optræder altså hvert halve år ca. & skaber en form for energetisk tunnel på mellem 4-8 uger, hvor Solen, Jorden & Månen er i energetisk alignment. Astrologisk beskrives det som en udviklingsportal, der (i dette tilfælde) åbner sig med Måneformørkelsen (Fuldmånen) d. 26. maj & slutter med Solformørkelsen (Nymånen) i morgen d. 10. juni. Vi forvandler med andre ord vores opfattelse nu, som vi med Solen & Månens kræfter vil se transformere sig de kommende 2 uger. Resultatet vil vi dog nok først set til vinter, når der igen er formørkelsessæson i Skorpionen & Skyttens tegn.

• En anden detalje det giver mening at bemærke er, at formørkelsessæsonerne nogenlunde følger Måneknudernes akse. Dvs at i år, hvor Månens Nordknude står i Tvillingen, ser vi at formørkelserne ligger & vipper på Tvillinge–Skytte-aksen — men fordi vi allerede er et år inde i denne akse (og akserne “kun” varer 1,5 år), vil vi allerede til november se en Måneformørkelse i Tyren. Denne formørkelse vil initiere de kommende 1,5 år & derfor bliver det altså ekstra spændende at se, hvilke temaer den vil bringe op.

• Sammenfaldet imellem formørkelserne & Måneknuderne varierer som i ser en lille smule, hvorfor man godt nogle gange kan se nabotegnet have en enkelt formørkelse i en sæson. (Helt konkret i dette tilfælde: Selvom Nordknuden til vinter stadig befinder sig i Tvillingen (& Sydknuden dermed befinder sig i Skytten) vil vi alligevel se en Måneformørkelse i Skorpionen.
(Er du nysgerrige på at læse mere om den nuværende akse, kan du læse opslaget fra sidste sommer om akseskiftet fra Krebsen//Stenbukken til Tvillingen//Skytten, her: } Måneknudernes • akseskift { )
[ De to Måneknuder er i øvrigt Månens bane(rundt om Jorden)s skæringsakser på Jordens bane rundt om Solen & markerer i transit, dvs der hvor de står på himlen netop nu, hvor vi kollektivt bevæger os hen — altså en slags karmiske porte ind i fremtiden, mens at jeres private horoskopers Måneknuder synliggør den akse, hvor jeres åndelige udviklingspotentiale (i dette liv) ligger gemt for jer ].

..
..
Billedet er af John Ottis Adams & hedder “Dawn of Night”, 1909.

} Mars ● Pluto {

[ Mars i 26° i Krebsen i opposition til Pluto Rx i 26° i Stenbukken, 5. juni kl. 21.45 ]

• Når handlekraften, ærgerrigheden, selvtilliden & vredens krigerplanet, Mars, møder underverdenens hersker, Pluto, der er herre over liv, død, magtforhold, skaberkraft & dyb sjælelig & fysisk transformation, kan vi opleve voldsomme udbrud, skift, følelser eller forandringer i vores liv. Denne forbindelse giver tilsvarende en utrolig kraft formår man at kanalisere den ud i noget konstruktivt, men kan som oftest — især hvis energien forbliver ubevidst — virke destruktiv, hæmmende eller kontrollerende.

• Så har du oplevet en stigende intensitet siden 20. maj, ja, så er det formentlig Mars & Plutos brydertag, du har kunnet mærke — & har du ikke kunnet mærke det, så er der ingen alarm, for der er masser af mere at tage af, da vi faktisk vil kunne mærke understrømmen af denne forbindelse helt frem til sæsonskiftet 21. juni, selvom den kulminerer disse dage omkring sin eksakte forbindelse 5. juni.

• Når de to herrer danner aspekt (faktisk et hvilket som helst aspekt) ser vi altså en meget energisk & kraftig forbindelse. Mars kan være handling, evner & vilje i sin reneste form, mens Pluto forstærker alt han berører. Det giver sig selv, at der er rigtigt, RIGTIG mange hestekræfter at hente i denne maskine. Så mange, at vi faktisk kan knokle til vi falder døde om (i bogstaveligste forstand) under denne forbindelse. [Det er dog ikke noget, vi skal være bange for, når de blot er i transit, men for mennesker med Mars●Pluto-forbindelser i fødselshoroskopet (især de hårde aspekter som opposition & kvadrat) kan det være et reelt problem, at man ikke kan mærke, hvornår man er træt & hvis man kan, har man viljestyrke nok til at smadre igennem alligevel.] Dette nævner jeg primært for at illustrere HVOR meget vilje denne forbindelse kan mønstre, & at vi derfor den kommende tid kan udrette rigtig meget, formår vi at være fornuftige med vores energi.

• At denne forbindelse er så kraftfuld skyldes, at begge planeter er Skorpionens herskere; Mars er den kaldæiske (gamle) & Pluto er den moderne. Viljen til sejr — både på det psykologiske & fysiske plan — er altså til stede under dette møde & giver os evnerne til at spidde enhver problemstilling & nå til bunds i den — ligegyldig hvor kompleks, uklar eller dyster, den måtte være. Skorpionens passion & udholdenhed mimes faktisk også i dette års forbindelse, hvor Mars står i den passionerede, handlekraftige & beskyttende Krebs, mens Pluto står i den ultimative hårdtarbejdende knokleenergi, Stenbukken.

• Når to planeter står i opposition illustrerer de en akse, vi skal balancere. Denne forbindelse mimer de seneste års Måneknudeakse nemlig Krebsens & Stenbukkens. Vi skal nemlig her på overgangen til Vandbærerens tidsalder lige have den sidste kødelige erfaring med fra Plutos ophold i Stenbukken — & vi skal lytte disse år, for når Pluto forlader den dedikerede buk i 2024, kommer han ikke til at besøge Stenbukken igen i vores levetid (næste gang han atter gør sin entre i Stenbukkens materialiserede jordtegn er til februar i 2254, så den erfaring må vores 10 x tipoldebørn have til gode. Jeg bliver altid lidt rørstrømsk når jeg tænker på de store perspektiver).

• Oppositionen — som er den forbindelse Mars & Pluto mødes under denne uge — er et drilsk aspekt (& på den måde passer det ganske glimrende til Tvillingens nysgerrige tricksterenergi & Merkur Retrograd, som vi også er under påvirkning af, hvorfor nogle vil opleve de besværlige & forsinkende effekter særligt kraftigt; husk at Pluto forstærker & hæmmer). Når oppositionen er aktiv har vi nemlig med en slags interessekonflikt at gøre & oftest kommer vi til at projicere denne konflikt ud på et andet (sagesløst & måske uvidende) menneske. Der er imidlertid ikke en hemmelighed, at frustrationen & konflikten, dette aspekt initierer, ikke er en konflikt udenfor os selv (selvom det tilsyneladende ligner det), men en konflikt inde i os selv, vi — af den ene eller anden grund — kan have svært ved at tage ejerskab over & derfor projicerer ud på en anden.

• Kunsten er her, at identificere, hvem du har et horn i siden på for tiden — eller hvor i dig selv du oplever en modstridende konflikt. Har du både behov for at have dig selv med følelsesmæssigt i det, du gør? & har du mest lyst til at indrette dine dage efter dit humør & dine energireserver den pågældende dag — men har du samtidig en uendelig to-do-liste & et utrolig stort kontrolbehov mht at nå dine deadlines? Ja, så føler du nok Mars●Pluto an på tænderne.

• Denne forbindelse kan selvfølgelig komme til udtryk på 1000 måder, men ovenstående er et klassisk eksempel. Man kan dog også projicere en af de to planeter over på et andet menneske. Oftest vil man ubevidst “vælge” en planet (typisk den, man i sit eget horoskop er mest fortrolig med — & her har vi en tendens til at identificere os mest med de personlige planeter (Sol, Måne, Merkur, Venus & Mars)), mens vi projicerer den anden planet (typisk de ydre) ud på en anden, på en institution, en omstændighed, etc. Så oplever du at rollen som Den Anstrengende Indpisker (oftest Pluto) bliver spillet til punkt & prikke af din mor, chef, partner eller bossy roomie? Ja, så er det også Mars●Pluto, der er på spil. Nogle vil også opleve at skifte imellem selv at være Pluto & projicere Mars ud (på fx emotionelle, utidige, umodne, oprørske typer) i nogle områder af livet & så selv senere være Mars, der projicerer Plutos overmagt & dominans ud (på fx staten et system eller lign). Men som sagt, så vil konflikten altid være intern først & fremmest, hvorefter den manifesterer sig fysisk, hvis man er ubevidst om den &/eller fornægter at konflikten eksisterer inde i en.

• Frustration, hidsighed, vrede eller oprørsfølelser er altså ganske forventelige disse dage & det skyldes, at vi både har et ønske om at bryde fri (Mars) & holde fast i kontrollen (Pluto) samtidig. Når de to herrer står i hårdt aspekt kræves der af os, at vi tager ejerskab over konflikterne i vores liv (hvad end de er inde i os eller udenfor os selv). Vi kan ikke længere lades som ingenting. De gamle mønstre, roller, domaninsspil, destruktive vaner, angst, sorg, etc vil komme op nu. At føle sig hæmmet af ovenstående vil være hovedtemaet for de fleste, men også gamle overbevisninger, knoklementalitet, status & perfekte karakterer, kan vi opleve et opgør med. Mars i Krebsen minder os om, at vi skal have hjertet, omsorgen & selvrespekten med i alt vi gør, & at menneskelige relationer er vigtigere end blå stempler på eksamenspapirer. De kan være rare, men de kan ikke give dig et kram, når du får et angstanfald over dit (forestillede) imposter-syndrom på dit nye prestigefyldte job.

• Dette aspekt er en slags ventil, kunne man sige, hvor vi har brug for at lukke al dampen, usikkerheden, frygten, etc. ud & stadig kunne holde om os selv & sige til os selv, at vi er gode nok også selvom vi ikke får 12, fx. Dette møde handler om dybtliggende strukturer i vores kultur & opvækst overfor vores dybereliggende behov for nærhed, ægthed & vores iboende utæmmede natur. Krebsens skyggesider, som vi kan opleve et viltert oprør omkring er barnlighed, selvmedlidenhed, offerfølelse, at lade sig træde på, skyhed, at bære nag og hade dem der har gjort os ondt/uret i årevis. Det nytter selvsagt ikke at give andre mennesker eller omstændigheder magt over os (& dermed fralægge os ansvaret for os selv & vores liv) eller forære dem vores personlige power. Krebsen er trods alt et kardinalt tegn, der udemærket er i stand til at skabe handling på egen hånd. Vi er selv herre over, hvad vi giver energi, opmærksomhed & hvem vi tillader at udøve magt over os — & det skal vi huske, når Mars er ved at løbe af med os. Selvfølgelig kan (& skal!) vi ikke kontrollere andre mennesker eller verden, men vi kan vælge hvordan vi vil tænke, forholde os og reagere på givne situationer.

• Dette gør sig også især gældende i familiære relationer, da familiemønstre, især de dysfunktionelle, kan være særlig aktive netop nu. Det skyldes at både Mars & Venus står i Krebsen & skaber dermed et øget fokus på familien som institution, på idéen om at være en familie & hvad det vil sige for os hver især — men også vores egen familie (både den vi er vokset op i, men måske også den vi selv har skabt & lever i til hverdag) + de værdier & ønsker vi har omkring familielivet. Derfor (med støtte fra både Merkur Retrograd & Formørkelsessæsonen) er gammel programmering & familiemønstre aktive hos en hel del af os for tiden. Det sker for at vi kan blive bevidste om, hvad vi har med, så vi kan rydde op i det — ikke lade os styre eller kontrollere af det — & på sigt frigøre os fra det & omprogrammere vores umiddelbare respons, når vi bliver konfronteret med magtforhold & magtudøvelse — både i det kollektive & samfundet (Stenbukken, hvor Pluto står) samt vores nære relationer & familien.

• Mars●Pluto danner altså en opposition på himlen imellem gamle autoriteter, magtmekanismer & gamle idéer om, hvad struktur og orden er (Stenbukken) — overfor det nærværende, nære, familiære og sårbare (Krebsen). Man skal dog ikke tage fejl: både Stenbukken og Krebsen er kardinale tegn, hvilket betyder at de (samt Vædderen & Vægten) er de tegn i Dyrekredsen, der skaber handling, forvandling og afsæt imod nye tider. Vi skal altså som kollektiv omfavne hinanden & slås for at verden bliver et sted, hvor vores fælles værdier i højere grad handler om åbenhed, tillid og sympati for hverandre fremfor kontrol, regneark, struktur, magt & hierarki.

• Den bedste måde at anvende denne ret svære forbindelse vil være at kombinere Mars styrke, gåpåmod & kreativitet (der er højnet i Krebsen) sammen med hans kærlige, menneskeelskende passion & forstærke disse positive kvaliteter med Plutos ukuelige målrettethed & bruge Plutos uhyre fokus & evne til ikke at helme, før vi er i mål. Vi kan derfor opleve at være exceptionelt fokuserede & have en ubændig vilje imod at opnå vores dybeste ønsker — hvad end det kræver; højt spil, konkurrence & måske endda også ufine metoder kan blive taget i brug. Det er dog vigtigt at nævne, at succes på sigt udelukkende vil forekomme, hvis man holder sin sti ren. At smede rænker, manipulere, true eller intimidere andre mennesker vil som oftest give tilbagefald & bagslag.

• Som nævnt vil *forhindringen* eller *blokeringen* for vores ønsker/mål oftest tage skikkelse af et andet menneske — gerne en specifik person, vi føler os truet eller udfordret af. Det vigtige er dog her ikke at obsesse over denne person & bide sig fast på at “slå” vedkommende. At flytte fokus fra den anden til os selv, vil oftest give de bedste resultater — især fordi denne forbindelse indeholder et voldspotentiale, vi meget gerne vil undgå at aktivere. Om kampen kommer til udtryk som intern eller ekstern vil som sagt variere, men i bund & grund vil de fleste inderst inde konkurrere imod dem selv & om at udleve sit fulde potentiale — eller om ikke andet blot præstere bedre end sidste gang — & formår vi det, er det jo egentlig underordnet, hvordan andre præsterer.

• Denne kombination gør altså usædvanlige præstationer mulige, hvorfor aspektet kan være særligt gunstige i forbindelse med sportslige eller videnskabelige kapløb. Generelt alle fysiske & kreative forehavender er favoriseret, men især dem, der kræver mod & styrke…. Men nogle gange er det bare ikke vores dag & det kræver som bekendt både overblik & snilde at kunne vælge sine kampe. Er overmagten eller presset for stort for tiden, skal vi huske, at der ingen skam er i at give op, skifte fokus, retning eller omstrukturere sine mål. Denne forbindelse minder os også om, at æren i behold bestemt også er noget værd & at alle kampe ikke er værd at tage — om ikke andet, så i hvert fald ikke på alle tidspunkter. Nogle gange skal man give op & lade det ligge — uden skam. Og hellere beholde hovedet end at miste det, kunne man groft sige.

• Denne stærke, næsten primale overlevelsesdrift er altså aktiv i os kollektivt hele denne måned; en energi, der i bund & grund handler om konflikt, krig, kontrol & frihed — hvorfor temaer omkring fight & flight kan komme op (& pga Merkur Retrograd kan det sagtens være tidligere oplevelser). Det kan være nødvendigt at arbejde i dybden med oplevelserne for at låse nogle dybtliggende hæmninger, kontrolbehov eller urfrygte i os op. Det kan virke udfordrende eller måske endda destruerende, men vid, at med Mars & Pluto har vi faktisk evnerne til at konfrontere & håndtere disse energier — især hvis vi bevidst handler udfra intentionen om at kunne beherske & mestre os selv samt at vi inderst inde ønsker at vokse.

• Man kan også anvende denne forbindelse til at øge sin selvbevidsthed & afdække mønstre omkring adfærd, handlemåder & vores evne til at virke i verden på. Denne bevidsthed vil lettest opstå igennem dybe undersøgelser af hvad vi er drevet af, ønsker os & begærer — men især hvordan vi i kraft af disse fremstår i andres øjne. En vinkel, der vil være særligt synlig under oppositions-aspektet. Denne erfaring er ikke en vi kan læse os til — men kommer kun igennem hårdt arbejde, blod, sved & tårer — & der er ikke andet for, end at vi må prøve os frem & begå fejl, før vi kan mestre det. Dette kan føles som en hård prøve indtil vi kan håndtere intensiteten

• Mars●Pluto giver os i tilgift stor karisma & en mørk sexappeal, der kan virke meget dragende & tiltalende på andre. Denne brusende skorpionagtige handlekraftighed, der har farvet os kollektivt på det seneste, kan let virke imponerende & respektindgydende på vores omgivelser, men vi kan også løbe i favnen på nogen, der er mere i kontakt med denne energi end vi selv er. Derfor er de utrolig vigtigt, at vi lytter til vores mavefornemmelse, når vi går efter vores lyst & sikrer os, at andre mennesker samtykker. Med den mystiske & måske lidt krigeriske appel, kan misforståelser hurtigt opstå. Derfor er det uhyre vigtigt at vi respekterer vores egne & ANDRES grænser under denne transit, da man lettere end normalt kan (komme til at) overskride dem. Overgreb, kontrollerende & dominerende adfærd kan nemlig også blive forstærket af denne transit, så høje etiske værdier, et menneskekærligt moralkodeks samt en karmisk, bevidst ansvarlighed er nødvendig nu. Derfor skal man også passe lidt ekstra på sig selv. Det er så vigtigt at vi ikke udfolder vores vilje i et sådant omfang at vi begrænser eller krænker andre. Som sagt eksisterer der en skyggeside af dette aspekt, der kan aflede vold også den seksuelt motiveret & det ønsker vi selvfølgelig at undgå.

• Alt i alt er der altså muligheder for de ypperligste præstationer, holder vi tungen lige i munden & er os ansvaret bevidst. Men der er også udtalte temaer omkring dominans, krig, konflikt & kontrol — så at vi respekterer andre & besinder os, når det kommer til eksplosive vredesudbrud (som kan være en konsekvens af længe, glemte, undertrykte følelser; tænk en kedel fuld af damp) er VIRKELIG vigtigt. For vi ønsker hverken at overfuse, forskrække, være aggressive, konfrontatoriske eller kontrollerende. Så fat din selvkontrol og vær herre over hvad du tænker, føler, siger & gør — og så brug din energi konstruktivt & lad være med at lade dig stresse, presse eller provokere til at tabe hovedet, besindelsen eller humøret & blive angst, ængstelig eller hektisk!

• Og husk: At blive voksen i psykologisk forstand kræver at man tør kigge på sine fejl & mangler og heale; tilgive dem, sig selv og de omstændigheder, der skabte de mønstre i os. & her kan astrologien være et fremragende værktøj til at belyse mønstrene og de specifikke udfordringer vi har med i dette liv, skal jeg hilse at sige.🌞

• Dette aspekt forekommer almindeligvis kun én gang om året (grundet Mars 2-årige cyklus rundt i Dyrekredsen), men da i år er lidt særligt vil vi først se det igen til maj i 2023.

Mars i opposition til Pluto:
~ 5. Jun: Mars 26° i Krebsen ● Pluto Rx 26° i Stenbukken, kl. 21.45, 2021
~ 21. Maj: Mars 0° i Løven ● Pluto Rx 0° i Vandbæreren, 2023
~ 3. Nov: Mars 29° i Krebsen ● Pluto 29° i Stenbukken, 2024
~ 3. Jan: Mars Rx 1° i Løven ● Pluto 1° i Vandbæreren, 2025
~ 27. Apr: Mars 3° i Løven ● Pluto 3° i Vandbæreren, 2025
~ 3. Okt: Mars 3° i Løven ● Pluto Rx 3° i Vandbæreren, 2026
~ 15. Sep: Mars 6° i Løven ● Pluto Rx 6° i Vandbæreren, 2028
~ 31. Aug: Mars 10° i Løven ● Pluto Rx 10° i Vandbæreren, 2030
~ 17. Apr: Mars 13° i Løven ● Pluto Rx 13° i Vandbæreren, 2032

..
..
Billedet er af Peter Nicolai Arbo & hedder “The Wild Hunt of Odin”, 1872.