} Aprils • transitter {

• I år har april, den fjerde måned, en universel 12/3 energi numerologisk, da årets 8’er energi (2024 = 8) giver 12 (8 + 4 = 12). Det betyder, at der denne måned er et stort vækstpotentiale, da 3 er Jupiters kreative, ekspansive udtryk, der fordobler & skaber alt omkring sig i vokseværkets billede. Når det så er sagt, så dannes den af det meget umage par 8 & 4, man almindeligvis ikke anbefaler kombinationer af, numerologisk. Det skyldes, at de to tal korresponderer med den præserverende, sammentrækkende, ængstelige & materialiserende Saturn energi (8tallet) & den rebelske, eroderende, omvæltende, revolutionerende Uranus energi (4tallet) — der egentlig ikke er enige om noget som helst. Til gengæld er de næsten lige stærke & deres tal er lige fysiske i deres evne til at krystallisere sig. At de tilsammen åbner et kæmpe vækstpotentiale i år er sjovt & spændende — især at det netop sker midt under årets første formørkelsessæson, der jo også handler om at rekalibrere (på en måde lidt som Uranus) & tage ansvar for os selv, vores behov & videre vej (ligesom Saturn).

• 12/3 er dog også en energi, der kræver af os, at vi venter på at timingen er korrekt. Vi kan ikke bare presse vores vilje igennem. Kan vi ikke overgive os til at vente, kan vi blive offer for uhensigtsmæssig eller præmatur vækst, der kan have et negativt udtryk. Alt dette passer jo slående med, at vi pt befinder os midt i formørkelsessæsonen, der er en opgraderingsportal, der handler om, at vi skal *vente* med at handle, beslutte os & agere, til vi er kalibreret med vores egen grundenergi, samt universets nye bevægelser.

• Samtidig er der en anden retrospektionsenergi på spil, nemlig Merkur Retrograd, der viser os, at hastværk er lastværk — men at vi også er nødt til at være ærlige med os selv, anerkende hvor vi (og andre står) & agere autentisk & uden omsvøb derfra. Tør vi det, er der et helt utroligt vækstpotentiale, da netop Jupiter & Uranus mødes i 21 grader (bemærk, den omvendte & fuldendte form for 12/3) i Tyrens tegn, og åbner for en dybere forbindelse til os selv, Moder Jord, naturens frodighed & alt hvad der vokser & gror. Vi får vist, at livet handler om nybrud, udvikling, leg & kreativitet & at vi alle bebor & er på ligefod en del af en fælles verden, vi kollektivt samskaber allesammen — altid, hele tiden! Så hav tillid til, at det er den rigtige vej du går på!

• Spændingen kan være ekstrem høj, disse uger, hvor vi kollektivt bliver kaldet ind på/tilbage/hjem til vores egen indre sjælesti. Vores livsformål, men set igennem Vædderen & Vægtens linse, som her handler om at være *hele* vores autentiske selv uden at gå på pleasende, undergravende kompromisser for at bevare den gode stemning eller lign. Så hvordan materialiserer det sig for os, hvordan sår vi kimen; planter det vi længes efter / brænder for i verden igennem denne portal vi kalder vores kroppe; igennem vores menneskeoplevelse? Kan vi elske mere? Kan vi anerkende alt, vi har været igennem & hvem vi er blevet helt inde fra hjertet?

• Under denne Merkur Retrograd, genskriver, omprogrammerer & genforbinder vi vores historier omkring, hvem vi er & hvad vi fortjener. Hvad vi kom her til at kropsliggøre i det fysiske. Og gøre det på vores egen måde, stråle i vores lys, som dem vi er, mens vi ændrer verden. Vi ser & forstår ikke aftrykket af det vi skaber, og det er heller ikke mening. Det væsentlige er, at vi vælger os selv, og det der føles sandt, værdifuld & ekspansivt for os.

• Når det så er sagt, så kan vi også opleve en anden *befirende* energi, som måske for mange vil virke som en håndbremse i fht Tyrens sansende univers, som vi senere på måneden for alvor besøger, da Solen går ind i tegnet. Energien vil nemlig stadig arbejde i os fra Plutos tegnskifte ind i Vandbæreren fra januar & med al den Tyre energi, vi vil mærke senere i april kan det godt føles ganske ukomfortabelt, fordi Vandbæreren & Tyren begge er faste tegn, der danner kvadrat til hinanden. Det betyder at de planeter, der entrerer Tyren, på stribe alle bliver mødt af et kvadrat fra Pluto, som kan give indre spændinger; et pres fra Fremtiden & klimaet på vores personlige ressourcer, behov & tryghed. I takt med den hæsblæsende teknologiske udvikling, som Pluto i Vandbæreren vil medføre, må vi langsomt overgive os til den nye verden, og acceptere, at the old ways — som Tyren på mange områder repræsenterer — ikke er gangbare længere, og det kan være både smerte- & sorgfuldt at erkende & acceptere. Heldigvis er Tyren hersket af Venus, accepten, komforten & selvværdets planet, så vi skal nok komme hele igennem denne transition selvom den kan nive.

• Denne april velsigner os med både en våd Vædder- & en stærk Tyresæson. Det skyldes at Solen & Merkur i denne måned går hånd i hånd igennem tegnene. Først vil vi mærke den initiativrige, opfarende & handlingsorienterede energi med både Solen, Merkur, nordknuden & Chiron (Asteroide, der viser os vores kollektive sår) i Vædderen — & dernæst den rytmiske, stabile & nænsomme energi fra Tyren, mens både Venus & til slut Mars befinder sig i Vædderen.

• Ingen situationer er permanente, det minder astrologien os om gang på gang! Det bedste vi kan gøre pt, er at træne vores evner, tilgange, humør, følelser & acceptere, tilgive & nyde alt det vi kan. Og så være så taknemmelig som det lader sig gøre for de friheder, vi måske før ubevidst tog for givet. Der er mange måder at møde transformation på, men at mærke sit eget inderste anker & glædes over, at vi altid har os selv med på rejsen, er noget der giver mig ro. Og så er der jo også Tyresæsonens milde, godmodige & arbejdsomme sæson, der godt nok vil give os lidt overraskelser med Uranus midt i edens have, men den tid, den sorg! Foråret er kommet & det er dejligt!

• Nedenfor kan I orientere jer lidt om hvornår & hvilke opslag, jeg kommer til at skrive om, & bedst af alt, om der sker noget spændende på jeres fødselsdag, hvis I har Vædder- eller TyreSol! Jeg pinner hver måned dette opslag i toppen af blokken & linker så til alle de artikler jeg skriver nedenfor i oversigten her.

Se sidste måneds transitter her.

..
Alle aprils transitter
(med undtagelse af Månens):

.
1.
2. Merkur stationerer retrograd 27°♈ kl. 00.14
3. kvartal Måne 12°♑ kl. 05.14
3. Venus konjunktion Neptun 28°♓ kl. 15.10
4.
5. Solen konjunktion Nordlig Måneknude 15°50’♈ kl. 05.28
Venus skifter tegn 0°♈ kl. 05.50
6. Venus 1°♈ sekstil Pluto 1°♒ kl. 19.45
— Solen 17°♈ kvadrat Ceres 17°♑ kl. 20.22
7.
8. Solformørkelse // Super Nymåne 19°♈ kl. 20.20
— Solen konjunktion Chiron 19°♈ kl. 20.28
— Merkur Rx konjunktion Eris 24°♈ kl. 22.16
9
10. Mars konjunktion Saturn 14°♓ kl. 22.35
11.
12. Solen konjunktion Merkur Rx 22°♈ kl. 01.02
13.
14. Solen konjunktion Eris 24°♈ kl. 08.32
15. Merkur Rx konjunktion Chiron 19°♈ kl. 17.22
— 1. kvartals Måne 26°♋ kl. 21.13
16. Merkur Rx 19°♈ kvadrat Ceres 19°♑ kl. 15.16
— Mars 19°♓ sekstil Ceres 19°♑ kl. 18.42
17. Venus konjunktion Nordlig Måneknude 15°♈ kl. 20.42
18.
19. Merkur Rx konjunktion Venus 17°♈ kl. 10.59
Solen skifter tegn 0°♉ kl. 15.47
Mars 21°♓ sekstil Jupiter 21°♉ kl. 17.28
20. Mars 21°♓ sekstil Uranus 21°♉ kl. 01.55
21. Jupiter konjunktion Uranus 21°♉ kl. 04.27
— Venus 20°♈ kvadrat Ceres 20°♑ kl. 08.24
— Venus konjunktion Chiron 20°♈ kl. 13.48
Solen 2°♉ kvadrat Pluto 2°♒ kl. 19.01
22.
23.
24. Fuldmåne 4°♏ kl. 01.48 // formørkelsessæsonen slutter
25. Venus konjunktion Eris 24°♈ kl. 10.43
Merkur stationerer ret 15°♈ kl. 14.52
26.
27.
28.
29. Mars konjunktion Neptun 28°♓ kl. 06.30
— Venus skifter tegn 0°♉ kl. 13.31

30. Mars skifter tegn 0°♈ kl. 17.17

..
..
Billede 1) er af
Billede 2) er af Hieronymus Bosch’s skole & hedder “Garden of Eden”, ca 1520.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0