} Venus • & • Mars • dage {

• Mars & Venus mødes hvert andet år i konjunktion. Og når de gør genstarter de deres kærlighedsdans & opgraderer & rekalibrerer vores energier kollektivt. På det individuelle plan bliver vi inviteret til at resette & sammenflette vores evne til at yde & nyde — & som jeg skrev i går: være tilfreds med os selv & vores indsats.

• Men vi får også mulighed for at heale konflikter i vores romantiske kærlighedsrelationer, så vi kan mødes mere umiddelbare i vores essens & uden alle vores karmiske temaer & overbevisninger… Såsom at den feminine pol altid vil fange, binde, eje, tæmme & besidde den maskuline pol. Og at den maskuline pols frihedstrang altid resulterer i upålidelig, sårende, utilregnelige, selvcentrerede udskejelser, der til sidst ender med flugt. Det er nogle kollektive overbevisninger & frygte, der (ironisk nok) er med til at forstærke effekterne, da frygten for & forventningen om en bestemt adfærd (hos begge parter) projiceres over på den anden & dermed “ser” vi det vi frygter, fremfor egentlig at se den anden & skaber i den ombæring oftest det frygtede scenarie, fordi den anden part føler sig mistænkeligjort, afvist & misforstået.

• På det kollektive, fællesmenneskelige plan får vi mulighed for at læge ind i de slægtsmæssige temaer omkring overgreb, underkastelse, svigt & traume. Her åbner Mars & Venus møde i værdigheden, selvkærligheden & stolthedens tegn, Løven, for, at vi tør stå i vores værd, med vores forfædre- & formødres sorger, traumer & ar & tilgive historiens gang & den måde de to poler har udspillet sig overfor hinanden igennem tiden. Der er blevet begået mange overgreb på folks frihed & autonomi igennem tiden — her tænker jeg især på den giftige maskuline tankegang, som alle kolonimagterne udøvede, men også det meget binære & gammeldags menneske- & natursyn, der generelt var fremherskende fra slutningen af 1700tallet & som vores tilgange i dag, (desværre) stadig bygger på & er afledt af langt hen ad vejen.

• Siden 2015 er Mars & Venus mødtes 3 gange i Jomfruen & har sat ordentlighed, pligtopfyldelse & renhed på programmet. Mødet i år er anderledes & varmblodigt. Egentlig har vi allerede mærket deres møde tage form i Krebsens følende vande siden 2. juni, da Venus tog nogle dybe svømmetag ind i Urmoderens kardinale vandtegn. Og her begynder jagten, kan man sige. Venus jagter, mens Mars flygter ind i Løven bulder 9 dage senere.

• Og så er det først siden d. 27. juni (hvor Venus dansede ind i Løvens buldrende ild) at de to planeter for alvor har nærmet sig hinanden. I Løven kaster de lidt ekstra varme & gnist over Krebsens ellers lidt reserverede & sentimentale sæson.

• Og man kan sige, at mødet i år er særligt, for forbindelsen aktiverer selve Kærlighedens tegn. Løvens motto er “Jeg elsker” (eller “Jeg vil”) & tegnet hersker over vores 5. hus, der fortæller om vores kærlighedsrelationer, romantik, seksualitet, vores forhold til fest, festivitas, underholdning, socialiseren, samt børn, spil, ballade & leg. Men også vores personlige selvudtryk farves af 5.hus (det er dermed ikke kun ascendanten, vi stråler ud i verden). At Solsystemets to planeter for romantik & begær mødes i dette tegn i år, giver os altså ekstra lune kinder disse uger.

• Og det er bestemt ikke alle år, der har Mars●Venus-møder. Sidste år & næste år, stod/står de på intet tidspunkt i samme tegn. Men i år er vi velsignet med hele 3 måneders med begge planeter i samme tegn. Først i Krebsen, så i Løven (hvor de mødes i “Kysset” (konjunktionen)) & sidst opsummerer vi de seneste 3 møders læring i Jomfruen, før de siger farvel.

• Når både Mars & Venus står i det samme tegn, er der gode muligheder for en balance imellem at give (Mars) & at modtage (Venus) — hvilket også betyder balance imellem romantik, intimitet & begær — især farvet igennem omsorg, kærtegn & nærvær (de seneste uger, hvor de begge stod i Krebsen), selvudfoldelse, leg & kreativitet (Løven) & respekt, dedikation & intim tosomhed (de sidste uger i Jomfruen).

• Men disse uger står de altså i det mest festlige & romantiske tegn, Solens tegn. Vi har næsten en hel måned med Mars & Venus i Løvens flamboyante, eventyrlige & kærlige energi. Mon du kan mærke det? Eller har Uranus’ opbrudstendenser & Saturns karmiske efterdønninger fyldt for meget?

• Når både Mars & Venus igen befinder sig i samme tegn får vi tilbudt en måde hvorpå vi kan opbygge vores selvværd & selvfølelse ved at handle (Mars) på vores værdier (Venus), som giver os en følelse af selvtilfredshed & integritet. Når de står i Løven handler det meget om at træde frem på scenen & skinne, tale sin sandhed & værdsætte sig selv. At opbygge vores selvværd igennem Løvens blomstrende, hjertevarme selvudfoldelse — et selvværd der bare stråler ud fra hjertet & som de gerne skinner ud på alle omkring dem. Vi har med andre ord fokus på “hvem vi er” i vores relation til kærlighed & i relation til vores partner. Selvkærligheden er også i højsædet nu & det er med udgangspunkt i vores egen selvfølelse & hvilke stemninger & følelser, der dukker op i os, at vi oplever & kan anvende dette Mars-Venus-møde.

• En måde at anvende denne forbindelse er ved at øve sig i at stå i sit selvværd & have integritet i (ALLE!) de ting, man gør i verden. Og med denne type ny selvkærlighed & selvværdighed, kan vi sammen forvandle hjerte efter hjerte i Løvens forædlende & skabende ild & bygge verden om til et kærligere & mere behageligt sted at være, apropos at heale ind i vores slægt & kollektive karma.

Forslag til mantra de kommende uger kan være:
“Jeg er modig & jeg elsker mig selv & ønsker at leve livet med alt hvad det bringer!”
“Yes, du er god nok ☆ & det er jeg også!” 🙏🌞

..
..
Billedet er af Harald Slott-Møller & hedder “Adam & Eva”, 1891.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0