} Venus • i • Vægten • pt. I {

[ I transit: 8. november kl. 10.19 — 4. december kl. 19.39 ]

• Venus har her til formiddag smidt arbejdstøjet & sluppet Jomfruens hårde, nøgterne, intellektuelle & perfektionistiske energi, som er lidt for kølig & bister til hun rigtig trives i den — & er valset ind i et af sine absolut yndlings tegn, nemlig den (til tider) blide, charmerende & sociale Vægts smukke & velafbalancerede, kardinale luftenergi. De kommende fire uger vil møde os med en mere dynamisk tilgang til perfektion, hvor det ydre & den blanke, skinnende overflade vil stråle os i møde med velbehag & lethed. Æstetik, skønhed, formfuldendt perfektion, svirrende nysgerrighed & bløde, romantiske følelser vil farve vores hverdag de kommende uger — men også de mere stride sider af Vægtens retfærdige tegn vil møde os igennem en øget diplomatisk fornemmelse, retfærdighedsfølelse, ønsket om lighed & med sans for strategiske finesser.

• Venus befinder sig ikke bare vel i Vægten, hun er dagshersker i tegnet & stortrives. Formentlig vil dværgplaneten Eris, striden eller splidens gudinde, overtage herskerposten på sigt, så Eris vil være den moderne hersker & Venus vil forblive den kaldæiske. Så i min optik er det vigtigt at se Vægten igennem begge linser.

~ Venus repræsenterer den æstetiske, sociale, kreative, legende, flirtende, ubeslutsomme, pleasende, høflige Vægt, der har svært ved at sige nej & fra, som ikke kan lide når folk er uvenner (heller ikke de situationer, hvor Vægten ikke selv er en del af konflikten) & som kan have en tendens til at stikke hvide løgne for ikke at såre, bagatellisere eller feje det hele ind under gulvtæppet, så vi ikke ødelægger den “gode” stemning. Den Vægtskål, der bare allerhelst vil det, du vil & som ønsker sig et joined-by-the-hip parforhold, hvor man altid laver alting sammen.

~ Eris repræsenterer den stride, retfærdighedssøgende & stridslystne side af Vægten. Den der altid vinder sine retssager. Den, der ikke er bange for at gå i rette med folk & konfrontere dem med deres pis, deres uretfærdige adfærd, deres mangelfulde formuleringer eller måske den håbløse tegnsætning for den sags skyld. Den intellektuelle side, der klarer sig godt i skolen, er mere brainy end den for anerkendelse for (for det er jo altid Tvillingen & Vandbæreren, der løber med de fleste spidsfindige kvikheds-point) & som på I N G E N måde er bange for (især verbalt) at svinge med retfærdighedens sværd & hugge hovedet af folk. Denne side kan også næsten være lidt for konfliktoptrappende eller stridslysten. & Discordia (som hun egentlig hedder i den romerske mytologi) repræsenterer da også splid, strid, tvedragt & diskord. Hun er kendt som en krigergudinde, der nyder folks klagesang & ikke forlader slagmarken før den sidste fjende er besejret. Koste hvad det vil. (Det kan man jo lige have i mente, næste gang man kommer op at diskutere med en Vægt, der synes det er sjovt at lege djævelens advokat…)

• Vi har altid to sider af det kardinale lufttegn, selvom det til tider i mainstream-astrologien bliver fremstillet som om det kun er sødt, hengivent, charmerende & hamrende uselvstændigt. (Her tænker jeg fx at CoStar er urimeligt stride med deres meget banale fremstilling af Vægten). Og det er altså den blidere side, der møder os under denne transit, da Venus er Vægtens milde herskerinde.

• Men her kommer dualiteten eller de to vægtskåle også ind i billedet: Selvom Venus i Vægten ønsker at skabe fred, fordragelighed, balance & harmoni — & gerne igennem perfekte former, overflader, indtryk & oplevelser — & hun ganske let lader sig henføre, charme, smigre eller endda forføre, så kan det være umådelig svært at holde hendes interesse fast på sigt. Vægten har som sagt to sider & ligeså nem, medgørlig, sød & enkel, den kan være — lige så konfliktlysten, dissekerende, kritisk & skeptisk, kan den også være — evigt på udkig efter noget mere ideelt, perfekt, skønt eller herligt. Så tanken om at forpligte sig til ét menneske, er en helt anden sag — hvilket denne transit kan vise os.

• Med Venus i Vægten er der rigtig meget fart på flirten & small talken, de kommen uger, da VægtVenus elsker at møde (nye) mennesker. Denne transit gør os kollektivt mere nysgerrige på hinanden, men også mere tilfals for ros & beundring samt romantiske tilnærmelser — vi vil dog nok længes efter det dybere & mere årlige i år med både Merkur & Solen i Skorpionen — & snart skifter Merkur ind i den idealistiske & ærekære Skytte! Når det så er sagt, er Venus i Vægten altid på udkig efter den perfekte partner, det perfekte outfit — eller det perfekte forlig. Så selvom alle kan være *cute* & have charmerende træk, som Venus i Vægten lader sig bedåre af, så skal man ikke forvente endegyldig & resolut fortagsomhed eller beslutningskraft under denne transit. Vægten kan nemlig altid både se det positive ved for & imod & derfor kan det være frygteligt svært at beslutte sig. Både mht hvilken ny lænestol, man skal erhverve sig, hvilken ny frisure man skal vælge, hvilken kage, drink, etc — ja, selv hvilken partner (& ja, Venus i Vægten har altid flere at vælge imellem, hvis hun altså har øje for dem & ikke har stirret sig blindt på dén perfekte partner (som selvfølgelig er optaget eller fjern på anden vis)).

• At Venus hersker her gør hendes indflydelse kraftigere. & selvfølgelig har gudinden for kærlighed, overflod & rigdom da mere end ét tegn hun hersker over: Tyrens fyldige sanselighed skaber en solid, fortættet, fysisk pol for nydelse & materiel velstand, mens Vægtens fejlfri, ideallignende skønhed & harmoniske æstetik udgør den anden pol af hendes overnaturlige rige. Tyren nyder omverdenen igennem sig selv & sin krop, mens den partnersøgende Vægt nyder livet igennem socialiseren & åndrige kærlighedsmøder. Man skal dog også huske, at Venus i Vægten er mere uerfaren, opfarende & idealistisk — end den erfarne, jordnære elskovskunstner hun kan være i Tyren. Vi befinder os altså i det mere luftige & hurtige hjørne af Venus egen vante energi.

• Men hvordan kan vi bruge denne transit? Når Venus står i Vægten vil vi som udgangspunkt have lyst til at møde & snakke med andre mennesker. Vi har lyst til at det hele skal være let, sjovt & ubekymret og vi ønsker os fred, fordragelighed & harmoni (hvorfor det også kan være ekstra udmattende, hårdt & ulykkeligt med alt hvad der sker i verden for tiden).

• Parforhold & det at være vellidte af andre (læs: helst alle) betyder mere for os under denne transit, så generelt kigger vi nærmere efter vores tosomhedsrelationer — hvad end det så er vores børn, partner, bedstevennen eller lign. Nye venskaber eller alliancer på arbejdspladsen er også en mulighed nu, da vi lettere forbinder os med andre & kan få øje på de steder vi er enige.

• Der er gode & rige muligheder for at forskønne os selv & vores omgivelser! (Man bør dog være opmærksom i midten af transitten på, at man ikke ønsker at forskønne & agerer ud fra en form for mangelmentalitet, frygt, følelse af ikke at være ‘pæn’, ‘interessant’ eller ‘smuk’ nok, da Venus står i opposition til Chiron.) Fokuser i stedet hellere på at bringe balance ind i dit liv på de områder, hvor du føler mindreværd, at der er for lidt, for meget eller hvad der nu er ude af ligevægt — så kan vi altid fokusere på skønheden senere.

• Denne placering kan være meget konfliktsky & endnu mere harmonisøgende end VægtMerkur. Det kan være svært at sige fra & sætte grænser, fordi vi er bange for at gøre andre kede af det eller vrede, hvorfor små hvide løgne umiddelbart kan ligne en løsning. Det vil dog være langt bedre bare at være ærlig. En måde at komme omkring det at være direkte på, er igennem humor eller ved at bruge sin charme (med fornemmelse forstås).

• Generelt kan vi ikke lide, når vores omgivelser ikke har det godt — hvad end vi kan gøre noget ved det eller ej. Men med bevidsthed & selvindsigt, kan denne energi også anvendes til få afviklet spændinger, konflikter & uoverensstemmelser, hvor løsningen bliver én der tjener alle involverede, da vi vil have lettere ved at finde lighedspunkter imellem os & andre. At skabe sammen & få det fulde udbytte af partnerskab er også muligt nu, da andre vil aktivere vores kreativitet & vi kan opleve sjov & legende gensidig udveksling.

• Denne placering gør os mere romantisk anlagt (og ikke bare i relation til parforhold, men også idealistiske & lidt drømmende løsninger på verdens problemer, kan ligne en vej nu) & derfor kan man godt have brug for lidt jordforbindelse — hvilket kollektivt vil gælde for os de næste 3 uger. Især i midten af transitten vil Venus stå i opposition til Chiron i Vædderen & bringe alle mulige tænkelige (& utænkelige) sår omkring vores selvstændighed & frie udfoldelse op — men også hvor vi ikke føler os mødt i vores kærlighed (både i & udenfor en relation). Dette vil især være mærkbart dagene fra. 16.-27. november) lige optil at Venus & han står i eksakt oppposition. Her kan vi virkelig få syn for sagen & indsigter om, hvor vi ofrer os, går på kompromis, pleaser, gør os små eller vælger at træde tilbage, for at give plads til andre — uden at det måske overhovedet har en gavnlig effekt — hvis det da har en effekt overhovedet. Hvad hjælper det, at vi sulter os selv følelsesmæssigt, hvis ingen værdsætter eller ser vores offer? Dette er almindeligvis et tema fra Venus i Jomfruen, men i år vil vi se vores offervillighed i kontrast til vores indre liv & alle de temaer vi har omkring at tillade os selv at eksistere & tage plads.

• Fra omkring d. 27. november vil vi komme i forbindelse med årets andet Venus-Pluto-kvadrat. Det byder på temaer omkring angst, skyld/ansvar, overlevelse & meget mere & det kan være et virkelig brutalt aspekt for lille Venus. Men mere om det i nogle kommende opslag.

Alt i alt, nyd Venus igennem Vægtens harmonisøgende & retfærdige tegn & brug den til at afbalancere jer selv især med fokus på luksus, nydelse, skønhed & selvværd.

..
..

Billede 1) er af Cesare Saccaggi & hedder “Incipit Vita Nova, Dante”, 1903.
Billede 2) er af Arthur Augustus Dixon & hedder “The Sleeping Minstrel”, 1905.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0