} Venus • i • Stenbukken • pt. II {

[ Har man selv — eller kender/dater man én, der har — Venus i Stenbukken ]

• Venus i Stenbukken får ofte skudt i sine tårnhøje stiletter, at hun er tør, bossy & frigid. Men det er en fejlslutning & langt fra sandt; hun er blot en mådeholdende, sofistikeret forretningskvinde, der ved hvor flyglet skal stå & ikke er bange for at tage sagen i egen hånd (i bogstaveligste forstand)!

• Hendes selvværd bygges op af flid, ambition & disciplin, hvilket i øvrigt også er hendes varemærke. Til gengæld er hun også romantiker om en hals, når hun overgiver sig, men dog en smule sværere at imponere end de andre Venusplaceringer. Altså væsentligt sværere at imponere, da hun gerne konkurrerer på lige fod, hvad end disciplinen måtte være.

• StenbukkeVenus stiller skarpt på værdier, forbrugsvaner, selvtillid & relationer; tjener de os, tjener de det højere formål? Mennesker med denne placering er l a n g t  mere bevidst om, hvad ting kræver & koster at sætte til værks. StenbukkeVenus er mere realistisk i sine tilgange til økonomi, forbrug & til andre mennesker, samt hvilken plads de skal have i hendes liv. Dette gælder både forretning & fornøjelse. Er dette menneske, denne umiddelbare forstyrrelse af arbejdsprocessen (en lækkerbisken?) noget, der stemmer overens med hendes langsigtede fremtidsmål? Hvis ikke, bider hun ikke på krogen & hun forpligter sig SLET ikke, med mindre modparten tager det hele ligeså alvorligt, som hun selv gør — eller møder hendes tilgange på en tilsvarende ambitiøs facon!

• Hårdt arbejde, integritet, etik, disciplin & tradition er nøgleord for StenbukkeVenus. Her bliver det bestemt værd at arbejde hårdt for de ting, positioner, status, som hun i sandhed ønsker sig.

• Venus, som almindeligvis er en passiv modtager-planet, der i sin grundessens lader al overflod flyde ind i favnen på sig, har en anderledes mangelmentalitet i Stenbukken. Hun tror ikke blåøjet på, at det hun ønsker sig bare kommer af sig selv! Selvom hun ved, at arbejdsomhed & tålmodighed er vejen til enhver top (& at alle kan nå den, hvis de er disciplinerede nok), så hviler hun ikke på laurbærrene. Hun er også anderledes forhippet på selv at have tjent sine millioner & sin status, end stort set alle andre Venusplaceringer (med undtagelse af Venus i Vandbæreren, måske), der oftest gerne tager grådigt imod eller soler sig i andres succes.

• Hun minder os om, at alt her i livet er muligt, hvis vi er villige til at betale den pris, det koster — & det værende den tidslige, fysiske, mentale eller nærværende-pris, såvel som det økonomiske aspekt.

• Hvis vi ønsker os et dybt, inderligt, kærligt, seriøst forhold med en partner, der opfylder vores behov også på sigt, må vi gå efter den rigtige partner, der er netop det! Hvis vi ønsker os en toppost i en virksomhed eller en bestyrelse, må vi gå efter det! Osv. Langsomt knokle os op af; stige i graderne; nå vores mål (& det kan være hvadend; 5 børn, doktorgrad, globetrotter, du vælger disciplinen, StenbukkeVenus fuldfører!)

• StenbukkeVenus er alvorlig omkring sine værdier & sit hjerte! Hvis hun elsker nogen, så går hun efter det! På en konkret, reel & ligefrem facon (selvom hun dog også kan være en smule genert eller reserveret). StenbukkeVenus fortjener det bedste & har tænkt sig at gå efter det, selvom hun også godt kan have en tendens til at føle, at nydelse ikke er for alle — men kun for dem, der har fortjent den! Har hun til gengæld fået styr på selvværdet er hun ikke til at hugge & stikke i,

• Har man StenbukkeVenus i sit fødselshoroskop, har man tendenser til at tage kærlighed — samt at forpligte sig til denne sag — meget alvorligt. Hjertets anliggender er IKKE for sjov! Måske har man en række mindre alvorlige kæresterelationer tidligt i livet, men det er oftere reglen end undtagelsen, at man vælger med indædt omhu, når det vedrører hjertets anliggender — og derfor ikke nødvendigvis har engageret sig særlig dybt med andre i sin ungdom.

• Når man har kastet sin kærlighed på en mage, & det er gengældt, er man en af de mest trofaste & tålmodige partnere. Man kan stå igennem alskens udfordringer sammen. Stenbukken ynder at ville arbejde til de er segnefærdige — også for deres familier, & de tager ikke forpligtelser let! De er nogle indædte, stædige, behændige & udholdende forsørgere, der ikke har noget imod at agere skaffedyr. At tage familieoverhoved-rollen på sig, som den ansvarlige patriark er helt ok (gælder alle køn) & de glædes over at se partnere, børn & børnebørn klare sig godt & fornuftigt i livet. Konvention er et fint princip, synes StenbukkeVenus, & hun stiller gerne store krav & forventninger til sin partner (såvel som sig selv & sine børn).

• Der kan være den faldgrube med StenbukkeVenus at gifte sig eller danne par af fornuft eller økonomiske årsager & måske også have en lidt træg holdning til, at ægteskab er lig med evig troskab. Det er selvsagt en smuk tanke, men det kan lune i det tørre bukkehjerte, hvis man øver sig i at bløde denne tendens en smule op; vi må gerne vælge hinanden af kærlighed… udenom fornuften.

• Ligesom at vi gerne må lade os skille, hvis en relation har udtjent sit formål eller er gået i stykker. StenbukkeVenus kan have en tendens til at blive sammen med sin partner af stolthed (overfor omverdenen) & så lide bittert i stilhed. Det er der imidlertid ingen grund til. Her skal hun kærligt mindes om, at følge sit hjerte (også når det ønsker at befri sig). For også her skal hun tage hjertets veje alvorligt. Desuden lider hendes voksne børn mere under at se hende sygne hen i en ødelagt eller giftig relation — end de kan få udbytte af at hun ofrer sig & forbliver sammen med ægtefællen.

• Seriøsitet, ansvarlighed & pålidelighed er nøgleord & kærlighedsforholdet må udgøre et solidt fundament. Får man for alvor åbnet sin StenbukkeVenus kan hun være blid, romantisk (på den helt gammeldags facon) & måske endda en smule blufærdig. På udvalgte & hemmelige dage smider hun sit bukkepanser & viser sin sjældne & sarte havfruehale. Her tror hun både på den romantiske kærlighed & tør overgive sig til nydelsen uden jantelov eller skam — hverken den seksuelle eller den, der siger hende, at hun (heldigvis) er røvpriviligeret & at nydelse — for ikke at tale om lykke — ikke er alle forundt.

• Hun ser gerne at hendes partner er fornuftig, moden, ved muffen & dybt ansvarlig i alt hvad de gør (hvorfor der kan være en tendens til at date mennesker, der er en god del ældre end hende selv) & hun agter & ønsker kun at gifte sig én gang. StenbukkeVenus er meget sjældent flamboyant i sit udtryk — til gengæld er hun for det meste ganske (velklædt &) velhavende.. og hvis ikke… så bliver hun det! 👨‍💼👩‍💼💵📑

..
..
Billede er af Louis Marie de Schryver & hedder “The Dreamer”, årstal ukendt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0