} Venus • i • Stenbukken • pt. I {

[ I transit: 5. november kl. 11.31 — 6. marts kl. 07.15 ]
• I fredags forlod Venus Skyttens højstemte, eventyrlystne & kraftfulde optimisme, der dog også bragte en overmodighed med sig, som Venus de seneste døgn har stabiliseret via Stenbukkens mere alvorlige & preserverende energi. Var vores idéer & visioner vovemodige & fuldt flyvende for en uge siden, ja, så er de blevet til virkelighed nu & kræver en helt anden målrettet, fokuseret & benhård indsats for at ville lykkes på sigt.

• I Skytten er Venus altid lidt (over)modig, grænsesøgende & på jagt efter anderledes nydelse & eventyr — & måske endda potentielt set også nye værdier. Under hendes seneste transit blev vi inviteret til at se os selv & andre i et nyt lys, uden frygt, så vi kunne udvide vores komfortzone, sanse fællesskab & sprede optimisme & fri kærlighed. Mennesker, steder, oplevelser, der kunne udfri & opbygge hende var i fokus. De kommende måneder, som hun vil bruge i Stenbukken, søger hun nu at gestalte al denne akkumulerede eventyrlyst & erfare, samt anvende, de brugbare & nyligt indsamlede erkendelser på et praktisk & fysisk plan.

• Fra måned til måned ser vi selvværdets planet veksle imellem de udadvendte, ekspansive dagstegn (ild, luft) & de indadvendte, magnetiske nattetegn (vand, jord). Ovenpå Skorpionens intense følelsesmæssige & udrensende vandsæson, har vi hvert år brug for at kærlighedsgudinden tilsmiler os i Skyttens ild med lidt vovemod, nye værdier & horisonter at afsøge, samt muligheden for at genvinde vores selvtillid. Tilsvarende har vi derefter brug for Stenbukkens ansvarsbevidste jordforbindelse i det sammentrækkende, tunge nattetegn; her overgiver hun sig endnu engang til den seriøse, forankrende tiltrækningskraft. Da Stenbukken er hersket af Saturn, planeten for struktur, stoflighed & fysiske begrænsninger, må vi nu sande at Ting Tager Tid — & det gælder i særdeleshed de gode ting! Dette alvorstegn, der forgæves forsøger at indvie resten af dyrekredsen i materiens dybe hemmeligheder, viser os, at der ikke er mere tid til leg & pjat, & at vi nu må tilbage til realiteterne & vande & gøde vores ambitioner, aspirationer & drømme, så de kan vokse!

• Når kærligheden, værdierne & selvværdets planet bevæger sig igennem Den Lille Tærskelvogters store, veludbyggede sektor forstår vi, at de grundlæggende værdier (som er et bundsolidt fundament) bygger på arbejdsomhed, ansvarlighed & tilregnelighed. Vi kan stole på, at der ligger grundige, fornuftige, arbejdsomme handlinger bag alle beslutninger & at værdier, mål & visioner er nøje udvalgt.

• Relationer, projekter & investeringer er ikke givet rundhåndet ud, for der er en overordnet (minimum 5-års) plan med det hele. Spontanitet, løssluppenhed & skamløs brug af ressourcer er ikke StenbukkeVenus stil. Business & pleasure don’t mix. Stenbukkens jordbundenhed, fornuft & materialiseringsevner er næste trin i Dyrekredsen, hvor Skyttens høje, visionære idealer nu virkeliggøres på det fysiske plan. Skyttens bredere perspektiv cementeres med Stenbukken, anvendes i praksis & bruges til at lægge grunden for de næste dynastier, der skal holde i årtusinder. Det er Stenbukkens dybeste læring at manifestere Skyttens flyvske visioner; bygge kongeriger, monumenter & rumstationer gjort ud af det bevægelige ildtegns idealistiske tankegods.

• Stenbukken tager Skyttens skyhøje mål ned på jorden & virkeliggør dem i kød, blod, sten, stål & glas! Var bygherren Stenbukken der ikke til at føre menneskehedens storslåede projekter ud i livet, havde vores civilisation aldrig klaret den videre end til at bo i de huler, vi fandt. Stenbukkens overblik, handlemåde & evner til at materialisere, er den sole årsag til at noget nogensinde er blevet bygget (færdigt). Tak Stenbukken for civilisationen — på godt & ondt.

• Når Venus er på transit igennem Stenbukkens kardinale jordenergi, stiller vi kollektivt skarpt på værdier, forbrugsvaner, selvtillid & relationer; tjener de os, tjener de det højere formål — eller tjener de os ikke? Nu er vi altså l a n g t  mere bevidst om, hvad ting kræver & koster at sætte til værks. Vi er mere realistiske i vores tilgange til økonomi, forbrug & til andre mennesker, samt hvilken plads de skal have i vores liv. Dette gælder både i forretnings & fornøjelses øjemed.

• Hun minder os om, at alt her i livet er muligt, hvis vi er villige til at betale den pris, det koster — & det værende den tidslige, fysiske, mentale eller nærværende-pris, såvel som det økonomiske aspekt.

• Under denne transit skal vi tage os selv, kærligheden, vores ønsker, drømme & behov alvorligt! Tag dit selvværd på dig & vælg med omhu. Ønsker du dig overflod, luksus & ekstravagante ting, så er du også nødt til at lægge arbejdet, det kræver, for dagen!

• Forpligt dig til dig selv, før du siger Ja til noget som helst andet! Det er altid første skridt; en sti bliver lagt ved at lægge én sten ad gangen!

• Vær alvorlig omkring dine værdier & dit hjerte! Hvis du elsker nogen, så gå efter det! Vær konkret, reel & ligefrem. Det værste der kan sker er, at vi bliver afvist… & — for det første er afvisning ikke farlig (den viser os en anden & mere rigtig vej for os; måske skal vi øve os mere, måske skal vi overgive os, måske skal vi bare noget helt andet) — & for det andet: hvis den udkårne ikke vil have os, jamen så var de alligevel ikke toppen af stigen for os! Så venter der noget bedre & mere tilfredsstillende på os et sted derude. For StenbukkeVenus fortjener det bedste & har tænkt sig at gå efter det… også selvom hun på dårlige dage godt kan have en tendens til at føle, at nydelse ikke er for alle — men kun for dem, der har fortjent den!

• Og nu hvor vi så småt nærmer os den søde juletid, så hjælper hun os med at holde budgettet, fordele pengene på lige dele sjov & forpligtelse — og at få betalt det overtræk/den kassekredit ud, så vi ikke står med hovedet under armen 1. Januar & minus på kontoen. StenbukkeVenus tager ejerskab for julens kommende udskejelser allerede nu & kommer med holdbare & langsigtede løsningsmodeller, så det overtræk vi oftest står med slet ikke opstår i år — det skal hun nok sørge for!

• Men ligefrem en let jul, det bliver det nok ikke! Selvom Venus i Stenbukken hjælper os med at balancere & forudse selv de uforudsete udgifter, så tager hun os i år med på en tur ned i underverdenen. Hun går nemlig atter retrograd fra d. 19. december kl. 11.35 til & med d. 29. januar kl. 09.45. Her viser hun os en ting eller to om vores gamle glemte & smertelige skygger, der omhandler selvværd, selvkærlighed, kærlighedsrelationer, oplevelsen af at føle sig værdig til at blive elsket, samt vores nedarbejde & måske indgroede forhold til & overbevisninger omkring værdi, kultur & ikke mindst penge!

• Disse temaer vil optræde forskelligt fra person til person, alt efter hvilket hus/sektor Stenbukken befinder sig i i vores chart. Hvilke overordnet tema/hvordan Venus vil farve vores horoskop, bestemmes altså af hvilken ascendant vi har.

• Dem, der fx har Venus i jordtegn, vil opleve en mildere transit end dem, der har Venus i et kardinalt tegn. Så det er altså helt almindeligt, at vi vil opleve vrøvl med pengesager, ekskærester & eller kærester, selvværd, værdighedsfølelser eller generelt bare værdier de kommende måneder. Vil man gerne være lidt på forkant med denne retrograd, giver det mening at vide, at Venus bevæger sig ind i pre-skyggefasen allerede d. 17. november (altså på onsdag) & derfra vil temaerne for hver vores Venus Retrograd så småt begynde at melde sig. Pre-skyggefasen varer fra om aftenen d. 17/11 til omkring middagstid d. 19/12, hvor Venus stationerer. Derfra har vi den optiske retrograd periode, der strækker sig over 42 dage — & sluttelig postskygge-fasen fra d. 29/1 omkring middag til & med natten til d. 2/3 for os her i Danmark. (Bemærk at nedenstående tider er EST). Men meget mere om alt det i opslag om Venus Retrograd.

• Disse første dage af hendes transit, skal vi dog bare koncentrere os om at cementere vores mål igennem de positive aspekter hun danner. Venus står nemlig kun i sekstiler til Mars & Merkur i Skorpionen for tiden & danner snart også en trigon til Uranus i Tyren. Det åbner for nye måder at tænke & planlægge på (Merkur); at kunne gå i dybden & formidle, hvad vi ønsker os, værdsætter & føler. Plus, det giver os mulighed for at investere os selv & vores færdigheder/handlinger (Mars) i nye spændende, opfindsomme & banebrydende (Uranus) tiltag den kommende tid — & minder os om, at langtidsorienterede investeringer (måske rent bogstaveligt) giver god mening. Ønsker vi os en baby, fast ejendom, at spare op så vi kan rejse ud i verden — eller vil vi bare gerne have lidt ekstra guld under sengen (eller i vores aktie-index) til den lange fimbulvinter? Alt det skal hun nok hjælpe os med at nå; vi skal bare formulere ønskerne, løfte & lægge planerne!

..
..
Billedet er et portræt af 18-årig Ana de Velasco y Tellez-Girron (1585-1607). Hun fik fire børn & døde som 22 årig. Billedet er malet af Juan Pantoja de La Cruz (1553-1608).

Venus skifter ind i Stenbukken.
Venus slipper Plutos jerngreb & spadserer ENDELIG ind i Vandbæreren, hånd i hånd med Mars.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0