} Venus • i • Jomfruen • pt. II {

[ Har man selv — eller dater / kender man én med — Venus i Jomfruen ]

• Når Tyrens hersker; Kærligheden, skønheden & romantikkens planet, Venus, står i Jomfruens beskedne & pertentlige tegn, er hun alt andet end storladen & dramatisk. Hun er kræsen, stilig og stiller høje krav til æstetik & renlighed (Og sin udkårne & dennes færdigheder indenfor begge discipliner). Rene linjer på alle fronter, kunne vi kalde det. Det skal være praktisk, funktionelt & nydeligt. Der skal være orden & ordnede forhold.

• Jomfruens intellektuelle tilgange giver Venus et køligere islæt her & hun kan godt risikere at blive beskyldt for at være en kynisk logikker af mere varmblodige tegn, når de er i deres følelsers vold. Og Venus står da også i sit fald i Jomfruen. Det betyder at Jomfruens påvirkning er den port i Dyrekredsen, Venus’ energi har sværest ved at rejse igennem, hvilket giver JomfruVenus et kritisk & reserveret udtryk, der kan gøre det svært for hende at give sig hen eller nyde.

• En anden skyggeside kan være ekstrem kræsenhed, besværlige præferencer & et generelt bekymret — måske endda angst — sind. Her ser vi fx tendenser til at være for meget i hovedet (Merkur hersker over Jomfruen), ikke kunne slappe af & at overanalysere alt, der er relateret til samvær, samspil & udveksling med andre mennesker — helt ned til reaktioner, specifikke formuleringer, blikke, attituder eller stemninger, kan blive vendt & drejet i timevis, når JomfruVenus bliver usikker på sig selv.

• Man skal dog ikke tage fejl. JomfruVenus er bestemt følsom, hun v i s e r det bare ikke; det er hun alt for selvbevidst & stolt til. Det er simpelthen under hendes værdighed. Men ikke desto mindre blev hun altså såret & hvis du er uheldig kan hun godt finde på at bære nag over det. For lige så kontant & kritisk JomfruVenus kan være, når hun ikke føler sig tilpas, lige så nærtagende kan hun (oftest) også være i samme situation.

• Pertentlig til fingerspidserne — der kan grænse op til pedanteri på dårlige dage — får JomfruVenus til at virke kritisk, når hun påtaler sin bejlers manglende sans for detalje. The devil’s in the detail & det om NOGEN ved Jomfruen. De går ikke på kompromis her i livet — og hvis de gør lider de stille under det HVER dag. Derfor er det vigtigt ikke at tvinge sig selv — eller sin Jomfruelsker — med på idéer, de ikke kan lide.

• Venus i Jomfruen har brug for en del følelsesmæssig plads & alenetid. De trives bedst ved selv at kunne vælge ting, mennesker & situationer til & fra, hvilket skyldes at de oftest har et stort behov for ikke at træde (især fremmede) over tæerne, opfylde behov omkring dem & generelt sikre sig, at flest muligt har det bedst muligt. Det giver sig selv, at dette kan være ganske trættende & derfor har de selvfølgelig brug for tid, hvor de ikke skal behage nogen som helst anden end dem selv. Derfor er det også virkelig vigtigt ikke at fremskynde eller presse dem til at møde dine venner, familie eller lign.

• Denne eneboer-tendens kan bevirke at JomfruVenus fremstår privat, forsigtig & måske endda genert, hvilket bestemt er en del af hendes charme. At prale, være selvhævdende eller overspændere, sker sjældent for JomfruVenus, men hvis de lader sig rive med eller lokke, medfører det oftest pinlig selvbevidsthed eller en kæmpe skyldfølelse. De bryder sig ikke om at fremhæve sig selv, men deres behov for at blive værdsat kan til tider komme i vejen for deres naturlige beskedenhed.

• JomfruVenus kan ved første øjekast virke en smule tør & kan i sit sirlige forsøg på at planlægge alt også godt ende uden et spontant element i livet — overhovedet. Hun kan have svært ved at udtrykke sin kærlighed eller hengivenhed direkte, men har en tendens til at hinte den eller komme med små indforståede kærlighedserklæringer eller udtrykke den igennem små handlinger & tjenester, der gør dit liv sødere eller nemmere. Og de gør gerne så meget i det små, at man ikke altid lægger mærke til HVOR meget de gør. & det bør man virkelig værdsætte, hvis man vi gøre sig håb om at vinde en JomfruVenus’ hjerte, for det ER oftest deres primære kærlighedssporg.

• Den manglende fyrighed bliver dog opvejet af en uopslidelig stabilitet & hun er meget dedikeret & pligtopfyldende i alle sine kærlighedsrelationer (også til børn & familie). Har hun først valgt sig en mage, så bliver hun; hun er (i modsætning til mange andre Venus-placeringer) interesseret i at få relationen til at fungere — i virkeligheden — & ikke kun i drømmen eller teorien. Offervilligheden er stor & kan — hvis hun ikke føler sig set & anerkendt, for alt det hun gør — godt kamme over i martyrium. Man skal dog blot bemærke, hvor meget hun gør & hvordan intet ville være det samme uden hende, før hun beredvilligt er oppe af stolen igen med sin faste følgesvend Ajax for at pudse vinduerne — endnu en gang. JomfruVenus motto kunne meget vel være: Hvad er et hjem uden en mor? (gælder også for mænd eller andre, der ikke identificerer sig som kvinder).

• Har hun elementer af usikkerhed omkring sine egne evner, så er hun ingenlunde bekymret omkring at imponere eller bjergtage folk. Hun har (hvis hun får passet & plejet sig selv) en helt naturlig værdighed, hvor hun ikke behøver gøre meget væsen af sig for at være tilfreds med sig selv. Til festen stjæler hun ikke billedet, men du kan være sikker på, at hun i grunden er den mest velklædte; der er ikke en plet at finde, en fold som sidder forkert eller noget i tænderne. Alt er sirligt udført & de små detaljer er på plads — også selvom det generelle indtryk kan være beskedent, reserveret eller sågar ydmygt.

• Nogle JomfruVenus kan dog også kamme over i den anden grøft & gøre et stort nummer ud af at være uperfekt, casual, skødesløs & måske endda lidt lurvet. Der kan ligge en næsten hellig askese i IKKE at gå op i sit udseende — dvs at gå op i ikke at gå op i det (dette kan især ske for mænd, der har svært ved at få deres behov for perfektion til at passe sammen med en mere maskulin stereotyp). Det er afvisningen af at gøre et væsen af sig taget til en ekstrem, kunne man sige. Her kan man faktisk også opleve en aversion imod markant eller flamboyant sminke. Mange JomfruVenus (især hvis de er mænd) har en tendens til at foretrække ‘naturlig’ skønhed & kan dermed have en tendens til at opfordre deres veninder eller kærester til ikke at gå med maku-up, men min personlige erfaring er, at det skal man lade sig kue af.

• Ligesom i sine kærlighedsrelationer er JomfruVenus hengivenhed i sin mest dedikerede form. Selvom hun aldrig er prangende eller bryder sig om at være centrum til selskaber eller anden sammenkomst, kan du være sikker på, at omtanken bag hendes generøsitet er velovervejet. I modsætning til LøveVenus, der har travlt med både at imponere & blive set også i deres valg af gave til dig, så har JomfruVenus faktisk sat sig ind i, hvad du har brug for, hvad du mangler, ikke får gjort selv eller hvad der — endnu bedre — virkelig kunne klæde dig. Hendes dybfølte stille kærlighed, der ønsker at bedåre & forkæle dig, kender ingen grænser — du skal have det allerbedste — især hvis du udviser blufærdig taknemmelighed & bliver slet skjult rørt over hendes betænksomhed. Den fine dannelse & lidt gammeldags høflighed kan blive vægtet meget højt af JomfruVenus, hvis hun føler sig fri til at udtrykke sin inderste natur.

• Denne interesse i at hjælpe dig med at være perfekt, kan dog også kamme over i kritik, hvor de kommer til at irettesætte dig & påpege alle dine fejl, de mindste fortalelser eller fejlagtigt sprogbrug. Det kommer i midlertidigt ikke fra et ondt sted (allerhøjst et selvisk, hvor de bliver lidt flove over dig & dine manglende evner); langt de fleste gange, tænker de, at du da gerne vil vide, hvis du har noget mellem tænderne, ikke har fået strøjet dit tøj godt nok, har fejlslutninger i dine overvejelser, huller i planlægningen eller måske endda usympatiske eller barnlige sider, du nok burde arbejde lidt på. Det skal man dog ikke tage for ilde op, men blot bede dem om hjælp næste gang — eller bede dem om ikke at sige det, med mindre det kan fikses på 5 minutter.

• Men ligeså ren & from Venus i Jomfruen kan være, ligeså mørk, destruktiv & skamfuld, kan hun også være. Generelt er Jomfruen drevet af perfektion & det mismod, selvhad eller skam, der følger, hvis det ikke kan opnås, er også en del af denne pakke. Venus er som bekendt planeten for vores romantik, hengivelse, overgivelse, modtagelighed, selvkærlighed, værdier (åndelige & politiske såvel som materielle besiddelser) & ikke mindst selvværd & tiltrækningskraft (simpelthen den magnetisme, der opstår i kølvandet på vores egen indre værdighedsfølelse). Det siger måske sig selv, at hvis målet her er den højeste form for teknisk perfektion (den æstetiske finder vi i Vægten) & ‘naturlighed’ (mange Jomfruer kan have en tendens til at være besat af den ‘ubesmittede’ renhed også i kroppens udtryksform) så kan det til tider være utrolig svært — som virkelig nærmest umuligt — at være tilfreds for Venus i Jomfruen.

• Selvom denne skam kan resultere i (igen, det er bestemt kulturelt betinget, det her) at man måske har en lidt forfinet eller snerpet tilgang til sex, så kan JomfruVenus, når hun e n d e l i g har overgivet sig til nydelses dybe suk, vise sig at være en virkelig ferm & talentfuld elsker. Hendes utrolige sans for finesse, dedikation & timing kan give meget nydelsesfulde & intime stunder — & måske en smule overraskende — kan hun vise sig at være til diverse kinks. Men altså FØRST når du har vundet hendes tillid & hun føler sig 100% sikker på at du ikke vil dømme hende for sine tilbøjeligheder.

• Det knusende selvhad, der kan kamme over i dyb, løssluppen nydelse, kan dog også forvandle sig til en mystisk, reserveret & indtagende persona, der bliver båret med stoisk værdighed som et uigennemtrængeligt sort enkeslør. For nogle kan dette mørke blive kanaliseret ud i en virkelig storslået, næsten guddommelig skaberkunst, hvor kun meget få får lov til at komme ind bag. JomfruVenus kan have et stort, hemmeligt indre landskab, det kan være meget fascinerende at få lov til at blive lukket ind i.

• Denne Venusplacering rummer altså en stor spændevidde, selvom man måske ved første øjekast måske ikke øjner dybderne. Denne placering har en stædig, kærlig evne, hvor den langsomt, stille & med elegance baner sig vej ind i folks hjerter. Selvom de ikke er usikre på deres ydre værdighed, kan der godt var en sensitivitet eller usikkerhed omkring kærlighedsrelationer. Derfor skal man være nænsom overfor dem, når de åbner sig & overbærende overfor deres kritiske pedanteri. & da de er meget optagede af at gøre alting godt, rigtigt & perfekt, kan de godt — især i kærlighedsanliggender — blive intimiderede af din erfaring (både i sengen & på væddeløbsbanen). Den bedste måde er at holde rum for dem & værdsætte dem HVER dag. Giver du dem den lykke beriger de dig med dyb, livslang hengivenhed & en pligtopfyldende villighed til at få jeres relation til at fungere — på alle planer.

..
..
Billedet er af Sir George Clausen (1852-1944) & hedder “Evening Song”, 1893.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0