} Venus ● Uranus {

[ Venus & Uranus i konjunktion i 10° i Tyren, 23. april kl. 03.01 ]

• I nat mødtes Venus, sæsonens hersker, repræsentant for al slags nydelse & skønhed, materiel værdi, vores egen værdighed samt vores åndelige & politiske værdier, med denne tidsalders hersker, Uranus; fremtiden, omvæltningerne & opfindsomhedens planet.

• De mødtes i konjunktion i 10° i Tyren, Venus hjemmebane, tegnet for sanselighed, opblomstring, jordisk overflod, sensualitet, skønhed, overdådighed, jordbundenhed, pragmatik & det sidste led af manifestation: det fysisk materialiserede, hvor vi høster frugten af vores anstrengelser.

• Dette møde er det andet i rækken af en lang række konjunktioner vi vil se denne Tyresæson — da vi i år vil have et stellium i Tyren (mere om det i et kommende opslag). Konjunktion betyder, at to planeter set i hjulhoroskopets model står “ovenpå” hinanden — men astronomisk betyder det, at de blot står på (nogenlunde) række ude i Verdensrummet.

• Når værdierne, accepten, kærlighedens & selvværdets planet møder fremsynet, omvæltningerne, nybruddenes, fremtiden & opfindelsernes planet så er der langt op til pludselige skift, brud eller omvæltninger i vores nære relationer eller i vores værdisæt. Det kan komme til udtryk på forskellige måder i vores liv: om vi mærker pludselige skift i vores fysiske liv eller om det er en mildere, intern forandring, vil variere alt efter hvilket hus (dermed livsområde) dette møde falder i i hhv hver vores horoskop.

• Forbindelsen er årlig, da Venus bevæger sig en hel runde rundt i Dyrekredsen på lidt under et år — & relativt kortvarig; vi mærker deres påvirkning i ca. 10 dage (vi har altså 5 dage endnu) ved at føle energien an & finde ud af, hvordan den arbejder igennem os i år.

• Uranus står i Venus’ hjemtegn en række år (2018-2026) & vi i disse år ryste vores grundvold i Tyrens domæne (igen, hvilket hus man har Tyren i er det område, der vil blive påvirket af Uranus). Vi kan se disse 8 Venus●Uranus konjunktioner som en udviklingsstige vi cyklisk betræder. Hvert år kommer vi et skridt nærmere vores kerne & ryster alle de ydre, begrænsende skaller af i det område der handler om værdier, tryghed & stabilitet. Uranus bryder gamle, bedagede systemer, regler & tænkemåder ned & befrier os, vores værdier, vores kærlighed & integritet. Han ønsker at frisætte kvinden, det kvindelige & feminine, så det frit kan manifestere sig, hvor det ønsker: i vores retssystem, i vores hjerter, i vores mentalitet, i vores økonomi, osv: alle steder der har noget med fysisk tryghed & sikkerhed at gøre + alle områder af nydelse, overflod, lykke & accept. Uranus lærer os at ægte frihed, sanselighed, nydelse & kærlighed ikke har noget med besiddelser af jordisk natur at gøre. Han befrier os fra materialitetens trælddom (farvel kapitalisme) & ønsker for os, at vi kan vende tilbage til en mere tillidsfuld, omsorgsfuld overflodsmentalitet, hvor vi deler vores ressourcer samt beskytter hinanden & jorden.

• Hvert år smider vi altså mere & mere af det gamle paradigme; knaphedsregimet & mangelmentalitetens herredømme, der får os til at træde hinanden ned i sølet under overforbrugets tilbuds-rus & idéen om, at vi ikke alle kan være lykkelige, mætte, tilfredse & opfyldte samtidig. Og selvom det på sigt vil være dejligt, kan det også være en smule kompliceret følelsesmæssigt at stå i, fordi vi vil sige farvel til en masse idealer & tilgange, som vi (måske) tidligere har skattet. Men afslutninger skal til for at nye ting kan spire frem — & tro mig; vi vil ikke gå glip af fremtiden!

• Konjunktioner kan være en neutral eller hæmmende forbindelse, hvorfor vi kan have svært ved at aktivere denne energi — men vi kan også opleve en sammensmeltning af de to planter, der forbinder sig, hvorfor særpræget smag, kan være et resultat af denne transit. Derfor anbefaler man ikke at male soveværelset, købe den plyssofa, skifte frisyre, blive tatoveret eller lignende under denne type transit.

• Nogle oplever et friskt pust, en spænding eller excitement boble frem i sig, mens andre kan føle sig stressede & forvirrede under denne påvirkning; at det hele er én stor omvæltning & at det er alt for meget ude af komfortzonen. Hvordan man reagerer kommer helt an på, hvilket temperament man har & hvor meget man hviler i sig selv/sine livsomstændigheder. Dertil spiller det også ind, om fundamentet (Tyren) er stabilt eller holdbart i det livsområde, der bliver rystet. Er det ikke det, ja, så vil det smuldre, for at kunne blive erstattet af noget stærkere.

• Vi kan også opleve at vores værdisæt, vores selvværd, vores selvforståelse, vores livssituation eller vores kærlighedsrelationer er mere omskiftelige, utilregnelige eller ustabile nu (især hvis der som nævnt længe har ligget nogle ubalancer eller frustrationer i relationen eller omstændighederne). Hvis begge parter i, fx kærlighedsrelationen, ikke ønsker den (nødvendige) ligeværdighed, dedikation, gensidige respekt & frihed, som dette aspekt kalder på, kan vi opleve brud (hvad der ikke kan smidiggøres eller skifte form, vil knække) — men der er bestemt også mulighed for at træde ind i en mere seriøs &/eller intim relation ved på bedste Tyremanér at tage udfordringen ved hornene; forholde sig helt konkret, pragmatisk & fornuftsbetonet til situationen: hvad er udfordringerne & hvad er løsningerne/kompromiserne. Resultatet kan være dybere hengivenhed & forpligtelse til en sag, sit hjem, sig selv eller en relation — win/win/win.

• For nogle vil denne overraskende, utilregnelige dynamik altså skabe begejstring & spænding, for andre uro & utilpashed – & i bund & grund er udfaldet af denne forbindelse også et spørgsmål om temperament, modenhed & mod.

• Venus●Uranus uforudsigelige forbindelse giver os også en potentiel adgang til en dybere selvforståelse & selvkærlighed, fordi vi opdager, hvor vi er slave af andre, deres værdier & anerkendelse — og at vi formentlig har lyst til at løsrive os fra det & blive vores egne.

• Sorg over manglende erhvervelser eller status i vores liv, kan også komme op, da det er aksen mellem Tyren (egne værdier & ressourcer) & Skorpionen (andres værdier & ressourcer), der er aktiv — og derfor kan vi let drømme os til andre friere situationer & positioner, hvor vi fx har bedre midler, mere plads, mere fred, selvtillid eller rigdom. Det gode ved dette er, at vi får vist, hvad vi drømmer om & ønsker os — og dér ligger kimen allerede til at opnå — eller komme tættere på — vores dybeste længsler & ønsker.

• Ligesom opdagelsen af, at vi måske har andre, anderledes værdier & idealer pludseligt kan komme op — måske ønsker vi et helt andet liv eller verdensorden end dén, vi ser i dag? Der er også den mulighed at vi indser, at nogle af vores drømme & ønsker, måske slet ikke tjener os — og det kan der jo selvsagt også være en sorg forbundet med.

• Men alt er i sin skønneste orden: Uranus’ årlige møde med Venus finder sted for, at vi kan igangsætte en indre forårsrengøring & hvert år rense ud i de opfattelser, følelser, idealer, overbevisninger, måder, idéer & værdier som ikke tjener os & kloden længere.

• Og for at sætte trumf på, så går Mars også ind i Krebsens følende & nostalgiske tegn her til eftermiddag, så måske der kan være nogle ting vi skal sige farvel til, som kan føles ekstra sørgmodige lige nu. Så hvad kan du gøre den kommende uge, for at møde disse energier bedst? Læs med her:

~ Husk, at ligegyldigt hvad der sker, så har du altid dig selv. Du er dit eget evige (fantastiske) selskab & du kan ikke forlade dig selv (med mindre du går på kompromis med din selvrespekt, integritet & selvværd & det vil Tyrens sæson så gerne vise os, at det behøver vi ikke gøre for at blive elsket. Dem, der skal elske os, ønsker at vi skal kunne respektere os selv i de relationer vi befinder os i, for ellers elsker de os ikke for vores skyld).

~ Livet ER forandring; en evig strømmen af flod & ebbe, skønhed & forfald, glæder & sorger — & det er præcis som det skal være! Så alting forandrer sig & det er der ikke noget dårligt i — og gudske tak & lov for at tingene forandrer sig! Hvem ville gide at leve den samme dag, hver eneste dag (er du en ligeså sentimental & nostalgisk Krebs som mig, der nogle dage tænker, at det ville være bedre sådan, så sæt dig lige ned & mærk rigtigt efter: Forestil dig (bare din bedste dag) men om & om & om igen… det ville trods alt blive kedeligt i længden, ikke?)

~ Alle de ting, der ikke kan tåle modgang & stormvej, uden at falde, er ikke en foranstaltning vi reelt set ønsker at leve under. Tyren minder os om, at vi har brug for stabilitet. Ikke bare i vores relationer, men især i vores sind: sjælero ER uvurderligt. Hvis vi er meget afhængige af andre mennesker, situationer eller steder, så er vi konstant i risiko for at blive forskrækkede, stressede eller ulykkelige. Uranus forsøger at vise os, at vi skal finde fred, frihed & tryghed i os selv — fremfor ude i verden — så det at blive rystet i grundvolden, ikke kan bringe os ud af fatning, men blot bringe nye & inspirerende omstændigheder frem i lyset.

~ Denne tid er oplagt til at undersøge vores værdier, æstetik, personlige smag, åndelige værdier, politiske holdninger, hvad vi tiltrækkes & frastødes af — & vigtigst af alt: hvorfor? — Lav evt en længere liste med alle de Venustemaer, du kan komme på — ting, der er relateret til kærlighed, selvværd, accept, æstetik, præferencer, nydelse, overgivelse, at modtage, pengesager, materielle værdier, holdninger, skønhed, mm. som vi almindeligvis ikke tænker over, men blot antager er faste inde os. Uranus minder os om, at intet — vitterligt intet — er skåret i sten, heller ikke din livret, din yndlingsparfume, dine idealer, din levevis eller dine præferencer i fht udseende, partner, mage eller seksualitet.

~ Hvor kan du i dag, i morgen, den kommende uge & om en måned implementere en mere Moder Jord-kærlig tilgang til dit liv & forbrug? Findes der alternativer til dine yndlings luksus-remedier? (Som alleroftest ja & hvis ikke, er der en god business idé dér, siger Venus, husk hun også er planeten, der hersker over penge — & at Tyren er tegnet for overflod & indtjæning). Det vigtige her er:
1) at implementere det langsomt, så det ikke virker som en alt for stor omvæltning på én gang, så man ikke ender med at give op på den grønne omstilling & 2) at blive ved med at gøre små forbedringer HVER dag. Du ved bedst, hvor du skal begynde & du ved også, hvor du kan skære ned, skære fra eller vælge højere kvalitet; hvor det at vælge noget nyt vil føles overflods-agtigt for dig. Nøglen er nemlig her, at vi skal gøre noget godt for Jorden, MENS vi nyder det — det er den ægte Venustilgang. Føles det som sur pligt kommer vi ikke til at holde vores omlægning — & det er jo det, der er formålet. Dette er ikke en kortvarig slankekur, det er en permanent livsstilsændring — så derfor skal vi også trives med forandringerne. (Hvis I ønsker inspiration til at leve mere bæredygtigt, vil jeg med glæde dele, hvad vi gør i vores hjem; allerkærligst Venus i Vandbæreren ^^)

..
..
Billedet er af Jean Veber & hedder “Ulysses & Nausicaa”, 1888.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0