} Venus ● Saturn {

[ Venus i 25° i Jomfruen i trigon til Saturn i 25° i Stenbukken, 24. okt 17.40 ]
• Når selvværdet, nydelsen, romantikken, overgivelsens, skønheden, sanseligheden, kærligheden, romantikken & overflodens planet, Venus står i trigon til Den Lille Tærskelvogter, Saturn, der hersker over alle begrænsninger på det fysiske plan; tid, rum, kroppens afgrænsethed, samt tradition, strukturer, forpligtelse, alvor, ambition & familien (ikke som Krebsen, der står for omsorg, tryghed & tilknytning, men som institution, den trygge arne, slægten & arvestykkerne).
• Denne trigonforbindelse baner vejen for den modne stemme i vores sind; den der forstår at alt her i tilværelsen ikke er pjank, tant & fjas. Når planeten, der repræsenterer den strenge far bliver understøttet af værdiernes planet (både de materielle & de åndelige værdier) — får vi mulighed for, at implementere alle de ting, vi har lært henover sommeren. Først igennem vores selvbillede & vores værdier, vi langsomt omstiller. Jomfruens indflydelse påvirker os i en healende, forvandlende, jordnær, sund & renlig retning. Måske har vi brug for at indføre mere planlægning i vores hverdag, arbejdsliv eller endda fritid?
• Dernæst igennem Saturns arbejdsomme, mådeholdende & langsigtede tilgange. De fleste vil nok have følt Saturns massive nærvær de seneste uger & have lyst til at opbygge nye praktiske, selvkærlige vaner. De kommende uger vil han kalde os til bevidsthed omkring vores hængepartier på det fysiske plan. Det kan være alt fra søvnmønstre, kost, motion, relationer, parforhold, egenomsorg, selvbillede, værdier, forbrugsvaner samt filosofiske, spirituelle eller intellektuelle mønstre. Selvom vi kan opleve at det er hårdt arbejde at manifestere noget på det fysiske plan, forsøger Saturn at vise os, at vi ikke skal give op, blot fordi det ikke lykkes første gang.
• Venus●Saturn aspektet har været aktiv siden d. 17. oktober (Vægtens Sæson) & vil være det til og med aftenen d. 31. oktober (Skorpionens Sæson). Dette aspekt vil altså følge os de kommende dage & slipper under selve Fuldmånen. Vi får dermed mulighed for at undersøge alle vores hængepartier denne uge & se det hele kulminere i Fuldmånen på Allehelgeners aften; en Fuldmåne, der med Uranus hjælp vil skabe fokus på mange af de ting, vi er nødt til at transformere fremadrettet.
• Dette aspekt følger os altså fra Vægtens balancerende sæson til Skorpionens dybdeborende. Vi skal være i stand til at korrigere vores kurs — fra den ene yderpol til den anden for at finde balancen, men samtidig også arbejde os ned igennem alle de lag af formuldede følelser, vi har opbygget over de seneste 10-15-20-30 år. Nu skal vi grave alt det komposterede op, anvende det hele på ny & plante små kim til fremtiden i alle de erfaringer, vi hidtil har draget os. Det vil tage os tid af finde os tilrette i vores nye energi & vi må begive os ud på forsøgets usikre vej for at finde de stier, der er de rette at betræde for os.
• Fra i dag (D. 24) er Merkur Rx atter bevæget sig tilbage ind i kvadratet til Saturn & gør os pinligt bevidste om, hvor vi kunne blive bedre i vores kommunikation, vores faglighed eller andre områder, hvor vores skriftlige eller mundtlige færdigheder er afgørende. Dette kombineret med selvværdet, egenværdien & kvalitetens tur.
• Der er ikke så meget at sige til det end: hav tålmodighed med dig selv, dit humør & dine nærmeste. Vi gør det alle så godt vi kan & nogle gange må vi falde og slå os, for v i r k e l i g at lære, hvad det er vi ønsker os & værdsætter. Men en ting er sikkert; livet bliver anderledes bagefter. Vi må genindtage det tabte land mht tid & energi; hvor har vi givet mere end vi havde? Strukket os for langt eller ikke stået op for os selv? Saturn viser os hvor grænserne går — og når han står sammen med Venus viser det enten begrænsninger i os, blandt midlerne, vores evne til at modtage eller i vores emotionelle relationer.
• Så hvor skal du sætte dine grænser? Hvad kan du gøre for at ære dit velbefindende? Taber du energi i Venusområderne: penge & kærlighed & i så fald, hvad kan du gøre for at vende strømmen? Hvem har i sandhed din ryg? Hvem støtter dig & kan du lade dem, der ikke gør, gå? & er der en måde du sten for sten langsomt kan skabe en struktur, der kan gøre dine drømme virkelige? Det er spørgsmål, det giver mening at stille os selv disse dage.
• Det, kombineret med, at Venus & Saturn mødes i 25°, Neptuns intuitive, visdomstal, der handler om, at vidsom vindes igennem erfaring — en vibration der indgyder læring & internationale samarbejder — hjælper os også med at undersøge vores forhold til tro, overbevisninger, åndelige værdier & spiritualitet. Dyrker vi en umoden, skyklap spiritualitet, der i højere grad handler om at smykke sig med prædikater som heks eller spirituel, der bruger krystaller, salvie & tarotkort som accessories? Eller udlever vi en dybfølt autenticitet, når vi mediterer, tapper ind i vores forfædres energier eller trækker englekort? Der findes ingen rigtig eller forkert måde at dyrke sin egen åndelighed på — men der er forskel om man gør det for sin egen skyld eller for at blive set & genkendt af andre.
Mange af disse spørgsmål & de efterfølgende erkendelser vil selvfølgelig aktivere en dyb ærlighed, modenhed & nøgtern måde at forholde sig til livet & følelserne på. Hvem er vi egentlig inderst inde? Og hvorfor gør vi som vi gør? Hvorfor har vi de værdrier vi har? Og hvorfor synes vi nogle ting er pæne, værdifulde & attraktive, mens andre ikke er. Har vi virkelig selv defineret disse værdier? Hvis ikke giver det måske mening at undersøge, hvem der i så fald har — og om man egentlig — på bundet af sit mørke Skorpionhjerte egentlig deler disse værdier, eller om man i et ubevidst øjeblik er kommet til at adoptere disse ukritisk.
• Selvom det måske lyder lidt kedeligt (& unødigt pragmatisk) at opdage, at man synes at lange øjenvipper eller perleøreringe er smukke, fordi man bliver bombarderet med det via reklamer eller de sociale medier, skal man dog ikke tage fejl af de gevinster denne sjælegranskning giver; selvom Saturn & Stenbukken kan virke (& være!) noget så alvorlig & tør, så har de et varmt hjerte & meget af den strenghed (og forsigtighed) der forlanges er i virkeligheden et udtryk for kærligheden til det fysiske & ønsket om at være autentisk, reel & ikke en person, der er til fals eller salg for noget — og den selvtillid dette giver er uvurderlig!
• Denne uge får vi altså mulighed for at undersøge os selv, samt tilsidesætte nogle af de mere uholdbare eller barnlige følelser vi bærer rundt på & se os selv & vores planer i et lidt mere kritisk & nuanceret lys. Månen i Vandbæreren danner nemlig kvadrat til Merkur Rx & Uranus Rx og tilbyder os dermed det fornødne & kritiske perspektiv på vores dagligdag & nuværende livssituation — & giver os sammen med Saturn & Venus mulighed for at træffe de rigtige langsigtede beslutninger: Hvad ønsker vi os egentlig på den lange bane & hvilke tiltag er nødvendige for at komme derhen?
• Skal livremmen spændes ind for nogle måneder?
• Skal der investeres?
• Skal der købes hus? Omlægges lån?
• Tegnes forsikringer?
• Skal vi satse på en anden karriere ?
• Skal vi have børn?
Alle overvejelser hvor vi investerer os selv i langsigtede planer er aktuelle og noget der fylder i vores bevidsthed disse dage. Hvilke huse Stenbukken & Jomfruen falder i i dit horoskop, giver fingerpeg om hvilke områder/emner der er fokus på for dig.
Rigtig god lørdag ♡
..
..
Billedet er af Ulpiano Fernández-Checa (1860-1916) & bærer titlen “Egeria dictating the laws of Rome to Numa Pompilius”, 1904.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0