} Venus ● Saturn • Rx {

[ Venus i 1° i Jomfruen i opposition til Saturn i 1° i Fisken, 10. oktober kl. 08.10 ]

• Dagens aspekt, der egentlig har farvet os den seneste uge sammen med Mars-Pluto-kvadratet, er en opposition imellem Saturn, den strenge patriark, der repræsenterer de gamle systemer & strukturer — & kærlighedens & værdiernes gudinde, Venus, der viser os, hvad der i virkeligheden betyder noget for os, samt vores evne til at engagere (rettelse: overgive) os, i/til det gode, glade, skønne liv.

• Deres møder er altid lidt komplicerede, da det omhandler vores egne værdier, vores tillid & evne til at mærke & dele kærlighed, der bliver konfronteret af *realiteterne*. Det kan også være ganske svært at overgive sig & have tillid til andre mennesker & livet, når Verden liner en masse barske, rå & brutale realiteter op, så hvordan løser vi det?

• Når to planeter står i opposition handler det oftest om, at de repræsenterer to yderpoler (inde i os selv — selvom vi oftest ser konflikten ude i verden eller i vores relationer), der kan have svært ved at blive enige. Ligesom under Fuldmånen, der også en en opposition, er det vores opgave at skabe en balance imellem de to modsatrettede energier.

• Når nu Venus står i Jomfruen, viser hun os, at vi skal træde ind i vores cykliske, selvkærlige, lægende & renfærdige kvaliteter — også selvom det måtte gå imod omverdenens (host, host, samfundet/arbejdsmarkedets) forventninger, ønsker & idealer. Her kan de gamle patriarkalske strukturer & de gammeldags, stive mande- & kvindesyn, samt kønsroller rejse sig som modstand imod Venus indre naturvisdom & dens cykliske udtryk; hvor vi indregner lange hvileperioder (som vinter) fx & lange inspirationsperioder (som sommer) — eller måske bare anerkender vores menneskelige cyklus med månedlige hvileperioder.

• Vi kan også opleve en konflikt inde i os selv, hvor vi har lyst til at mærke vores krop, dens behov & rytme og ære disse behov samt skide højt & flot på normer, andres holdninger & de kollektive idealer — men samtidig frygte at ikke at kunne tage vare på os selv, vores familie, vores psykiske selv. Det kan være svært at lytte ind i sine behov, hvis man konstant får at vide, at vi bare kan tage en pille mod vores dårlige humør, depression, sygdom, smerter, mm. Når vi måske i virkeligheden har brug for en livsomlægning, der ikke ærer produktivitet, fx.

• Saturn står i Fisken & bliver et billede på de kollektive strømninger & kan optræde utrolig selvopofrende for en højere sag; i Fisken mærker vi sjældent vores krop — & bliver følelserne for meget kan der være en tendens til at drukne dem i rusmidler, medicin eller alkohol…

• Så hvor ligger konflikten for dig? Føler du dig hæmmet i dit personlige & kreative udtryk af gamle normer, overbevisninger, holdninger & måske endda frygt? Almindeligvis har vi en tendens til at overgøre den ene side & underkende den anden. Så er det den intuitive, cykliske, kreative side med vores kærlighedsidéer, samt forholdet til retten til at tage ejerskab over sig selv, der får én med grovfilen? Eller er det de bekymrede, ansvarlige, dystre fremtids-forudanelse, der minder os om klimakrisen, udbytning af mennesker i modebranchen, død & ødelæggelse & kummerlige forhold verden over, mm, der bliver ignoreret? Har vi en tendens til at tage rosenrøde biller på & digte historier rundt om The Facts of Life? Går vi ud i ekstremer & ønsker at den gamle verden brænde? Eller skal vi udelukkende mele vores egen kage & kun gå op i vores nærmeste ? Skal vi lære af historien? Skal vi udvide vores omsorg & forståelse til det kollektive? Eller skal folk bare sejle i deres egen sø? Følelserne kan være mange & ekstreme — men én ting er sikkert. Det hele er sat på spidsen.

• Men som jeg skrev, er vores opgave at omfavne det hele & balancere energierne — selv når de udtrykker sig i deres skygger. Jomfruens perfektionistiske helsefiksering er både noget vi har brug for, for at kunne leve & have et godt liv med en sund krop/sind — men kammer det over bliver det sygeligt, pedantisk, skadeligt & selvoptaget kontrol. Ligesom Fiskens virkelighedsfjerne, kollektivt-fokuserede perspektiver, der er optaget af kærlighed, at kunne ofre sig for fællesskabet & vores allesammens samhørighed/trivsel, er nødvendige for at vi kan bo side om side i fordragelighed & arbejde os imod en mere kollektiv ligeværdig fremtid — men som samtidig kan være et lidende, selvopløsende & martyrium.

• Ingen af polerne har patent på sandheden eller det mest rigtige eller vigtige her. Det er det, der er hele udfordringen; at vi skal ære begge sider & lade dem udfolde sig i kreativ samklang — tage begge parter seriøst, så de føler sig set, hørt, forstået & respekteret. (Vi kan godt forstå eller anerkende, hvor folk, ideer eller holdninger kommer fra uden at give dem ret i deres adfærd, overbevisninger eller værdier). Så hvilke forventninger har vi til vores omgivelser & medmennesker? Er de rimelige? Er de realistiske? Kan vi løsrive os fra at få fyldt vores behov op af andre, så vi ikke er afhængige af fx forældres anerkendelse, partneres kærlighed eller det lækre vi kommer til at trøstespise? Er vi for hårde ved os selv — eller ved andre? Under vi os selv & verden kærlighed — eller er vi nogle vrede reaktionære/progressive idealister (de findes på begge sider)? Eller er vi bare endt ovre i Saturns arbejdslejr, hvor vi knokler vi os selv i sænk (& forventer det samme af andre) hvor alt der kunne være hyggeligt eller sjovt er blevet et punkt på to-do listen, der skal krydses af?

• Det store spørgsmål i dag er: Er du for lidt eller for meget i din Venusenergi? Eller for lidt eller for meget i din Saturnenergi?

• I vores meget Mars-drevne kultur er Venus ofte en meget forsømt planet, da hun indgyder modtagelighed i os. Hendes motto kunne være “Lad os være passive*, modtage & nyde: Læne os tilbage og lade alt det, vi fortjener & elsker, komme til os, alt hvad vi behøver!”. Men det er de færreste af os, der har fået lov til at overgive os til nydelse i det omfang. Det er som udgangspunkt ret fy at være passiv/magnetisk i vores samfund. Især på sin arbejdsplads, som ironisk nok er det hus Saturn hersker over. Men det er jo heller ikke fordi vi bliver tilskyndet til at være passive særlig mange andre steder heller. I sengen? I hjemmet? I skolen? Nej, vel?

*Læs magnetiske. Hvorfor slide sig i stykker i sin stræben efter sin ønsker, når man blot kan tiltrække dem med sin taknemmelighed?

..
..
Billedet er af William McGregor Paxton & hedder “The other door”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0