} Venus ● Saturn • & • Mars {

• Dagens aspekt er en opposition imellem Saturn, den strenge patriark, der repræsenterer de gamle systemer & strukturer & kærlighedens & værdiernes gudinde, Venus, der viser os hvad der i virkeligheden betyder noget for os, samt vores evne til at engagere (rettelse: overgive) os, i/til det gode, glade, skønne liv. Deres møder er altid lidt komplicerede, da det omhandler vores evne værdier, vores tillid & kærlighed, der bliver konfronteret af realiteterne. Det kan også være ganske svært at overgive sig & have tillid til andre mennesker & livet, når Verden liner en masse barske, rå & brutale realiteter op, så hvordan løser vi det?

• Når to planeter står i opposition handler det oftest om, at de repræsenterer to yderpoler (inde i os selv — selvom vi oftest ser konflikten ude i verden), der kan have svært ved at blive enige. Ligesom under Fuldmånen, der også en en opposition, er det vores opgave at skabe en balance imellem de to modsatrettede energier.

• Når nu Venus står i Løven, viser hun os, at vi skal træde ind i vores kærlige, strålende & autentiske selv — også selvom det måtte gå imod omverdenens forventninger, ønsker & idealer — her tænker jeg især på Pride & de mennesker, der bliver udsat for trusler, hadforbrydelser & forfølgelse blot fordi de står op for & ved dem selv. Her kan de gamle patriarkalske strukturer & de gammeldags & stive mande- & kvindesyn & kønsroller rejse sig som modstand imod Venus i Løvens flamboyante naturlige udtryk. Vi kan også opleve en konflikt inde i os selv, hvor vi har lyst til at være ekstravagante, klæde os på & ud, skide højt & flot på normer, andres holdninger & de kollektive idealer & udtrykke os som vi vil — men samtidig frygte at blive udstødt, afvist, hånet, ydmyget eller det der er meget værre!

• Saturn står i Vandbæreren & bliver et billede på de kollektive fikse idéer, intellektualiserede dogmer & idealer, der måske rynker på næsen af den festglade & (i Vandbærerens øjne) barnelige glæde, der findes i at lege med sit selvudtryk & dupere folk… sådan noget tant & fjas er der ikke tid til, vi har jo travlt med at udvikle os til at være en interplanetarisk art, tænker Saturn i Vandbæreren.

• Så hvor ligger konflikten for dig? Føler du dig hæmmet i dit personlige & kreative udtryk af gamle normer, overbevisninger, holdninger & måske endda frygt? Almindeligvis har vi en tendens til at overgøre den ene side & underkende den anden. Så er det den frie, glade, legesyge kærlighed & vores kærlighedsidéer, samt forholdet til retten til at eje sig selv, være sig selv & udtrykke sig selv, som man har lyst til, der får én med grovfilen? Eller er det de bekymrede, ansvarlige, dystre fremtids-forudanelse, der minder os om klimakrisen, udbytning af mennesker i modebranchen, død & ødelæggelse & kummerlige forhold verden over, mm, der bliver ignoreret? Har vi en tendens til at tage rosenrøde biller på & digte historier rundt om The Facts of Life? Går vi ud i ekstremer & ønsker at den gamle verden brænde? Eller skal vi udelukkende mele vores egen kage & kun gå op i vores nærmeste ? Skal vi lære af historien? Skal vi udvide vores omsorg & forståelse til det kollektive? Eller skal folk bare sejle i deres egen sø? Følelserne kan være mange & ekstreme — men én ting er sikkert. Det hele er sat på spidsen.

• Men som jeg skrev, er vores opgave at omfavne det hele & balancere energierne — selv når de udtrykker sig i deres skygger. Løvens personfikserede, legende & løsslupne tilgange er både noget vi har brug for, for at kunne leve & være frie — men kammer det over bliver det ignorant, selvoptaget festeri. Ligesom Vandbærerens fjerne, kollektivtfokuserede perspektiver, der er optaget af frihed, lighed & broderskab, er nødvendige for at vi kan bo side om side i fordragelighed & arbejde os imod en mere kollektiv ligeværdig fremtid — men samtidig kan være for menneskefjern, nøgtern, fremtidsfokuseret & optaget af at bygge de ideelle systemer & idealer, at vi glemmer det enkelte menneske & dets glæde, sorg & lidelse.

• Ingen af polerne har patent på sandheden eller det mest rigtige eller vigtige her. Det er det, der er hele udfordringen; at vi skal ære begge sider & lade dem udfolde sig i kreativ samklang — tage begge parter seriøst, så de føler sig set, hørt, forstået & respekteret. (Vi kan godt forstå eller anerkende, hvor folk, ideer eller holdninger kommer fra uden at give dem ret i deres adfærd, overbevisninger eller værdier). Så hvilke forventninger har vi til vores omgivelser & medmennesker? Er de rimelige? Er de realistiske? Kan vi løsrive os fra at få fyldt vores behov op af andre, så vi ikke er afhængige af fx forældres anerkendelse, partneres kærlighed eller det lækre vi kommer til at trøstespise? Er vi for hårde ved os selv — eller ved andre? Under vi os selv & verden kærlighed — eller er vi nogle vrede reaktionære/progressive idealister (de findes på begge sider)? Eller er vi bare endt ovre i Saturns arbejdslejr, hvor vi knokler vi os selv i sænk (& forventer det samme af andre) hvor alt der kunne være hyggeligt eller sjovt er blevet et punkt på to-do listen, der skal krydses af?

• Det store spørgsmål i dag er: Er du for lidt eller for meget i din Venusenergi? Eller for lidt eller for meget i din Saturnenergi?

• En yderligere nuance til denne opposition er, at Venus disse dage nærmer sig Mars. Og i den ombæring altså også månedens T-kors med Mars-Saturn i opposition begge i kvadrat til Uranus i Tyren, der bliver apex (spids). Dvs, at vores værdier, hvad vi tror på er rigtigt, sandt & vigtigt — samt tillid & tiltro til livet & kærligheden — bliver virkelig klemt i dette maskuline trekantsdrama af en magtkamp, der udspiller sig. I vores meget Mars-drevne kultur er Venus ofte en meget forsømt planet, da hun indgyder modtagelighed i os. Hendes motto kunne være “Lad os være passive*, modtage & nyde: Læne os tilbage og lade alt det vi fortjener & elsker komme til os, alt hvad vi behøver!”. Men det er de færreste af os, der har fået lov til at overgive os til nydelse i det omfang. Det er som udgangspunkt ret fy at være passiv (aka magnetisk) i vores samfund. Især på sin arbejdsplads, som ironisk nok er det hus Saturn hersker over. Men det er jo heller ikke fordi vi bliver tilskyndet til at være passive særlig mange andre steder heller. I sengen? I hjemmet? I skolen? Nej, vel?

*Læs magnetiske. Hvorfor slide sig i stykker i sin stræben efter sin ønsker, når man blot kan tiltrække dem med sin taknemmelighed? Mere om det i morgen, hvor Venus står i eksakt kvadrat til Uranus.

..
..
Billede 1) & 2) er af Joseph Mallord William Turner & hedder “The Burning of the Houses of Lords and Commons, October 16, 1834.” & “The Burning of the Houses of Parliament, 16 October.” 1834.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0