} Venus ● Saturn {

[ Venus i 8° i Vægten i trigon til Saturn Rx i 8° i Vandbæreren, 23. august kl.14.48 ]

• I går mødtes Saturn & Venus eksakt i trigon, som for at modtage Jomfruens sæson på den første dag med et køligt, modent & kærligt ansvar. Og selvom aspektet er kulmineret, så har det faktisk været aktivt siden aftenen 16. august & vil derfor også farve vores oplevelser indtil morgenen d. 30 august, så vi har nogle dage endnu til at få fuldt udbytte af aspektet.

• Når selvværdet, nydelsen, romantikken, overgivelsens, skønheden, sanseligheden, kærligheden, romantikken & overflodens planet, Venus står i trigon til Den Lille Tærskelvogter, Saturn, der hersker over alle begrænsninger på det fysiske plan; tid, rum, kroppens afgrænsning, samt tradition, strukturer, forpligtelse, alvor, ambition & familien (ikke som Krebsen, der står for omsorg, tryghed & tilknytning, men som institution, den trygge arne, slægten & arvestykkerne) — så er der lagt op til at tage vores værdier alvorligt!

• Denne trigonforbindelse baner vejen for den modne stemme i vores sind; den der forstår at alt her i tilværelsen ikke er pjank, pjat, tant & fjas. Når planeten, der repræsenterer den strenge far bliver understøttet af værdiernes planet (både de materielle & de åndelige værdier) — får vi mulighed for, at implementere alle de ting, vi har lært henover sommeren igennem vores selvbillede & vores værdier, der er i højsædet nu da Venus danser igennem sit eget balance- & harmonisøgende tegn. Vægtens indflydelse påvirker os i en opløftende, social, diplomatisk, retfærdig, løsningsorienteret, idealistisk & balancerende retning.

• Dernæst igennem Saturns arbejdsomme, mådeholdende & langsigtede tilgange. Hele 2021 har vi følt Saturns massive nærvær siden han skiftede ind i Vandbærerens tegn, hvor han i kraft af sin konstante armlægning igennem kvadraten til Uranus i Tyren, har mindet os om & om igen, hvad der kan lade sig gøre (& hvad der ikke kan) — samt hvad der skal til, hvis vi vil gennemføre alligevel. Denne forbindelse imellem Vandbærerens to herskere (den gamle, Saturn, & den moderne, Uranus) skaber en lyst i os til at bryde fri af gamle vaner, tilgange, systemer, mm. men aktiverer samtidig en frygt for fremtidens åbenhed & uvished.

• Når Saturn samtidig danner trigon til Venus i Vægten får vi lyst til at opbygge nye praktiske, selvkærlige vaner — hvor vi passer på os selv, vores kære, helbreddet & planeten (forstærket kraftigt af Solen, Merkur & Mars i Jomfruen) — men det kan virke sværere eller mere uoverskueligt at komme i mål med, når nu vores evne til at opbygge stabile, langtidsholdbare strukturer konstant er under pres fra nye omvæltninger, uforudsigelige opburd, aflysninger, forandringer & utilregnelige (men måske heldige) sammenfald.

• De kommende uger vil Saturn kalde os til bevidsthed omkring vores hængepartier på det mentale plan, da han sætter trumf på igennem den sidste del af sin retrograd. Det kan være alt fra faste overbevisninger om rigtigt & forkert — eller hvad der er realistisk & kan lade sig gøre. Det kan handle om vores verdensbillede(r), visioner, vores tro eller mistro til fremtiden, vores mismod eller pessimisme omkring vores evne til at opfinde, overleve, osv. Samt skeptiske indstillinger til om menneskeheden overhovedet fortjener at leve (Vandbæreren kan blive ekstremt pessimistisk, når det kommer til folk, der skuffer mht at samarbejde eller ville hinanden det bedste & verdensfreden). Konspirationsteorier & andre paranoide tankemønstre, kan også komme op — ligesom vores manglende evne til at overgive os til kærligheden & åbne os, vores blinde vinkler & frygt for at knytte os mht parforhold. Men også fikse idéer omkring egenomsorg, selvbillede, vores kulturelle & politiske værdier, forbrugsvaner samt filosofiske, spirituelle eller intellektuelle mønstre vil blive synlige & kan ønske en revurdering. Her viser Saturn os, hvor vi er angst, blokerer os selv eller er afvisende, skeptiske & forsøger at undgå at blive skuffede eller sårede. Denne bevidsthed åbner selvfølgelig op for at vi kan se, hvad der hæmmer os & med lidt god vilje: forløse, opløse & forvandle dem. Så selvom vi kan opleve at det er hårdt arbejde at manifestere noget på det fysiske plan, forsøger Saturn at vise os, at vi ikke skal give op, blot fordi det ikke lykkes første gang. At manifestere kommer af vores evne til at tro på det (& senere hen overgive os til følelsen omkring at det er sket). Men hvis vi er forudindtagede & sikre på, at det er urealistisk, ja så er det meget svært at ændre noget.

• Saturn viser os, at vi altid kan blive bedre, dygtigere, mere erfarne & mere grundige (irriterende nok). Venus viser os, at vi skal lytte ind & sanse, hvad der er sandheden for os, hvor vi oplever virkelig frihed & hvordan vi bedst udveksler & deler den med andre. Hvordan deler vi vores komfort, vores visioner & vores midler med andre? Hvordan akkumulerer vi fælles erfaringer & overflod?

• Da vi oftest bliver ramt af et aspekts lavere funktion først & derefter forvandler det med intention, vil der være nogle, der oplever realiteterne banke på. Da trigonen er en blid, strømmende energisk forbindelse, vil disse realiteter måske virke fornuftige, meningsfulde eller nødvendige & vi kan tilpasse os dem med modenhed & velvilje — hvis vi vil. Men man kan også have lyst til at ignorere dette ansvar — og da trigonen netop er blid, vil den ikke nødvendigvis insistere på, at vi tager det. Jeg vil selvfølgelig altid opmuntre til, at man vælger den mest ansvarsfulde tilgang & det skyldes, at der med dette ansvar ligger en enorm frihed (som jeg, Vandbærer, ønsker for alle).

• Saturn viser os hvor grænserne går — og når han står sammen med Venus peger de enten på begrænsninger i os, blandt midlerne, vores evne til at modtage eller i vores emotionelle relationer. Så har vi på det seneste givet mere end vi havde? Strukket os for langt eller ikke stået op for os selv? I så fald er trigonen her os til at hjælpe os med at reclaime vores eget rum, skabe ro & tiltro ved at læne os lidt mere tilbage & tiltrække den overflod eller de ting, vi ønsker os. At give mere end man kan eller tro på, at ikke alle kan få fyldt deres behov, handler oftest om at have for høje ambitioner (fx hvor meget man som enkelt menneske skal/kan nå på en dag) eller komme til at købe ind i samfundet — eller andres — idéer om, hvad, hvornår & hvor meget man skal et eller andet. Jomfruens sæson & efterdønningerne af Fuldmånen i søndags kalder også på, at vi mærke ind i vores individuelle behov fremfor at lade os dominere af gruppepres, gruppementalitet eller opstyltede idéer om, hvad der er mest gavnligt eller rimeligt i fht samfundet & ‘det enkelte menneske’. Jomfruen beder os helt konkret om at stikke en finger i jorden & mærke ned i maven til mavefornemmelsen, for at høre, hvad det egentlig er, vi har brug for — & oftest her handler det om at værne om sin egen energi, sit helbred & sine grænser!!! (Et kæmpe tema for Venus transit igennem Vægten).

• Så hvor skal du sætte dine grænser (lidt tydeligere)? Hvad kan du gøre for at ære dit velbefindende? Taber du energi i Venusområderne: penge & kærlighed? & i så fald, hvad kan du gøre for at vende strømmen? Hvem har i sandhed din ryg? Hvem støtter dig & kan du lade dem, der ikke gør, gå? & er der en måde du sten for sten langsomt kan skabe en struktur, der kan gøre dine drømme virkelige? Det er spørgsmål, det giver mening at stille os selv disse dage.

• Mange af disse spørgsmål & de efterfølgende erkendelser vil selvfølgelig aktivere en dyb ærlighed, modenhed & nøgtern måde at forholde sig til livet & følelserne på — & her kan Vægten & Vandbærerens lidt mere distancerede perspektiver være virkelig givtige for os. Hvem er vi egentlig inderst inde? Og hvorfor gør vi som vi gør? Hvorfor har vi de værdrier, vi har? Og hvorfor synes vi nogle ting er pæne, værdifulde & attraktive, mens andre ikke er? Har vi virkelig selv defineret disse værdier? & hvis ikke, giver det måske mening at undersøge, hvem der i så fald har — og om man egentlig — på bundet af sit hjerte egentlig deler disse værdier, eller om man i et ubevidst øjeblik er kommet til at adoptere disse ukritisk?

• Selvom det måske lyder lidt kedeligt (& unødigt pragmatisk) at opdage, at man synes at lange øjenvipper, hårløse armhuler eller plantefarvede gardiner er smukke, fordi man bliver bombarderet med det via reklamer eller de sociale medier, skal man dog ikke tage fejl af de gevinster denne sjælegranskning giver; selvom Saturn kan virke (& være!) noget så alvorlig & tør, så har han et varmt hjerte & meget af den strenghed (og forsigtighed) der forlanges er i virkeligheden et udtryk for kærligheden til det fysiske & ønsket om at være autentisk, reel & ikke en person, der er til fals eller til salg for noget — og den selvtillid dette giver er uvurderlig!

• Saturn & Venus giver os altså mulighed for at træffe de rigtige langsigtede beslutninger: Hvad ønsker vi os egentlig på den lange bane & hvilke tiltag er nødvendige for at komme derhen? Er der en ny spirende modenhed på vej? En dyb indre tillid, som ikke kommer af det smukke ydre eller vores præstationer — men en iboende, sand & indre værdi andre hverken kan rokke, true eller tale ned?

• Vi kan også blive inspireret til at forvandle vores vaner mht luksus, nydelse & skønhed: Skal vi fx satse på nye måder at forbruge på? Vægtens domæne handler om retfærdighed, økonomi, ligeløn, lige fordeling, cirkulær økonomi — men også skønhed, mode, udsmykning, påklædning, alt sæsonbetonet & smukt. Så er der områder her i dit liv, der kunne brug, at du på ny tog modent stilling? & hvis det var dit ansvar, at pege industrierne i den rigtige retning, hvad kunne du så tænke dig at se mere af? Vægten & Vandbæreren sammen giver muligheder for et urtoligt visionært, kærligt & helt specielt udtryk & denne dynamik kan vi bruge til at udforme helt nye tilgange til fremtiden, både hvad angår design, æstetik & fordeling af ressourcer.

• Venus & Saturn spørger os disse dage, hvad vi i sandhed værdsætter? Og i min optik minder de os også om ikke at romantisere eller forherlige knoklementalitet, men derimod, bruge Saturns alvor & seriøsitet til at tage vores nydelse, fridage, afslapning & egenomsorg til næste niveau. Vi skal simpelthen blive ambitiøse omkring at slappe af — fx bruge en hel dag på bare at observere naturen & verdens vidundere der omgiver os hver evig eneste dag!

• Alle mulige (& umulige) slags overvejelser, hvordan vi bedst kan investere i os selv, fremtiden & dedikere os til planer, er aktuelle nu & vil være noget, der fylder i vores bevidsthed disse dage. Hvilke huse Vandbæreren & Vægten falder i i dit horoskop, giver fingerpeg om hvilke områder/emner der er fokus på for dig ♡

..
..
Billedet er af Christian Birmingham & er en illustration fra “The best tales of Hans Christian Andersen” & hedder “The Princess and the Pea”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0