} Venus ● Neptun Rx ● Pluto Rx {

[ Venus i 25° i Jomfruen i opposition til Neptun Rx i 25° i Fisken, 3. november kl. 23.05
~ Venus i 28 ° i Jomfruen i trigon til Pluto Rx 28° i Stenbukken, 6. november kl. 15.37 ]

• Venus står stadig i Jomfruens healende, pertentlige, kærlige & nærende tegn & har gjort det de seneste uger. Denne transit gør os mere opmærksomme på vores kroppes trivsel, fordøjelse, hvordan vores evne til at håndtere hverdagen & vores generelle færdigheder påvirker vores selvfølelse & selvværd — hvordan vi drager omsorg for os selv, regulerer vores nervesystem & bevarer vores fornuft.

• Men den kan også være lidt svær, da Venus egentlig ikke føler sig særlig tilpas i Jomfruens meget praktiske energi — heller ikke selvom det er en af de store feminine energier, den vi kunne kalde den vise kvinde, heksen, shamanen eller medicinkvinden, der kender alle urter & planter i skoven, som hun sanker & bruger til at læge, heale, helbrede & rense sig selv, sit hjem & trængende forbifarende.

• Energien er dog for praktisk & optaget af trivsel, sundhed & at udvide sin forståelse for omverdenen, til at Venus’ naturlige, nydelsesfulde, elskovssyge, magelige & skønhedselskende facon egentlig kan føle sig tilpas i denne rolle. Den er for intellektuel & for pragmatisk, det passer ikke den magnetiske tilbagelænede Venus særlig godt & på mange måder er denne kvindeenergi også for selvstændig. Hun behøver nemlig ikke en mand (eller partner) til at opvarte, forkæle eller forgude sig. Den slags pjat har Jomfruens energi ikke tid til. Hvis man vil gøre hende glad, skal man respektere hendes behov for alenetid, ikke overskride hendes grænser (med overraskende bejleri på upassende tidspunkter!) & ikke gå i vejen. Hvis man bliver vurderet værdig, kan man måske få lov at gå til hånde, rense redskaber eller hvis man er VIRKELIG betroet: gøre rent!

• Alt i alt, er der altså kollektivt ikke så meget rum til fejltrin, dumheder eller lignende lige nu. Vi kan alle være meget fokuserede på optimering, ordentlighed, oprydning & pleje. Det giver os et lidt mere nøgternt & køligt islæt af Skorpionens ellers så emotionelt intense & dybdegående sæsonen, der er år er en virkelig dyb udrensning af skygger, skam, vrede & uvidenhed.

• Denne uge vil er der dog et ekstra fokus på Venus, da vi ser to eksakte forbindelser imellem hende & de ydre kollektive planeter Neptun & Pluto. Det er to store Venus-transitter: Venus i opposition til sin højere oktav Neptun finder sted én gang om året — mens Venus i trigon til Pluto er en 2-3 x årlig forbindelse. Det betyder at transitterne er langsomme & at det er Venus eget tempo, der bestemmer, hvor hurtigt de afvikles da både Neptun & Pluto næsten står stille på himlen. Og selvom vi befinder os i optakten af Nymånen i Skorpionen, så oplever vi virkelig et fokus på Venus & Jomfruenergien, da hun udgør haleroret i et stort langsomt dragemønster disse age. Og Månen mødes også med Venus i konjunktion på onsdag (d. 8. november) & skaber et særligt nedslagspunkt & fokus på emotionel sensitivitet omkring de erfaringer & opdagelser, vi gør os nu med Neptun (nødhjælp, empati, idealer, håb & drømme) & Pluto (magt, død, destruktion, transformation, skjulte motiver, penge & forrådnelsesprocesser — herunder også olie & krig).

• Når gudinden for kærlighed, overgivelse & tilfredshed forbereder sig på at forlade Jomfruens strikse & virkelystne tegn disse år, møder hun altså hver gang både Neptun i opposition & Pluto i trigon (da de to langsomme herrer står umådeligt mange år i de samme tegn & de pt residerer i eget tryllebindende & idealistiske rige (Neptun) & den ambitiøse & ansvarsbeviste Stenbuk (Pluto)). Når hun danner aspekt til underbevidsthedens vogter, Pluto, der (bl.a.) hersker over liv, død & genfødsel, kan hun godt føle sig lidt klemt — selv når det er et harmonisk & opbyggende aspekt som trigonen — da hendes energi er meget mild & blød & Plutos er ekstrem, intens, voldsom & mørk. Ligesom at oppositionen til Neptun på ingen måde heller er hendes yndlingsforbindelse til den blå, ringsmykkede kæmpe. Hvis Venus er skønhed, nydelse, overgivelse & overflod i alle former & afskygninger, er Pluto udrenseren, der afslører, forvandler, transformerer, eroderer & forstærker, mens Neptun er sandsigersken, der demaskerer, desillusionerer & åbner vores virkelighedsopfattelse.

• Vi kan opleve skuffelse, håbløshed & modløshed, da drømmene & idealerne pludselig synes længere væk end først antaget. Men vi kan også opleve (nye) dybe forbindelser — til os selv eller andre — at hemmeligheder, ønsker eller fantasier bliver demaskeret & afdækket, ligesom nogle vil have et forstærket fokus eller styrket evne til at gennemskue sig selv & hvad vi er motiveret eller drevet af.

• Når den elskende Venus møder den intense Pluto, en af Solsystemets to store katalysatorer; der forstærker alt han berør, intensiveres vores oplevelse af vores eget selvværd, selvfølelse & tilfredshed, der måske er lidt udfordret? Så hvor gode er vi egentlig til at ære os selv? Hvor gode er vi til at respektere vores grænser? Står vi op for vores værdier & det vi tror på? Er vi i stand til at overgive os? Er vi i stand til at nyde — sådan rigtig; bare være i ét med den sanseoplevelse, der møder os?

• Selvom at ovenstående to planetmøder kan være ganske gunstige, så kan disse dage også være lidt hårde for mentale velbefindende & helbred — har man i forvejen nogle temaer, man bokser med, kan disse to aspekter godt forstærke disse udfordringer, hvorfor frygt, angst & triggere kan have meldt sig på banen de seneste dage. Denne påvirkning kan også være svær for mere pragmatiske eller sociale mennesker. Neptuns tryllebindende drømmeunivers, hvor det kan være svært at skelne, hvad der er virkeligt, & hvad der ikke er, farver os kraftigt kollektivt for tiden; så føles livet meningsløst, ubarmhjertigt eller surrealistisk, så er det hans indflydelse, du mærker.

• Idémennesker eller mere kreative sjæle har nok lidt lettere ved denne drømmetåge-energi & kan opleve højnet kreativitet, inspiration, visioner eller lign. Med Fisken kommer både fortvivlelse & optimisme. Det er en slags kombination af det delte herskerskab imellem Jupiter (held/optimisme) & Neptun (drømmetåge/opløsning) & disse to planter har da også stadig en forbindelse vi kan mærke.

• Venus●Pluto er et lidt mere besværligt aspekt — også selvom det er trigonens gnidningsløse & direkte energiflow, vi oplever. Venus er selvværd, nydelse, værdsættelse, modtagelighed, værdier & værdighed. Pluto er ekstremer i alle henseender samt ekstrem urkraft, hamskifte & magt. De blidere toner fra den lille, hurtige, varme planet, kan let overdøves af den iskolde, langsomme dværgplanets momentum.

• Formår man at forvandle sig, krænge sin gamle fjerham af & træde ud af den kollektive fortvivlelse & smerte, er der dog en enorm sejrsvilje & gåpåmod at hente. Pluto giver intensitet & med Venus som en del af ligningen, kan det give stor passion der både kan udtrykkes i vores kærlighedsrelationer, hvor vi kan få lyst til at knuge vores elskede for evigt også selvom alt styrter i grus om ørerne på os — eller vi kan blive blodigt stålsatte i at lykkedes med et projekt; at launche den forretning, lære det nye sprog eller at jonglere hjemme/arbejds/familielivet på en givende & meningsfuld måde.

• Vi kan også føle os dybere forbundet med hinanden eller vores egen dybe sjælelighed disse dage — & mystiske eller okkulte oplevelser kommer lettere til os, tør vi fordybe os & undersøge vores egne indre landskaber. Venus●Pluto minder os om, at der inde i os alle ligger en ukuelig, guddommelig viljestyrke, som vi kan tappe ind i, hvis vi tør. Det er vores reneste forbindelse til kilden, kunne man sige; menneskets rå livsdrift /ypperligste skaberkraft! Og Venus●Neptun viser os, at vi alle er gjort af mere end kød & blod & at vidundernes tid endnu ikke er forbi. Det sker selvfølgelig ikke på kommando. Om vi oplever energierne fra deres opbyggende sider eller de nedrivende kræfter afhænger af, hvor vi står i vores liv & m vi tør/formår (nogle gange er vi bare ikke et sted, hvor vi er i stand til at dirigere energierne & det er helt ok. Ingen grund til at slå sig selv i hovedet med at man gentager gamle mønstre, oplever frygt, utryghed, mismod, tilbagefald eller lign. Vi er alle på rejse & vi rejser os fra vores fortiden den dag vi har fået nok eller er helt parate til at give slip. Og det kan ingen andre sige, hvornår er; det er kun os selv, der kan mærke det. Alting til sin tid. Neptun & Venus opposition minder os også om, at nogle gange er vores ønsker & idealer tilsyneladende uforlignelige & så må man slå halv skade & indgå det umulige kompromis).

• Husk at planterne ikke vil bestemme, hvordan vi skal erfare, erkende eller reagere på en given energi, men nogle gange vil de presse os til en opgradering, hvis det er noget vi trænger til. Livet er trods alt en udviklingsrejse, hvor vi vokser, bliver ældre & heldigvis også klogere. Men om vi vil være i flow & flyde med de strømme, der er — eller om vi gør modstand — er helt op til os: så derfor er det vores tilgang, der afgør, hvordan vi oplever energierne på himlen. Forvandling er i sig selv ikke udfordrende, hvis vi har rum, mod & overskud til at overgive os til den, men det kan være lettere sagt end gjort. Hav tålmodighed med dig selv disse dage & lad ikke Jomfruens selvkritiske blik ramme dig alt for hårdt & hvis det sker, så tilgiv dig selv. Det er Fiskenes nøgle til alt her i livet & med Neptun i Fiskene i sekstil til Pluto, er der god grobund for også at dyrke den næste & selvkærlige side.

..
..
Billede 1) er af Johan Christian Claussen Dahl: “Mother and child by the sea”, 1840.
Billede 2) & 3) Jacob van Swanenburgh (1571 – 1638): “Aeneas Taken by the Sibyl to the Underworld”.
Billede 4) er af Antonio Ciseri (1821 – 1891): “Mary Magdalene“, 1864.

Venus i opposition til Neptun. Bemærk Davidsstjernen aspektmønsteret…
Venus i trigon til Pluto.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0