} Venus ● Neptun • pt. II {

[ At have Venus●Neptun i kvadrat i sit fødselshoroskop ]

• Dette aspekt er både elsket & hadet. Det giver en fantastisk æstetik, stor indlevelse, følsomhed & en dyb næstekærlighed, men kan også gøre romantiske relationer, jordisk kærlighed & generelt dybe tilknytninger til andre svære for den idealistiske bærer af aspektet. Det indre liv er ofte rigt & overvældende — man kan opleve det som at blive taget af tidevandsbølgen & “drukne” i kærlighedens rus eller i dyb forfærdelse & ulykke. Heldigvis behøver man ikke vælge imellem disse to poler, men kan med tiden lære at mestre kvadratens aktive form & anvende det (alt efter anlæg) til storslået kunstnerisk udtryk, omfattende humanitært arbejde eller til at transformere sine omgivelser med kærlighed & værdighed.
Dette skyldes de to implicerede planeter:

• Venus, værdiernes & romantikkens planet, der styrer vores æstetiske sans, åndelige såvel som fysiske værdier — herunder penge, ressourcer, luksus & nydelse. Hun bestemmer også, hvor meget vi føler os fortjent & værdige til, da selvværdet hører til hendes domæne.

• Neptun er drømmene, idealerne & de store fællesmenneskelige forbindelsers planet. Han styrer alle alternative virkeligheder (med undtagelse af den bundsolide fysiske, der er Saturns habitat) & har dermed en tendens til at farve vores opfattelser en smule for rosenrødt. Neptun viser os også vores individuelle virkelighedstunnel samt realitetsopfattelse, men oftest ved at pege på, hvor den er uvirkelig. Altså vores manglende jordforbindelse.

• Det betyder, at når Tyren & Vægtens kærlighedssøgende, nydelsessyge & romantiske hersker, Venus, møder Fiskens næstekærlige, hjælpsomme & selvopofrende hersker, Neptun, i et hårdt aspekt kan vi opleve flere forskellige udfald.

• Da Neptun er en højere esoterisk oktav af Venus er denne forbindelses store tema altså kærlighed (eller mangel på samme), da de begge beskæftiger sig med at elske. Venus, der er mere jordisk i sine behov, søger fysisk intimitet, romantik, følelsesmæssig tilknytning, forkælelse, nydelse & værdsættelse. Mens Neptun, hvis primære fokus er det åndelige, søger en sjælefrænde, de højere idealer, idéen om ubetinget kærlighed; en Jesuslignende kærlighed til alt, der eksisterer. Han ofrer sig gerne for sin partner & kommer alle lidende sjæle til undsætning. (Alt efter hvilke tegn man har disse to planeter i i ens fødselshoroskop, vil deres respektive udtryk selvfølgelig farve, hvad værdierne er eller hvordan idealerne ser ud).

• Som man måske kan regne ud kan denne kombination være lige så destruktiv, som den er ædel.

At have dette kvadrat-aspekt i sit fødselshoroskop giver en række udfordringer:

• Det er ikke usædvanligt at have et iboende ønske om at redde andre eller selv blive reddet (eller begge dele!! Venus i Fisken kan have lignende tendenser).

• Det kan dog også kamme over i aldrig at kunne blive tilfreds, fordi ingen kan leve op til idealet, heller ikke én selv, hvilket i værste fald kan lede til selvskade i alle afskygninger (men særligt med rusmidler (Neptun) eller mad/nydelse (Venus)).

• Man kan have ganske lave tanker om sig selv eller sit værd; at føle sig forkert, udenfor, uelsket eller uelskelig eller generelt blot have en tendens til at tro på, at hvadend andre mennesker mener om én, er sandt.

• Dvs Neptun forvrænger altså oftest vores selvbillede & giver fokus på ens “fejl & mangler” (der sjældent hverken er reelle eller umenneskelige) — et forvrænget selvbillede kan selvfølgelig også kamme over i den anden grøft, hvor man har en oppustet idé om sit selv med grandiøse illusioner om, at man er meget bedre & mere værd end andre mennesker.

• Oftest sker der dog det, at Venus hungrer efter nærvær & dikterer at den udvalgte mage er én, der både lider, har brug for hjælp & omsorg, samtidig med, at de på en eller anden måde, kan blive sat højt op på en piedestal, de senere KUN kan falde ned fra & brække nakken på. Overromantisering er oftest en konsekvens af dette møde mellem Venus●Neptun! Det skyldes at der er en del modstridende behov der længes efter at blive opfyldt:

• Vores partner skal være ideel; overjordisk smuk, dyb som en brønd, åndrig, interessant, følsom & så skal de have et helt særligt behov for os, hvor de har præcis ligeså meget brug for os, som vi har for dem!

• Dertil skal de værdsætte os, have et oprigtigt ønske om at lære os at kende (ikke bare være betaget af vores udseende; vi søger en dyb sjæleforbindelse) & synes vi er helt & aldeles ligeså unik & enestående, som vi synes, de er.

• Så langt så godt; ovenstående lyder lidt som den klassiske Disney-kærlighed, de fleste af os er vokset op med, & hvis det bare var så vel, gik det nok.

• Der hvor lidelsen kommer ind i billedet bliver:
Vi finder en partner, der imod alle forventninger lever op til vores ideal! De er p e r f e k t e !! Intet mindre — & her sætter vores mindreværd typisk ind, for hvis de er perfekte, vil de så ikke se sig om efter nogen, der ikke har den der skæve tand i undermunden..? Eller det der lidt problematiske forhold til sin mor, eller lidt bedre karakterer eller lidt flere penge, eller én der er i lidt bedre form…..? & så ruller mindreværdslavinen & pludselig opstår et kæmpe behov for at blive set, fundet ud af; bekræftet. Alle vores bange anelser om, at vi ikke er gode nok, har vi brug for at den anden part maner i jorden! Det bliver deres opgave konstant at overbevise os om, at vi er præcis ligeså specielle & fantastiske som (vi synes!) de er. Og det bliver i sig selv hurtigt et fuldtidsjob…

• Der er nogle partnere, der trofast vil forsøge at fylde det mindreværdshul op, samt smigre & tale os op. Men langt de fleste vil ikke kunne forstå vores pludselige dyk i selvværdet & begynde at undre sig, for pludselig ser vi e n d n u mindre ideelle ud. Måske, hvis relationen er meget ny, vil personen begynde at føle sig utilpas, presset, overbebyrdet eller have brug for at trække sig — hvilket vil gøre vores behov for bekræftelse endnu stærkere… Det bliver hurtigt en ond cirkel. Og selvom man skulle være i den situation, at man også har fundet en tilsvarende opofrende partner, så vil vores følelse af at være uperfekt på sigt stige i takt med, at vi bliver mindre & mindre i stand til at bekræfte & løfte os selv op. Dette er en codependent relation. En relation, hvor ingen af parterne er frie til at udtrykke sig autentisk eller har mulighed for at blive set for hvem, de i virkeligheden er, af den anden part.

• En mulig løsning på denne situation er: Tillad den anden part at være et menneske, kig efter deres fejl & lær at sætte grænser (overfor dig selv, såvel som dem). Tag ansvaret for, at du har det godt & trives hjem til dig selv. Gør hvad du kan for at opbygge nogle rutiner med dig selv (uden den anden part), som gør dig glad for dig. Øv dig i at nyde dit eget selskab, forkæl dig selv & giv dig selv al den opmærksomhed & kærlighed, som du længes efter, at den anden giver dig. Jeg ved det er svært; jeg har selv været igennem en relation, der på nogle områder var idealiseret & det kan være frygteligt vanskeligt 1) at vriste sig fri & 2) at opdage at relationen (måske) ikke er sund & at den (måske) ikke kan blive det. (NB: Ingen relationer er dødsdømte, men alle relationer kræver, at vi er villige til at vokse, gå på kompromis, elske os selv, tage ansvar, overholde aftaler & sætte grænser).

• Til jer, der kan genkende ovenstående: vid, at I ikke er alene & at der er hjælp at hente mange steder fra, ikke kun i astrologien 🙏💔💕

..
..
Alle billeder er af Henry Fuseli (1741-1825)
Billede 1) & 2) er to forskellige versioner af “The Dream of Queen Katherine” (fragment), 1781.
Billede 3) hedder “Dido”, 1781.

Der er 2 kommentarer vedrørende “} Venus ● Neptun • pt. II {

 1. Uh ha… du har slået det op på min fødselsdag og jeg har Neptun i mit fødselshoroskop og jeg bakser genvaldigt med alt hvad du skriver.

  1. Tillykke med fødselsdagen!

   Og ja, som jeg skriver i opslaget er der en del af os, som har dette aspekt i deres horoskop. Det kan heldigvis vendes, hvis vi er bevidste herom, men det kan være smerteligt at tage på sig, at mange af ens forestillinger om kærlighed er.. ja, ønskedrømme. Og at den tryghed & det tilhørsforhold man egentlig længes efter kommer af en helt anden indsats & en helt andet tilgang. Men ligesom med alt andet her i livet, så er torne værst når de sidder i fingrene (eller hjertet) & når man endelig har fået hevet den ud, ja, så er der faktisk en god portion optimisme, kærlighed & skaberkraft i dette aspekt. Og ingen får udfordringer i deres horoskop, de ikke også får værktøjerne (i horoskopet) til at håndtere det med. God vind & det hele skal nok løse sig, hvis du beslutter dig for at løse det <3

   Allerkærligst,
   A

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0