} Venus ● Neptun • pt. I {

[ Venus i 21° i Skytten i kvadrat til Neptun Rx i 21° i Fisken, 27. oktober kl. 03.05 ]

• I nat stod Venus & Neptun eksakt i det hårde kvadrat-aspekt, vi måske alle har kunnet mærke snige sig ind på os siden 19. oktober. Det er selvfølgelig et aspekt, der handler om tårnhøje (& urealistiske) romantiske idealer & de skuffelser der (uundgåeligt) følger, & kræver derfor et stort fokus på selvkærlighed fra vores side af, så vi kommer godt igennem det! En kærlighed, accept & anerkendelse vi skal give os selv, men som vi let kommer til at lede efter ovre i andre mennesker.

• Dette er et aspekt vi almindeligvis ser to gange om året (når Venus nærmer sig Neptun & når hun fjerner sig igen) & denne gang nærmer Venus sig.

• Og selvom de seneste dage har været præget af to Venus-aspekter (et opbyggende fra Jupiter & et opløsende fra Neptun), der begge har forstærket hendes effekt i vores liv denne uge, så er det Neptun, der befinder sig i eget tegn, der dominerer. Det betyder at vi kan bygge idealerne op til himmelsvimlende højder (både Fisken & Skytten) & skuffes fælt. Men også, at vi kan være alt for optagede & visionære omkring fremtiden (Jupiter i Vandbæreren), og forestille os rigtig mange perfekte scenarier (Venus i sekstil til Merkur i Vægten), som måske kan gøre, at vi mister jordforbindelsen en smule.

• Venus & Neptun danser altså atter deres dans & står i disse dage i kvadratets hårde energi, hvilket forstærkes af 3.kvartal Månen, vi ser eksakt i morgen aften kl. 22 & som markerer den ydre krise i den nuværende Månecyklus.

• Månen går i Løven i morgen & kan med sin kvadrat til Solen senere gøre os blinde, stolte & stejle omkring noget følelsesmæssigt, vi pt ikke er villige til at gå på kompromis med. Og det kan både være smerteligt & gøre ondt værre, da hun også danner en række hårde aspekter til både Mars, Pluto & Saturn, der kan fremstå som modgang, begrænsninger, handlingslammelse, håbløshed eller at dét vi ønsker os, er umuligt lige præcis for os.

• Er du derfor blevet fælt skuffet disse dage — eller bliver det i løbet af weekenden, så vid, at det er midlertidigt & det handler om ikke at ville/kunne se realistisk på tingene &/eller være for stædig omkring sine værdier. Smidighed, samt en realistisk optimisme vil være den mest robuste fremgangsmåde denne uge.

• Skal vi uddybe Venus●Neptun-aspektet, så har de fleste nok kunnet mærke Neptun trække i os denne uge, & han driver da også gæk med os (& Venus), vores sanser, oplevelser & realitetssans netop nu. Dvs at føle sig udenfor, udstødt, uønsket, dårlig, for ung, for gammel, ikke god nok, ikke klog nok, ikke smuk nok, etc, alt, hvad der klinger af *værdiløs* er heeeelt almindeligt. Hvor vi har Fisken i vores horoskop giver os et praj om, hvor det er vi ikke føler os *nok*, ønsket eller ser tingene helt klart.

• Venus danner denne gang aspekt til Neptun fra Skyttens, bevægelige ild & hans opløsende, idealiserede, mystiske drømmeenergi puster kraftigt til Skyttens himmelsvimlende høje idealer & ønsket om at komme i mål med dem på denne Jord. Og da Venus er en lidt blidere (& personlig) planet end den langsomme, sælsomme & kollektive, Neptun, kan denne type pres være ganske anstrengende for hende & hun lader sig derfor let forføre af hans uvirkelige drømmebilleder & fantasiens perfektion. Dette møde, hvis sammenstød med realiteterne forstærkes af Månen i opposition til Saturn (ydre begrænsninger) i Vandbæreren & Pluto (mentale/fysiske blokeringer) i Stenbukken, kan altså skabe en voldsom spalte imellem realitet & drøm.

• Så føler man sig presset på sin forståelse, sin virkelighedsopfattelse, sin idé om, hvordan verden hænger sammen eller hvad man kan rumme (eller andre Skytte-relaterede emner) eller sine åndelige værdier eller ressourcer, giver det SÅ god mening. Vores selvværd kan også tage et dyk disse uger, hvis kærligheden, mulighederne eller finanserne ikke møder vores behov for at slå til, nærvær & omsorg.

• Især i kærlighedsanliggender, kan vi opleve, at vores “forskruende” idéer & drømmebilleder virkelig er kommet under lup. Det kan også betyde at vores indre ønsker (dvs den eventuelle Disney-programmering, vi måske tror er vores værdier) er i konflikt med vores indre liv & følelsesmæssige behov. Måske oplever vi, at vi har opnået idealet, men føler os ulykkelige — eller omvendt, at vores værdier peger i retning af at være den selvstændige frie, selvsikre, respektfulde & ligestillede power-partner, men at vores indre barn dybest set længes efter at blive reddet af den perfekte partner eller (ubevidst) en substitutforælder, der kan give os al den familieomsorg vi (af den ene eller anden grund) føler vi ikke fik som barn. Mulighederne er mange, du kan med fordel indsætte din egen selvværds/udenfor/kærlighedshistorie & tygge lidt på dine dybeste følelser af afvisning & afsavn. Bundlinjen er, at der en konflikt imellem vores følelser // behov overfor vores idealer // ideer & værdier.🌊

• Så hvad end du oplever (også selvom det måske slet ikke handler om kærlighed for dig), så er der et generelt Venus●Neptun råd, der handler om ikke at trøste-noget-som-helst disse dage. Under hårde Neptun indflydelser er der altid større risici for at blive forgiftet eller overgøre alt, der kunne minde om sanseløs rus (hvilket disse dage forstørres af Venus sekstil til Jupiter, der ganske vidst er et positivt aspekt, der kan virke opbyggende, men som også kan “opbygge” en mindre god situation & dermed gøre ondt værre), men især nu når Månen er i kvadrat til Solen & Mars & i opposition til Pluto/Saturn.

• Depressionsfølelser er også ganske almindelige for denne transit, så det er vigtigt at huske, at dette kan virke som en slags “intro” eller forvarsel til den dybe udrensning vi kommer til at gå igennem i vores Kærligheds/følelsesliv med Venus Retrograd fra d. 19. december — 29. januar. Ikke for at vi skal lide, eller for drillende at gøre os opmærksom på vores emotionelle/selvværdsmæssige hængepartier, nej, det er en kærlig opmuntring til, at vi én gang for alle rykker vores ikke-gavnlige mønstre op med rode & omprogrammerer dem. Påvirkningen af deres møde vil være ovre d. 3. november, så hold ud, ulykken er aldrig evig!

..
..
Billedet er af Gabriel-Joseph-Marie-Augustin Ferrier (1847-1914) & hedder “Le Rêve ou l’éveil du Poète”, 1899.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0