} Venus ● Jupiter • Rx {

[ Venus i 8° i Løven i trigon til Jupiter Rx i 8° i Vædderen, 18. august kl. 10.02 ]

• Fra gammel tid var der nogle planeter, man frygtede fordi man mente de bragte ulykke (en hel masse, faktisk) & nogle man glædede sig over, fordi man mente de bragte held, overflod & lykke. I dag ser vi ikke så firkantet på himlen & vi ved også, at let ikke nødvendigvis er lig med lykke, fordi det for mange oftest betyder kedsomhed, formålsløshed eller manglende mening eller livsretning. Immervæk er Venus & Jupiter de to mest favorable planeter i astrologien & når de mødes under den blideste af de primære harmoniske aspekter, trigonen, kan mange ting gå op i en højere enhed — hvis man altså ikke glemmer at anvende & værdsætte den, fordi man kommer til at drømme sig væk, bliver magelig eller simpelthen ikke bemærker medgangen & vinden i ryggen ned ad bakken.

• Selvom dette aspekt på ingen måde er dagens stærkeste påvirkning, så er det den lykkeligste — & i denne tid af strabads & krise, tænker jeg, at det er essentielt, at vi tuner ind på nogle af de mere optimistiske & glædelige planeter & deres energier.

• Med begge de lykkebringende planeter i hhv Dyrekredsens første & midterste ildtegn ser vi nu mulighederne åbne sig for os i horisonten; Jupiter i et opfarende søster ildtegn, Venus i fuldt lue i Løven. Med fokus på glædelig selvudfoldelse, vitalitet, snarrådighed, behændighed, bevidsthed & vilje — overfor selvkærlighed, livsglæde, begejstring, festlig socialisering & lykke over at leve & stråle er der et stort fokus på ildhu, selvudfoldelse, egen præstation & iværksætteri. Faktisk vil jeg så gå vidt som at sige, at det meste er muligt med dette heldige aspekt i ryggen. Selvfølgelig kræver det af os, at vi tør læne os ind i heldet, men samtidig også tage initiativ. For med glæden, visdommen & sandhedens planet i Vædderen, skal vi stole på os selv & vores impuls. Månen befinder sig i dag i Venus’ tegn, Tyren, & kan tilføje en dyb sensualitet & nydelse til dagen, hvis vi husker at ære den.

• Jupiter forstørrer alt han kommer i kontakt med & når det er Venus, kan vi opleve en fantastisk optimistisk kærlighed, tillid, accept & ro — & især når hun står i Løven, der elsker at elske & dele, vil vores kærlighedsliv, ønske om leg, romance, tosomhed & kreativ selvudfoldelse fylde for de fleste.

• Nogle kan dog også have den modsatte oplevelse; at energien er SÅ optimistisk, intim, højstemt & universel, at det kommer til at stå i kæmpestor kontrast til, hvor vi selv befinder os, hvordan vores liv ser ud pt eller hvad vi føler. Det skal vi imidlertid ikke lade os slå ud af. Her bliver vores lidelse en vejviser, der viser os, at vi er længere væk fra vores væsen, end vi kan lide at være –- & glæde, tillid, tiltro & tilfredshed bliver vores guides imod at komme tilbage til os selv. Så hvad kunne gøre dig i lidt bedre humør lige nu? Hvad har du brug for & hvad længes du efter? Med Venus i Løven vil vi se et dybt ønske om at stråle, blive set & elsket for lige dem vi er, uden forbehold, de kommende uger.

• Venus●Jupiter-forbindelser giver os optimisme, kærlighed til livet & en øget tro på at det bedste kan ske. Det skaber overflod på de kanaler, vi tør at investere i — især relationer under denne transit — & giver en udbygget & øget følelse af kærlighed. Vi bliver i sandhed vist, hvad der betyder noget for os nu! Hvem elsker vi; hvad er vigtigt & hvad er vi villige til at ofre/investere for at lykkes? Har vi oplevet et øget pres i livet angående relationer, finanser, tryghed eller forudsigelighed (nok primært pga Måneknuderne på ressourceaksen, Tyren & Skorpionen, Saturn●Uranus-kvadratet, der har hærget os siden januar 2020 & som tager sit sidste bryder greb her til oktober, men også Mars’ andet-årlige møde med Uranus, der i år også inkluderede et skæbnesvangert element med konjunktionen med den Nordlige Måneknude) — så kan dette aspekt hjælpe os med at forsones, tilgive, acceptere & mødes. Der er en tilgivende & opbyggende effekt — et sammenhold & en dyb følelse af samhørighed. Vores fornemmelse for andre mennesker & deres behov er særligt højnede nu & det kan være en lise at blive mødt emotionelt af andre ovenpå disse ret heftige energier vi oplever. Nogle vil også bare opleve forbindelsen som en grundlæggende lettelse & tilfredshed, en tiltro, indre glæde & optimisme.

• Fylder kærligheden eller ens partnerskab ikke så meget for tiden kan denne transit anvendes til at dykke ned i en dyb, kreativ & visionær inspiration & nogle vil opleve at nye idéer, produkter, drømme melder sig i vores sind uden videre. Da begge planeter står i ildtegn, der har fokus på selv & vilje (Vædderens motto er: Jeg er, mens Løvens er: Jeg vil eller jeg elsker) er der gode muligheder for at tage nogle aktive skridt i retning af at ære sig selv & gøre gode ting på ens selvtillid, selvværd & selvkærlighed. Egenomsorg, at investere i sig selv igennem noget, der opbygger én & giver en tillid, kreativitet, at gøre noget, der gør en glad osv er oplagte måde at bruge Vædderen & Løvens selvfokuserede energier. Frembringelser af enhver art & kunst kan altså spire ud af vores hænder, hjerter & sind disse dage. Og hvem ved, måske får vi momentum på at færdiggøre gamle idéer eller ønsker, som der tidligere simpelthen ikke har været tid til? Selvom alle de retrograder vi ser henover sommeren kan forstyrre os, så kan de altså også hjælpe os med at opsummere, repetere, afslutte, forløse, samle & binde alle enderne sammen & lige nu er Jupiter, Saturn, Neptun, Pluto & asteroiden Chiron retrograd.

• Så hvor står du i dag? Kan du mærke dig selv & dit inderste væsen? Eller har du lidt vej tilbage til din egen indre ro? Det spørger stjernerne os om i dag.

..
..
Billedet er af Gustave Doré (1832-1883) & hedder “Fairy Land”, 1881.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0