} Venus ● Jupiter {

[ Venus i 1° i Krebsen i trigon til Jupiter i 1° i Fiskene, 4. juni kl. 01.32 ]

Fra gammel tid var der nogle planeter, man frygtede fordi man mente de bragte ulykke (en hel masse, faktisk) & nogle man glædede sig over, fordi man mente de bragte held, overflod & lykke. I dag ser vi ikke så firkantet på himlen & vi ved også at let ikke nødvendigvis er lig med lykke, fordi det for mange oftest betyder kedsomhed, formålsløshed eller manglende mening eller livsretning. Immervæk er Venus & Jupiter de to mest favorable planeter i astrologien & når de mødes under den blideste af de primære harmoniske aspekter, trigonen, kan mange ting gå op i en højere enhed — hvis man altså ikke glemmer at anvende & værdsætte den, fordi man kommer til at drømme sig væk, bliver magelig eller simpelthen ikke bemærker medgangen & vinden i ryggen ned ad bakken.

• Med begge de lykkebringende planeter i hhv Dyrekredsens sidste & første vandtegn ser vi nu mulighederne åbne sig for os i horisonten; Jupiter hjemme i sit kaldæiske herskertegn, den næstekærlige, fællesmenneskeligt orienterede, esoteriske & mystiske Fisk overfor Krebsens oceaniske, (liv)moderlige, kreative & omsorgsdragende kardinale energi med sit primære fokus på vores helt nære & tætte relationer.

• Jupiter forstørrer alt han kommer i kontakt med & når det er Venus, kan vi opleve en fantastisk optimistisk kærlighed, tillid, accept & ro — & især når hun står i Krebsen vil vores kærlighedsliv, ønske om tosomhed & helt tætte, trygge, kropsnære relationer fylde for de fleste.

• Nogle kan dog også have den modsatte oplevelse; at energien er SÅ optimistisk, intim, højstemt & universel, at det kommer til at stå i kæmpestor kontrast til, hvor vi selv befinder os, hvordan vores liv ser ud pt eller hvad vi føler. Det skal vi imidlertid ikke lade os slå ud af. Her bliver vores lidelse en vejviser, der viser os, at vi er længere væk fra vores væsen end vi kan lide at være – & glæde, tillid, tiltro & tilfredshed bliver vores guides imod at komme tilbage til os selv. Så hvad kunne gøre dig i lidt bedre humør lige nu? Hvad har du brug for & hvad længes du efter? Med Venus i Krebsen vil vi nemlig se sød længsel farve vores sind & følelser de kommende uger.

• Venus●Jupiter-forbindelser giver os optimisme, kærlighed til livet & en øget tro på at det bedste kan ske. Det skaber overflod på de kanaler, vi tør at investere i — især relationer under denne transit — & giver en udbygget & øget følelse af kærlighed. Vi bliver i sandhed vist, hvad der betyder noget for os nu! Hvem elsker vi; hvad er vigtigt & hvad er vi villige til at ofre/investere for at lykkes? Har vi oplevet et øget pres på vores kærligheds/partnerrelationer, den seneste tid med Venus●Neptun kvadratet fra slutningen af maj, kan dette aspekt hjælpe os med at forsones, tilgive, acceptere & mødes. Der er en tilgivende & opbyggende effekt — et sammenhold & en dyb følelse af samhørighed — især med Jupiter i Fiskene, kommer den universelle ubetingede kærlighed op i os, samt evnen til at tilgive, & med Venus i Krebsen, der gerne vil drage omsorg, uddele nus & hjerter & sikre sig, at der er rum & plads til at være os, & at vi kan udfolde os følelsesmæssigt & autentisk! Vores fornemmelse for andre mennesker & deres behov er særligt højnede nu & det kan være en lise at blive mødt emotionelt af andre ovenpå disse ret heftige energier vi oplever i forbindelse med formørkelsessæsonen.

• Fylder kærligheden eller ens partnerskab ikke så meget for tiden kan denne transit anvendes til at dykke ned i en dyb, kreativ & visionær inspiration & nogle vil opleve at nye idéer, produkter, drømme melder sig i vores sind uden videre. Da begge planeter står i vandtegn har vi mulighed for at arbejde med vores følelser & dermed også udtrykke vores idérighed. Frembringelser af enhver art & kunst kan altså spire ud af vores hænder, hjerter & sind disse dage. Og hvem ved, måske får vi momentum på at færdiggøre gamle idéer eller ønsker, som der tidligere simpelthen ikke har været tid til? Selvom alle de retrograder vi ser henover sommeren kan forstyrre os, så kan de altså også hjælpe os med at opsummere, repetere, afslutte, forløse, samle & binde alle enderne sammen.

• Så hvor står du i dag? Kan du mærke dig selv & dit inderste væsen? Eller har du lidt vej tilbage til din egen indre ro? Det spørger stjernerne os om i dag.

..
..
Billedet er af William Blake & hedder “The Whore of Babylon”, 1809.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0