} Venus • Retrograd • pt. I {

[ 2020’s Venus retrograd & hvad hun betyder for os kollektivt henover sommeren ]
• Venus stationerede retrograd i 21° i lufttegnet Tvillingens bevægelige dynamik d. 13. maj. Denne dato indgår i år i en numerologisk talportal & er tredje dag med en særlig kraftig energi (se forrige opslag). Venus har været i Tvillingen siden 3. april & bliver der altså helt til d. 7. august & er dermed 12 uger i Tvillingens dualistiske, kognitive & flygtige tegn. Det er en stor kontrast til hendes almindelige ca. 25 dage i hvert tegn.
• Ligesom Merkur (& alle de andre planeter) har Venus to skyggefaser — en før & en efter hendes retrogradperiode. Disse skyggefaser er altså den vej hun rejser ind i et tegn, som hun senere vil genbesøge — først baglæns under selve retrograden — & derefter for tredje gang, når hun igen går forlæns.
• Denne transit har været noget tid undervejs, hvorfor nogen måske allerede har kunnet mærke et øget behov for egenomsorg eller lidt svære følelser omkring parforhold, at være single eller værdighed. Faktisk har Venus været i sin skyggeperiode (pre-skyggen) de sidste 5 uger (siden 9.april), hvor hun krydsede henover Tvillingens 5. grad, som nu er den destination hun vil bevæge sig imod frem til 25. juni. Igennem denne periode har vi måske kunnet mærke, at der var nogle ting, tanke- & handlemønstre vi snart var nødt til at grave frem af bevidstheden & få kigget lidt på — det er så det vi gør nu, de kommende 43 dage under selve retrograden. Derefter kommer endnu en skyggefase (post-skyggen) hvor hun igen bevæger sig frem fra 5° til 21°. I denne periode integrerer, accepterer & slutter vi (forhåbentlig) fred med de indsigter, denne introspektion har bragt op. (Man skal dog vide, at der ingen garanti er; vi får kun det fulde udbytte af denne sjældne transit, hvis vi tør være ærlige med os selv, tage Tyren ved hornene & arbejde aktivt med vores temaer & mønstre i stedet for at lukke øjnene & ignorere indsigterne & realiteterne. Du er kaptajn på dit skib, Venus er blot havet der pisker mod stævnen, men du alene er den der kan styre skibet udenom livets skær. Du behøver ikke frygte processen eller tvivle på din erfaring; den skal nok komme (med Tvillingen leger vi os til den erfaring vi mangler), det vigtigste er, at du tager en modig & aktiv beslutning om at møde dig selv & dine temaer ærligt & åbent).
• Denne retrograds tidslinje ser sådan her ud:

~ 3. april: Venus går ind i Tvillingens tegn, 0° kl. 18.57
~ 9. april: Venus går i sin preskyggefase: 5°20′, Tvillingen kl. 22.32
~ 13. maj: Venus går retrograd: 21°50′, Tvillingen kl. 08.45
~ 25. juni: Venus går ret: 5°20′, Tvillingen kl: 08.48
~ 29. juli: Venus forlader postskyggefasen 21°51′ Tvillingen kl. 07.16
~ 7. august: Venus forlader Tvillingen & går i Krebsen, 0° kl. 17.08.

• Venus retrograd har for nogle et dårligt ry, & hvis man kigger vores narrativer omkring kærlighed (i Vesten) efter i sømmene, forstår man det måske godt. Kærlighed er svært & det gør ofte ondt; Det er tit forbundet med stor usikkerhed, uklarhed & utryghed og den kan være så frygtelig umuligt at finde rundt i & få styr på. Heldigvis (& irriterende nok for nogle) er det et inside job — & det gælder, hvad end man søger råd hos astrologien eller andre steder.
• I populærastrologien er Venus Retrograd oftest frygtet & udskældt; vi er bange for at vores relationer slutter, smuldrer; at der kommer uelskelighedsteamer op over alt; at vi bliver kontaktet af alle vores gamle flammer & forliste kærlighedsrelationer (som vi skal vælge imellem?!) eller at vi endelig møder/finder sammen med vores *Twin Flame* eller *Soulmate*; som vi måske frygter vi er “dømt” til at miste — for sådan er kærligheden jo, flygtig & diffus. Der er så mange myter & meget overtro forbundet med kærligheden, Den Eneste Ene & hvor langtidsholdbare vores varme følelser egentlig er & kan være (Honeymoon fasen var ca kun 3 måneder, hvordan skal man overhovedet kunne skabe en lykkelig relation med så kort et udgangspunkt?!).
• Især i disse tindertider, hvor man bare kan blive erstattet med det næste swipe & hvor den første konflikt betyder enden på relationen (fordi der jo er en hel række af andre, man bare kan gå på date med), er vi blevet dovne, konfliktsky & uvillige til at kigge på vores egen adfærd & skygger, der måske (i langt højere grad) er det, der saboterer det for os, end det egentlig er alle de utilgængelige idioter vi støder på — for nissen har jo en tendens til at flytte med. Og det er just dét, Venus er kommet for at lære os noget om disse uger.
• Som med alle andre klichéer indenfor kærlighed er der dog lidt om snakken jf Venus Retrograd skrækscenarier, men i min optik handler denne periode i højere grad om en bevidsthedsproces, vi går i gennem, hvor vores værdier & sårede følelser bliver synlige for os — & ikke nødvendigvis en test af vores relationers holdbarhed. Med andre ord; braser dit datingliv sammen eller din eks ind ad døren i løbet af de kommende 43 dage, så er der en række begivenheder, der har ledt op til denne episode, som man enten har ignoreret (glup!) eller ikke kunnet få øje på — før nu. For det er nemlig det Venus giver os, når hun er retrograd ca hver 18. måned; hun hjælper os med en længe tiltrængt introspektion på vores værdimæssige områder; kærlighed, skønhed, økonomi, selvværd, egenomsorg, selvrespekt & grænser.
• Venus retrograd er kommet for at hjælpe os med at redefinere vores nydelse, værdighedsfølelse, selvværd, æstetiske smag, pengeflow, samt vores forhold til selvkærlighed, egenomsorg & selvværd. I denne periode vil vi se ting anderledes. Dette er også årsagen til, at man fraråder dyre impulskøb, at give sit hjem en makeover i denne periode, plastikkirurgi eller andre skønhedsorienterede forskønnelser såsom en drastisk ny frisure eller lign.
• Vores æstetik & smag er nemlig påvirket nu; vi ser ligesom alt fra en anden vinkel & det kan give os lidt særpræget (& mere nuanceret) smag indenfor æstetik & partnervalg; som vi dog kan være lidt udfordret af, når introspektionsperioden er overstået… Derfor kan man også opleve at venskaber eller romancer, der indgås under denne periode som regel opløser sig, når Venus retrograd er ovre igen (dette gælder i øvrigt også relationer indgået under Venus/Uranus forbindelser; de opløses ligeså pludseligt & ofte med sammen intensitet, som de blev indgået).
• Dette skyldes ikke at relationen var forgæves eller dårlig, men at den (ligesom det gælder for de fleste andre planeters retrogradperioder) formentlig var karmisk & indeholdt nogle vigtige indsigter eller læringer som du & den anden part havde brug for hinanden til at erkende/erfare/indse. For lad os se det i øjnene; det der ikke kan stå af sig selv, var aldrig ment. Er vores relationer så skrøbelige, at de ikke kan holde til et emotionelt stormvejr; en uoverensstemmelse, en trigger, et rødt flag, en grænse eller et skænderi, så ville man ikke have kunnet få det til at fungere på sigt alligevel — & den slags relationer giver det ikke mening at bruge alt for meget tid på. Det svarer lidt til at lægge al sin energi i at bygge et sandslot tidevandet alligevel bare vil komme op på kysten & langsomt skylle bort.
• Og apropos det utilregnelige & utæmmede tidevand, så er denne Venus retrograd særlig stærk, fordi den danner et meget langtrukkent kvadrataspekt til Neptun i Fisken, der viser os hvor tårnhøje, umulige & idealistiske forventninger vi har til os selv & kærligheden. Både den romantiske & den næstekærlige. De næste 6 uger vil være en undersøgelse af os selv, vores kærlighedsevne, selvværd & vores idéer & idealer om kærlighed, men denne forbindelse får sit eget opslag snart.
..
..
Billedet er af John William Waterhouse & hedder “The Crystal Ball”, 1902.

En kommentar vedrørende “} Venus • Retrograd • pt. I {

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0