} Vandbærerens • Sæson {

[ Solen i Vandbæreren 20. januar kl. 09.18 — 18. februar kl. 23.34 ]

• Her til formiddag slipper Solen endelig den lange & seje Stenbukkesæson, den bekymrede, dybt velovervejede erfarne jordenergi — & bevæger sig ind i de mere utilregnelige luftlag, der udgør Vandbærerens faste domicil. Her hersker en mental energi, der sætter fokus på vores socialiseringsevner, det nøgterne overblik & de brede perspektiver i det sidste, faste lufttegns elektriske & pludseligt skiftende energi. Dette terræn bringer lidt lettere forbindelse til de geniale idéer & måske også lidt kærkommen emotionel distance til alle de temaer, der måske har gået os en kende på de sidste 3 måneder i de mere følelsesbetonede tegn.

• Selvom Vandbærerens energi ikke er den letteste for alle, vil mange opleve dette skifte som positivt & opløftende, som om vores blik hæver sig & vores horisont udvider sig; vi begynder at kigge ind i fremtiden & mærker forårets nærvær. Det er her ikke endnu, men vi kan ligesom føle det kommende energiskifte an. Vandbæreren er nemlig også kendt for at få ejendommelige glimt af indsigt, hvor geniale idéer fra fremtiden materialiserer sig i vores sind, som en ny, fantastisk idé, vi må virkeliggøre — også selvom vi er de eneste, der rigtig kan se eller forstå denne idé potentiale.

• Vandbærerens sæson er en invitation til at overgive os til vores egne excentriske sider, gå vores egne veje, forfølge vores gale/geniale impulser, turde være unikke, vække opsigt & gøre alting på vores egen besynderlige måde. Kollektivt bliver vi sat fri under denne energi & inviteret til at prøve alternative tilgange, systemer & tankemåder. Vi kan øve os i at være mere os selv, gå mod strømmen, træde frem & leve vores egne ejendommelige ideologier & højere principper & generelt bare stå mere ved, hvem (& hvor underlige) vi egentlig er.

• Denne periode beder os glæde os over vores egen underfundighed, ligesom det er en oplagt tid at prøve kræfter med noget nyt, som vi måske længe gerne har villet, men ikke helt turdet eller haft mod på at kaste os ud i. Her kan vi møde nye venner, vi kan snakke med gud & hver mand, oplevet vilkårlige, men underfundige menneskemøder, der kan bringe noget helt nyt & øjenåbnende ind i vores liv.

• Dette er også en herlig måned at udfolde/forfølge sine særlige interesser; melde sig ind i en ny forening, opsøge ligesindede eller indgå/udfolde et idéfællesskab — fx et ideologisk eller politisk, da Vandbærerens tegn handler om skift, revolutioner, idealer, retfærdighed, frihed, fremtiden, teknologi, biotech, robotteknologi, opfindelser, idéer, rumrejser, fællesskaber, venner, sociale cirkler & andre menneskers børn.

• Eksperimentet fylder også en del, så prøv dig frem, undersøg verden på ny & lad være med at købe andres “sådan er det bare” eller ready made svar eller opfattelser af virkeligheden, normer, etc. Vandbæreren kan lide at stille spørgmål ved *hvorfor* ting er som de er — og ja, hvorfor er de i grunden det? Hvorfor har vi alle accepteret et kapitalistisk præmis? Hvorfor skal vi arbejde 5 dage om ugen i træk? Hvorfor har vi kun 5 ugers ferie på et år? Hvorfor skal vi socialiseres, gå i skole & adskilles fra vores søskende & forældre? Der er mange ting, forestillinger, vi almindeligvis tager for givet, som man med fordel kan undres over & undersøge, om det egentlig kunne være på andre måder. Oftest er verden kun som den er, fordi vi ikke har fået taget stilling til, om den kunne være på andre måder.

• Og disse år banker fremtiden på — vi står på tærsklen til Vandbærerens tidsalder — eller rettere, vi befinder os midt i overgangen ind i den — og det vil bringe helt nye virkeligheder, realiteter & måske endda verdener (både virtuelle & måske liv fra/på andre planeter). I sådan en ny & anderledes virkelighed er Verden er nødt til at udvikle sig & *blive* på nye måder — for klimaet & Jorden vi bor på forandrer sig, og så må vi følge med. Enten tilpasse os nye omstændigheder eller rejse ud i verdensrummet. Måske begge dele.

• Meget nyt vil ske de næste 13 måneder! Blandt andet vil Pluto lukke sit besøg i Stenbukken når han endegyldigt bevæger sig ind i Vandbæreren næste år — men vi får en smagsprøve på fremtiden allerede i år. 23. marts skifter Pluto tegn for første gang i 20 år & aktiverer en skjult energi, der ikke har været aktiv i 248 år. Sidste gang Pluto var i Vandbæreren var under den industrielle revolution & dengang fløj forandringerne så hurtigt afsted, at ingen rigtig kunne følge med udviklingen. Det samme vil formentlig ske denne gang, men jeg tænker at det er hele tech området, vi vil se disse forandringer på. Jeg skriver meget mere om dette (er allerede i gang), men en ting vil jeg sige. At kunne programmere vil blive det nye internationale sprog. At kunne kode bliver det nye “at kunne læse”, som vi oplevede i middelalderen, hvor kun ganske få kunne skiftens kunst. Har jeg et forslag til en ny ting, du skal give dig i kast med denne måned, så er det at snuse til at lære at kode. Man kan meget let starte — uden forkundskaber — på www.codecademy.com — vil du være med til at have indflydelse på fremtiden & hvordan verden hænger sammen, så er dette vejen.

• Hvis man ser Dyrekredsen som en udviklingstrappe — eller som et billede på et menneskeliv, der begynder med fødslen ind i Vædderens nysgerrige individ-drevne ildhu & slutter med Fiskens følende indlevelse i det kollektive eller fællesmenneskelige sjælshav, hvorfra vi stiger op i det hinsides — så er Stenbukken det sidste tegn, der bærer symbolet for jordisk/kropslig vitalitet. Vandbæreren eksisterer “kun” i tanken & Fisken kun i ånden; det sidste, der slipper, når vi en dag forlader vores jordiske legeme. Vandbæreren er altså på en måde afskåret fra både jord & ånd & kan nogle gange opleve sig selv & verden, som en form for matrix, de midlertidigt befinder sig i; hvilket er et fint billede på, hvordan de egentlig identificerer sig som materialiseret tænkning. Vandbæreren *er* ikke en krop, som mange af de andre tegn, de har en avatar som de i dette liv bruger som fartøj til at skabe i verden. Vandbæreren ved, at vi er fælles & samtidig separeret, derfor er den anderledes optaget af mennesker, end andre tegn kan være. Vandbærerens motto er i øvrigt “Jeg ved”, hvis nogen skulle være i tvivl.

• Dette giver os et billede af Vandbærerens fasthed; det lidt modstridende ved tegnet: Den indbyggede konflikt i tegnets natur; fikseret luft. Dynamiske, visionære, foranderlige i idéen, men faste i deres mønstre, rytmer & tænkemåder. Denne interne konflikt kan gøre den umodne Vandbærer ubarmhjertig i sin søgen efter * S a n d h e d e n * & nådesløs, når de italesætter den, hvorfor de let misforstås af andre tegn, fordi det man måske ville kalde pli eller høflighed er en overflødig gestus, der i det store billede er spild af tid, jf. Vandbæreren selv. Vi er jo blot en besynderlig abeart, der har udviklet en eller anden opblæst idé om, at vi er særlige, adskilte fra naturen. I bund & grund er vi jo stadig primitive primater, der bare har udviklet utroligt avancerede parringsritualer.

..
..
Billede 1) er af Emil Carlsen & hedder “Still life with pottery jars”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0