} Vægtskål • vs. • Klosaks {

• I dag kigger Vægtens sæson sig sørgmodigt over skulderen, da vi siger farvel til den lette & luftige energi med festivitas & sludrevorne temperamenter.

• Når Solen står i den sidste grad af et tegn, høster vi hele den læring vi har stiftet bekendtskab med den forudgående sæson med tegnets energi. I dag har derfor været en slags opsummering af hele Vægtens sæson & dermed vist os nogle temaer omkring vores evne til at formidle os selv, vores behov, grænser, ønsker & værdier — men samtidig også afsløret niveauet af vores evne til at samarbejde, gå på kompromis & søge harmoni. Har man “fejlet fælt” i denne kategori i dag (under stærk påvirkning fra oprørske Mars, der står sammen med Solen i kvadrat til den dominerende Pluto) skal man dog ikke fortvivle. Det betyder ikke, at vi ikke evner at samarbejde eller at vi ikke har lært noget denne sæson, men viser os i stedet nogle områder, hvor vi stadig er sårbare overfor kritik, afvisning, nederlag, forpligtelser eller uoverensstemmelser. Disse tematikker stikker formentlig dybere end dagens konflikt & peger på vores psykologiske konstitution, som vi inviteres til at undersøge yderligere & gå i dybden med under Skorpionens sæson.

• I morgen omkring kl. 06.50 skifter Solen altså fra det blødere, retfærdighedssøgende lufttegn, Vægten, til Skorpionens dybe, sorte, stille vande. Denne indadrettede, mystiske, dybdepsykologiske feminine transformationsenergi inviterer os til at afdække vores inderste hemmeligheder, vores skjulte begær & ønsker samt vores dybe & smertelige traumer, (fx nogle af dem, der måske har været aktive i dag), mens Solen de kommende 4 uger bevæger sig igennem tegnets 30 grader.

• Solen står mest udfordret her, hvilket vil sige at dens almindelige løvekvaliteter (Solen er Løvens planethersker); fokus på selv, vitalitet, livsvilje & selvkærlighed, har sværere ved at skinne igennem. Forestil dig hvordan Solens lys så ud, hvis vi så den igennem en virkelig dyb, stillestående, jernholdig sø. Det er sådan ca. hvordan Solen virker igennem det faste, vandtegn Skorpionen. Den prøver at skinne til os fra vores sjæls dybeste sprækker …eller man kunne sige helt nede fra underverdenen, da Skorpionen herskes af planeten Pluto også kendt som underverdenens hersker, guden Hades i den græske mytologi.

• Skorpionens rejse er altså en transformation; en rejse fra livet ned i underverdenen & tilbage igen. En bevægelse ned igennem det dybeste, mest materielle, emotionelt fortættede. Ned igennem underbevidstheden & vores skyggesider; igennem alt det forbudte, tabuiserede, undertrykte, fordømte, “ulækre”. Der hvor livet bliver råt & brutalt, hvor overlevelsen, livsviljen & reproduktionskræfterne ligger. Hvor kroppens primære formål er den rå & voldelige reproduktion; de seksuelle spasmer & det nye liv, der gror ud af et andet væsens slimhinder. Hvor livet er blod, slim, fødsel, smerte, død, forrådnelse, orgasme & nyt liv. Der hvor selve menneskets inderste mysterier har bolig; hemmelighederne omkring, hvordan ny bevidsthed opstår & hvad det egentlig vil sige at være menneske — alt det skjulte, som okkultisten forsøger af afdække; der hvor alkymisten transformerer skidt til Guld.

• Dette er også årsagen til at Skorpionen er et af de mest misforståede tegn. Deres rejse er nemlig en søgen efter den indre, sjælelige lyskilde (med andre ord at finde Solen på bunden af den faste, sorte sø); en udforskning, ligesom Skyttens, men i stedet for at give sig i kast med omverdenen, fremmede lande, sprog, filosofier & kulturer, er Skorpionens terræn et indre hemmeligt landskab, der skal afdækkes & kortlægges. Et indre landskab, der kun eksisterer inde i dem selv & deres partner(e). Skorpionen er meget optaget af at forstå psykologien i Den Anden; i det menneske, der står og kigger dem direkte ind i øjnene, der på den anden side af hornhinden; det palads af knogler, hinder, muskler, væv, hår, hud & kropsvæsker! Hvem er du, det vil Skorpionen vide! Og så søger den, den dybeste sandhed. Ikke som Skytten, der søger en universel Sandhed! Men bare sandheder; det allermest inderlige & sårbare, vi besidder.

..
..
Billedet er af Marianne Stokes & hedder “The Queen and The Page”, 1896.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0