} Vægtens • Sæson {

[ V i • B a l a n c e r e r — 22. september kl. 21.09 — 23. oktober kl. 06.38 ]

• I går aftes skiftede Solen endelig tegn & slap en ret målrettet, fokuseret & for nogle nok også lidt udmattende Jomfrusæson.

• Denne Vægtsæson bliver lettere end sidste år (tak skæbne) især i begyndelsen, hvor vi vil opleve en fornyet energi, da Solen indhenter Mars & danner triplet med Merkur Retrograd omkring d. 10/10. Dertil vil vi se en række trigoner imellem Solen/Mars & Pluto, Saturn & Jupiter de kommende uger, der dog omkring midten af oktober vil blive afløst af kvadrater til selv samme planeter. Vi får altså i år muligheden for at handle på vores vilje, bevidste ansvarlighed & ønsker om at dele & udbrede vores sandhed & begejstring for livet & hinanden. Denne fyrige kombination, hvor Solen & Mars følges ad de første uger, kan også puste til et dybt socialt humør, vores lyst til at mødes & komme hinanden nær(mere) & for nogle vil ønsket om tosomhed også banke på i forbindelse med de lidt mørkere tider, vi går i møde nu. Her vil Merkur Retrograd, der begynder om 4 dage, også kunne give os dybe indsigter om vores egen adfærd, forventninger til samarbejde, alle vores 1-1-relationer & idéer om kærlighed & parforhold et godt kig indad.

• Vægtens sociale, livsglade & charmerende energi vil skinne på os kollektivt & invitere mere umiddelbare & hyggelige menneskelige interaktioner ind i vores liv. Her er bevidste, velformulerede & opvakte samtaler i højsædet — især kredsende om retfærdighed, lighed & slægtskab — hvis man da ikke bare kaster sig ud i jovial flirteri, som den blide Venusstyrede Vægt også er så kendt for. Vægten stræber, som Jomfruen, efter perfektion, men det er en anderledes slags end Jomfruens systematiske, minutiøse & logistiske perfektion.

• Hos Vægten skal alt være visuelt smukt, stilistisk & formfuldendt — en idealistisk, intellektuel skønhed & perfektion — med andre ord: alt skal være i balance, as above so below. Det ydre skal afspejle det indre & vice versa. Her er Jomfruen mere optaget af den tekniske perfektion, ethvert system bygger på, & ikke så optaget af den menneskelige interaktion, som er et stor fokus område for Vægten.

• Nu har vi fået kigget kritisk på os selv, vores liv & vores mønstre — samt vores evne til at handle på det hele sammen med Mars, der har stået i tegnet det meste af sæsonen. Og det har været følelsesladet, som det som regel er, når man har en ærlig snak med sig selv. Nu er vi klar til en lidt lettere lufttegnsenergi, der kan bære os videre ind i efteråret.

Dette er også årsagen til at Vægten kan få skudt i skoene (af de andre tegn), at den er overfladisk & uærlig (Vær nu ærlig, for en gangs skyld!). Det er imidlertid ikke hele sandheden om Vægten. Vægten er ikke uærlig, den er diplomatisk — & høflig… og hvis man er for selvoptaget, ignorant eller håbløs til at forstå afvisningen imellem linjerne, er det altså ens eget problem. Vægten holder meget af fred & fordragelighed (og herskes da også af Venus & Eris) & kan bedst lide, når alle har det rart. Men det betyder også, at åbenlys stridighed eller hårde modsatrettede holdninger ikke er noget Vægten bryder sig særlig meget om. Den kan bedst lide, når vi er høflige & pakker tingene lidt ind, så vi undgår det ufølsomme, grove & brutale. Det er ikke at være uærlig, men at være taktfuld & diplomatisk, formidler Vægten.

• Hvilket bringer os til en anden af Vægtens ekspertiser, nemlig dygtig diplomati, hvor den moderne hersker Eris kommer på banen. En målrettet Vægt kan få selv de mest stridende parter til at indgå forlig — eller selv de bedste venner til at komme op at toppes — hvorfor mange Vægte også er tiltrukket af enten modeindustrien (det perfekte) eller jura (det retfærdige). Vægtskålene må balanceres med lige dele kærlighed & lige dele skønhed & lige dele rimelighed.

• Vægten er også det første tegn i dyrekredsens bevægelse, der ser sig selv som en del af helheden. De foregående 6 tegn oplever verden igennem sig selv, mens de følgende 6 tegn oplever verden igennem fællesskab.

• Vægten ligger smukt nok lige i midten & har da også mottoet: Vi balancerer. Den ønsker at skabe en balance i alt hvad den foretager sig; hvordan aftensmaden krydres, hvordan hjemmet indrettes & alle dens opgaver på arbejdet handler om at finde den perfekte middelvej. Og dette bliver altså en energi vi kollektivt er tilsmilet af de kommende 4 uger. Så hvor savner dit liv en kærlig, balancerende hånd?

• & så ELSKER Vægten romantik! Med Venus som hersker & ønsket om balance, er Vægten altid på jagt efter den perfekte partner, hvorfor de også kan have en ret ambitiøs liste af tidligere elskere eller flirts. Vægten *e l s k e r * at flirte & charmere, & hvis du kan lege med på det subtile spil, vil du være højt skattet af Vægte. Det er altid et spørgsmål om elegance & finesse..

• Selvfølgelig findes der også den stride Vægt, som er den modsatte skål af sin diplomatiske, pleasende til tider leflende bror, nemlig den stridslystne Vægt. Denne Vægt diskuterer gerne for diskussionens skyld eller for bare at se sin modstander kludre i gloserne & fejle i den verbale fejde Vægte som regel kan kæmpe lige så let med en pen, som med en kårde — & vinder oftest begge! Vægtens evne til at overtale andre, tale til ro eller mane til fornuft er også et udtalt karaktertræk — & besidder man de rigtige færdigheder, vil Vægten fx kunne have stor succes med at sælge havemagasiner selv til folk uden have!

• At vinde en ordduel eller få sin vilje igennem det luftige, kardinale lederskab kan fryde dem umådeligt & deres stræben efter retfærdighed & sandhed kan — på dårlige dage — føre til en ret skadefro & barsk facon, hvor andre må lide under “Ærlighedens tyranni”, hvor Vægten simpelthen serverer sandheder råt for usødet. Denne side af Vægten, som vi kunne tillægge en mere maskulin kvalitet, korresponderer med den potentielle moderne hersker dværgplanet Eris, splidens gudinde, der viser den duellerende & mere krigeriske side af Vægten (nogle husker måske myten om Stridens Æble, der var optakten til Den Trojanske Krig).

• Nogle Vægte pendulerer imellem disse to poler, mens andre personificerer den ene af dem; men fælles for alle er, at der både er en blid & en barsk side af dette intelligente lufttegn. & de to skåle skal jo også balanceres: der findes ikke lys uden mørke & der findes intet sort uden hvidt.

• Heldigvis er sæsonen oftest en hyggelig sæson, hvor man mingler, fester, møder mennesker & nyder den blide Venus-indflydelse, som disse 30 dage (oftest) bærer præg af — selvom vi dog i år godt kunne se mere til den stridslystne & debatterende Vægtside; da der er en del uretfærdighed & ulighed, der er boblet op til overfladen siden 2020, som formentlig har brug for både at blive adresseret, få delt sol & vind lige & blive indgået forliger omkring. Og med Mars i førertrøjen, der vil udfordre os — & Merkur Retrograd, der vil holde rum for vores ubevidste, ukritiske overbevisninger om livet — vil vi få særligt syn for sagen & mulighed for at revurdere vores handlemønstre, forestillinger om retfærdighed & rettigheder + vores værdier, tanker & forventninger til relationer & romantisk kærlighed.

Under denne Vægtsæson er:
~ vores opmærksomhed et kærlighedssprog & en gave, vi giver til andre.
~ der god mulighed for at få integreret vores skygger & spejlet os selv i alle 1-1-møder, vi har denne måned.
~ det muligt at have dybe, bevidste samtaler & opdage, at man har lyst til at ændre mening eller skifte perspektiv. Hvilket er totalt i orden!
~ det helt ok at være vægelsindet, i tvivl & vente med at træffe en beslutning til vi kan mærke det rigtige i vores mave.
~ det ok at have en masse lyst til livet & flirte med alle man møder, hvis man har lyst.
~ det ok at foretrække fred over konflikt — eller omvendt.

Jeg håber I får et herligt tegnskifte & at der trods alt vil være tid & overskud til også at nyde de blidere energier, samt værdsætte & hygge sig lidt med dem man elsker 🙏🍁

..
..
Billedet er af George Elgar Hicks (1824-1914) & hedder “At Evening Time”, 1864.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0