} V e n u s ● S a t u r n {

• I dag kan have føltes en anelse nedslående. Måske mangler vi lyst, tiltro eller tillid? Det er i hvert fald nogle af de temaer, der er aktive på himlen pt. Der har været en del lidt tungere følelser siden weekenden, da Venus i de sidste grader af Vædderen har nærmet sig sit kvadrat til Saturn, der står i de sidste grader af Stenbukken. Her til eftermiddag kl. 17.24 mødtes de helt eksakt i hver deres 28. grad. Heldigvis er det månedens mest udfordrende aspekt (så det kan vi måske glæde os lidt over).
• Et andet aspekt, der måske forstærker Venus●Saturns utilfredshed er gårsdagens 1. Kvartal Måne i Tvillingen, dvs i kvadrat til Solen i Fisken. Når Solen & Månen står sådan i transit (men især også i fødselshoroskoper) kan vi godt opleve, at der er en konflikt imellem, hvad vi vil & ønsker os, kontra hvad vi reelt har brug for & med dette hårde Saturn●Venus møde oveni, kan vi føle os decideret utilfredse, udbrændte & opgivende.
• Sidst vi oplevede Venus møde Saturn i kvadrat var i slutningen af september sidste år, & dengang stod Jupiter & Neptun også i aspekt til hinanden (som nu), selvom det da var et kvadrataspekt, der åbnede for en sorg eller skuffelse over, hvordan vi * t r o e d e * virkeligheden så ud. Her til foråret er de to herrer anderledes med os; i 2020 kommer de til at mødes hele tre gange med sekstilens aktive, momentum & vil hjælpe os med at opbygge en ny, stærkere & mere reel tiltro til os selv & måske livet, end den vi rev ned til grunden sidste efterår.
• Denne optimisme ser dog et lavpunkt her til aften, da Venus står midt i de hårde aspekter til Pluto & Saturn, som jeg nævnte tidligere, der både kan virke umulige &/eller nedslående. Hele dagen har været mærket af Venus bevægelse ind i det hårde brydergreb med Saturn. Modtageligheden & nydelsens kærlige planet er almindeligvis ikke en særlig stærk modspiller, hvorfor hun desværre må føje de hårdere & tungere planeters vilje, hver gang hun valser ind i hårde aspekter til dem.
• Og da det sker et par gange om året, da hun bevæger sig hurtigt rundt om Solen, får vi her på Jorden rige lejligheder til at afstive & undersøge vores selvværd & tilfredshed — samt hvad det tilsyneladende er betinget af. Det kan være nogle grumme, men meget vigtige erfaringer, og det er da i bund & grund også dét, Saturn ønsker sig; at vi drager os erfaring & modnes & på sigt kan løsrive os fra vores frygt, mindreværd & vores afhængighed af anerkendelse, diplomer & validering udefra — for * e n d e l i g * at leve & lede ud fra vores akkumulerede Saturniske visdom.
• Dette betyder altså, at når Venus står i kvadrat til Saturn handler det typisk om vores mindreværd & usikkerheder, og hvordan vi får erfaret os ud af disse følelser. Så hvis vi har været usikre på os selv, fremtiden, parforholdet, vores evner, vores projekter etc i dag & i går, så frygt ej! Det er ikke dig, din partner eller dit projekt, den er gal med. Faktisk er den ikke gal med noget, men vi bliver mindet om, at vi også er nødt til at lægge et godt stykke arbejde i os selv, vores parforhold, job eller hvad der nu har været berørt af dagens transit. Når vi bliver usikre på os selv, handler det oftest om, at der er noget, vi ikke har styr på. Måske har vi ikke styr på, hvad forventningerne egentlig er til denne eksamen; eller vi har ikke styr på, * h v o r * kompetent, man skal være, for at søge denne stilling; eller vi ved ikke med sikkerhed, hvad det er vi ikke ved. Livet er fuld af denne slags usikkerheder & den eneste måde, man kommer dem til livs på, er at kaste sig ud i det & ikke være bange for at ligne en tåbe. Det kan imidlertid være rigtig svært at acceptere, at være nybegynder, men det er der nu ingen skam i, hvis man er. At vores private Saturn-placering som regel hverken bryder sig om at være en novice, uforberedt, uerfaren, etc, er en anden sag. Men denne placerings frygtsomme & perfektionistiske jerngreb peger kun i én retning: Vi har brug for noget mere erfaring, før vi kan slappe lidt mere af & have lidt mere tillid til vores egne evner.
• Denne type Saturnpåvirkning i transit på himlen gør os altså mere sky, generte, angste, distancerede, drænede eller bekymrede. Forsinkelser eller (følelsen af) manglende evner forekommer også hyppigt. Venus hersker over alt vi kan nyde; skønhed, overflod & kærlighed — og det gælder også selvkærlighed! Så hvis du (eller din partner) har haft en svær dag, gør lidt ekstra godt for jer. Del den flaske jubileumsvin, prioriter at gå i biografen, tag fodbad, bestil mad — hvad der nu end gør det for dig!
• Vores angst for at blive kritiseret eller føle os for unge, uegnede eller uerfarne har også været massivt til stede denne uge (og vil vare nogle dage endnu). Vid at der er ekstra risici for at blive trigget & prøv at bære over med dig selv eller andre; vi kan ikke være verdensmestre til det hele, der vil altid være områder, hvor vi er usikre eller uerfarne, & det er helt ok! Det kan være fornuftigt for nogle med lidt ekstra alenetid, mens andre vil have godt af at åbne op for sårbarhed &/eller at give eller modtage omsorg. Læg mærke til — især i parforholdsrelationer — at din partner gerne vil dig, & at det vil gavne dig at gøre en indsats for at undgå drama.
• Det er dermed * h e l t * almindeligt at føle sig mut, nedslået, deprim eller ensom under en transit som denne. Heldigvis varer den sjældent mange dage & de erkendelser, der kommer op gør os mere robuste, fornuftige & realistiske på den lange bane.
• Så vær sød ved dig selv & husk at brug dine penge, midler & energi fornuftigt; Saturn har det med at minde os om knaphedens princip. Det kan godt føles som om, der ikke er så meget overflod lige disse dage, men ligesom alt andet i livet, så går det over — & vi lærer noget meget vigtigt lige nu; for hvad er det * e g e n t l i g * der betyder noget for os? Hvad er det allermest væsentlige for os? & hvor er det vi føler os som nybegyndere & dermed har brug for at øve os? Disse erkendelser er gode at tygge lidt på de kommende dage, mens vi holder humøret oppe!
..
..
Billedet er af Georges Moreau de Tours (1848-1901) & hedder “Didon Brought To The Underworld”, ukendt årstal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0