} V e n u s ● C h i r o n {

• En uge efter Lilith mødtes med Chiron i 2° i Vædderen, for at løsne op for vores fortrængte & dæmoniserede billeder af “Kvinden”, det kvindelige eller forskellige kvinderoller, mødtes han med en anden feminin repræsentant, nemlig Venus 2°, for også at integrere denne blidere side af det modtagende princip.
• Selvom man måske skulle tro, at vores selvværd sad hos Mars & blev aktiveret af hans virkelyst & -kraft, er dette ikke tilfældet. Mars hjælper os med selvtilliden, mens Venus hersker over vores selvværd. Dette betyder også, at formår vi som menneske ikke at tappe ind i vores feminine energi, kan vi faktisk ikke modtage frugten af vores hårde arbejde. I min optik er det en af de store udfordringer vi møder i Den Vestlige Verden, da den maskuline energi/tilgang er så hyldet & rost, mens den feminine anses for at være doven, magelig, talentløs, vag, emotionel & uselvstændig. Det er imidlertid en KÆMPE misforståelse! Vi har brug for begge energier for at kunne opfylde vores behov; forestil dig hvor meget vi ville få ud af at hente vand ved brønden, hvis vi ikke ville tillade os selv at modtage/drikke det efterfølgende…? Disse to energier er livsnødvendige for vores overlevelse, & vi kan ikke eksistere uden dem begge.
• Dette helende møde mellem planeten for modtagelighed & romantisk kærlighed & asteroiden for vores kollektive sårhealer fandt sted mandag d. 10. februar, morgenen efter Løvefuldmånen opfordrede os til at være modige & kærlige! Denne tendens samler Chiron & Venus op og siger; at vi kun igennem kærlighed, tilgivelse & (egen)omsorg, kan læge de sår vi kollektivt bærer rundt på! Men også vores individuelle sår omkring kvindelighed, selvværd, selvkærlighed & at fortjene alt det bedste; inklusiv rigdom, overflod & dyb kærlighed & tilhørsforhold, kan vi med fordel undersøge disse dage.
• I den impulsive, frie & spontane Vædder er Venus som sagt mere aggressiv & mindre modtagelig end hun almindeligvis foretrækker. Hun giver os dog en energi i dette tegn, der hjælper os alle. I sit møde med Chiron, hvor vi bliver opmuntret til at tage ejerskab over vores værd, sætte grænser, sige nej, hvis noget ikke tjener os eller gør os små, er det en stor fordel at hun i forvejen er lidt på krigsstien. Vrede er en fornem motivationsfaktor, der kan transformere vores situationer igennem handling samt at kunne fjerne sig fra fortidige forbindelser & konflikter, man måske ikke kan løse på almindelig diplomatisk facon, som Venus ellers foretrækker. Men i det maskuline Marsstyrede tegn tager hun sagen anderledes i egen hånd! Hvis man ikke kan samarbejde, må man få kniven; helt enkel Vædderlogik.
• Når Venus møder Chiron bliver vi konfronteret med de følelsesmæssige sår omkring vores selvværd, kærlighed & evner til at modtage; de bliver bragt fra vores underbevidste, mørke hav ind i vores vågne bevidstheds fyrtårns lyskegle. Det er her vi får mest ud af det, ved at være HELT ærlige med os selv! Hvor ærer vi ikke vores eget indre, naturligt høje værd & hvorfor? Er det kærlighed, familie, penge, status etc, vi ikke helt føler vi fortjener at modtage, hvis vi bare er helt upolerede, rå, ærlige & nøgne? Hvad har vi blokeringer på & hvorfor/hvordan kommer det til udtryk? Må vi snyde, bedrage, narre, forstille eller fake os til vores højeste ønsker & hvilke overbevisninger bilder os det ind?
• Vi oplever alle i løbet af vores liv, at nogle afviser os på den ene eller anden baggrund, og det er en vigtig & sund læring for individet; vi vokser af at se os selv & verden igennem andres øjne, men vi skal samtidig ikke opgive vores eget synspunkt ukritisk. Dette giver os ofte, især i løbet af vores opvækst traumer, skamfulde eller ydmygende oplevelser, der farver vores selvbevidsthed, adfærd eller forventninger til os selv eller andre. Alle disse mønstre er “programmer” vi relativt (kommer an på alderen) ukritisk tager ind & nogle gange ender med at afspille helt ubevidst som voksne. Vi kan have adopteret en række begrænsende overbevisninger om, at vi ikke naturligt er gode nok, tilstrækkelige, fortjener kærlighed, omsorg, penge, etc.
• Disse mønstre skal vi gøre op med nu! Venus i Vædderen helmer ikke & i mødet med Chiron fik vi mulighed for at kigge dybt ind & observere vores sår & traumer, der holder os tilbage eller nede. Det vil være oplagt at få ryddet ud i & stået op for os selv, den resterende tid hun befinder sig i Vædderens handlekraftige tegn; hvilket er indtil 4. marts.
• Så hvordan afdækker vi disse blokeringer eller programmer, om man vil? Det er kernen i selvudviklingsprocessen eller at blive bevidstgjort om sit eget væsen & det er egentlig også her vores evner, til at skabe/manifestere det liv vi ønsker os, ligger. For at kunne skabe det liv & modtage den dybe & ubetingede kærlighed, de fleste af os stræber efter, er vi nødt til at lære os selv at kende, for at kunne udtrykke vores sande væsen uden skam (husk Lilith her).
• Venus viser os her, at de relationer vi skaber ude i livet på mange områder afbilder vores forhold til os selv. Vores møde med andre reflekterer, om & hvordan vi værdsætter os selv. Det er dog vigtigt at huske, at oplever vi at blive uretfærdigt behandlet, så er det ikke fordi vi “nok fortjener det”, så er det en invitation til at træde mere ind i vores egen ubetingede selvkærlighed & ære vores eget behov først, hvad end det så er at sige fra, tage afstand fra noget eller fjerne sig fra den situation eller de mennesker, der overskriver ens grænser.
• Saturn minder os dog om, med sit nuværende tiltagende kvadrataspekt til Uranus, at vi er nødt til at tage ansvar & ejerskab for vores eget selvværd & værdighed. Hvis andre overskrider vores grænser, må vi kommunikere til dem, at det vil vi ikke have. At trække det ansvarsfralæggende offerkort & ikke møde det andet menneske med en respektfuld forventning om, at de selvfølgelig vi respektere ens nej, er også en måde ikke at eje sit eget værd & forblive i en lille energi. Vi kan ikke stå i vores egen kærlige urkraft, hvis vi insisterer på at andre skal tage særlige hensyn til os, tankelæse, afgive plads eller på anden måde sætte os før dem selv. Vi må sætte os selv først i vores eget liv & vi må anerkende & respektere at andre gør det samme. I romantiske kærlighedsrelationer, såvel som alle andre interaktioner med ligeværdige.
• Så hvor træder du ikke ind i din dybeste selvkærlighed & værdighed? Hvad længes du (hemmeligt) efter? Hvad frygter du, & hvad ville du gøre, hvis du ikke følte denne frygt? Hvad er din største sorg & hvad gør dig mest vred? Hvad brænder du for? Hvad bliver du misundelig på (hvis du bliver det) & hvad er din dybeste sandhed? Alle disse spørgsmål kan lede os på vej til at forbinde os med et dybere niveau af os selv. Jo mere vi forstår, kan anerkende, forbinde os med & acceptere os selv for alt, hvad vi er, desto stærkere, renere & kærligere står vi i vores eget lys i verden & jo mere er vi i stand til i sandhed at elske os selv — og andre!
• Så hvad kan du gøre for at læge dig selv, dine relationer & andre? Kan du sige undskyld & tilgive? Kan du tale ærligt & dele dine følelser & tanker? Kan du acceptere & anerkende? Kollektivt er vi på en rejse, hvor vi opfordres til at udvide vores hjerte & den fællesmenneskelige kærlighed, både til os selv, alle andre individer & hele kloden. Selvom det kan være svært, sårbart, udmattende & udfordrende, så er der SÅ meget frihed, tillid & kærlighed på den anden side! Lad os være Løvemodige & møde det sammen med VædderVenus disse uger!
..
..
Billedet er af Julio Romero de Torres & bærer titlen “La bella Otero”, 1913-14.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0