} V e n u s • i • S t e n b u k k e n • pt. II {

[ Fortsat opslag ]
• Venus i Stenbukken får ofte skudt i sine tårnhøje stiletter, at hun er tør, bossy & frigid. Det er i min optik ikke sandt; hun er blot en mådeholdende, sofistikeret forretningskvinde, der ved hvor flyglet skal stå & ikke er bange for at tage sagen i egen hånd (i bogstaveligste forstand)!
• Hendes selvværd bygges op af flid, ambition & disciplin, hvilket i øvrigt også er hendes varemærke. Til gengæld er hun også romantiker om en hals, når hun overgiver sig, men dog en smule sværere at imponere end de andre Venusplaceringer.
• StenbukkeVenus stiller skarpt på værdier, forbrugsvaner, selvtillid & relationer; tjener de os, tjener de det højere formål? Under denne transit er vi l a n g t  mere bevidst om, hvad ting kræver & koster at sætte til værks. Vi er mere realistiske i vores tilgange til økonomi, forbrug (& det er en ret god transit op til Jul🙏) & til andre mennesker, samt hvilken plads de skal have i vores liv. Dette gælder både forretning & fornøjelse. Er dette menneske, denne umiddelbare forstyrrelse af arbejdsprocessen eller lækkerbisken noget, der stemmer overens med vores langsigtede fremtidsmål? Hvis ikke, bider vi ikke på krogen & vi forpligter os ikke, med mindre modparten tager det hele ligeså alvorligt, som vi selv gør — eller møder vores tilgange på en tilsvarende ambitiøs facon!
• Hårdt arbejde, integritet, etik, disciplin & tradition er nøgleord for StenbukkeVenus. Her bliver det bestemt værd at arbejde hårdt for de ting, positioner, status, vi i sandhed ønsker os.
• Venus, som almindeligvis er en passiv modtager-planet, der i sin grundessens lader al overflod flyde ind i favnen på sig, har en anderledes mangelmentalitet i Stenbukken. Hun tror ikke blåøjet på, at det hun ønsker sig bare kommer af sig selv! Selvom hun ved, at arbejdsomhed & tålmodighed er vejen til enhver top (& at alle kan nå den, hvis de er disciplinerede nok), så hviler hun ikke på laurbærrene. Hun er også anderledes forhippet på selv at have tjent sine millioner & sin status, end stort set alle andre Venusplaceringer, der oftest gerne tager grådigt imod eller soler sig i andres succes.
• Hun minder os om, at alt her i livet er muligt, hvis vi er villige til at betale den pris, det koster — & det værende den tidslige, fysiske, mentale eller nærværende-pris, såvel som det økonomiske aspekt.
• Hvis vi ønsker os et dybt, inderligt, kærligt, seriøst forhold med en partner, der opfylder vores behov også på sigt, må vi gå efter den rigtige partner, der er netop det! Hvis vi ønsker os en toppost i en virksomhed eller en bestyrelse, må vi gå efter det! Etc. Langsomt knokle os opaf; stige i graderne; nå vores mål (& det kan være hvadend; 5 børn, doktorgrad, globetrotter, du vælger disciplinen, StenbukkeVenus fuldfører!)
• Under denne transit skal vi tage os selv, kærligheden, vores ønkser, drømme & behov alvorligt! Tag dit selvværd på dig & vælg med omhu. Ønsker du dig overflod, luksus & ekstravagante ting, så er du også nødt til at lægge arbejdet det kræver for dagen!
• Forpligt dig til dig selv, før du siger Ja til noget som helst andet! Det er altid første skridt; en sti bliver lagt ved at lægge én sten ad gangen!
• Vær alvorlig omkring dine værdier & dit hjerte! Hvis du elsker nogen, så gå efter det! Vær konkret, reel & ligefrem. Det værste der kan sker er, at vi bliver afvist… & hvis den udkårne ikke vil have os, så var de alligevel ikke toppen af stigen! StenbukkeVenus fortjener det bedste & har tænkt sig at gå efter det, selvom hun også godt kan have en tendens til at føle, at nydelse ikke er for alle — men kun for dem, der har fortjent den!
• For os her i den søde juletid hjælper hun os med at holde budgettet, fordele pengene på lige dele sjov & forpligtelse. I år bliver ikke året, hvor vi står med hovedet under armen 1. Januar & stadig har minus på kontoen. Det skal hun nok sørge for.
• Som jeg har skrevet om i et par foregående opslag, står hun netop nu sammen med Ceres, så at gøre status over, hvad vi vil investere i den kommende tid giver god mening. Ønsker vi os en baby, fast ejendom, at spare op så vi kan rejse ud i verden — eller vil vi bare gerne have lidt ekstra guld under sengen til den lange fimbulvinter? Alt det skal hun nok hjælpe os med at nå; vi skal bare formulere ønskerne & løfte & lægge planerne!
• Har man StenbukkeVenus i sit fødselshoroskop, har man tendenser til at tage kærlighed & at forpligte sig til denne sag, meget alvorligt. Måske har man en række mindre alvorlige kæresterelationer tidligt i livet, men det er oftere reglen end undtagelsen, at man vælger med indædt omhu, når det vedrører hjertets anliggender.
• Når man har kastet sin kærlighed på en mage, & det er gengældt, er man en af de mest trofaste & tålmodige partnere. Man kan stå igennem alskins udfordringer sammen. Stenbukken ynder at ville arbejde til de er segnefærdige for deres familier & de tager ikke forpligtelser let! De er nogle indædte, stædige, behændige & udholdende forsørgere, der ikke har noget imod at agere skaffedyr. At tage familieoverhoved-rollen på sig, som den ansvarlige patriark er helt ok (gælder alle køn) & de glædes over at se partnere, børn & børnebørn klare sig godt & fornuftigt i livet. Konvention er et fint princip, synes StenbukkeVenus, & hun stiller genre store krav & forventninger til sin partner (såvel som sig selv & sine børn).
• Der kan være den faldgruppe med StenbukkeVenus at gifte sig eller danne par af fornuft eller økonomiske årsager & måske også have en lidt træg holdning til, at ægteskab er lig med evig troskab. Det er selvsagt en smuk tanke, men det kan lune i det tørre bukkehjerte, hvis man øver sig i at bløde denne tendens en smule op; vi må gerne vælge hinanden af kærlighed… udenom fornuften.
• Seriøsitet, ansvarlighed & pålidelighed er nøgleord & kærlighedsforholdet må udgøre et solidt fundament. Får man for alvor åbnet sin StenbukkeVenus kan hun være blid, romantisk (på den helt gammeldags facon) & måske endda lidt genert. Hun ser gerne at hendes partner er fornuftig, moden, ved muffen & dybt ansvarlig i alt hvad de gør! StenbukkeVenus er meget sjældent flamboyant til gengæld er hun for det meste ganske velhavende.. og hvis ikke… så bliver hun det! 👨‍💼👩‍💼💵📑
..
..
Billedet er af den italienske maler Cristofano Allori (1577-1621) & hedder: “Judit con la cabeza de Holofernes”, 1611.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0