} V e n u s • i • S t e n b u k k e n • pt. I {

[ 25. November ~ 20. December ]
• Lidt forsinket kommer her opslaget om Venus, der for 5 dage siden gik i Stenbukken.
• Der forlod hun Skyttens højstemte & eventyrlystne energi samt den kraftfulde Venus●Jupiter konjunktion, der skabte en masse optimisme, der dog også bringer en overmodighed med sig, som Venus nu stabiliserer via Stenbukkens mere alvorlige & preserverende energi.
• I Skytten var hun modig, grænsesøgende & på jagt efter nydelse & eventyr samt potentielt nye værdier. Vi blev inviteret til at se os selv & andre i et nyt lys, uden frygt, så vi kunne udvide vores komfortzone, sanse fællesskab & sammen med Jupiter sprede optimisme & fri kærlighed. Mennesker, steder, oplevelser, der kunne udfri & opbygge hende var i fokus. I Stenbukken søger hun nu at gestalte al denne akkumulerede eventyrlyst & erfare, samt anvende, de brugbare & nyligt indsamlede erkendelser.
• Ovenpå Skorpionens tunge, intense sæson havde vi brug for at kærlighedsgudinden tilsmilede os med lidt vovemod & nye horisonter til afsøge værdier & genvinde vores selvværd. Nu har piben dog fået en anden lyd; da hun atter har overgivet sig til et af de seriøse jordtegn. Hersket af Saturn, planeten for struktur, stoflighed & fysiske begrænsninger, må vi nu sande at ting tager tid — & det gælder i særdeleshed de gode ting! Dette alvorstegn, der forgæves forsøger at indvie resten af dyrekredsen i materiens dybe hemmeligheder, viser os, at der ikke er mere tid til leg & pjat, & at vi nu må tilbage til realiteterne!
• Når kærligheden, værdierne & selvværdets planet bevæger sig i gennem den lille tærskelvogters store, veludbyggede sektor forstår vi, at de grundlæggende værdier (som er et bundsolidt fundament) bygger på arbejdsomhed, ansvarlighed & tilregnelighed. Vi kan stole på, at der ligger grundige, fornuftige, arbejdsomme handlinger bag alle beslutninger & at værdier, mål & visioner er nøje udvalgt.
• Relationer, projekter & investeringer er ikke givet rundhåndet ud for der er en overordnet (minimum 5-års) plan med det hele. Spontanitet, løssluppenhed & skamløs brug af ressourcer er ikke StenbukkeVenus stil.  Business & pleasure don’t mix. Stenbukkens jordbundenhed, fornuft & materialiseringsevner er næste trin i Dyrekredsen, hvor Skyttens høje, visionære idealer virkeliggøres. Skyttens bredere perspektiv cementeres med Stenbukken, anvendes i praksis & bruges til at lægge grunden for de næste dynastier, der skal holde i årtusinder. Det er Stenbukkens dybeste læring at manifestere Skyttens flyvske visioner; bygge kongeriger, monumenter & rumstationer gjort ud af det bevægelige ildtegns idealistiske tankegods. Stenbukken tager Skyttens skyhøje mål ned på jorden & virkeliggør dem i kød, blod, sten, stål & glas! Var bygherren Stenbukken der ikke til at føre menneskehedens storslåede projekter ud i livet, havde vores civilisation aldrig klaret den videre end til at bo i huler, vi fandt. Stenbukkens overblik, handlemåde & evner til at materialisere er den sole årsag til at noget nogensinde er blevet bygget.
[ Fortsættes i næste opslag ]
..
..
• Billedet er af Ada Lovelace (digteren Lord Byrons datter), der er kendt for meget mere end det! Hun er nemlig den allerførste computerprogrammør. Jep, du læste rigtigt. Ikke kvindelige. DEN første!
• Som overklassekvinde & hustru til Greven William King af Lovelace kom hun i kontakt med Charles Babbage, der havde opfundet en automatisk regnemaskine & søgte funding til den første “Analytical Engine” (dvs en generisk computer!). Han & Ada sparrede; hun oversatte Menabreas afhandling & tilføjede en række personlige noter bla. den berømte udregning af Bernoulli numbers & (i note ’G’) verdens første computerprogram (!) samt de (måske) første teoretiske overvejelser omkring kunstig intelligens, som hun dog ikke mente var mulig.
Hun fik i øvrigt 4 børn & blev kun 36 år (hun døde af livmoderhalskræft), men hvor var hun en badass, mens hun levede!
• Det bliver ikke mere vision omsat til virkelighed! Hun var Skytte (med Stellium), Vædder ascendant & Måne — med Stenbukken i hele 10. Hus, MC i sekstil til hendes Venus●Jupiter konjunktion i Skorpionen! Et ægte powerhouse & et klassisk billede på en Stenbukke-karriere!
..
Augusta Ada Lovelace (1815-1852)
Malet af Alfred Edward Chalon i 1840.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0