} V æ d d e r m å n e {

• Vi har været velsignet med en kreativ, aktiv & handlekraftig stortrigon her første dag af Løvens sæson. Ovenpå den erkendelsesrige, men mere fysisk stillestående Krebsesæson er det rart at få lidt aktivitet ind. En lyst til at bevæge sig & lave sjove ting med sin krop kommer helt naturligt nu. Hvor Krebsen symboliserer den moody tween, der har låst sig inde på sit værelse for at læse uforstyrret i sit eget føleunivers hele sommerferien, er Løven den nysgerrige teenager, der bare gerne vil ud i livet og prøve lidt af hvert – helst noget skægt, hvor man kan se ekstravagant ud! Den skal lære sin unge voksenkrop at kende og bruge sine muskler, udfordre sin balance, smidighed & udholdenhed. Med andre ord: Atletik, fest & ballade.
• Med en begyndende optakt i går aftes trampede Væddermånen så i nat ind i et stædigt T-kors (den røde trekant) med konflikt til begge sider, da hun ramte Venus/Merkur●Saturn/Pluto oppositionens midte. Vi har altså udover den klassiske oppositionskonflikt, hvor vi indtager én position selv & projicerer modpolen ud på et andet menneske/en struktur eller idé — også to hårde kvadrater til Månen. Den saks vil hun sidde i indtil midnat i dag, så forvent at folk har kort lunter og er mere ubehøvlede end de plejer.
• Væddermånen er impulsiv, idealistisk, opfarende & handlekraftig. Men hårdt presset er det oftest de mere aggressive sider, der kommer frem. Der er dog også en god impuls mod at tage styring & lederskab over vores eget indre liv, så hvis vi kan holde hovedet koldt, kan konflikter løses med flotte resultater. Men vi skal altså huske at tage os af os selv først!
• Klangbunden til dagens drama er stadig Måneformørkelsens kraftige opposition, der vil være aktiv til de inderste planeter har bevæget sig ud af Krebsen og ind i Løven. Så dagens underliggende tema er stadig spændingen på Krebse-Stenbukke-aksen: den autoritære almagt, der ønsker kontrol (måske af frygt, måske pga uorden) overfor den følsomme, misforstående minoritet, der føler sig trynet af regler (de ikke forstår) og som måske derfor spiller på sin offermagt.
• Frustrerede følelser kan altså stadig komme op, da vi endnu er i Måneformørkelsens skygge, så det er vigtig at anerkende dem, også selvom det er gamle følelser, der blot bliver genaktiveret på ny. Det er en del af healingsprocessen at tillade undertrykte følelser at komme ud. Kunsten er ikke at aflade på sagesløse forbipasserende 😅.
• Månen står i konflikt med begge disse poler: Værdier, ønsker, drømme, selvværd & selvbillede (Venus), en forvirret, lidt indirekte kommunikation (Merkur Rx) presser vores sensitivitet fra den ene side — mens angst & kontrolbehov (Pluto), idéer om hvad man kan og må (Saturn) presser os fra den anden siden. Er vores levestandart overhovedet forenelig med vores midler? Er vores drømme realiserbare?
• Månen viser os, at det måske ikke giver mening at vælge side, for vi bliver klemt lige gyldigt hvad. Vi må trodse videnskaben og sige: der er mere end: enten eller. Tertium datur: der gives en tredje vej! (Ikke at man ikke skal forvandle de gamle strukturer, der holder os tilbage; det skal vi! Pluto, der er den store udsmider beordrer os til, at alt det, der er størknet, stift, uaktuelt & dødt skal fjernes, om vi er parate eller ej!) Men Månens visdom peger i højere grad på, at krig altid bringer ofre og lidelse på begge sider (hun er helt mast af begge fløje) — og at det jo netop er den type “os mod dem”-retorik, vi skal bevæges os væk fra, da den ikke tjener menneskehedens helhed.
• Vi behøver altså ikke vælge imellem struktur & hjerterum! Stenbukken mener, at der må herske en overordnet struktur, for at der kan være orden, mens Krebsen mener, at vi skal drage omsorg for vores nærmeste, så de trives .. og hvis alle gør det, vil der komme fred & orden i verden. Begge tilgange kan anvendes med fleksibilitet. Kollektivt styrer vi med måneknuderne over mod Krebsens nærhedsstyre, men det kræver en inklusion & rummelighed at nå i mål. Vi er alle på denne rejse sammen & vi skal lære af alle dem vi møder, både de brutale & de kærlige 🙏❤️
Et par arbejdsspørgsmål til i dag kunne være: Oplever du denne oppositions konflikttype i dit liv? Og hvis ja, hvilken side er du så? Og hvorfor er det egentlig din modpol skal bekriges? Kunne et samarbejde indgås? Kunne nogle ting i dit liv trænge til lidt struktur & orden? Eller kunne nogle ting i dit liv trænge til mere nærhed & omsorg? 🌗🐐

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0