} Uranus • Retrograd {

[ 14° i Tyren, 20. august kl. 03.40, 2021 — 10° i Tyren, 18. januar kl. 16.25, 2022 ]

• Den store blå gasplanet (der som den eneste planet i vores solsystem roterer liggende) som forbindes med geniale indfald, opfindelser, elektricitet, fremskridt, teknologiske landvindinger, revolutioner, frihed, oprør & omvæltninger, har sagnet farten de seneste to uger & stationerer disse dage retrograd. Opbremsningen af hans energi har for alvor kunnet mærkes siden 18. august (måske endda 14.) & det har kunnet resultere i at teknologien & kommunikationen har drillet os en del, da han danner et direkte — næsten gnidningsfrit — aspekt til Merkur, der står eksakt samme dag, som han begynder sin retrograd bevægelse. Og nøj hvor har det drillet mig allerede — meget værre end de almindelige Merkur Retrograd. Det skyldes måske at jeg er Vandbærer, men det kunne også være en kollektiv proces, der forstærkes af Uranus (næsten evige her i 2021) kvadrat til Saturn, der — også befinder sig i Vandbæreren — & holder på vores ret samt alt vi har lært & kært. At Saturn sætter hælene i & nægter at vi bevæger os yderligere fremad forstærkes måske netop nu, da begge planeterne giver sig i kast med deres kollektive indre oprydningsarbejde af vores idéer, overbevisninger, opfattelser, forestillinger & bedst af alt — vores abstrakte tænkning & forestillingsevne. Vi oplever med andre ord en brydningstid, hvor konservative, pessimistiske, negative kræfter trækker i én retning (reaktionært) & opbrydende, omvæltende, nyskabende & foranderlige kræfter trækker i en anden.

• Og netop derfor opleves dette energiskifte altså meget markant i år — & det er da heller ingen hemmelighed at Vandbæreren har været helt ekstremt meget i fokus hele 2021. Vi har et meget dynamisk, forvandlende & frihedsskabende 5’er år (ikke Vandbærerens tal, men derimod luftbroderen Merkurs). Vi havde samling i Vandbæreren i begyndelsen af året. Vi har Vandbærerens hersker i Tyren i aspekt til enhver Nymåne i størstedelen af 2019 & 2020. Siden 2019 & ind i 2022 vil vil have Uranus i kvadrat til Saturn i Uranus tegn, Vandbæreren — som Saturn i øvrigt er kaldæisk (altså gammel) hersker for. Og som kronen på værket, så har vi Solen (i Løven) i opposition til Jupiter (i Vandbæreren) samme dag som Uranus stationerer retrograd, 2 grader fra årets anden(!!!) Fuldmåne i Vandbæreren i 29°. Alting skriger altså på vores opmærksomhed & at vi retter vores fokus imod udviklingspotentialet (og ikke den obsternasige sammentrækkende kraft Saturn kan udgøre i Vandbæreren).

• Når Uranus nu stationerer retrograd tilbyder han os, at den lynende genialitet han er repræsentant for, nu kan anvendes til indre landvindinger & følelsesmæssige gennembrud i løbet af de næste 155 dage, hvor han snurrer baglæns, hvis vi altså tør tage ejerskab for os selv & vores idéer & ønsker alvorligt & tør eksekvere dem med opsætsighed! Og Uranus personificerer da også den græsk/romerske gud for himmelen, Uranus (gr. Uranos), der i øvrigt (og meget passende) er kendt for at gøre ting præcis som det passer ham.

• Uranus er retrograd én gang om året, og hans langsomme baglæns snurren tager ham omtrent 4° tilbage i Dyrekredesen. Denne gang fra 14° i Tyren — til 10° i Tyren. Alle der har Solen, Månen eller Asc placeret imellem 8°– 16° i hhv alle jord- & vandtegn, dvs Tyren, Jomfruen & Stenbukken, samt Fisken, Krebsen & Skorpionen, vil opleve markante (men positive) påvirkninger af Uranus. Måske med udtagelse af sidstnævnte, der er i opposition til Tyren & dermed godt kan føle sig lidt presset til indre forandring. Det samme gælder tillige Løver & Vandbærere i (7°–15°), der vil opleve et hårdt aspekt til deres sole, og da de begge er faste (ligesom Tyren & Skorpionen) er de ikke så pjattede med forandringer, de ikke selv har valgt…

• Og dette er både en blid & strid Uranus retrograd. Blid fordi han står i nogle meget tilsmilende aspekter, til bla. Mars & Merkur i Jomfruen, der giver os muligheder for at handle på vores indsigter, men også at forstå dem i en dagligdags kontekst & kunne drage fordel & anvende dem i praksis. Strid fordi vi stadig har kvadratet fra Saturn, der modvirker de blide forbindelser & giver Uranus ellers lidt abrupte facon et ekstra ønske om at løsrive sig & bryde fri. Sidstnævnte + den generelle meget højstemte Vandbærer-energi både fra Jupiter i Vandbæreren & Fuldmånen, der lander i morgen i konjunktion med ham, kan også give en sitrende, rastløs, forvirret stemning, hvor det kan være svært at samle fokus. I sit værste udtryk kan den fremprovokere angstprægede eller utrygge følelser, flossede nerver, sanse bombardement, træthed, pludselige brud eller forandringer — men også mentale gennembrud, hvis ikke epifanier eller fuldstændig geniale indfald.

• Der hvor du har Tyren placeret i dit horoskop, vil vise hvor/hvilke områder disse indre forandringer vil komme til udtryk på. Om forandringernes vinde vil blæse vind i dit sejl eller slå dig (midlertidig) ud af kurs afhænger af dit horoskop. Nogle vil opleve denne periode som introvert med mange overvejelser omkring alle Tyre-emner [kærlighed, værdier, penge, selvværd, skønhed; indsæt selv] på indre planer (især værdier & selvbillede) & blive afklarede med hvilken handling man senere ønsker på de ydre planer. Mens andre, der i løbet af foråret har forsøgt at skabe ydre handling i deres liv, vil opleve at de indre blokader, der forhindrede bevægelsen i at bære frugt, vil opløses eller omformes, så bevægelserne nu kan iværksættes uden modstand. De fleste ting, der forhindrer os i at få hvad vi ønsker, er en psykologisk blokade & så det er jo heldigt, vi har himmelens hersker, Uranus, til at støtte os i at vokse de næste 5 måneder.

• Hvis du vil vide hvilke områder, det specifikt drejer sig om i dit liv, kan du se, hvor midten af Tyrens tegn falder i dit horoskop. Det hus tegnet falder i, er dét, der vil blive mest berørt + eventuelle aspekter til denne placering.

• Denne retrograd vil bringe os meget mere personlig frihed & — selvom det måske umiddelbart lyder lidt ubehageligt for de mere tryghedssøgende af os — så kommer perioden til at være præget af lettelse, egenomsorg & blidere måder at sige farvel (til alt, hvad der skal forandres). I går stod Månen (i Stenbukken) i trigon til Uranus & initierede, at der er en god mulighed for at vokse, modnes & heale følelser omkring de mere kølige samfundsstrukturer, de kommende 155 dage. Husk at være god ved dig selv❤️ følelsesmæssige forandringer har brug for tid til at synke ind. Måneaspektet bringer fornødne forandringer, men forhindrer kaos & alt for voldsomme følelser. Forbindelsen inviterer os imidlertid til at være nysgerrige på nye input om det så er de kulinariske, de romantiske eller noget helt tredje, må vi gå ud og finde ud af! Der er gode muligheder for at ændre synspunkt eller holdning til ting.

• Ofte er de ønskede forandringer Uranus tilbyder: at have mere ejerskab over sin person (integritet) & personlig frihed til at udfolde sig. Men begge dele kommer kun, hvis vi kan tage ansvar for vores behov, ære dem & kommunikere dem ud.

..
..
Billedet er af Edwin Austin Abbey (1852-1911) & hedder “The Passages of the Hours”, 1904.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0