} Uranus • går • Retrograd {

[ 18° i Tyren, 24. august kl. 15.53, 2022 — 14° i Tyren, 22. januar kl. 21.44, 2023 ]

• Har de seneste dage føltes lidt sære & ufokuserede — eller måske bare forvirrede, fuld af afbrydelser, hvor man snart ikke kan tænke en sammenhængende tanke eller gøre noget færdigt, ja, så skyldes det ikke kun, at Mars er spadseret ind i kognitionen & det daglige sinds hvirvlende & flyvske tegn, Tvillingen — men simpelthen også, at Vandbærerens hersker, den elektriske & abrupte Uranus, skifter tempo disse dage & dermed retning, da han netop her til eftermiddag begynder sin årlige 5 måneder lange retrograd.

• Den store blå gasplanet (der, som den eneste planet i vores solsystem roterer liggende) som forbindes med geniale indfald, opfindelser, elektricitet, fremskridt, teknologiske landvindinger, revolutioner, frihed, oprør & omvæltninger, har sagnet farten de seneste to uger & stationerer disse dage retrograd. Opbremsningen af hans energi har for alvor kunnet mærkes siden 22. august (måske endda 18.) & det har kunnet resultere i at teknologien & kommunikationen har drillet os en del på det sidste. Og nøj hvor har det drillet mig allerede — meget værre end de almindelige Merkur Retrograd. Det skyldes måske, at jeg er Vandbærer — men det kunne også være en kollektiv proces, der forstærkes af Uranus’ (gentagne) & tiltagende kvadrat til Saturn (der befinder sig i Vandbæreren), som holder på vores ret samt alt vi har lært & kært. At Saturn sætter hælene i & nægter at vi bevæger os yderligere fremad forstærkes måske netop nu, da begge planeterne giver sig i kast med deres kollektive indre oprydningsarbejde af vores idéer, overbevisninger, opfattelser, forestillinger & bedst af alt — vores abstrakte tænkning & forestillingsevne. Vi oplever med andre ord en brydningstid, hvor konservative, pessimistiske, negative kræfter trækker i én retning (de reaktionære) & opbrydende, omvæltende, nyskabende & foranderlige kræfter trækker i en anden (den progressive avantgarde).

• Og netop derfor opleves dette energiskifte altså meget markant igen i år — & det er da heller ingen hemmelighed at Vandbæreren har været helt ekstremt meget i fokus de sidste par år med både Jupiter & Saturn på besøg i tegnet sidste år — og Pluto, der erobrer det til næste år. Men ja, vi befinder os jo netop også i overgangen til Vandbærerens tidsalder, så det overrasker måske i virkeligheden ikke at alting skriger på forandring, vores opmærksomhed & at vi retter vores fokus imod udviklingspotentialet (og ikke den obsternasige sammentrækkende kraft Saturn ellers kan udgøre i Vandbæreren).

• Når Uranus stationerer retrograd tilbyder han os, at den lynende genialitet han er repræsentant for, nu kan anvendes til indre landvindinger & følelsesmæssige gennembrud i løbet af de næste 155 dage, hvor han snurrer baglæns, hvis vi altså tør tage ejerskab for os selv & vores idéer samt tager vores ønsker alvorligt & tør eksekvere dem med opsætsighed! Og Uranus personificerer da også den græsk/romerske gud for himmelen, Uranus (gr. Uranos), der i øvrigt (og meget passende) er kendt for at gøre ting, præcis som det passer ham.

• Uranus er retrograd én gang om året, og hans langsomme baglæns snurren tager ham omtrent 4° tilbage i Dyrekredesen. Denne gang fra 18° i Tyren — til 14° i Tyren. Alle der har Solen, Månen eller Asc placeret imellem 12°– 20° i hhv alle jord- & vandtegn, dvs Tyren, Jomfruen & Stenbukken, samt Fisken, Krebsen & Skorpionen, vil opleve markante (men positive) påvirkninger af Uranus. Måske med udtagelse af sidstnævnte, der er i opposition til Tyren & dermed godt kan føle sig lidt presset til indre forandring. Det samme gælder tillige Løver & Vandbærere i (12°–20°), der vil opleve et hårdt aspekt til deres sole, og da de begge er faste (ligesom Tyren & Skorpionen) er de ikke så pjattede med forandringer, de ikke selv har valgt…

• I år ser vi både en blid & strid Uranus retrograd. Blid fordi han står i nogle meget tilsmilende aspekter, til Månen, Neptun & Pluto, der giver os muligheder for igennem den dybere livsvilje, vores drømme & højere idealer at nærme os os selv, vores indre liv & kroplige tilpashed igennem en mere ærlig/rå kontakt til offentligheden — men også igennem en dedikeret selvkærlighed, egenomsorg & hjertemod. Strid fordi vi stadig har kvadratet fra Saturn, der modvirker de blide forbindelser & giver Uranus ellers lidt abrupte facon et ekstra ønske om at løsrive sig & bryde fri. Sidstnævnte + den generelle meget højstemte Vandbærer-energi kan også give en sitrende, rastløs, forvirret stemning, hvor det kan være svært at samle fokus. I sit værste udtryk kan den fremprovokere angstprægede eller utrygge følelser, flossede nerver, sansebombardement, træthed, pludselige brud eller forandringer — men også mentale gennembrud, hvis ikke epifanier eller fuldstændig geniale indfald. Det stride aspekt forstærkes af Uranus’ kvadrat til Venus i Løven (som også står i opposition til Saturn) & dermed viser os, at nogle af de landvindinger vi vil gøre det næste halve år vil udfordre vores værdier, selvbillede & måske endda vores stolthed eller selvoptagethed. Store, pludselige skift med langvarige konsekvenser eller et øget fokus på det kollektive & hvad der er bedst for flest kan meget vel trumfe vores personlige behov & sætte os i både beklemte & følelsesmæssigt udfordrende positioner. Heldigvis kan vi med smidighed, overgivelse & en række nødvendige *pyt* komme både visere & mere modne ud på den anden side.

• Dertil skal også nævnes, at begivenheder fra slutningen af juli/begyndelsen af august kan forvandle sig meget i løbet af det næste halve år, da denne retrograd følger op på Mars & Uranus konjunktion med den Nordlige Måneknude. Dette skæringspunkt repræsenterer vores kollektive udvikling, en slags skæbneport vi vandrer imod, der indgyder kollektive temaer for udvikling & afvikling, som vi alle danser efter. Det betyder, at denne retrograd for nogle vi betyde dybere forvandlinger & dermed skille sig ud fra de vanlige Uranus retrograd.

• Der hvor du har Tyren placeret i dit horoskop, vil vise hvor/hvilke hus-områder disse indre forandringer vil komme til udtryk på. Om forandringernes vinde vil blæse vind i dit sejl eller slå dig (midlertidig) ud af kurs afhænger af dit horoskop. Nogle vil opleve denne periode som introvert med mange overvejelser omkring alle Tyre-emner [kærlighed, værdier, penge, selvværd, skønhed; indsæt selv] på indre planer (især værdier & selvbillede) & blive afklarede med hvilken handling man senere ønsker på de ydre planer. Mens andre, der i løbet af foråret har forsøgt at skabe ydre handling i deres liv, vil opleve at de indre blokader, der forhindrede bevægelsen i at bære frugt, vil opløses eller omformes, så bevægelserne nu kan iværksættes uden modstand. De fleste ting, der forhindrer os i at få hvad vi ønsker, er en psykologisk blokade & så det er jo heldigt, vi har himmelens hersker, Uranus, til at støtte os i at vokse de næste 5 måneder.

• For de mere astrokyndige: Hvis du vil vide hvilke områder, det specifikt drejer sig om i dit liv, kan du se, hvor midten af Tyrens tegn falder i dit horoskop. Det hus tegnet falder i, er dét, der vil blive mest berørt + eventuelle aspekter til denne placering.

• Denne retrograd vil bringe os meget mere personlig frihed & — selvom det måske umiddelbart lyder lidt ubehageligt for de mere tryghedssøgende af os — så kommer perioden til at være præget af lettelse, egenomsorg & blidere måder at sige farvel (til alt, hvad der skal forandres). Denne uge har Månen befundet sig i Krebsens omsorgsfulde & emotionelt ledende tegn & dannet en virksom & målrettet hjælpesekstil til Uranus & initierede derigennem, at der er en god mulighed for at vokse, modnes & heale følelser omkring de mere kølige samfundsstrukturer, de kommende 155 dage. Husk at være god ved dig selv❤️ følelsesmæssige forandringer har brug for tid til at synke ind. Måneaspektet bringer fornødne forandringer, men forhindrer kaos & alt for voldsomme følelser. Forbindelsen inviterer os imidlertid til at være nysgerrige på nye input om det så er de kulinariske, de romantiske eller noget helt tredje, må vi gå ud og finde ud af! Der er gode muligheder for at ændre synspunkt eller holdning til ting.

• Ofte er de ønskede forandringer Uranus tilbyder: at have mere ejerskab over sin person (integritet) & personlig frihed til at udfolde sig. Men begge dele kommer kun, hvis vi kan tage ansvar for vores behov, ære dem & kommunikere dem ud.

..
..
Billedet er af Briton Rivière & hedder “The Rape ofGanymede”, sen 1800tal.

Uranus stationerer retrograd & danner et væld af aspekter. Mest udfordrende er dog kvadraterne til Venus i Løven & Saturn i Vandbæreren, der også står i opposition til hinanden. De tre planeter danner dermed det man kalder et T-kors. Det er et spændingsaspekt, hvor oppositionskonflikten kræver et holdningsskifte af os igennem den tredje planet, der agerer fokuspunkt. I dette tilfælde Uranus (& den nordlige måneknude).
Uranus afslutter sin retrograd i januar næste år, mens han danner et tiltagende trigon til Merkur i Stenbukken & en aftagende kvadrat til Månen i Vandbæreren. Det viser os, at vi under denne introverte proces, hvor de højere erkendelsers planet har vist os noget om vores personlige frihed til at eje, forsørge & brødføde os selv med vores egne menneskelige, åndelige, kulturelle & materielle ressourcer, har fået en dybere forståelse af, hvordan planer lægges & udføres. Vi har en mere kompleks forståelse af den fysiske verden & virkelighed, som vi er nødt til at bøje os for her i livet på Jorden. Måske har vi haft erkendelser omkring, hvad vi ønsker at blive mere frie til at gøre & fået en mere langsigtet, konkret & moden tilgang til hvad vi i gamle dage flygtede fra eller afviste fordi det var for omstændigt eller krævede en for dybt forpligtelse. Månekvadratet viser os, at disse erfaringer ikke er kommet let. Nogle gange kræver fremtiden, de større perspektiver & friheden blod sved & tårer af os — ligesom vi kan risikere at måtte forholde os nøgternt & distanceret til et nært eller følelsesmæssigt emne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0