} Tyrens • sæson • pt. II {

[ Solen i Tyren, 19. april kl. 09.21 — 20. maj kl. 21.23 ]

• Selvom vi for tiden mærker Tyrens godmodige & blide langsommelighed, så er der også er en række lidt stressende planetforbindelser på himlen, som for de fleste, vil give de kommende uger et noget andet præg.

• Det bedste vi kan gøre, er dog at læne os ind i Tyrens visdom & livsenergi & tage én ting ad gangen. Det er i stor kontrast til Vædderens Marsdrevne energi, vi oplevede i begyndelsen af april, men det er også her, hvor vi får stabiliteten, tålmodigheden, arbejdsomheden & udholdenheden til at føre vores nye Vædder-idéer ud i livet.

• Tyren er Dyrekredsens andet tegn; fast jord. Her møder vi vores sanselighed, kroppen, vores værdier & ressourcer — både de fysiske & materielle, men også de åndelige & kulturelle. Venus, kærlighedens, skønhedens & selvværdets planet hersker over dette tegn & skaber dermed et markant skift i vores fokus fra sidste måneds Mars-drevne Vædderenergi.

• Mars & Venus udgør et modsætningspar i astrologien, hvor Mars er den utilfredse, der ønsker at ændre, forandre, handle & give — mens Venus er den tilfredse, der ønsker at bevare, stabilisere, modtage & nyde. For os kollektivt medfører Tyrens sæson altså et energiskift fra en mere utålmodig utilfredshed til en fornyet accept & overgivelse, som vi alle trænger til.

• Denne energi er heldigvis lidt lettere at omfavne under vores nuværende kollektive situation & vil derfor (forhåbentlig) bringe mere ro, tillid, omsorgsfuldhed & nærvær med sig.

• Tyren & dens faste jord, viser os hvordan stabilitet i de helt nære omgivelser ser ud. Tyren vil gerne bevare sine værdier & ressourcer — & helst også akkumulere mere — og er derfor også umådeligt tålmodig. Denne tålmodighed får vi lov til kollektivt at tappe ind i nu, & derfor vil det især give mening at undersøge sig selv & sit indre nærmere, undersøge kroppen & sanserne, men også gennemgå vores nære jordiske omgivelser. Trænger noget til fornyelse, reparation, at blive udskiftet? Denne etablerende, præserverende energi er fantastisk til at få genanvendt, renoveret, vedligeholdt, opgraderet etc — både på de ydre & indre planer. Vi bliver med andre ord bedt om at undersøge alt det nære, nøje.

• Generelt set er Tyrens sæson kendt som portalen ind i den store, sensuelle nydelse; hvor vi skal (gen)opdage os selv igennem vores hænder & sanser. Det kan være meget givtigt i denne periode, hver morgen fx at lave en sansemeditation, hvor man sætter sig behageligt (men dog ikke så man kan falde i søvn) med lukkede øjne. Her kan man mærke sit åndedræt & sin krops fysiske aftegning. Dernæst går man på opdagelse igennem sine sanser; Mærker, lytter, dufter, smager, fornemmer & til sidst åbner man øjnene & ser; sådan rigtig registrerer, hvad der befinder sig omkring én — bare for lige at checke ind i sig selv & sin krop & mærke, hvordan den har det i dag.

• Selvom vi hvert forår bliver inviteret til læne os ind i vores kropslighed & glæde os over verden & dens taktile udformning med Tyren, vil de kommende år være præget af en del forandringer. Indtil slutningen af Tyrens sæson 2026 vil Uranus, Befrieren & den store omvælter, nemlig stå i dette tegn & rydde op, omvælte, transformere, opfinde & bringe nye tiltag, der frigør os & planeten mere. Af den årsag vil det netop give mening at undersøge nogle emner denne sæson, der måske er lidt utraditionelle for Tyren.

• Tyren handler også om overflod, værdier & privilegier. Så hvor er vi privilegieblinde? Hvor ser vi ikke os selv klart & hvad tager vi for givet? Har vi overbevisninger om os selv, som egentlig konflikter med, hvad vi gør eller hvordan vi forbruger? Den slags spørgsmål giver det så god mening at stille sig selv disse dage. Klimakrisen & Pandemien er ikke kommet for at straffe os, men snarere vise os, hvor vi ikke er vores ansvar bevidst. Hvor vi ikke forstår eller tager ejerskab over vores forbrug & nydelse. Hvor vi udbytter, udnytter eller kapitaliserer på naturen eller mindre bemidlede mennesker — & Uranus er her for at gøre os opmærksomme på det, så vi med kærlig bevidsthed kan ændre det fremadrettet.

• Uranus er en af de kollektive planeter & hersker over det mest kollektivistiske tegn, Vandbæreren — hvis tidsalder vi netop er gået ind i. Uranus fortæller os, at vi bliver nødt til at se os selv udfra et mere kollektivistisk synspunkt. Vi er meget mere forbundne & afhængige af hinanden som art, end vi måske selv kan lide, kan fornemme, tror eller vil vide af. Vi er én art, på én klode; vi kan ikke undslippe konsekvenserne af vores egne eller andres handlinger. Vi hænger uforløseligt sammen alle sammen & det er på tide at den højere bevidsthed omkring dette vågner i os. Hvad end vi så vil se den samhørighed på det fysiske plan i kraft af økosystemer & forbindelser eller åndeligt & fællesmenneskeligt.

• Derfor vil vi også se en øget bevidsthed de kommende år. Vi vil begynde at tænke over ting, metoder, adfærd, som vi ikke engang var bevidste om før — & det er okay — vi kan ikke gøre det bedre eller hurtigere end vi kan — men det er nu, der må gøres noget, siger Uranus, & det grundigt tilføjer Tyren (det er jo trods alt Moder Jords tegn)!

• Vores værdier vil altså skifte; (hvilket de jo allerede er begyndt på) & vi bliver bedt om at se os selv & vores eget lille, nære liv (hjem, forbrug, varmekilder, elektronik, mad, tøj, etc) i et mere kollektivistisk lys end det vi har set i det hedengangne mere individualistiske system.

• Man kan sige, at vores forhold til materielle værdier & hvordan vi definerer dem, samt hvordan vi definerer sikkerhed & tryghed (som jo også er en af Tyrens mærkesager) bliver inviteret til en opgradering både de kommende 3 uger, men også de kommende 5 år mens Uranus residerer i Tyrens domicil. Men hvad betyder alt det egentlig for os nu i 2021?
& hvad kan du gøre for at omfavne denne sæson?
For mig at se er der en række ting, det vil give mening at øve sig i & undersøge; her er en liste til inspiration:

~ Genopdag dig selv & din krop igennem sanserne.

~ Find formål, mening & nydelse i selv de mindste ting, du almindelig ikke lægger mærke til, som fx følelsen af at børste tænder.

~ Gør noget nydelsesfuldt & behageligt, som giver jordforbindelse — hver dag. Det kan være en fodmassage, at slow-cooke, hvile dig midt på dagen, læse en bog, sidde i en solstråle, bruge dine hænder, male, arbejde med ler, gå en tur, dufte til blomster, plante blomster, beskære, sætte nye stiklinger, ompot alle dine planter; havearbejde & madlavning er generelt meget tilfredsstillende for Tyrens energi, etc.

~ Vær stille med dig selv & iagttag hvor din lyst leder dig hen & forkæl dig selv ved at tillade denne lyst. Husk at slippe al domfældelse over, hvad du har lyst til — og hvis det giver mening (er forsvarligt, fornuftigt, ikke skader andre, etc.) tillad dig at handle på den.

~ Tillad dig selv at gøre ting, der ikke tjener et praktisk eller økonomisk formål. Ja, du må gerne være doven, magelig, udmattet, kedelig, etc.

~ Stil skarpt på, hvad der egentlig er dine prioriteter & værdier — & vigtigst af alt: hvorfor?

~ Benyt sæsonens stædighed & stabile fokus på konstruktive måder, det kunne fx være at investere tid i sig selv; spare op, gå i gang med at lære et nyt sprog, læse en bog du har haft svært ved at komme igang med — eller afslutte, begynde at lære at spille et instrument, mm.

~ Etabler nye strukturer i dit liv; du kan fx bygge nye rutiner & praksisser du ønsker skal slå rødder & virke dybdegående fremadrettet.

~ Accepter at Ting tager Tid & at det er helt ok; vi skal alle begynde et sted. En sti bliver formet ved at vi lægger én sten ad gangen & det er sådan det skal være, minder Tyren os om. At manifestere i den fysiske verden tager tid.

~ Se om du kan flytte din ro & tryghed til en indre tilstand, som du kan koble ind i uafhængigt af, hvor du fysisk befinder dig.

~ Undersøge dit selvværd & hvordan det har det. Hvad er det funderet i & er du tilfreds med det — eller har du andre ønsker eller drømme for dig selv?

~ Hvordan ser dit selvværd, selvtillid, selvsikkerhed ud? Stoler du på dig selv & overholder du de aftaler du indgår med dig selv?

~ Fokuser din energi på konkrete områder i dit liv, såsom dit hjem, dit arbejde & din familie. Hvad er der brug for? Hvem/hvad kunne have brug for lidt ekstra næring, pleje eller omsorg? Dig selv, måske?

~ Undersøg hvad ordene stabilitet & balance betyder for dig? Er der et sted i dit liv de mangler?

~ Er der noget du kan gøre for at understøtte eller sikre din finansielle situation mere? Er der udgifter, der kan skæres fra eller områder, der skal investeres i? Husk at et andet Tyre-motto er Kvalitet over kvantitet, så at skære ind til benet behøver ikke betyde, at vi skal mangle eller give afkald på vores nydelse, blot at vi skal omdirigere vores ressourcer & de pengestrømme, der flyder vores vej.

~ Øve dig i at læne dig ind i det regelmæssige & rytmiske — & have tillid.

~ Undersøge hvad bæredygtighed eller genanvendelse betyder for dig? Har du taget stilling til dit forbrug eller er det et område du endnu har til gode at undersøge i dybden?

• Håber I får en behagelig & groundende Tyresæson med masser af muligheder for at undersøge jer selv & jeres nære liv samt dagligdag i dybden!

..
..

Billede 1) er af Etheline Eva Dell (1885-1891) & hedder “Titania’s Moonlight Bower”.
Billede 2) er af Eugeniusz Wrzeszcz (1851-1917) & hedder “Two Women in a Grove”, 1886.
Billede 3) er af Johan Fredrik Krouthén (1858-1932) & hedder “Tre läsande kvinnor i sommarlandskap” (Three Reading Women in a Summer Landscape), 1908.
Billede 4) er af John William Waterhouse (1849-1917) & hedder “Gather Ye Rosebuds While Ye May”, 1909.
Billede 5) er af Victor Gabriel Gilbert (1847-1933) & hedder “Watering the garden”.
Billede 6) er af Camille Pissarro & hedder “Morning Sunlight Effect, Eragny”, 1899.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0