} Tyrens • Sæson • pt. I {

[ Solen i Tyren: 20. april kl. 04.11 — 21. maj kl. 03.08 ]

• I morgen meget tidlig spankulerer Solen ENDELIG ind i Tyrens tegn & skyder dermed Tyrens sanselige forårssæson igang! Forhåbentlig betyder det lidt mere ro på & lidt mindre stress (end vi kollektivt har haft de sidste 6 uger!), da Solen efterlader Vædderens tegn fuldstændig tomt for planeter (asteroiderne Chiron & Pallas befinder sig her + Dværgplaneten Eris, der har camperet i tegnet siden 1922 & vil stå der helt frem til 2048). Solen har sluttet sig til Merkur & Uranus og vil altså de næste 4 uger stå i nydelsens, tilliden & skønhedens tegn: Tyren!

• Solen repræsenterer vores sjælelige bevidsthed & individuelle væsenskerne i hvert af vore horoskoper, men også hele jordens livsenergi, når den står på himlen — det er bl.a. årsagen til, at vi alle oplever at kunne smugkigge på verden ud igennem Tyrens Soltegns-energi de kommende uger. Det medfører, at vi alle får lov at omfavne Tyrens livslektioner. De handler — ikke overraskende — om at sanse & værdsætte!

• Under Tyrens livsenergi værdsætter vi materien, det materielle & det smukke. Vi nyder naturen, kroppen & glæden ved at have en krop! Vi mærker, hvad der er værdifuldt for os & vi værdsætter os selv & andre i vores nærvær. Vi forstår vores værd & vi ærer vores fysiske eksistens & vores personlige væsen (også kendt som selvværd).

• Venus, Tyrens hersker, vogter nemlig ikke kun over vores materielle besiddelser, skønhed & luksus, hun repræsenterer alle vores værdier! Både de fysiske & materielle som ejendom & rigdom, men også de åndelige, politiske & kulturelle værdier, vi har som menneske.

• Så har du længtes efter fri, fred & luksus — og haft lyst til bare at aflyse alt, for at hygge dig med dig selv de sidste par dage, så er det blot Tyrens sæson, der kærligt & tålmodigt har banket på din dør efter en stresset, hektisk Væddersæson. Vi kan nu få lyst til at forskønne vores omgivelser — ikke som Vægten, det andet Venus-styrende tegn, der søger luftig perfektion — nej, Tyren ønsker sensuel volumen! Der skal være stoflighed & sensuelle oplevelser i de forskønnelser vi anskaffer os nu! Kærlig & nydelsesfuld pleje af kroppen, pleje af sanserne, pleje af sindet & selvværdet er alle bevægelser, det giver mening at foretage sig den kommende tid. Om det så kommer til udtryk som ansigts- & kropsbehandlinger, friske blomster, overdådige middage, nye gardiner eller møbler med farver i lækre materialer eller beklædningsgenstande i eksklusiv & høj kvalitet, er noget vi længes efter. (Det er dog meget væsentligt, at man holder igen med impulskøb, da Uranus & Merkur står sammen for tiden — & dertil at man tænker bæredygtighed & overforbrug med i sin luksus; Uranus står i Tyren & viser os, at vi er nødt til at tænke fremtiden & bæredygtighed ind i vores nydelse, samt vores forbrug af skønhed & luksus).

• Derfor kan vi med fordel udtrykke vores sanselighed igennem en anden Venus-disciplin, nemlig kunst & kropslighed! Det vil være oplagt at have sanselige oplevelser med at lytte til musik, danse, dyrke blid motion (eller noget, løb fx, der kræver omhyggelighed & laaaang tålmodighed), spise nærende, vitaminrig & smuk mad, tegne, arbejde med ler(! Her former vi i bogstaveligste forstand materien i vores eget billede & brændes det holder det i tusindvis af år; ægte Tyre-tilgang), male med smukke farver, dufte til blomster, plukke eller plante blomster, ligge på græsset & suge det solrige forår til sig — alt hvad der har med udtryk, skønhed & sansning at gøre!

• Men Tyrens sæson handler også om ressourcer — især vores egne! Så hvor har vi overskud & hvor har vi underskud på den indre betalingsbalance? Vi skal med andre ord have fokus på at fylde os selv op de kommende uger! Så hvad kan du gøre for dig selv, den kommende tid, for at have det allerdejligst muligt? Hvordan forkæler du dig selv? & hvornår føler du dig allermest elsket & værdsat? Kan du selv opfylde disse behov eller hvad kræver det? Alle disse spørgsmål er vigtige at stille sig netop nu.

• Vores egen nydelse & selvværd er altså i højsædet denne sæson — så hvad har du brug for, for at føle dig tryg, glad, rolig & værdifuld? Er der ikke fyldt op på de parametre i dag, vil det være oplagt at bruge denne tid på at lade op & opbygge selvværdet — & heldigvis har vi bedre tid denne sæson til introspektion & selvnydelse end vi almindeligvis har. Du kan med god samvittighed afvise gruppeaktiviteter under påskud om, at du har brug for alenetid. Tyren viser os alle, at en sund, selvkærlig, ejenomsorgsfuld egoisme er helt ok.

• Nogle vil også opleve, at de får lyst til at forkæle deres elskede lidt ekstra (& det skal man selvfølgelig bare tillade sig), måske med flere kys & kram, små noter med kærlighedserklæringer, forårsblomster, lave mad til dem (et af Tyrens kærlighedssprog), nye håndklæder — eller noget andet praktisk er oplagt (Tyren bryder sig nemlig heller ikke om frådseri; det er en balancegang imellem dyb nydelse & at sørge for, at indsatsen lander et sted, hvor der er brug for den. For hvis der er noget Tyren hader ligeså meget, som den elsker luksus, så er det ressourcespild!). For der kan være ligeså stor glæde i at dele ud af sin overflod & kærlighed, som der kan være i at modtage den!

..
..
Billedet er af Arthur Lemon (1850-1912) & hedder “The Wooing of Daphnis”, 1881.

En kommentar vedrørende “} Tyrens • Sæson • pt. I {

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0