} Tvillingens • 30 • grader {

• I astrologien er der en række planeter, asteroider & matematiske punkter, der tilsammen udgør oversigten over, hvordan vores forskellige personligheder er sammensat. Alle disse punkter indeholder vital & nuanceret information om os, vores udfordringer i livet, de tendenser vi har i fht at danne psykologiske mønstre, samt fysiske begivenheder vi sandsynligvis vil opleve. Det hele er en slags komplekst urværk, hvor vi kan analysere & afkode placeringerne på flere planer — eller igennem flere lag; tidslige, psykologiske, familiære, etc.
• I populær-astrologien i Vesten opererer man typisk i dag med at anskue disse som udtryk for personlighedens være- & udtryksmåde – udfra de 12 arketyper (tænk fx costar), samt afdække kvaliteter, talenter & temperamentsmæssige karakteristika — & når I læser i de fleste astrologibøger for begyndere, er det da også beskrivelser af disse som man finder flest af. “Hvordan er en Vandbærer?” Eller; “mennesker med Venus i Fisken er oftest …”, den slags.
• Blandt de mest kendte af disse placeringer er vores Soltegn (også kendt som vores Stjernetegn), vores Måneplacering, samt Ascendanten, der er et matematisk punkt, der markerer begyndelsespunktet for vores horoskop, defineret udfra det tidspunkt vi er født. Ascendanten skær der, hvor horisontlinjen på Jorden pegede ud i Dyrekredsen på dit pågældende fødselstidspunkt.
• Ens astrologiske fødselstidspunkt kan variere fra ens lægeligt noterede fødselstidspunkt, hvorfor en korrektion af fødselstidspunktet altid er at foretrække, hvis man vil arbejde med progressioner eller nogen form for astrologisk forudsigelse.
• Det behøver man imidlertid ikke, hvis man primært vil anvende sit horoskop som stilbillede over muligheder, evner, talenter samt potentielle begivenheder (det er først, når vi skal fastsætte, hvornår noget sker, at et upræcist tidspunkt er et stort problem). Det er vores aspektmønstre, der definerer, hvordan energien flyder i vores horoskoper (& det behøver man kun en dato for at kunne se). Hvad der imidlertid er afhængig af et fødselstidspunkt er Månens eksakte placering (da hun er en hurtigløber) samt ens præcise Ascendant (& dermed også alle ens huse, hvilket har betydning, hvis man vi lave en mere specifik læsning & forstå hvor vores mønstre primært udfolder sig & med hvilke fortegn, de skal tydes) — her kan et lægeligt noteret fødselstidspunkt anvendes, selvom jeg nogle gange oplever, at man er nødt til at justere lidt på horoskopet, hvis en planet er placeret lige på en skillestreg.
• Hvad der imidlertid er “det rigtige” kan selvfølgelig altid diskuteres & der er da heller ikke udtalt enighed blandt astrologer; nogle vil til enhver tid lave korrektion for alle deres klienter, mens andre godtager det fødselstidspunkt, deres klienter dukker op med. I min optik er det en temperamentssag — & måske også et spørgsmål om intuition, men nok om det.
• Denne introduktion tjener til at belyse, hvorfor det kan være sjovt at kende graderne for ens Måne- & Ascendantplacering: Ligesom vi (oftest) oplever at være i vores Es optil vores fødselsdag (også kendt som Solar Return), kan vi have en lignende oplevelse af vitalitet & fokus med vores Måne- & Ascendantplacering. Er du nysgerrig på at forstå dig selv & dit horoskop bedre, kan man derfor få en del ud af at vide, hvornår man har planetkontakt (dette gælder i øvrigt alle placeringer, men lad os for nemhedens skyld holde os til de primære placeringer).
Derfor; har du Måne eller Ascendant i Tvillingernes tegn, vil denne liste guide dig til hvornår Solen i 2020 bevæger sig henover din Måne eller Ascendant:
..
Tvillingens sæson begyndte her d. 20. maj kl. 15.37 & graderne skifter altså hver dag omkring dette tidspunkt, så man har ca. et døgn, hvor Solen står i ens grad:
Solen står i:
0° i Tvillingen: 20. maj — 21. maj
1° i Tvillingen: 21. maj — 22. maj
2° i Tvillingen: 22. maj — 23. maj
3° i Tvillingen: 23. maj — 24. maj
4° i Tvillingen: 24. maj — 25. maj
5° i Tvillingen: 25. maj — 26. maj
6° i Tvillingen: 26. maj — 27. maj
7° i Tvillingen: 27. maj — 28. maj
8° i Tvillingen: 28. maj — 29. maj
9° i Tvillingen: 29. maj — 30. maj
10° i Tvillingen: 30. maj — 31. maj
11° i Tvillingen: 31. maj — 1. juni
12° i Tvillingen: 1. juni — 2. juni
13° i Tvillingen: 2. juni — 3. juni
14° i Tvillingen: 3. juni — 4. juni
15° i Tvillingen: 4. juni — 5. juni
16° i Tvillingen: 5. juni — 6. juni
17° i Tvillingen: 6. juni — 7. juni
18° i Tvillingen: 7. juni — 8. juni
19° i Tvillingen: 8. juni — 9. juni
20° i Tvillingen: 9. juni — 10. juni
21° i Tvillingen: 10. juni — 11. juni
22° i Tvillingen: 11. juni — 12. juni
23° i Tvillingen: 12. juni — 13. juni
24° i Tvillingen: 13. juni — 14. juni
25° i Tvillingen: 14. juni — 15. juni
26° i Tvillingen: 15. juni — 16. juni
27° i Tvillingen: 16. juni — 17. juni
28° i Tvillingen: 17. juni — 18. juni
29° i Tvillingen: 18. juni — 19. juni
30° i Tvillingen: 19. juni — 20. juni
0° i Krebsen: 20. juni — 21. juni
..
Er du på opdagelsesrejse i dit eget horoskop, vil jeg varmt anbefale at du undersøger din Måne eller Ascendant-dag intuitivt. Hvad føler du? Føler du dig glad, optimistisk, oplagt — eller drænet, træt, overstimuleret, forvirret?
Alt efter hvordan vores personlige horoskoper ser ud, kan vores Ascendant eller Måne være forbundet med nogle temaer, der enten bestyrker eller opmuntrer os (især, hvis de i horoskopet bliver aktiveret af positive aspekter) eller udfordrer, dræner eller frustrerer os. Alt efter hvad du oplever, får du en nøgle foræret: virker Solkontakten opløftende, er der nogle sider i din person, hvor det giver mening at udforske & undersøge om der er mere glæde, dygtighed eller nysgerrighed, der kan udfoldes her — ligesom at der formegentlig er nogle temaer omkring dit indre liv, din selvaccept, din evne til at tillade dig, at være dig selv & udtrykke dette overfor andre, der kunne trænge til lidt kærlig opmærksomhed eller healing, hvis du oplever din Ascendant eller Månedag, som værende svær eller frustrerende.
NB: Det er selvfølgelig vigtigt at man har i mente, at Venus er retrograd i tegnet & dermed bevæger sig baglæns gennem graderne fra den 20. grad. Dette betyder at hun også vil kontakte placeringer, der står i Tvillingen. For et mere fuldt billede giver det mening at lave en astrologisk analyse // observere sin Måne-/Ascendantdag over en årrække. Man kan ikke konkludere noget med sikkerhed ud fra en enkelt dag.
• Personligt plejer jeg at markere min Ascendant-dag, der også falder her i juni & det er en dag, hvor jeg altid glæder mig over livet & er dybt taknemmelig for min udviklingsrejse & hvordan jeg er vokset ind i min voksne personlighed. Det er især noget, der har givet så meget mening efter mit Saturn Return.
• Håber I får nogle herlige, nysgerrige & kreative dage her i Tvillingens sæson med en masse på tegnebrættet, vi altid kan realisere her henover sommeren! Tag jer tid til at lege, udvikle idéerne & undersøge jer selv!
..
..
Billedet er af svenskeren Nils Blommér (1816 –1853) & hedder “Ängsälver”, 1850.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0