} Stellium • i • Tyren {

[ Venus & Uranus i konjunktion i 13° i Tyren, 26. april kl. 00.19
~ Venus i kvadrat til Saturn i Vandbæreren i 12° kl. 06.21 (25. april)
~ Merkur i kvadrat til Saturn i Vandbæreren i 12° kl. 13.57 (25. april) ]

• Vi har det sidste år bevæget os igennem noget meget usikkert terræn kollektivt; siden Det Store Stellium d. 12. januar 2020, der var et eksakt møde imellem Pluto, Saturn, Ceres, Merkur & Solen i 22° i Stenbukken, har vi været i efterdønningerne af store riger & æraer, der brydes op, destrueres & falder — mens nye vokser frem.

• Der hvor vi pt befinder os er tankestregen; vi står dér midt imellem det gamle & det nye, der hvor der tilsyneladende kun er et forfærdende & stille tomrum, hvor vi (for de fleste tings vedkommende) kan stå med sorg & forfærdelse, kan stå & se fordoms storhed & skønhed, styrte i grus bag os. Vender vi blikket mod fremtidens horisont er der (for de flestes vedkommende) bare åbne vidder & måske endda en smule tåge. Hvor skal vi hen nu, kollektivt?

• Hvad der ligger derud i fremtiden & venter på os, kan være svært at sige med sikkerhed. Men en ting, vi ved, er, at mennesket frygter det uvisse & derfor er denne tid også meget angstprovokerende for de fleste. Ja, vi øjner enden på mange grusomme regimer, strukturer, systemer & tankemåder — & hvilken befrielse, men bag det ligger der også “kun” åbenhed & frihed, hvilket (jf. psykiateren Irvin Yalom) er en af menneskets 4 eksistentielle grundvilkår (De tæller meningsløshed, ensomhed, frihed & Døden) & noget vi oftest frygter, indtil vi har sluttet fred med dem & dannet vores egen mening & taget ansvar for vores liv & lyst.

• Denne kulturelle, mentale, personlige, strukturelle & klimarelaterede krise(r) vi nu bevæger os igennem, skaber altså en åbning imod en dyb, gennemgribende forandring. Vi ser vores verden forandre sig på flere planer samtidig & vi længes efter ny mening, nye værdier, måder, sammenhold, fællesskab, optimisme & retning. Vi ønsker nærvær, autenticitet, at kunne forbinde os & mærke hinanden; at mærke os selv & vores samhørighed med hinanden & kloden. Vi ønsker at vores samfund & fællesskab, der på nogle måder er blevet mere & mere isoleret & fjernt fra hinanden, genforenet. Vi ønske en bevidsthed om, at vi allesammen er i den samme båd, sammen. En bevidsthed, der langsomt spirer.

• Til foråret så vi en stor samling planeter i Vandbæreren, under Nymånen var der hele 6 himmellegemer i fremtiden & frihedens tegn; Den lille tærskelvogter; skeptiske & sammentrækkende Saturn, den optimistiske idealist Jupiter, tilfredse & selvkærlige Venus, nysgerrige & formidlende Merkur, Den indlevende & erindrende Måne samt Det livgivende udgangspunkt, Solen. Denne række af planeter indgød en hvis ny spire i os, da alle deres forskellige energier blev kanaliseret igennem Vandbærerens geniale, idérige, idealistiske Imidlertid stod de aldrig så tæt, at man egentlig kunne kalde det et stellium, selvom mange astrologer ønskede det (der var en række forskellige tripletter, hvor tre planeter stod sammen — det ser vi i øvrigt mange gange i 2021, fordi Solen, Merkur & Venus følges ad hele dette forår). Derimod så vi et mindre stellium i Vædderen under Nymånen med Solen, Månen, Venus, Ceres & Merkur & så igen i Tyren, nu med Uranus & Lilith som en del af de tre inderste placeringer under SkorpionFuldmånen.

• Det der giver mening at bemærke her, er, at Solen, Merkur & Venus altså forbinder sig med alle de planeter, de passerer på deres vej igennem årshjulet dette år. Det er ikke sjældent, men det sker ikke hvert år. I år er det et kraftudfoldelse, hvor vi får mulighed for at forny os selv — simpelthen opgradere os på flere områder samtidig. Fra Vandbærerens visionære idéer, Vædderens pionerånd & gåpåmod til Tyrens pragmatiske, steady, brede & rolige, sansende virksomhed. Disse uanede mængder af tripletter (som vi også i Fiskens drømmende utopia, dog i mindre grad pga Merkur Retrograd) har i år givet os meget momentum på nye begyndelser, men også afslutninger & følelsen af at opgradere både på det bevidste & ubevidste plan.

• Derfor kan første halve år af 2021 godt give en en følelse af gerne at ville geare ned & lade oplevelserne fra begyndelsen af året (& hele 2020) synke ind. Især under Tyrens sæson skal vi nyde alt vi kan (også selvom Uranus vil stikke en kæp i hjulpet på det projekt i ny & næ). En ny langsomhed insisterer på, at vi læner os ind i den. Vi skal gøre os store, brede & stille. At bruge tid på kvalitative beskæftigelser, der beroliger nervesystemet & stimulerer vores sanser & skønhedsoplevelse vil kalde på de fleste nu. I denne periode (optil Tvillingens sæson, der bliver ret vild) vil vi kunne tappe ind i de hyggelige & “upraktiske” sider af livet. Dem, som man forsøger at fange, når man gerne vil geare ned på en ferie. Lægge puslespil, digte, skrive krydsord, fotografere, nyde sin morgente i en solstråle, læse, gynge i gyngestol, danse, strikke, skrive dagbog, tage lange karbade, ligge på stranden, ryge pibe, ligge på græs, synge, dufte til blomster, tegne, lave langsom mad eller lytte til fuglefløjt. Men vi behøver jo ikke reducere disse udfoldelser til et par uger om året, når det står os frit for at praktisere dem hver uge, minder Tyren os godmodigt om. Alle de planløse ting, der ikke bidrager til vores effektivitet, men som er en nødvendighed for vores sjælefred. For vores stressniveau, for vores generelle trivsel — & måske på den måde faktisk er en forudsætning for, at vi overhovedet kan være effektive.

• Ovenstående ønske kan opleves som en konflikt i fht vores egne forventninger & følelse af forpligtelser overfor det hektiske & forjagede samfund, som vi alle (i højere eller mindre grad) er en del af & står til ansvar overfor. & vi kan blive frygtsomme, bekymrede eller angste over at vi ikke længere kan presse os selv til at præstere, at kroppen & sindet siger stop & nej tak. At det slår knuder eller bliver forkølet. Det kan være angstprovokerende at slippe kontrollen, men det er netop det vi skal. 2021 vil bringe stor dynamik, udvikling & forandring, men det kan kun ske, hvis vi tillader os at flyde med de nye sociale & kognitive strømninger — både i os selv & vores fælles ydre verden. Tyrens sæson giver os en fornemmelse af værdighed & et ønske om at ære denne værdi. Vi skal kompenseres for vores tid, viden, kærlighed & engagement. Det betyder ikke, at vi skal have penge for alt vi gør, men vi skal værdsættes. For vores ressourcer som mennesker er dyrebare; vores tid & vores nærvær er dyrebart, for det har en begrænsning. Men begrænsningen gør netop vores tid mere værdifuld, fordi den bliver mere sjælden. Og som bekendt er sjældne ting dyrere end mindre sjældne ting. Så at lytte til følelserne af værdighed & glæde er nye bevægelser, vi skal tage ind.

• Så næste gang du skal noget, bliver tilbudt noget, etc, vil jeg anbefale dig, at du mærker efter nede i maven: har du lyst eller har du ikke lyst? Fylder det dig op eller ej? Bliver du glad & let om hjertet eller det modsatte? Føler du dig fri, motiveret & inspireret? Føler du dig set, værdsat & vigtig? Hvis ikke, så er det ikke noget du behøver gøre. Vi har alt for længe levet i et samfund, hvor vi er blevet spist af med parolen om, at vi er nødt til at indordne os, gå imod vores lyst, impuls, ønske eller selvrespekt. Det er mangelmentalitets knoklesamfund — en rest fra anden verdenskrig, kommunismen, Kirken & kapitalismen. Selvom vi er nødt til at pleje os selv & tjene til vores egen livsopretholdelse (som der i øvrigt kan være stor nydelse, ro & tilfredshed i) så behøver vi aldrig krænke os selv på vores arbejdsplads. Vi behøver aldrig have et job, vi hader, eller arbejde sammen med nogle mennesker, der ikke respekterer os. Vi behøver ikke finde os i vores familiens nedgørende, krænkende eller underminerende adfærd — eller vores skolelærer, psykiater eller pædagogs for den sags skyld. Vi er frie (i hvert fald i Danmark) til at vælge noget andet & bedre for os selv. & det opmuntrer 2021 af hele sit foranderlige, friske, fremtids pust os at gøre!

• Det er vigtigt vi begynder at tage vores eget verdensbillede, vores ulyst & vores egne værdier & prioritere dem over forpligtelser, gamle aftaler, roller & systemer som vi ikke er enige med længere. Det er på tide at vores nye, næstekærlige, langsomme & sanselige tilgange (Venus) & værdier bryder fri (Uranus), at vi giver dem plads & tid til at udfolde sig — & at vi udtrykker vores behov (Merkur) også selvom de måske er i modstrid med det herskende idéer eller traditioner (Saturn). Nogle vil dog også opleve den modsatte; at de føler, at deres gamle måder & værdier (Merkur & Venus i Tyren) bliver truet & knægtet af fremtiden (Uranus) & de nye fremadstormende & fremtrædende strukturer (Saturn i Vandbæreren) & der må jeg bare sige, at tiden jo desværre løber fra nogle koncepter, som fx vhsbånd, disketter, discdrev, osv.

..
..
Billede 1) er af Walter Firle (1859-1929) & hedder “Girls picking Flowers”.
Billede 2) er af Daniel Ridgway Knight & hedder “Gathering Flowers”, 19.årh
Billede 3) er af Joaquin Sorolla (1863-1923) & hedder “Greek Girls on the Shore”, 1895.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0