} Solen ● Uranus + Saturn {

[ Solen i konjunktion med Uranus i 10° i Tyren, 30. april kl. 21.53 ]

• Når Solen står i sin årlige konjunktion med Uranus har vi mulighed for at forandre & ændre mange at vores grundlæggende idéer om os selv, vores omgivelser & verden. Solen repræsenterer den vej vi er kommet for at kropsliggøre i denne inkarnation — den indsigt vi er kommet for at høste, kunne man også sige; vores måde at virke i verden på samt vores væsenskerne, mens Uranus er rebellen, oprøreren & omvælteren, der kæmper hårdt for lighed, frihed & fremtiden. I konjunktionen kan deres energier smelte sammen, men vi kan også opleve at de blokerer hinanden eller at den ene hæmmer den andens udtryk. Oftest er de store, langsomme, ydre, kollektive planeter, der dominerer de små, indre, hurtige, personlige planter — med Solen er det dog lidt anderledes, da den er centrum for Solsystemet & har evnen til at overstråle Uranus ønsker. Derfor vil det være lettere for os at omfavne denne konjunktion & anvende Uranus potentiale. Man bør dog overveje ikke at undgå Uranus’ effekt ved at insistere på de gamle måder (nu da Solen står i den stædige & lidt konservative Tyr).

• Uranus fungerer meget stimulerende på vores nerver (på godt & ondt), men i denne forbindelse vil de fleste føle sig opfyldte, kreative, opfindsomme, idérige samt interesserede i at meningsudveklse, opfinde & lære andre mennesker at kende. Stimulerende & spændende menneskemøder eller opdagelser er i højsædet under dette møde.

• Denne forbindelse er dermed også oplagt til at kaste sig ud i nye, længerevarende projekter eller prøve noget helt nyt. Spontane eller uventede invitationer eller oplevelser kan også banke på vores dør. Da Uranus hersker over det højere sind, frihed & fremtiden, burde der opstå åbninger eller positive sammentræf, der sætter os fri fra hæmmende forpligtelser eller strukturer, der har hold os fast eller låste længe (dette kan selvfølgelig komme som en velsignelse i forklædning; så mister man sit job eller lignende optil denne transit, skal man se sig om efter de positive muligheder, der åbner sig).

• Men mere sensitive personer kan også opleve bagsiden af denne transit: nogle vil føle sig utålmodige, rastløse eller hektiske indeni & have svært ved at finde ro. Derfor er hvile alfa & omega under alle Sol●Uranus-forbindelser! Deres møde har hastigt nærmet sig den seneste uge — men har kunnet mærkes siden Solen gik ind i Tyrens tegn d. 19. april — & vil farve den kollektive stemning helt til Nymånen i Tyren d. 11. maj, hvorfor denne sitrende opfindsomhed både kan give os lyst til at tonse ud over stepperne, handle på alle ting vi finder på, men samtidig også give os en følelse af at holde igen & tage den med ro (nu da vi trods alt befinder os i Tyrens godmodige & skønhedselskende sæson, hvor blidhed & langsommelighed er en nøgle). Denne lidt start–stop energi, kan dog omdannes til virksomt fokus, formår man at kanalisere den ud i oprydning (især udsmidning; men overvej et pitstop inden containeren, for man kan fortryde, når transitten er ovre), omstrukturering eller brainstorming.

• Uranus repræsenterer en frihedstrang i os, en befrielse, fremtidens snarligt kommende opfindelser; gennembruddet & alle de gamle, slidte spor, som vi nu så pludseligt har mulighed for at bryde væk fra — hvis vi tør! Når Solen kontakter han i deres årlige møde, viser han os, at NU er tiden kommet til at forny vores tilgange & idéer om os selv & verden. Og selvom Solen & Uranus nu i nogle år i træk, har mødt hinanden Tyren, så er i år første gang, at dette møde involverer en så stram kvadrat fra Saturn. Så selvom vi står med begge ben solidt plantet i Tyrens tegn, så er livet for tiden generelt midt i Uranus & Saturns voldsomme transformation & vi kan endnu ikke vide, hvor denne kværken bringer os hen.

• Både Solen & Uranus står altså i et kvadrat til Saturn — et kvadrat der vil følge os helt til foråret i 2022 & som i min optik er skyld i både pandemi (med lidt assistance fra Neptun) & lockdown på verdensplan; en af de helt langsomme, meget banebrydende forbindelser, der bringer SÅ mange store forandringer med sig. Denne forbindelse laver (mere eller mindre) langsomt om på alt, hvad vi kender, & med Uranus i Tyren & Saturn i Vandbæreren tyder det på, at det er de grundlæggende livsforhold, der får en opgradering — & Saturn, der ellers bevogter de gamle systemer & strukturer, står i Uranus’ tegn Vandbæreren & vander os dermed med nye idéer, tilgange & levemåder.
(Og selvom man i astrologien ofte taler om, at ansvaret altid vinder i sidste ende i duellen imellem Nybruddet/Friheden & Traditionen/Ansvaret, så tror jeg alligevel jeg vover sige, at dette møde vil medføre en langt mere Uranus-præget verden fremadrettet, nu da Uranus står i materiens tegn, Tyren & Saturn, står i Uranus eget & fremtidens tegn, Vandbæreren — OG vi er krydset ind i overgangen til Vandbærerens tidsalder.)

• Vi rydder dermed op i de patriarkalske strukturer, de kapitalistiske systemer, markedsmekanismen, top-styring, giftig maskulin dominans, krigsliderlighed, samfund, institutioner & systemer, hvor bureaukratiet & kolde kontanter taler, mens medmenneskelighed, loyalitet, lokalitet & nærvær ikke bliver anset for at være profitable investeringer. Alt dette står vi på tærsklen til at forlade & er (snart) parate til at bevæge os væk fra.

• Egentlig har vi råbt på disse forandringer i årevis, men hvad skal vi erstatte disse systemer med? Vi er nogle, der har nogle idéer… men det er stadig svært at se, hvordan vi skal omstrukturere de store systemers tandhjul & implementere disse nye tanker. Kan vi lykkes uden et kollaps? Er det allerede for sent? Hvad med Jorden & klimaet? Hvad med de ting, vi godt kan lide, vores (i Vesten) høje levestandart, frihed & sikkerhedsnet? & forstår vi overhovedet den verden & de systemer vi selv har skabt? Spørgsmålene er mange & svarene få — i hvert fald for nu — men al begyndelse kan være frygtindgydende — som at blive født ind i denne Verden. Vi må have tillid til, at vi har en moder (Jord), der griber os, tager os op, beskytter os & giver os omsorg & ly… og måske sker det kun, hvis vi overgiver os totalt? Hvem ved.

• Så hvordan kan vi tilgå sundhed, skønhed, kærlighed, overflod, rigdom (alle Tyrens kvaliteter) på en ny måde? Hvordan kan vi tage disse idealer med os ind i fremtiden & læge sårene fra fortiden? & hvordan ser vores idealer ud, efter de har været en tur frem i tiden med Vandbærerens tidsmaskine? Vi har just bevæget os ind i overgangen til Vandbærerens tidsalder. Her tager vi skridtet fra det forventelige til det overraskende, hvilket giver os endnu et hint — vi er nødt til at være åbne overfor, at vi ikke kan regne ud, hvad der kommer til at ske. Vi må med andre ord lade os overraske!

• Man kunne sige, at vi nu bevæger os væk fra praktikaliteterne & ind i inspirationen. Vi ønsker ikke topstyring, stejle kurver eller slavementalitet, hverken blandt vores virksomheder herhjemme eller faktiske slavelignende forhold i den 3. verden. Vi ønsker ikke materiel rigdom, vi ønsker åndelig rigdom — & mens der er nogle ressourcer, guld fx, der er begrænsede her på Jorden, så findes der andre, der ikke er: Kærlighed & glæde, fx.

• Spørgsmålet er, hvor kan vi glæde os over de små mirakler i livet? Hvor kan vi praktisere mere selvkærlighed & medmenneskelig omsorg? Hvor kan vi øve os i tilgivelse & selvaccept? Tyren hjælper os med at sætte stærke, kærlige grænser & handle på vores værdier. Men måske disse værdier skal finpudses lidt netop nu? & her kommer Uranus os til hjælp; hvor kan han befri os & andre? Hvor kan vi give slip på kontrollen & mødes i et gensidigt ønske om at skabe sammen? Jo mere vi læner os ind i frihed, glæde & tillid, desto lettere vil stierne åbne sig for os fremadrettet — & dette gælder både individuelt & kollektivt!

• Uranus giver os altså muligheden for at møde det uventede samt Livet åbent, mens Tyren giver os ro, rytme & jordforbindelse til at vælge en ny sti, der tiltaler vores inderste kerne. En sti, hvor vi kan bevæge os imod, hvad vi kan mærke glæder os; der hvor vores energi flyder, hvor vi uden at anstrenge os liver op & lyser. Uranus bebuder det uforudsigelige, så oplever vi ustabilitet giver det mening at søge ro & have tillid til skiftet. Vi kan bedre modtage forvandlingen, når vi er i ro. Jo smidigere, desto bedre. Modsætter man sig, vil man mærke hårdheden fra de to faste tegn — Tyren & Vandbæreren — der er indblandet. & vi har altså hele 2021 til at øve os i at være bløde, smidige & blide, mens Saturn & Uranus udæsker deres værdimæssige duel!

SOL●URANUS i kvadrat til SATURN:
• Saturn hjælper os med at få øje på, hvordan (/om) vi tager ansvar & om vi har selvdisciplinen med os i de områder, der er aktive under denne transit.
Saturn bringer struktur & orden til frigørelsen, hvis vi formår at kanalisere hans energi i den rigtige retning — ellers kan han opleves som én, der holder igen eller holder os nede (primært igennem bekymring, selvbebrejdelse, frygt eller mangel).

• En af hans primære forcer er at skabe struktur & er dermed med til at give vores liv stabilitet — ligesom Tyren. Saturn i Vandbæreren lader os se mønstrene, udvælge timingen & handle når tid er — samt give os den rette mængde tålmodighed & fornuft til at kunne se, hvornår det er. Dette er en påvirkning, der lader os arbejde & giver os kam til vores hår. Med Saturn føler vi os forpligtede, hvilket kan være en kontrastfuld energi i fht Uranus’ frihedstrang. Sand frihed kan dog ikke eksistere uden ansvar, & det må vi alle sande i vores eget tempo. Oftest er selvtillid & selvsikkerhed forbundet med at tage ansvar, & derfor er det også oplagt at møde denne energi med en virksom mine. Så måske er det netop nu, vi skal smøge ærmerne op & tage fat på den indre Forårsrengøring.

..
..
Billedet er af Kazimir Malevich & hedder meget passende “Rest, or Society in Sun Hats”, 1908. Bemærk manden der står & pisser ^^

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0