} Solen ● Pluto {

[ Solen i 24° i Skorpionen i sekstil til Pluto i 24° i Stenbukken, 16. november kl. 22.01 ]

• Vi nærmer os stille vintermånederne & mørket, kulden & introspektionen tager til, men vi mærker også Solen høste de sidste grader af Skorpionens tegn & der bebuder, at dennes sæson går på held. Solens transit (ned) igennem Skorpionens intense, dybdepsykologiske & mørke, stille vande understreges af dagens opbyggende aspekt, den karmiske & kontinuerligt arbejdende sekstil til underverdens egen hersker, Pluto!

• Vi har haft en række astrologiske transitter de seneste døgn, der alle har opbygget denne energi. Vi er næsten alle på stikkerne & spændte på, hvad der kommer til at ske, nervøse endda — hvad vil vinteren bringe? Ser vi en udvikling i den umiddelbare stilstand eller kommer der bare endnu en vinter med deprime følelser af stagnation? Er de valg vi tidligere træf frugtbare eller… gav de overhovedet mening & hvordan kommer fremtiden egentlig til at se ud? De & mange andre spørgsmål fylder måske i os for tiden. Og vi har travlt, som om alle de temaer, der lå brak hele foråret nu haster afsted, presser sig på, falder over hinanden, for at komme i mål eller i hus eller bare halvvejs inden 2021 er ovre. Det føles som et stort ræs her på årets sidste uger & som om at en hel masse hængepartier skal ordnes nu, helst igår eller på samme tid. Det kan føles af stor tumult.

• Det skyldes blandt andet Mars (også i Skorpionen) i kvadrat til først Saturn & siden Jupiter + hans opposition til Uranus & konjunktion med Merkur, der giver os et ønske om at handle, bevæge os, virke, etc: Vi kan have følelsen af, at nu skal der bare ske noget — og alligevel ser det ikke ud som om, at det sker endnu, for Saturn holder os stadig fast i sit greb. Vi bliver dog mødt kærligt af universet, der giver os styrke & tiltro til at komme igennem denne anstrengende tid med dagens mere milde aspekt.

• Det sker igennem Solens møde med Pluto i sekstil her til aften; et kraftfuldt, intenst møde, der skaber jernvilje, et mod & en alvorlighed omkring vores fællesmenneskelige idealer & den omsorg vi ønsker skal være tilgængelig i de bredere linjer (her tænker jeg især på debatterne om solidaritet overfor etniske minoriteter i samfundet & anerkende, at det (også) er et job at være mor). Aspektet i aften øger vores vilje imod at lykkes, giver vores mål mening & skaber et determineret gåpåmod.

• Har vi en indflydelse eller en magt på et område, har vi gode muligheder for at tage det på os disse dage & løfte opgaven, inspirere & virkeliggøre de vidtløftige idealer vi (& andre) måske længe har drømt om (& det lyder jo egentlig meget lovende med dagens kommunalvalg). Med denne øgede energi kan vi have følt os mere optimistiske eller forhåbningsfulde i dag & måske en tiltagende indre styrke.

• Nogle kan dog også have oplevet de mere harske sider af Sol●Pluto-forbindelsen. Selvom det er en styrkende & opbyggelig forbindelse de to himmellegemer har til hinanden — er der med Pluto altid en risiko for at det kammer over & bliver FOR intenst eller FOR kraftfuldt & det kan resultere i stress, ængstelighed, overstimuli eller mere angst- eller tvangspræget adfærd (angst/tvang/kontrol er altid en risiko forbundet med Pluto-transitter). Er man opmærksom på den skyggeside, kan dette aspekt dog oftest samles & anvendes brugbart som fx hyperfokuseret virketrang & ukuelig kampgejst, der kan bruges til at løse komplicerede & energikrævende opgaver. Denne højnede energi skal bruges til at konfrontere løgne & forlorne fremstillinger & anvendes til at dykke i dybden & spidde sandheden; enten i os selv, en kultur eller i andre (da Solen står i Skorpionen), for misbruger man dens magt, vil det give massivt bagslag. Denne transit giver også højnede mentale evner — både de clairvoyante & psykologiske; udholdenhed & et stærkere, næsten ekstremt fokus, som også kan anvendes til at lære nye færdigheder, lære om den menneskelige psyke, studere det okkulte eller løse kryds-og-tværs, sudoku eller mysterier.

• De seneste dage har Månen været i Vædderen & speedet alting op — på godt & ondt. Vigør, gåpåmod & stress har måske været resultatet. I nat spadserer hun videre ind i den godmodige & magelige Tyr & nærmer sig de kommende dage Uranus. Hun danner dog et kvadrat til Pluto — & har gjort det hele dagen — & det kan godt aktivere noget nervøsitet, ulykke eller sorg, til trods for det ellers styrkende & opbyggende aspekt, han også danner til Solen. Neptun midt i Fisken skinner dog også på både Merkur, Solen & Pluto & giver dermed dynamik & storsind til mange aspekter af vores liv.

• Så ser vi os selv med milde, tilgivende øjne, og forstår vi at alt sker, så vi kan gøre os erfaringer, vi senere hen kan anvende for at heale os selv & andre — og måske endda hele kloden? Som jeg har skrev lidt om over det seneste års tid, er denne pandemi en global samarbejdsøvelse. En øvelse i at gå på kompromis, sætte evner & behov lidt tilside & arbejde for fællesskabet. En øvelse i at se det store billede & forstå konsekvenserne. Alt sammen noget erfaring, vi får brug for på den anden side, hvor klimakrisen & potentielt nye udfordringer stadig vil være en realitet — & hvem ved, måske skal vi bruge netop de erfaringer vi gør os globalt netop nu til at bosætte os på andre planeter, terraforme dem, osv. Vi har aldrig set en lignende situation i Verden før, men hvis vi ikke gør os de bitre erfaringer nu, kan det være vi risikerer at opleve det hele igen, til vi har forstået konsekvenserne, lært at håndtere udfordringer som denne & forstået, hvad det kræver af os kollektivt.

• Det lyder måske en kende skrapt, men det kommer fra et sted af ren kærlighed. Et sted, hvor alt egentlig er i sin skønneste orden, men det vi her på Jorden “mangler” er at erkende denne sandhed & i det lys tage ejerskab for vores handlinger, hver især såvel som samlet. Både de handlinger, der ikke direkte er blevet begået af os, men af vores forfædre — men også vores egne & måske morgendagens fejltrin. Ingen er skyldige her; vi er allesammen i vores grundform uskyldige ligesom i Paradis; (Syndefaldet er en kollektivt konstrueret skamfølelse, vi ikke længere behøver bære rundt på). Men vi er ansvarlige for at handle & gøre det bedre nu. Alle sammen — og det kan vi heldigvis godt finde ud af! Fat mod siger Pluto, der er ingen skam i vores skygger, kun i at fornægte dem, fortrænge dem & projicere dem over på andre sagesløse mennesker.

..
..
Billede 1) & 2) er af Albrecht Dürer & hedder “Iris Troiana”, fragment + hele billedet, 1508.
Billede 3) er af Barbara Regina Dietzsch & hedder “Blue Iris, caterpillar and beetle”, 1800tallet.
Billede 4) er af en illustration fra “The temple of Flora” af Robert John Thornton, 1799.
Billede 5) er et udsnit af Sandro Botticellis “Primavera”, 1470-80.
Billede 6) er af Michael Triegel “Iris”, 2015.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0