} Solen ● Pluto {

[ Solen & Pluto i konjunktion i 29°59′ i Stenbukken, 20. januar kl. 14.44 ]

• I dag har været en særlig potent dag; ikke nok med at Solen møder Pluto i konjunktion, en potent & transformerende, årlig begivenhed — så er dette møde særligt, fordi det er sidste gang i næsten 250 år, at de kommer til at mødes i konjunktion i Stenbukkens ædle, materialiserende & realiserende energi. Det er Solen & Plutos nymåne, kunne vi kalde det; en fase, hvor hele årets Pluto-temaer afvikles, ligesom under den balsamiske fase i optil Nymånen, hvor gamle ting slippes, afsluttes & afvikles — på samme måde har vi de seneste uger set, at alt hvad der ikke er grobund for i fremtiden demaskeres, afvikles, affortrylles & udstilles kontant, nøgent & i hård lys, så vi virkelig kan se, hvor nådesløst ubarmhjertige Plutos sandhedssøgende transformationskræfter er.

• Her tænker jeg bl.a. på den Is real ske regerings umenneskelige udmeldinger, der får alle landes regeringer, der har bakket op omkring dem til at fremstå som enten hjerteløse barbarere eller som nogle idiotiske klovnehoveder — på Nordic Waste skandalen i Randers, hvor beskidt jord (bliver det mere Pluto i Stenbukken), som ejerkredsen har tjent millioner på, nu er ved at oversvømme nabobyen, mens virksomheden står på brinken af konkurs (efter al overskuddet er blevet udbetalt til ejerne) & dermed lader staten & borgernes skattekroner betale for oprydningsarbejdet af hele miseren, der måske kommer til at koste over 400 mio. (Selvoptaget kapitalisme eksponeret). Eller World Economic Forum, der hvert år afholdes i Davos i Schweiz, hvor alle områdets sexarbejdere er fuldt bookede på forhånd. Måske også på den mindre skala herhjemme med litteraturanmelderen fra Berlingske, der googletranslede en række franske anmeldelser næsten 1-1 & tog betaling for dem fra avisen, som var de hendes egne. Ja, skraldet bliver taget ud disse uger, blot for at nævne nogle eksempler. Måske I kender bedre eksempler fra Verden — eller måske har lignende oplevelser fra jeres eget liv?

• Bemærk også at de mødes i 29°59′, den allersidste grad i Stenbukkens tegn & det allersidste bueminut. Det er virkelig et hurtigt kindkys med revolverne hævet på vej ud gennem salondøren i Stenbukkens saloon. De sidste tre grader af ethvert tegn kaldes for *vilde*. Det betyder, at vi ikke ved, hvilken slags transformation, de vil bringe, kun at den vil være potent, omskiftelig & overraskende. Den 29. grad kaldes også millionærgraden. Det skyldes, at de ting, der initieres her handler om fuldbyrdelse — oftest med succes, men selvom det kan være vigtigt for mennesker at lykkes, så er det i astrologien ikke det, der er det essentielle her. Det essentielle er, at det er afslutning; og i dette tilfælde, at det er enden på en æra.

• Planeten, der har rejst igennem tegnet; her Pluto, høster med andre ord de landvindinger han har gjort sig de seneste 15 år i Stenbukken & bygger dermed sin erfaring omkring “Stenbukkens tegn” ovenpå alle de tidligere gange han i *andre liv* (kunne vi kalde det), har besøgt tegnets energi. Denne konklusion eller afslutning, som han gør sig dette døgn (i år med følgeskab af Solen) er altså en slags opsummering & afvikling af de temaer, der er kommet op til overfladen under denne transit, der begyndte for 15 år siden! Som en slag sidste refleksioner på dødslejet inden han tager herfra & genfødes på ny i Vandbæreren, som han besøger for første gang siden 1777.

• Det er altså både historisk, storslået & vemodigt, dette farvel, men også ekstremt potent. Vi står på brinken af store kollektive forandringer; Vi har allerede mærke dem; synlige hver dag på alle vores skærme; den gamle verden kan ikke stå længere på de løgne, foregøglinger & indbildninger den har tronet på de seneste 500 år. Vi er nødt til at sætte os selv (og andre) fri & træde ind på en ny sti. En ny livsoplevelse & opfattelse venter os i Vandbæreren. Men dette farvel betyder også en krise; en transformation & genfødsel. StenbukkePlutos mest fordækte, umodne & negative sider kommer frem & op & vil forløses, afvikles & forvandles her på falderebet.

• De fleste vil kunne se tilbage på de seneste 15 år & konstatere, at vi har udviklet os HELT VILDT siden finanskrisen i 2008 & 00’ernes indbildske, privilegieblinde overforbrug. Har du tid, kan det være en interessant & sjov øvelse at skrive en liste over de ting, der er sket i dit liv siden 2008 & hvordan du har udviklet dig; hvor du ikke længere ser verden som samfundsstrukturer der har omdrejningpunkt omkring kapital, status & velfærd, men hvordan du virkelig *ser* konsekvenserne, især de menneskelige, følelsesmæssige, åndelige & klimamæssige af disse illusioner, som vi i løbet af Plutos transit igennem tegnet langsomt har nedbrudt. Dertil også, hvordan disse evner & den nye bevidsthed kan bruges fremadrettet.

Her kommer en mere grundlæggende beskrivelse af transittens potentiale på et personligt plan:

• Når repræsentanten for vores væsenskerne, det vi er kommet her for at lære i denne inkarnation, vores livskraft, vitalitet & sjæleudtryk, Solen, mødes med Underverdenens hersker Pluto, der repræsenterer alt det skjulte, tabuiserede, fortrængte, fordækte, hemmelige, okkulte, mørke, smertelige, forskrækkende & transformerende, så er der lagt op til dybe indre forvandlinger — ligegyldigt hvilket aspekt, de mødes under.

• Solen●Pluto er en stærk mystisk & dragende forbindelse, der afdækker & afslører dybere sider af eksistensen, vores væsen, selve livets hemmeligheder & skabelsen. Det er en ENORM urkraft! Pluto forstærker alt han berører, på godt & ondt. Han sønderriver også alt dét, der ikke længere er livskraftigt. Man kan sige at han er en af de mest uforståelige & brutale kræfter, der findes i Kosmos & hans energi kan tage lang til at lære at udholde eller (hvis vi overhovedet skal gøre os forhåbninger om at) mestre den. Et billede jeg elsker på hans dybe forvandlingspotentiale er sommerfuglen, der næsten ufrivilligt pr instinkt opgiver sin larvetilstand, forpupper sig & gennemgår en TOTAL opløsning. Knækker man en puppe i proces er der vitterlig kun livets slim indeni. Larven er altså nødt til at udvise blind tillid til, at dens egen indre proces har retning nok til at “ende ud” som en Sommerfugl når metamorfosen er fuldbyrdet. Den tillid & forvandlingsvillighed kræver Pluto af os & det kan selvsagt være meget smertefuldt & rædselsvækkende fuldstændig at skifte form.

• Derfor er Sol●Pluto en meget vital & dyb forbindelse, der dog også kan virke voldsomt angstprovokerende på mere kontrol-glade individer. Tør man ride på hans knivskarpe, penetrative, skyggeafdækkende energi forøger han en karismatisk, vital, personlig urkraft & udstråling — & giver os evnen til at influere udfaldet af især vores eget, men også andres liv. Men det siger sig selv at denne kraftfulde energi kollektivt let leder til magtkampe eller behov for at transformere eller bryde ud af relationer. Med Pluto har vi dog ofte at gøre med indirekte taktikker eller strategier. Manipulation, foregøgling eller kontrol er oftest de måder hans energi kommer ud på, hvis vi ikke bevidst trækker den igennem vores hjerte først. Det skyldes at han berør nogle af de dybeste temaer i os & at det ofte vækker egoet eller sindets angst & behov for at definere, forstå eller kontrollere.

• Denne transit er oplagt til en dyb indre transformation (som sommerfuglens), men også til at se tingene i et klarere lys & afdække hemmeligheder, skjulte tematikker, bevæggrunde eller psykologiske mønstre. Men også politiske agendaer, strategier eller andre magttiltag kan blive afsløret under denne proces, da Solen skinner ned i underverdenen & lader sin stråleglans oplyse selv de mørkeste skygger. Alt detektivarbejde er favoriseret ligesom dybdegående, kritisk journalistik eller research kan give pote nu. Generelt kan vi komme livet kilde & mysterier nærmere disse dage.

• Det gælder selvfølgelig også på et personligt plan & vi kan derfor opdage ting, sider, motiver, etc om/af/i os selv. Dette dybe behov for introspektion bør man dog holde på egen banehalvdel. En Pluto-skygge kan være lysten til at krydsforhøre sine nærmeste & udfritte dem om alle deres skamtemaer, hemmeligheder & skygger. Det er IKKE anbefalelsesværdigt, da det vil understøtte ubalancer i relationer & forskubbede magtforhold. Det eneste det kan tjene er at få øje på ukonstruktive eller måske endda giftige dynamikker man bevidst bør arbejde på at forvandle eller i værste fald fjerne sig fra. Ikke at lade Solen umodne egoside køre bussen vil absolut være den bedste fremgangsmåde. Sandheder må gerne til, men KUN hvis de tjener alle i situationen. Ellers gør de ofte mere skade en gavn & der er det essentielt at reflektere over ens behov for at påpege denne sandhed. Er der skjult skadefryd, uretfærdighed eller hævngerrighed bag?

• Nogle kan under denne transit opleve lidt voldsomme begivenheder. Sker det kan det være en mulighed at se det som et kraftigt vink med en vognstang om, at noget grundlæggende i dit liv ikke fungerer. Det vi kalder et Wake up call. Her vil det at rive alt det uholdbare ned & bygge nyt op fra grunden være den bedste tilgang. Pluto handler også om det skjulte; kældre, vandrør, ledninger under jorden, metroer, systemer, vi er ubevidste omkring, ligesom at Pluto i Stenbukken ofte kan give problemer med tænderne eller knoglerne (Stenbukken hersker over vores knogler & knæ; Pluto er alt råd, forvitring, erodering, nedbrydning, mm).

• Dertil skal også nævnes at denne transit kan føles meget klaustrofobisk, som om væggene omkring os trænger sig ind på os. De seneste år, men nok især måneder, kan have føltes helt vildt begrænsende, som om vi er fanget i samfundet, kapitalismen eller verdensordenen. For nogle har det måske føltes lidt som om vi er fanget i en arbejdslejr, hvor det eneste vi kan gøre er at knokle os ud af en forestående dommedag. Men nu viser det sig, at der ikke er nogen vej uden om, og at vi blot er nødt til at arbejde os igennem skærsilden, helvede eller hvad vi nu skal bruge af metaforer om en brændende verden på randen af kollaps, krig, sult & klimakatastrofer.

• At vi har det store kollektive billede for øje giver god mening med Stenbukkens fællesmenneskelige, strukturelle perspektiv, men denne energi kan også sagtens materialisere sig på det personlige plan: både hvad angår hændelser i livet, i vores relationer eller i vores indre på det personlige plan. Her kan vi føle os låst, fanget, forpligtet, fortravlet, kontrollere eller i spændetrøje. Det kan føre til en kortere lunte, opbygget frustration, angst, ængstelighed, kontrolbehov, manipulation, mm. Og vi kan ønske at bryde fri, råbe, flygte eller gemme os. Det er med andre ord en meget intens transit, hvad end den handler om at bryde fri, forvandle, demaskere & stå renere frem — eller hvad/hvordan end den kommer til udtryk. Bundlinjen er at energien er meget potent; enten tung, drænende eller deprim — eller måske voldsom, lidenskabelig (eller koldblodig; det kan Stenbukken nemlig også være) & dybt vitaliserende. Vi kan opleve den forskelligt, fælles er, at det er den nøgne sandhed, der træder frem. Både for os selv & andre, men også sandheder *om* os selv eller andre.

• Dybe sjæletransformationer er også mulige nu, ligesom at se sig selv i et helt nyt, revitaliserende lys — som i en genfødsel. Jo mindre man er bange for at miste, desto mere kan man ofte vinde. Det kan Pluto godt finde på at skære ud i pap for os. Dyb udvikling af egoet eller sjælen er mulig. At trække sig tilbage, reflektere & tage et dybt bestik af situationen er ofte anbefalelsesværdigt. Og resultatet af denne proces vil oftest tage form som en genfødsel, hvor vi med en større selvtillid & selvfølelse står på den anden side af dette personlige kvantespring. Pluto kan give os kræfter, vi ikke anede, vi kunne besidde. At generobre traumer, det skjulte & det, der er fejet ind under gulvtæppet, kan altså anbefales denne weekend — ligesom en tur til tandlægen, reparationer, omstrukturering af bærende systemer, tilgange eller livsudgangspunkt er favoriseret disse dage, ligesom rengøring af alle de huslige elementer man ikke kan se; afløb, rør, vandforsyning, etc, især ting, der leder, holder & fordeler vand (Pluto hersker over Skorpionen, der er stillestående vand). Det er med andre ord en ganske god transit at rydde op & ud under, smide alt det gamle ud; rense ud i værdier, holdninger & tilgange & byde alt det nye, vi i morgen vil træde ind i med Plutos tegnskifte, velkommen.

..
..
Billedet er af Mary Delany.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0