} Solen ● Pluto {

[ Solen i 26° i Skorpionen i sekstil til Pluto i 26° i Stenbukken, 18. november kl. 22.37 ]

• Vi nærmer os stille vintermånederne & mørket, kulden & introspektionen tager til, men vi mærker også Solen høste de sidste grader af Skorpionens tegn & der bebuder, at dennes sæson går på held. Solens transit (ned) igennem Skorpionens intense, dybdepsykologiske & mørke, stille vande understreges af dagens opbyggende aspekt, den karmiske & kontinuerligt arbejdende sekstil til Skorpionen & underverdens egen hersker, Pluto!

• Vi har haft en række astrologiske transitter de seneste døgn, der alle har opbygget denne energi. Vi er næsten alle på stikkerne & spændte på, hvad der kommer til at ske, nervøse endda — hvad vil vinteren bringe? Ser vi en udvikling i den umiddelbare stilstand eller kommer der bare endnu en vinter med deprime følelser af stagnation? Er de valg vi tidligere træf frugtbare eller… gav de overhovedet mening & hvordan kommer fremtiden egentlig til at se ud? De & mange andre spørgsmål fylder måske i os for tiden. Og vi har travlt, som om alle de temaer, der lå brak hele foråret nu haster afsted, presser sig på, falder over hinanden, for at komme i mål eller i hus eller bare halvvejs inden 2022 er ovre. Med to planeter, der allerede har taget glæderne på forskud i Skyttens energi, kan vi opleve at vi fræser derudaf & med Mars stik modsat i Tvillingens hvirvlende energi på sin baglæns retræte, kan det hele føles som om information suser om ørerne på os. Dette bliver selvfølgelig ikke mere afslappet af Solens årlige opposition til Uranus, som ganske vidst af aftagende, men som stadig påvirker vores nerver med tumult & skift. Det hele føles måske som et stort ræs her på årets sidste uger & som om at en hel masse hængepartier skal ordnes nu, helst igår eller på samme tid i morgen! Det kan føles af stor indre tumult.

• Vi kan have følelsen af, at nu skal der bare ske noget — og alligevel ser det ikke ud som om, at det sker endnu, for Saturn holder os stadig fast i sit greb & Mars er som bekendt retrograd & beder os om at besinde os. Men. det. kan. være. SÅ. svært. med Skyttens målrettede & hurtige energi! Vi bliver dog mødt kærligt af universet, der giver os styrke & tiltro til at komme igennem denne anstrengende tid med dagens mere milde aspekt.

• Det sker igennem Solens møde med Pluto i sekstil her til aften; et kraftfuldt, intenst møde, der skaber jernvilje, et mod & en alvorlighed omkring vores fællesmenneskelige idealer & den omsorg vi ønsker skal være tilgængelig i de bredere linjer (her tænker jeg især på debatterne om solidaritet overfor minoriteter i samfundet/andre dele af verden, der stadig undertrykkes, tortureres & får uretfærdige rettergange — både i vores eget lille land, men også andre steder, fx. Iran. Men at vi også kan anerkende, at det (også) er et job fx at være mor, ligesom at børn bør være omfattet af alle menneskerettigheder). Aspektet i aften øger vores vilje imod at lykkes, giver vores mål mening & skaber et determineret gåpåmod også selvom det kræver mod, sandhed & vil koste os midler, relationer eller vores bekvemmelighed.

• Har vi en indflydelse eller en magt på et område, har vi gode muligheder for at tage det på os disse dage & løfte opgaven, inspirere & virkeliggøre de vidtløftige idealer vi (& andre) måske længe har drømt om (& det lyder jo egentlig meget lovende). Med denne øgede energi kan vi have følt os mere optimistiske eller forhåbningsfulde i dag & måske en tiltagende indre styrke.

• Nogle kan dog også have oplevet de mere harske sider af Sol●Pluto-forbindelsen. Selvom det er en styrkende & opbyggelig forbindelse de to himmellegemer har til hinanden — er der med Pluto altid en risiko for at det kammer over & bliver FOR intenst eller FOR kraftfuldt & det kan resultere i stress, ængstelighed, overstimuli eller mere angst- eller tvangspræget adfærd (angst/tvang/kontrol er altid en risiko forbundet med Pluto-transitter). Er man opmærksom på den skyggeside, kan dette aspekt dog oftest samles & anvendes brugbart som fx hyperfokuseret virketrang & ukuelig kampgejst, der kan bruges til at løse komplicerede & energikrævende opgaver, ligesom vi måske er mere fokuserede på målet & dermed kompromisvillige på andre områder. Denne højnede energi skal bruges til at konfrontere løgne & forlorne fremstillinger & anvendes til at dykke i dybden & spidde sandheden; enten i os selv, en kultur eller i andre (da Solen står i Skorpionen), for misbruger man dens magt, vil det give massivt bagslag. Denne transit giver også højnede mentale evner — både de clairvoyante & psykologiske; udholdenhed & et stærkere, næsten ekstremt fokus, som også kan anvendes til at lære nye færdigheder, lære om den menneskelige psyke, studere det okkulte eller løse kryds-og-tværs, sudoku eller mysterier.

• De seneste dage har Månen været i Jomfruen & struktureret alting omkring os, men har måske også bragt en følelse af, at vi skal have styr på alting nu — speedet op af et kvadrat til Mars — på godt & ondt. Det kan godt aktivere noget frustration, vrede eller nervøsitet (trigon til Uranus), til trods for det ellers styrkende & opbyggende aspekt, Månen, Pluto og Solen også danner. Neptun midt i Fisken skinner dog også på både Merkur, Solen & Pluto & giver dermed dynamik & storsind til mange aspekter af vores liv.

• Så ser vi os selv med milde, tilgivende øjne, og forstår vi at alt sker, så vi kan gøre os erfaringer, vi senere hen kan anvende for at heale os selv & andre — og måske endda hele kloden? Som jeg har skrev lidt om over de seneste års tid, er de strabadser vi ser, pandemi, krig & økonomisk krise global samarbejdsøvelse, der forbereder os på klimaforandringerne? En øvelse i at gå på kompromis, sætte evner & behov lidt tilside & arbejde for fællesskabet? En øvelse i at se det store billede & forstå konsekvenserne? Alt sammen noget erfaring, vi får brug for på den anden side, hvor klimakrisen & potentielt nye udfordringer stadig vil være en realitet — & hvem ved, måske skal vi bruge netop de erfaringer vi gør os globalt netop nu til at bosætte os på andre planeter, terraforme dem, osv. Vi har aldrig set en lignende situation i Verden før, men hvis vi ikke gør os de bitre erfaringer nu, kan det være vi risikerer at opleve det hele igen, til vi har forstået konsekvenserne, lært at håndtere udfordringer som disse & forstået, hvad det kræver af os kollektivt.

• Det lyder måske en kende skrapt, men det kommer fra et sted af ren kærlighed. Et sted, hvor alt egentlig er i sin skønneste orden, men det vi her på Jorden “mangler” er at erkende denne sandhed, & i det lys tage ejerskab for vores handlinger, hver især såvel som samlet. Både de handlinger, der ikke direkte er blevet begået af os, men af vores forfædre — men også vores egne & måske morgendagens fejltrin. Ingen er skyldige her; vi er allesammen i vores grundform uskyldige ligesom i Paradis; (Syndefaldet er en kollektivt konstrueret skamfølelse, vi ikke længere behøver bære rundt på). Men vi er ansvarlige for at handle & gøre det bedre nu. Alle sammen — og det kan vi heldigvis godt finde ud af! Fat mod siger Pluto, der er ingen skam i vores skygger, kun i at fornægte dem, fortrænge dem & projicere dem over på andre sagesløse mennesker.

..
..
Billedet er af Giuseppe Molteni (1800-1867) & hedder “Desolate at the Loss of her Lover”, 1850.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0