} Solen ● Neptun {

[ 1. kvartal Måne i 21° i Skytten, 13. september, kl. 22.39
~ Solen i 21° i Jomfruen i opposition til Neptun Rx i 21° i Fiskene, 14. September kl. 11.20 ]

• Neptuns påvirkning af Solens vitale livsenergi giver en drømmende, kreativ, men også lidt tåget oplevelse af livet. Hans rosafarvede røgslør åbner for lagene imellem vores højere sjælsaspekter & vores daglige bevidsthed, hvorfor vi kan få meget klare beskeder enten fra højere lag eller fra vores dybere underbevidsthed om sorg, kærlighed, lidelse eller ansvar vi er nødt til at læge, tilgive, tage eller handle på. Bagsiden er at misforståelser, forvirring & (selv)bedrag også er mulige.

• Codependency eller traumabonding er også temaer, Sol●Neptun-oppositionen belyser, da vi ser en opposition imellem Jomfruens stringente, pertentlige, & måske pedantiske kontrolbehov overfor Fiskens udflydende, grænseløse, overromantiske & måske destruktive selvopofrelse. Både Fisken & Jomfruen har evner til at læge & heale på det jordiske & åndelige plan, men deres skygger er at dominere med hård kritik & rigidt pedanteri // skabe dyb følelsesmæssig afhængighed, sygdom (fysisk såvel som psykisk), offermentalitet samt martyrium.

• Hvilken tilgang vi på Jorden vælger er op til det enkelte menneske; vi kan søge forsoning & forbindelse, eller vi kan skabe konflikt & splid imellem de to energier. Overgiver vi os til strømmen — eller stritter vi imod? Tør vi overgive os til Jomfruens lyst til at organisere & nære, samt Fiskens ønske om at tilgive & acceptere, kan vi nå vidt omkring disse dage. Der er mange følelser, der kan blive frigivet & sendt videre.

• I min optik vil være helt oplagt at kræse for vores egen indre befrielse disse dage. Oppositioner mellem Solen & planeter fra Mars og ud, marker en fuldbyrdelse på den pågældende cyklus planeten er i (lidt svarende til en Fuldmåne) & fortæller os også, at vi er halvvejs igennem planetens retrograd (Planeter er altid retrograd, når de står i opposition til Solen). Dvs her fuldbyrdes, kulminerer & afsluttes temaerne siden planetens sidste konjunktion med Solen (i Neptuns tilfælde tilbage i marts i år). Fiskens overnaturlige magiske drømmeverden kan med Jomfruens virksomme finesse og fornuft virkeliggøres. Disse kreative, men meget potente kræfter, er noget vi kan høste resultater af de kommende måneder. Måske er det her vi med Jomfruens pertentlige snilde kan gøre vores drømme til virkelighed? Skal der lægges en massiv plan (Jomfruen)? Eller skal der være plads til Universets indgriben (Fisken) eller begge dele?

• Det bedste råd man kan give i nu er nok: Giv slip på alt som ikke længere tjener dig, lad dig — som Fisken — flyde med strømmen og forlad alt det, som ikke flyder med. Saml det, der er tilbage op og se — som Jomfruen — hvad der kan bruges, og hvad det kan bygges om til. Livet er smukt, især hvis vi lader det være — præcis den strøm af spiring og forfald — det er!

• Solens opposition til Neptun mimer også et aspekt vi så 2.-3. september, nemlig da Mars stod i opposition til ham, hvor vi måske følte os forvirrede, vrede eller fuldstændig udmattede. Det kalder imidlertid ikke på, at vi presser os selv for at fungere i den ydre verden, som vi plejer, men derimod at vi sænker forventningerne & bruger mere tid på at tappe ind i os selv, mærke vores kroppe, dens behov & vores indre liv. Der kan være en del karmiske temaer & følelser, der bliver frigivet (især under Sol●Neptun opposition), så tillad hvad end der kommer op — måske er det ikke oplevelser eller følelser fra dette liv. Disse dage står Mars meget sigende også i sine sidste grader af Jomfruen & høster ligesom de samlede erfaringer han har gjort sig de seneste 6 uger & gør fx status over den manglende retning eller handleevne, han oplevede i begyndelsen af måneden — men han gør også status over vores helbred, rutiner, daglige arbejdsgange & mentale trivsel. Fungerer vores hverdag for os? Har vi indrettet os så det hele er et slid & en krig? Hvis ja, kunne det løsnes lidt op, så hølæsset ikke væltede, hver gang vi kørte over en høj tue eller et bump på livets landevej? At have en selvkærlig & økonomisk forståelse af sine egne ressourcer (dvs den energi vi har til hver dag) er også ikke at overbelaste vores systemer de dage, hvor energien er lav — som fx under Sol●Neptun-forbindelsen.

• Så husk at handle med Jomfruens rettidige omhu, tag dine forholdsregler & lad dig ikke presse (dig selv) ud over dine grænser. Og så skal vi allesammen huske at vaske vores hænder oftere, meget oftere siger Solen i Jomfruen, da denne transit (Sol●Neptun) også kan svække vores immunforsvar, da Neptun oftest har en svagelig, virkelighedsfjern & grænseopløsende effekt på os! Her er det også væsentligt at man ikke overgør indtaget af medicin, alkohol eller stoffer, fordi Neptun gør os mere påvirkelige & modtagelige — både overfor hallucinationer & ud-af-kroppen-oplevelser, men simpelthen også forgiftninger eller smitte er man i øget risiko for (Neptun hersker både over vores lymfesystem, sygdomme, infektioner, smitte, udbredelse — men også narkose, vacciner, medicin, humanitært/frivilligt arbejde (som fx Røde Kors eller Læger uden Grænser) & nødhjælpsorganisationer. (Det er ikke fordi vi skal blive skræmte eller bekymrede, men vi skal være opmærksomme & bruge vores sunde Jomfru-fornuft!)
Stay safe allesammen!

..
..
Billedet er af Jakub Schikaneder & hedder “Utonulá” (The Young Drowned Woman), 1893

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0