} Solen ● Jupiter {

[ Solen 23° i Jomfruen i kvinkuns til Jupiter Rx 23° i Vandbæreren, 16. september kl. 16.17 ]

• I dag er en spøjs drille-dag, da vi har en 16.16.16-kode. Almindeligvis giver 16/7 vibrationen os et mere virkelighedsfjernt & angstpræget udtryk. Det skyldes, at det er en meget karmisk vibration, der viser os noget omkring det at være menneske & hvad der i sandhed betyder noget for os, ved at tage det fra os. Det er historien om babelstårnet eller det, ikke at kunne være smidig omkring livets evige foranderlighed. Derfor kan vores nerver også være ekstra flossede i dag & vi have haft sværere ved at samle os om ting, fordi vi oplevede ængstelighed eller angst. Når det så er sagt er 16/7 også en meget spirituel vibration, der kan give os dybe, fællesmenneskelige indsigter & evnen til at sætte os i andres sted — især dem, der lider.

• Og der ER også meget friktion på himlen disse dage til at puste yderligere til den sitrende udbrændthed eller frygt. Venus nærmer sig sin kvadrat til Saturn, der altid sætter vores værdier, selvværd & værdighedsfølelse på prøve, samtidig med at hun også nærmer sig sin årlige opposition til Uranus, der (kan give) voldsomme forandringer mht penge, kærlighed, værdisæt & materielle besiddelser (især når de befinder sig på værdiernes spændingsakse Skorpionen & Tyren), men mere om det.

• Der er dog kun ét eneste aspekt, der er eksakt på himlen i dag, & det er drilleaspektet kvinkunsen (også kendt som inkonjunktionen). Kvinkunsen kan både virke opbyggende & konfliktskabende alt efter hvordan den anvendes. Oftest virker aspektet irriterende i begyndelsen indtil man får øje på dets iboende kvalitet. Det kan opleves eller arbejde som en trigon eller opposition, men ender altid med at være en kreativ, mystisk forening af to ”usædvanlige” parter, hvis man arbejder med det. Inkonjunktionen viser os også begyndelsen & afslutningen på en krise (der havde sit højdepunkt i oppositionen mellem Solen & Jupiter 20. august) — dette er med andre ord den aftagende inkonjunktion og viser os dermed en anden (ny) side af konflikten imellem individet behov & de kollektive systemer, der skal optimeres & reformeres for enhver pris, men mest af alt for vækstens skyld.

• Når det er vores Væsenskerne, Solen, der står i den pragmatiske, strukturerede & nærende Jomfru — eller den overpedantiske & selvkritiske Jomfru — overfor Jupiter, vores evne til at forstå, danne mening, glædes, vækste & søge sandheden, vi for tiden ser i den visionære, frihedselskende & fremtidsorienterede Vandbærer — eller den distancerede & utilregnelige Vandbærer — kan vi opleve nogle konflikter omkring system & formål eller nærende forhold overfor optimering. Der kan være en følelse af, at overgøre et princip eller en lidt ensporet “sandhed” eller værdi, som egentlig ikke gavner i det omfang, man havde tænkt sig. Eller vi kan opleve en frustration over at blive irettesat eller kritiseret fordi vi “overgør” noget — eller fordi vi insisterer på at følge uddaterede normer & regler for sandhed, retfærdighed, lighed eller mening. Vi kan opleve konflikt imellem struktur & overbevisning overfor sandhed & innovation. Værre endnu kan vi også tro at vi forener struktur, innovation & effektivitet, mens vi i virkeligheden bare ødelægger de smukke menneskelige, nærende & ejendommelige forhold.

• Mødes Jomfruen & Vandbæreren over deres kolde systemiske visioner & sider — eller mødes de over deres ønske om at nære & få det enkelte menneske (Solen) til at trives (Jomfruen) samt den fællesmenneskelige kærlighed til det unikke væsen (Vandbæreren) & dets evne til at vokse & udvikle sig (Jupiter) på sine egne ejendommelige præmisser? Både Jomfruen & Vandbæreren er nogle fantastiske systemiske tegn, der ville kunne skrive de mest innovative reformer, men én ting, må man dog have for øje & det er, er disse nye systemer tiltænkt maskiner eller mennesker? Sidstnævnte har brug for varme, nærhed, langsommelighed & ting, der ikke er “effektiviseret” eller nødvendigvis tjener et formål. En del af dét at være menneske, handler også om det irrationelle, det ineffektive, det uproduktive & det hyggelige, dét, der ikke tjener til andet end at have det rart.

• Jupiter peger på en ny fremtid & sandhed, en spirende forståelse af den teknologiske tidsalder vi står på brinken af nu. Min påstand vil være at 95% af os ikke i vores vildeste fantasi kan forestille os, hvordan fremtiden kommer til at se ud. Og den kommer meget hurtigere end vi aner (og end vores langsomme regeringer & lovgivningssystemer kan følge med i). Solen i Jomfruen minder os om, at ligegyldigt hvilken tidsalder vi befinder os i, og ligegyldigt hvilket teknologisk fremskridt eller vidunder vi står overfor, så lever vi (trods alt lidt endnu) stadig under vores kødelige kropslige behov for cyklisk rytme, føde, ro, varme, kærlighed, hvile & tryghed. Så kan vi erstatte vores lemmer med nok så mange robotarme eller få indopereret musikafspillere i hovedet eller microchips eller hvad ved jeg. Men vi er stadig levende mennesker, der lever på en levende, cyklisk planet, som vi skal værne om. Og det kan fremskridtet ikke ændre eller tage fra os.

• Så spørgsmålet er i dag: støder vores egen personlige sandhed andre? Og truer vores kærlige tilvalg for os selv andres liv eller virkelighedstunneller? Hvis ja, så er det fordi vi giver disse mennesker en gave. Vi peger nemlig (ved vores blotte eksistens) på et område inde i dem, de ikke 100% aktivt har taget stilling til — eller noget de selv har det svært, sorgfuldt eller sørgmodigt over. Noget de ikke tør, kan eller vil stå ved. En dårlig samvittighed, en fornægtelse eller en dårlig smag i munden — eller blot en blokering eller begrænsende overbevisning. Og det er ok. Ingen skal i dag undskylde for deres sandhed eller valg, de har truffet af kærlighed. Føler andre sig forkerte pga disse valg, så handler det om, at deres eget værdisystem bliver aktiveret & at de inderst inde godt ved/eller ønsker noget andet, end det de har rationaliseret eller overbevist sig selv om er det rigtige, sande, vigtige eller eneste fornuftige. Og det er ok, men det er stadig deres. De kan vælge at pakke gaven op eller smide den ud. Men det er deres eget valg & har intet med dig at gøre.

• Og nå ja, så mødes Solen & Jupiter i Merkur graden 23, der også aktiverer et umådeligt held & velsignelse. Løvens kongelige stjerne, der holder hånden over os & aldrig helt lader os falde & fortabe os i vores skygger, men derimod giver os modet & heldet til at bevæge os igennem vores transformation uden at lide for meget overlast & på den måde løfter denne energi også dagens lidt tungere 16/7 energi, der forstærkes yderligere af septembers 9’er energi.

..
..
Billedet er af John Elliott Mural & er en detalje fra “The Triumph of Time”, 1900.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0