} Sol ● Jupiter + Jupiter • Ret {

[ Solen i 22° i Vægten i trigon til Jupiter Rx i 22° i Vandbæreren, 15. oktober kl. 13.46)
+ Jupiter Ret 22° i Vandbæreren, 18. oktober kl. 07.29 ]

• Som vanen tro, ser vi altid et trigon-aspekt imellem Solen & Jupiter just før Jupiters retrograd ophører. Dette skyldes, at Solen som regel står i direkte opposition til en planet, når den er midtvejs i sin retrograd — & når vi så nærmer os afslutningen af denne retrograd er den pågældende planet (især hvis det drejer sig om alle planeter fra Mars os ud) nu kun 120° fra Solen (fremfor oppositionens 180°).

• Fortolkningsmæssigt kunne vi sige, at nu havde Solen & Jupiter været omkring deres uoverensstemmelser — været i direkte opposition; fået deres holdninger diskuteret samt undersøgt, hvor de var uenige — for nu efter en række forhandlinger at være parate til at indgå et strålende, gensidigt & givtigt samarbejde. Og Solen i trigon til Jupiter er da også et af de mest positive aspekter; ja faktisk er det så positivt, at de mennesker, der har dette aspekt i deres fødselshoroskop sjældent selv lægger mærke til de positive kvaliteter dette giver, da de oftest har uretfærdigt let ved mange ting & som udgangspunkt er usandsynligt heldige: næsten urimeligt heldige, kan vi andre synes af og til.

• Jupiter●Sol relationer er som sagt nogle af de mest positive astrologiske aspekter, vi overhovedet kan opleve. Selv når de er hårde. Det giver humor, overskud, generøsitet, optimisme, selvtillid, tillid, glæde, overflod & lykke. Det er oplagt at udtrykke sine ønsker & idéer, især dem, der handler om positive forandringer vi gerne vil implementere ovenpå alle de erkendelser, vi har haft.

• Vi kan også se Sol●Jupiter-aspektet som en slags positiv validering (igennem det smilende varme aspekt) for lige at belyse her på falderebet, hvad denne Jupiter retrograd har lært os. I år falder denne forbindelse i lufttegnene (sidste år så vi det i Jordens element) & viser os, at vi har flyttet vores fokus fra realiteterne til idealerne/visionerne. Vores indre granskning af værdier, viden, spiritualitet, overbevisninger & livsfilosofi er ovre & nu er tiden moden til, at vi cementerer dem i det bevidste & aktivt planlægger efter dem.

• Det får vi hjælp til af Solen (vores selvbillede; væsenskerne) i Vægtens retfærdighedssøgende, fredsommelige & diplomatiske sindighed, mens at Jupiters ekspansionskraft udfolder sig på tankernes mest abstrakte & systematiske plan; Vandbærerens omvæltende evne til at forankre alt i den faste forståelse & omdanne det til viden (hvilket forstørres tifold af visdommen & forståelsens planet, Jupiter). Vi kan med andre ord skabe (stort set) hvad vi ønsker os af harmoni, innovation eller nye fællesmenneskelige idealer, hvis vi anlægger den rette ånd, perspektiv & tiltroen til at disse idealer nok skal forplante sig i andres sind, når tiden er moden.

• Sandsynligvis har vi de sidste 4 måneder reflekteret en del omkring emner som personlig vækst (både åndelig, mental & modenhedsmæssig), selvudvikling, overvejelser omkring hvilken retning vi ønsker i livet, livsfilosofi, hvad der gør os glade, hvad vi godt kunne tænke os, at vide mere om, samt hvad succes egentlig betyder for os personligt & hvad der skal til, for at vi kan opnå det. Når planeten, der skaber rigdom, glæde, optimisme & lykke i vores liv er retrograd, er der lagt op til store landvindinger — så har du fået øje på, hvor du overhovedet ikke anvender dine talenter eller færdigheder? Hvor stiller du dit lys under en skæppe? Hvor er du bange for at træde frem & modtage? Hvor føler du dig bange, lille, uværdig, etc? De seneste måneder har med al sandsynlighed kastet noget lys over disse emner & givet os en række svar på, hvorfor lykken ikke har tilsmilet os helt så meget, som vi måske kunne ønske os?

• Jupiters baglæns bevægelse inviterer os til at arbejde med et sted i vores liv, hvor vækst er hæmmet. Det tegn han står i farver temaet for, hvor det er, mens vores egen personlige Vandbærerplacering (dvs de(t) hus(e) Vandbæreren strækker sig over) i vores fødselshoroskop viser os, hvor det er vi personligt skal/er vokset, de seneste måneder. Jupiter handler også om at være ærlig, forstå sig selv & livet & gå imod strømmen, hvis ens autenticitet afhænger af det & denne side understreges kraftigt i Vandbæreren, hvis primære fokusområder er individualistisk uafhængighed, fremtidens visioner, retfærdighed & frihed. Så hvor kommer vi til at være mere optagede af at se rigtige ud, sige det rigtige, signalere det rigtige end rent faktisk at leve det? Det har vi haft mulighed for at undersøge under denne Jupiter Retrograd.

• Jupiter hersker over vores evne til at udvikle os, ekspandere samt udvide vores horisonter — herigennem religion, filosofi, erkendelse, visdom & højere (ud)dannelse. Er der et område, du oplever blokade på? Dette er sidste runde af hans introspektion i den faste bevidstheds snørklede, underfundige videnspaladser. Så hvor skal vi udvikle os? Hvad har du lært om dig selv, vores fællesmenneskelige overbevisninger & fast forankrede samfunds “idéer”, om at sådan ER det bare, i løbet af de sidste 13 måneder? Alle erkendelserne må falde på plads de kommende dage, før vi kan fortsætte med at udvide vores forståelsesramme & det hjælper Jupiter os med nu. Om det så er vind i karriere-sejlene, helbredet eller øget status/indflydelse eller måske bare en grundlæggende forståelse for retfærdighed her i livet han hjælper os med at få gang i — er hip som hap. Hvis en kanal er stoppet, må den renses for at vi kan have balance i hele vores system.

Læs evt om denne Retrograd i opslaget fra foråret, da han påbegyndte sin baglæns snurren. Der er detaljer om både Vandbærerens & Fiskenes indsigter (og sidstnævnte er her et smugkik ind i de erkendelser vi skal gøre os til næste år, hvor Jupiter befinder sig i Fiskenes tegn).

..
..
Billedet er af Charles Conder (1868-1909) & hedder “Springtime”, 1892.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0