} Saturn • går • Ret {

[ Saturn retrograd i 13° i Vandbæreren, 23. maj kl. 11.19 — 6° i Vandbæreren, 11. oktober kl. 04.16 // Saturn ret 6° i Vandbæreren — 25° i Vandbæreren, 4. juni kl. 23.47, 2022 ]

• Det har været et vildt år for de fleste; omend mere optimistisk end 2020, der bar præg af en noget sortseer stemning, så har 2021 været et år, der har KRÆVET bevægelse af os. Kvadraten imellem Saturn & Uranus, der har stået og kværnet vores bekvemmelighed, det velkendte, magelige, almindelige & tvunget os til at se os selv, livet, verden, vores systemer & strukturer med nye øjne & acceptere, at verden af i morgen ser meget anderledes ud & kræver helt nye ting af os, som vi — hvad end vi kan lide det eller ej — er nødt til at tilpasse os. Vi oplever splittelse for tiden, nogle trækker i nye retninger & mener vi skal bygge langtidsholdbare strukturer, der kan understøtte fremtiden (Saturn i Vandbæreren), mens andre mener at vi skal rive alle rutiner, det daglige, bekvemmelige & nære op med roden & skabe helt nye lokalsamfund med fokus på trivsel, nydelse & bæredygtighed (Uranus i Tyren). Om man tror på de store strukturer & de politiske linjer, eller om man tror på den iboende revolutionære gnist i det enkelte individ vil variere. Og så vil der også være nogen, der vil trække helt i den anden retning, den reaktionære, & insistere endnu kraftigere på det gammeldags; traditionen, det velkendte, de gamle paradigmer, de idéer vi nu engang har om verden & råbe op om, at dem skal der værnes om. (Og det er meget almindeligt; hver gang der sker et nybrud, vil der opstå en konservativ modreaktion; den gamle tids sidste krampetrækning. Men heldigvis ved vi jo også fra historien at friheden, nybruddet & de nye idéer vinder til sidst; Saturn overgiver sig & implementerer disse idéer i sine 1000årige fysiske strukturerer).

• Hvad end vi er for eller imod fremskridtet vil Saturn gerne lære os, at ting tager tid, & at vi må væbne os med tålmodighed. Rom blev ikke bygget på én dag — som man siger — og hvis vi fremadrettet skal bygge & producere — uden at trælbinde & ødelægge naturen eller slavegøre andre — ja, så er vi nødt til at opfinde endnu bedre systemer & strukturer, samt mere ansvarlige & langsigtede forhold for os selv & kloden.

• Alt dette er heldigvis noget Uranus i Tyren allerede har iværksat + vil støtte os i fremadrettet de kommende år (indtil 2026) & med Saturn & Jupiter i Uranus tegn, Vandbæreren, i år, har vi allerede set muligheder for store forandringer & landvindinger. Både i den teknologiske udvikling men også på det strukturelle plan; folks horisonter åbner sig langsomt op & en større bevidsthed trænger igennem (selvom vi også vil se den modsatte reaktion; en sammentrækkende, angstpræget frygt for fremtiden & den udvikling vi står overfor; for sådan er Saturn nemlig også).

• Er han i balance, vil vi se den ansvarsbevidste, modne leder, der er villig til at bringe personlige ofre for fællesskabet; én der gør, hvad der må gøres — er han i ubalance, ser vi en dominerende, frygtstyrede patriark, der gruer for fremtiden & ønsker at beskytte sig selv & sin befolkning ved at holde fast i gamle overbevisninger, idealer & måder. Disse to poler af den maskuline energi ser vi allerede manifesteret i verden i dag — også i vores egen lille regering. Denne Uranuske forandring, vi står midt i (der cementeres af kvadrataspektet imellem Saturn i Vandbæreren & Uranus i Tyren; et brud imellem fremtiden (Uranus) & den gamle verden (Saturn)) — vil tegne disse to yderpoler endnu skarpere op! Derfor vil vi se begge reaktioner, som konsekvenserne af, at Vandbærerens tidsalder for alvor skydes i gang: hvor der er en aktion, vil der også altid være en reaktion.

• Saturns afslutter disse dage sin første cyklus i Vandbæreren & afslutningen af denne retrograd, viser os altså noget omkring de indsigter, vi vil høste af hans besøg i tegnet. Så hvor har de seneste måneder bragt klarhed omkring? Hvor er vi endnu usikre, umodne, uprøvede & uerfarne? Og er der en mulighed for for alvor at vokse & integrere alle de læringer & områder, der hvor vi nu har erfaret at vi kan vokse & manifestere os mere solidt i vores tilgange til fremtiden & friheden? For det er bla noget af det Vandbæreren handler om; visionært at integrere & systematisere vores ønsker & drømme i den fællesmenneskelige bevidsthed & vores kollektive visioner om, hvor vi skal hen fremover, så vi kan skabe mere innovation, optimering, trivsel, frihed, lighed & individualitet for den enkelte menneske — en proces vi vil blive ved med at arbejde ind i resten af vores liv.

• Men vi tager det heldigvis i etaper — eller mere præcist i cyklusser. Hver gang Saturn er retrograd får vi indsigter om vores egen modenhed, som vi — når han atter bevæger sig fremad, ligesom fra i mandags — får mulighed for at integrere & implementere. Det samme sker i lidt større skala hver 30. år, når vi alle har vores Saturns genkomst (som man oplever 2-3 gange på et menneskeliv). Dvs alle, der er født imellem 6. februar 1991 — 28. januar 1994 vil have haft/vil få deres første Saturn Runde mellem 22. marts 2020 — 7. marts 2023. Det er en massiv omvæltning & dyb oplevelse af at blive kaldt ind i en (næsten fremmed) modenhed. & især for jer, der er født i 1991-93 vil have oplevet denne retrograd som særlig massiv, hård & måske endda uoverskuelig — som alt sammen på bundlinjen vil virke modnende (også selvom nogle uden tvivl vil have oplevet denne transit som helt & aldeles rædselsfuld — til jer! Hold ud <3 det bliver bedre!).

• Alle de erkendelser vi har været igennem henover Sommeren — ligegyldigt hvilken alder vi har — skal nu stå distancen, da vi netop får lov til at prøve kræfter med de nyvundne erkendelser på det fysiske plan de kommende måneder.

• Al transformationen på de indre planer og deres løse ender er blevet bundet sammen de seneste dage & nu vender Tidens vogter atter sit blik udad mod den fysiske verden igen. Saturn vil bevæge sig fremad til begyndelsen af juni næste år, så vi får rig mulighed for at handle på de lektier, han har haft til os denne gang.

• Siden d. 7.10 har han stået stille i 6°53′ & forberedt sin fremadskridende bevægelse, der teknisk set begyndte i mandags, men som vi først mærkede fra i går (fredag d. 15/10), da han først her flytter sig ét bueminut fremad. Så har man følt sig lidt låst, handlingslammet eller i spændetrøje pga nogle praktiske ting, der skal styr på, de seneste dage, giver det rigtig fin mening. Nogle har måske også bemærket at energien omkring ansvar & pligt begyndte at skifte denne uge?

• De fleste vil nok mærke kaldet imod en ny, spirende modenhed & en opvågnen, hvor vi føler os voksne nok til at tage ansvaret på os & modige nok til at kaste os ud i nye ting på det fysiske plan. (NB: Folk med aktive Saturn-temaer; dvs dem der er født i årene omkring 2005 (de vil have deres første Saturn opposition), 1992, 1977 & 1962 kan godt opleve den modsatte tendens; at være angst for det, der kommer, eller ikke føle sig parate, men vid at det “bare” er jeres Saturn-return eller -opposition, der spøger & at I bliver parate, når I er klar.)

• Nu skal vi blot koncentrere os om, at den vej vi betræder fra nu af tilbyder os at se lidt lysere på fremtiden, og det får vi særligt brug for, for i den kommende måned kan realiteterne godt nive lidt. Men fortvivl ikke Saturn opmuntrer os til at være modige, sætte os selv fri & give os mulighed for at løsne grebet om kontrol-tøjlerne, så vi kan stå fast med ro (i en verden i skred) i tillid til os selv & vores evner — vel vidende, at vi tager ansvaret & skylden på os, om nødvendigt. Med andre ord, kan vi hver især nu være  den ansvarlige voksne, som verden omkring os kalder på. Vi får nu muligheden for at handle; mindre hæmmede af angst for vores psyke (& Alt, hvad der gemmer sig der) vores indre liv & uden et behov for at sætte restriktioner eller kontrollere os selv, vores impulser eller følelser.

• Det lyder alt sammen meget godt, men der er selvfølgelig lidt vej hen til den frihed, og de kommende måneder vil handle meget om at turde: Turde tro på os selv; Turde tage ansvar; Turde stå ansigt til ansigt med de områder, hvor vi ikke er helt voksne endnu. Saturn & Pluto ønsker at guide os på vejen imod autentisk lederskab fra vores indre sandhed (Pluto) samt ansvarlig, bestemt selvkærlighed med os selv som den højeste, indre autoritet i vores liv. Er det lige sød musik eller hvad?

• Den transformative bevægelse Saturn & Pluto satte igang tilbage i januar 2020 ønsker at vi tager ejerskab & træder ind i det ansvar, der egentlig er fundamentet for vores liv & for de kommende år & generationer. De to tærskelvogtere har bevæget sig tættere på hinanden i 2020 end de har de seneste 38 år & vi ser ikke dette møde igen før 2054, hvor de atter mødes i konjunktion — nu denne gang i 13° i Fisken (bemærk igen 13tallet!) — så der er nok at tage fat på! Læs evt mere herom i opslaget om denne Saturn retrograd fra maj i år, her.

• Og både Merkur & Venus danner opbyggende aspekter til Saturn nu & bevidner, at vi med venlighed & dygtig kommunikation kan komme meget langt — også selvom Uranus stadig tvinger os til at må smøge ærmerne op; både mht at kommunikere vores værdier på en diplomatisk & respektfuld måde, men samtidig også at tage et moden ansvar, forholde os til hvordan vi opfører os & lytte til de mennesker, hvis grænser vi måske — i vores iver efter at lykkes i livet — kommer til at overskride. Der er masser at lære & masser at opsummere her de sidste måneder af Saturns besøg i Vandbæreren… Så der er vidst ikke andet at sige end: God arbejdslyst! 🌿
..
..
Billedet er af Jean-Louis Hamon (1821-1874) & hedder “Les Quatre Saisons: Hiver”, 1850.

Saturn går ret under Vægtens sæson & danner nu aspekter til Merkur Retrograd (trigon) & Venus (sekstil) samt det evige kvadrat til Uranus.
Saturn er nu stationeret retrograd igen & danner kun et eneste aspekt, en kvadrat til Merkur i Tyren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0