} Sæsonskift {

[ Solen skifter tegn d. 20 kl. 21.15 ]

• Vi står på den sidste dag af Tyrens sæson for i år, sæsonafslutningerne kan som regel mærkes ekstra kraftigt, da Solen står i den 29. grad & høster læringen vi har haft af denne sæson dette år. Hvert år, så længe vi lever, forædler vi de erfaringer, der findes til os hver især, i hver af de 12 tegn i Dyrekredsen. Og i dag står vi altså med essensen af Tyrens energi.

• Det har været en intens Tyresæson & måske har vi ikke fået slappet helt så meget af & nydt os selv & livet, som vi måske godt kunne have ønsket os. Almindeligvis er dette en lun, kærlig årstid, hvor vi ser den begyndende Sommer snige sig ind på os; alt springer ud, dufte, smage, lyde & kropslige sansninger bliver atter bragt til live efter vinterens lange dvale: vi mærker vinden i vores hår, havets salt på vores hud & Solens varme stråler.

• I år har dog været en noget anden historie, for det første er vi stadig i omvæltnings/opbrudsstemning efter det herrens år 2020 & pandemien, som på besynderligste vis er blevet the new normal, for det andet har vejret været koldt & martsagtigt de seneste uger & selvom det har resulteret i en lidt senere debut for mange planter, syrenen fx, så er bøgen sprunget ud tidligere end den plejer & vi har næsten haft en hel måned(!) med anemoner, der dækkede skovbunden! & for at det ikke er nok, har Tyrens hersker Venus, der i år står i sit eget tegn under sin egen sæson, været ganske plaget af først et kvadrat til Pluto, da sæsonen begyndte & så sidenhen Saturn, der trykkede på Venus — men også Solen, Uranus & Merkur det meste af sæsonen. Det har krævet en anden ro, fornuft, modenhed & alvor af os, end vi almindeligvis har lyst til under Tyrens varme jordforbindelse.

• Det er usædvanligt, at vi har sådan et langt sejt træk med demaskering af vores (sårede) selvværd & barnlige sider. Det er en bevægelse vi i øvrigt også vil se til næste år, da Saturn disse år han står i Vandbæreren vil danne kvadrat til Solen under Tyrens sæson. Det tjener imidlertid det store billede & for at nå ind til kernen & kunne leve i større fred & fordragelighed med hinanden (som 2020 lovede os at vi er på vej imod; dyb transformation & kærlig sameksistens — dvs at vi pt er ved at rydde ud i alt det, der forhindrer os i at leve sådan), er vi nødt til at undersøge vores egne sårede ego’er & følelser.

• Det er ikke den Tyresæson, vi måske havde drømt om, men det var vigtigt at mærke den sanselige, venusianske kærlighed, før vi drager ind i Sommerens mere følelsesladede & højstemte tegn. Tyresæsonen næste år bliver dog ret anderledes, selvom at vi nok kollektivt må indstille os på, at Saturn & Pluto vil kræve meget modenhed, ansvarlighed & transformationsvillighed af os de kommende år især under Tyrens & Skorpionens sæsoner — & det sidste er jo som bekendt ikke Tyrens største spidskompetence.

• Fra i aften 21.15 skifter Solen altså tegn fra Tyrens faste jord til Tvillingens bevægelige luft — & vi kan nok berede os på et kraftfuldt skift, der vil sætte tusindvis af tanker igang. Nogle vil sågar føle sig rastløse, forvirrede, hektiske, usammenhængende i tankerne, især her henover sæson skiftet & de første dage efter. Med Venus i dette tegn, Merkur der snart begynder sin retrograd, samt den Nordlige Måneknude & dermed årets ene sæt formørkelser, vil vi opleve en gedigen Tvillingeenergi, hvor tankerne, mundene & diskussionslysten måske løber af med os — det er dog heldigvis en meget sjov, festlig & uhøjtidelige energi, hvor man let kan grine sig ud af en konflikt eller lege sig til aftensmaden — selvom vi selvfølgelig skal være opmærksom under Merkur Rx & sagtne farten en smule.

• Når Solen står i Tvillingen er vi oftest bedre til at sige pyt, trække på skulderen & smilebåndet og ikke tage det så tungt at suppegryden endte midt på køkkengulvet med bunden opad — & det er nok meget godt, da den hvirvlende Tvillingeenergi gør os lidt mere diffuse, omskiftelige, nysgerrige, lettere klodsede & sågar klovnede.

• Dette kan dog også opfattes som om man er fraværende, useriøs eller utilregnelig, hvilket bestemt ikke er sandheden; Tvillingen smeder nemlig gerne med 20 jern i ilden ad gangen — også selvom andre ikke kan hitte hoved & hale i deres projekter eller disses orden. Inspirationen, dataindsamlingen & idéerne flyder, og så gør det ikke så meget om nogle af jernene brænder på & bliver til tindrende stjernekastere — så længe alle impulser bliver formidlet & udtrykt i øjeblikket, så er det godt: Hvor der handles, der spildes!

• Så bered jer på tusind tanker, idéer & projekter, der bliver påbegyndt, men også at halvdelen af dem ikke nødvendigvis bliver gjort færdige (med mindre man er virkelig stædig). Det er dog ikke meningen, at man skal pine sig selv med at tvinge sig igennem sine påhit den kommende måned, men derimod lade sig inspirere af sin nysgerrighed & lade sin lyst lede en, derhen hvor fantasien & inspirationen flyder. At forpligte sig til langsigtede projekter er altså ikke så favoriseret… men det er at brainstorme, produktudvikle, skrive blogindlæg, udkast til kapitler i ens kommende bog, lege med digte, noter, tekstudsnit, typografi, mm. tilgengæld!

• Have fun & husk en notesbog ved siden af sengen; idéerne kommer i lind strøm, når det bedst passer dem også om natten i drømme eller når du prøver at falde i søvn — ligesom tankerne godt kan køre rundt med én. Især hvis man ikke er så hjemmevant eller tilpas i Tvillingens hvirvlende energi.

..
..
Billede 1) er af Sigfrid August Keinänen (1841-1914).
Billede 2) & 4) er af John Alfred Arnesby Brown & hedder “Homeward”.
Billede 3) er af Giovanni Segantini & hedder “A Cow Drinking Water”.
Billede 5) er af Julien Dupré (1851-1910) & hedder “Peasant woman with cows”.
Billede 6) er af Arthur Hacker & hedder “Innocence”, 1899.
Billede 7) er af Louis-Emile Adan (1839–1937) & hedder “Elegant Ladies at rest beside a pond”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0