} S k o r p i o n e n s • 3 • S t a d i e r {

[ Fortsat fra forrige opslag ]
• Disse tre stadier er almindelige for menneske-Skorpionen at bevæge sig igennem i løbet af deres liv (hvis de ønsker det, vel at mærke):
~ Vi fødes alle uprøvede & rå & dette er også tilfældet for Skorpionen, der først udtrykker sig som det sky & blanke nattevæsen med panseret udenpå. Det er råstyrke, panser for beskyttelse & befrielse fra ydre hæmninger, men der er også en stor følsomhed & et dybt ønske om at forbinde sig til andre mennesker. Dette stadie er som regel hverken bevidst om sin frihedstrang, sin giftbrod eller sin evne til at spidde eller forgifte sine omgivelser, da det oplever alt igennem sin sanselige følsomhed. Det tiltider frygtsomme, bløde dyr forsøger kun at beskytte sig mod ydre trusler, ikke skade unødigt. Som regel forstår de ikke deres egen styrke, farlighed eller magt.
Dette stadie et det mest rå & dyriske & korresponderer direkte med den (gamle) kaldæiske hersker, den maskuline energis repræsentant i reneste form: Mars! De kaster sig gerne i dybet blandt de mørkere bevægelser i den menneskelige psyke for at forstå & anvender gerne Mars aggressive intensitet, hvor vrede & vilje anvendes som beskyttelse & værn imod verden. Angreb er det bedste forsvar.
..
~ Når den åndelige bevidsthed begynder at vågne åbner vi op for det næste lag: Ørnen.
• De negative, angstprægende undertoner forvandles til dyder, der kan opløfte & beskytte andre, kærlighedens rose bliver den sorte ridders brystværn. Ørnen har øje for det store perspektiv & ser det i mennesker & deres indbyrdes dynamikker som andre måske misser. Magtforhold, -akser & -balancer forstås intuitivt.
• Selvom Ørnen er transformeret bærer den stadig Skorpionens grundtræk. Der hvor den jordbundne Skorpion ville blive såret eller skadet & trække sig tilbage i bitterhed, vrede eller fortrydelse, oplever Ørnen også sorg. Men i stedet for at lade bitterhedens gift flyde ud i egne (& fremtidige relationers) årer, tager Ørnens visdom denne erfaring & healer egne sår. Ørnens intense følelser & stolthed bliver det transformative udgangspunkt for jagten på  helhed & højere visdom. Ørnen har ikke brug for bekræftelse, at bevise sig selv, at høste anerkendelse eller teste sine omgivelser. Ørnen ved at den har ansvaret for egen healing & at alt er en proces, en nedbrydende & opbyggende evig, transformativ proces. Vi destruerer for at skabe! I Ørnen er det sjælen eller den højere befriede Pluto-oktav, der driver handlingerne. Fremfor det Marsdrevne ego.
[ Ørnen er i øvrigt også den sidste byggesten i materiens fikserende kors, der udgør de fire verdenshjørner, som optræder i (& dermed forbinder) alle de esoteriske discipliner. (De 4 faste tegn: Tyren, Løven, Skorpionen & Vandbæreren, optræder oftest som Tyren, Løven, Ørnen & Englen, se fx i Tarotten & sågar i bibelen! Der er masser af eksempler!!) ]
..
~ Og sidst men bestemt ikke mindst: Fønix fuglen, der ikke længere er et væsen bestående af hverken skjold, fjer, kød eller blod, men udelukkende er den reneste, inderste, ilds væren. Den ild vi alle er blevet kontaktet af under denne Merkur Rx, og som kan svide lidt for os almindelige mennesker & vores jordiske tilknytninger til ting, steder & mennesker. Her er Skorpionens jagt efter sjælens inderste lys lykkedes!
• Vejen fra den jordbundne Skorpion ned igennem den brutale, beskidte, voldsomme & ubarmhjertige materie har bragt os helt tilbage til vores aller ypperste sjælsudgangspunkt. Vi er blevet renset af materien & dernæst flammerne. Heltens rejse til underverdenen & tilbage til midjord igen, lykkedes! Vi har skabt forbindelse til den højeste kilde! Her skinner Solen endelige klart igennem Skorpionens dybe, stille skovsø; intet lys bøjes, dæmpes eller kastes sløret tilbage. Det er ren skaberkraft & intet andet!
..
• Skorpionens rejse er altså en overlevelse. En jagt på vores dybeste, inderste natur; sandheden om, hvad vi er for et slags væsen! Et væsen, der balancerer på aksen imellem (selv)destruktion & transcendens. Om de vil kapitulere i egen aske efter at være brændt op af indre intensitet eller om de vil forvandle al denne kraft til kærlighed er et valg, enhver Skorpion på et tidspunkt må træffe. Men deres rejse er i bogstaveligste forstand et lysende eksempel for alle os andre: vi må bøje os & leve et liv, hvor vi stræber efter forståelse & medfølelse fremfor fordomme  & fordømmelse. Vores drift imod magt, rigdom, seksuel tilfredsstillelse må transformeres til en stræben efter tillid, passion & kærlighed.
• Skorpionens rejse vil kræve mange små transformationer eller indre *dødsfald* hvorefter de genfødes på ny. En vej alle i Dyrekredsen kan kigge efter & lade sig inspirere af! Alle tegn stræber efter en egen indre, højere, renere Essens, men eftersom ingen af os kun er ét tegn (& vi i øvrigt alle har alle planeterne i vores individuelle horoskoper) kan vi lære meget af Skorpionen & Pluto. Jo modigere vi er de kommende måneder, desto renere, friere, kærligere vil vi rejse os på den anden side! Vi nærmer os en stor astrologisk begivenhed & jeg tror personligt ikke at verden vil være den samme bagefter, så jo mere vi kan åbne vores hjerter & modtage alle vi møder med den dybeste respekt & reneste kærlighed, jo bedre er vi, i min optik, stillet.
• Denne rejse vi kollektivt er på — især alle os der interesserer sig for astrologi — åbner for noget transcendens & fællesmenneskeligt, hvor indsigter taler til os igennem arketyper. Som Skorpionens vej, der i bund & grund er alkymistens, må vi være villige til at transformere alle vores tunge grundstoffer (inde i os) til guld … & hvem ved, måske er det det, vi er ved at gøre lige for tiden, nu hvor al denne trauma & dybe følelser kommer frem? 🤷‍♀️
Hold ud!
• I næste opslag bliver det mere jordnært igen, for det skal nemlig handle om Mars i Skorpionen & så tager vi Skyttens sæson bagefter 🙏🏼💫
Rigtig god weekend,
Allerkærligst,
A
..
..
Billedet er af Edwin Howland Blashfield (1848-1936) & hedder “The Angel with The Flaming Sword”, (1893)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0