} Saturn • i • Vandbæreren • pt. I {

[ Saturn i Vandbæreren; d. 22. marts kl. 02.18 — 2. juli kl. 04.35 ]
[ Saturn i Vandbæreren igen; d. 17. december kl. 04.09 — 7. marts 2023 kl. 12.52 ]
• Livet forandrer sig hurtige disse år & de teknologiske fremskridt gør, at ting, vi for få år siden anså for at være urealistiske eller endda fuldstændig umulige, nu pludselig kan lade sig gøre — eksempelvis at flyve over den Engelske Kanal på et jet-hover board, som franskmanden Franky Zapata (selvfølgelig hedder man sådan noget, når man har opfundet et flyvende skateboard) gjorde i august i år. Det betyder at vores behov for at finde tryghed i andre omstændigheder end et fast job, en fast bopæl & måske endda en fast planet er nødvendige; for de fleste ting, som vi kender dem fra den gamle verden, kommer til at forandre sig drastisk — hvis ikke med lynets hast — de kommende år.

• Saturn har omkring kl. 4 i nat bevæget sig ind i Vandbæreren for anden gang i år & det kan mærkes kollektivt: Hvorend Saturn går, sker der en sammentrækning; han er det fysiske begrænsnings planet, & han viser os hvor vores vidtløftige idéer & fremtidsvisioner kommer til kort. Men han er også erfaringens planet; de erfaringer vi gør os, når noget mislykkes, vi slår os, bliver afvist, etc. — alle områder i livet hvor vi kan opleve modstand, begrænsninger & nederlag. For alle disse oplevelser modner os; giver os et forhold til realiteterne & guider os i vores forventninger & drømme til en dag, at opnå det umulige! Han viser os at Tiden er en ubændig faktor i livet & at døden kommer, når den gør. Hvad end det huer os eller ej.

• Dette betyder desværre, at nogle mennesker giver op. Og han er da heller ikke en af de mest muntre planeter eller den, med det bedste ry; som den dogmatiske, strenge bedstefar, der formynderisk fortæller én, at de vidtløftige drømme & idéer man har er tossegode, urealistiske, naive eller måske direkte tåbelige, er desværre alt for ofte frygtet eller hadet.

• Men det er imidlertid en skam; for Saturn ønsker ikke (sikkert som den skrappe bedstefar) at sabotere ens forhåbninger & ønsker — tværtimod ønsker han, at se os lykkes i den fysiske virkelighed — men det kan KUN ske, hvis vi forstår de begrænsninger, der findes her og arbejder med eller omkring dem. For at kunne bygge en rumraket, der rent faktisk KAN flyve ud i rummet, er vi nødt til at tage højde for Jordens tyngdekraft, krumning, magnetfelt, vejrfænomener, etc, hvis vores raket skal bryde exosfæren & slippe ud i rummet. Gør vi ikke det, kan det ikke lade sig gøre — og det er den påmindelse Saturn er her for at give. Ikke for at fortælle os, at vores projekter er umulighed, men for at sikre os, at vi har langt en grundig plan til at virkeliggøre det. Han er jo trods alt en af de tungeste planeter & korresponderer også med det massive, uendelige karmiske tal 8, der kan opbygge & sønderrive hele verdener — og som forevigt fornyr sig selv i en uendelig vekselvirken.

• For at kunne lykkes i den fysiske verden med de 4 dimensioner & 4 verdenshjørner er vi nødt til at forstå vores omgivelser; vi er med andre ord nødt til at have den fornødne erfaring! Her må vi tage ansvar og med ypperlig selvdisciplin forpligte os, engagere os & møde de krav, vores omgivelser stiller. Og kun igennem praktiske forsøg kan vi opbygge den fornødne erfaring, der kræves af os, for at få livet (på et dybere plan) til at lykkes. Vi kan ikke løbe fra konsekvenserne af vores handlinger! Derfor må vi bruge vores fornuft, være påholdende, beregnende, koncentrerede, ambitiøse, ansvarsbevidste, systematiske, strukturerede, stabile & anvende al den selvkontrol vi kan mestre. Saturn er faktisk på mange måder planeten for at mestre ting & sig selv *Self Mastery*.

• Når Saturn skifter tegn, skifter vi altså den underliggende melodi for hans (& hele menneskehedens) udfoldelse. Det sker ca hver tredje år (han er ca. 2,5 år i hvert tegn uden afbrydelse & har så lidt retrograd frem & tilbage). Hans cyklusser (han er ca. 28-30 år om en tur rundt i Dyrekredsen) handler oftest om modenhed & resultater (dvs det vi opnår i livet). Dette forklarer også hvorfor mange mennesker oplever en alvor, ambition eller ønske om et retningsskift eller en større modenhed omkring deres 30. år.

• Det er når en Saturn-cyklus afsluttes (fra hans placering på den dato vi blev født til han atter står i den eksakt samme grad) & en ny begynder. Han har med andre ord bevæget sig 360° — hele vejen rundt i Dyrekredsen, & her spørger han så, om vi har lavet vores karmiske hjemmearbejde? Derfor kan vi opleve at vores Saturns genkomst godt kan nive (gevaldigt), for Saturn beder os om at træde i karakter på alle de områder, hvor vi ikke tager os selv alvorligt, tager ansvar for os selv & vores handlinger / er villige til at tage konsekvenserne. Og det kan han finde på ved netop at give os en masse konsekvenser… Det lyder måske ikke så rart, men som jeg skrev før, så er konsekvenser dem, vi lærer af. Fra vi er helt små lærer vi hvordan årsag & virkning fungerer i den fysiske verden; skubber man med tæerne på den rigtige måde mod et underlag, så oplever man fremdrift & kan til sidst kravle… Lægger man hånden på en kogeplade, brænder man sig, osv. Egentlig er det den samme type åbenlyse lærdom Saturn præsenterer os for, men fordi vores udvikling for længst har båret os forbi kravlestadiet & de spatiale landvindinger såsom sansesignaler, oplever vi som voksne oftest hans konsekvenser på et mere sofistikeret & komplekst plan.

• Alle der er født imellem februar 1988 — februar 1991 har haft deres Saturn Return imellem december 2017 — i dag. Og nu skifter han så tegn ind i Vandbæreren, hvilket betyder, at alle der er født imellem februar 1991 — maj 1993 (dvs sidste gang Saturn stod i Vandbæreren) vil opleve deres Saturn Return imellem nu & marts 2023.
(For dem, der er nysgerrige på de kollektive forandringer vi har set de sidste 100 år, så var Saturn i Stenbukken fra marts 1929 — nov 1932 & igen fra januar 1959 — jan 1962. Her tænker jeg specifikt på Wallstreet krakket i 1929, der forårsagede en stor lavkonjunktur & Den Store Kinesiske Hungersnød fra 1959-61, fx. Det er også interessant, hvordan drømmene om rumfart blev cementeret af Russerne med Vostok 1 i 1961 — der endte med Apollo 11, der landede på Månen i 1969 — lidt ligesom at vi i dag ser Tesla’s Space X program, der under Saturns besøg i Stenbukken har gjort en række tiltag mulige, der sandsynligvis vil blomstre med menneskeligt besøg på Mars, måske allerede næste gang han er tættest på Jorden (under sin retrograd) i slutningen af 2022).

• Ikke nok med at vi skifter Tidsalder fra Fiskens til Vandbæreren — der er et af de helt store skift vi ser i astrologien (2100-2500 år) — så er denne overgang også sammenfaldende med Saturns mindre Vandbærer-cyklus, dvs hver 29. år.
..
..
Billede 1) er af Ulpiano Checa Y Sanz “Le Temps”.
Billede 2) er af Paul Mellender & hedde “Time”, 2008.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0