} Ritual • guidelines • til • Formørkelsessæsoner {

[ Solformørkelse // #2 Nymåne i Vædderen i 29°, 20. april kl. 06.13 ]

• Til alle, der er i tvivl mht om man skal udføre ritualer/forsøge at manifestere i dag:

• Husk at intet er skåret i sten & man altid kan gøre det på sin egen måde; gå efter din intuition… men når det er sagt, så er der oftest en grund til de guidelines man hører om at man ikke skal forsøge at forvandle sin virkelighed igennem ritualer under Sol- eller Måneformørkelser — & det skyldes, at det er nogle meget kraftfulde & forvandlende energier vi ser under formørkelsessæsonen.

• Derfor anbefaler jeg heller ikke, at man forsøger at manifestere nye ting eller initiere nye begyndelser under en Sol- eller Måneformørkelse. Selvom Solformørkelsen er en Nymåne (= mulighed for at så nye kim), så er det snarere en slags sjæls•transformation, et perspektivskift eller en korrektion af vores kurs –- end en egentlig ny begyndelse.

• Dvs vi har brug for tid, rum & fred til at tage forandringerne ind. Og derfor er det ikke ideelt at prøve at initiere noget med sin vilje. At leve cyklisk indebærer en dyb forståelse af, at vi nogle gange må slippe & følge med, mens vi andre gange må initiere & forsøge at skabe. Ligesom vi vekselvirker mellem at være vågne & sove.

• At ville manifestere under en Solformørkelse svarer lidt til at skulle flytte alle tingene fra sit gamle hjem + samtidig at have bestilt helt nye møbler til det nye hjem, uden at vide hvad ens behov vil være i fremtiden -– eller have ryddet op & ud i det gamle.

• Selvfølgelig er det ikke umuligt at manifestere/få leveret de nye møbler til vores gamle adresse, før vi er klar til at flytte, men det er både upraktisk, stressende & måske omsonst… For vi har ikke haft tid til at mærke vores nye, anderledes behov, undersøgt vores videre retning & hvad vi i virkeligheden har brug for.. & måske viser det sig på sigt, at vi faktisk hellere vil have noget helt andet? Især under denne Nymåne, da Merkur Retrograd begynder samtidig med Solformørkelsen.

• Det betyder imidlertid ikke, at man ikke kan lave et ritual eller en lille ceremoni. Der findes mange måder at udføre rituelle handlinger på, så vi kan tappe ind i vores overgivelse, flyde med nuet & være taknemmelige.

• En tommelfingerregel i fht alt slags bevidsthedsarbejde er, at følge sin intuition & mærke/ære energierne & de processer, der er igang internt i én.

~ Så hvad føler du?
~ Hvad har du brug for?

~ At tilgive?
~ Frisætte?
~ Åbne dig?
~ Være mere modig?
~ Kvitte dramaet?
~ Overgive dig
— eller blot at flyde med?

• Det bedste vi kan gøre under formørkelsessæsonen, der som nævnt er en opgradering/oprydningsproces, er at tillade os selv bare at være med det som er inde i os & ikke forsøge at presse noget ind –- tværtimod skal gamle ting ud, slippes, tilgives & forvandles. Derfor er det også oplagt at udføre ritual i eftermiddag/aften, mens den balsamiske Måne smider sine allersidste skaller fra den seneste Månecyklus — inden vi træder ind i den nye cyklus kl. 06.14 i morgen tidlig.

• Så at læne os ind i at åbne os, slippe, flyde med, sanse, mærke vores følelser, energierne & universets klukkende strømmen er en rigtig god øvelse nu. Og jeg vil sige, at især Solformørkelser kalder på meget mere ro & introspektion end en almindelig Nymåne gør, så har du et behov for at aflyse planer & være alene, lyt endelig til det.

• At sætte sig med lukkede øjne & bare være tilstede i 10 minutter kan være en god måde. Blot at lade alle tanker, der kommer op passere uden at dømme dem, uden at redigere eller korrigere dem, men blot være med dem & deres umiddelbare natur. Bemærke om de forsøger at afdække noget i os & tillade denne nye indsigt at åbne sig, hvis/når vi er parate til at modtage den.

• Solformørkelsen foregår i Vædderens tegn et døgn inden Merkur stationerer Retrograd.

• Det er altså selvstændighedens Måne, der giver os indsigter omkring hvor de fortidige tilgange & adfærd, står i kontrast til vores position i dag –- især med henblik på os selv, vores egne indre kontraster & konflikter. Formørkelsen kulminerer i erkendelser omkring, hvor vi ikke har set os selv, vores skygger samt væsen helt akkurat. Ligesom at den åbner for en ny, dyb forvandlingsproces. De seneste år har forandret meget i verden, måske er vi slet ikke dem, vi selv troede, længere. Dertil kan perspektiver omkring fortiden & fortidige masker, mønstre & personaer, vi har brugt til at beskytte os for at overleve psykologisk, men som nu ikke længere tjener os, blive synlige. Det er tid til at åbne op for en mere dynamisk, modsætningsfyldt & autentisk version af os selv –- eller rettere: finde tilbage/ind til dén, vi i grunden altid er & har været. Vi er klar til at se blokeringerne & skyggerne i øjnene. Nogle vil opleve en slags dødstematik, men vid i hjertet, at Pluto (som er den primære indflydelse under denne Måne) altid afslutter ting/sider/sitautioner for at vi kan opleve genfødsel. Som fuglen føniks vil vi rejse os fra asken.

• Så lyt, sug til dig & tag ind. Mærk, træk vejret & blot vær til stede.
Og hvis du har brug for at udtrykke dig & ventilere dine tanker, så er det at bevæge kroppen alene en rigtig god måde at rense ud i spændingerne på (husk dog ikke at presse din krop, men lyt til dens signaler; det er en af læringerne under denne Solformørkelse).
..
..
Billedet er af Bertha Wegmann & hedder “Portræt af Marie Triepcke”, 1885.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0