} Pluto • Retrograd {

[ Pluto Retrograd 25° i Stenbukken, 25. april kl. 20.54 — 22° i Stenbukken, 4. oktober kl. 15.32 ]

• Efter sin fremadskridende gang i næsten et halvt år stationerer Pluto nu retrograd & forbereder sin årlige 6 måneder lange retræte igennem Stenbukkens sidste dekan. Skaberkraften, transformationen, forvandlingen & genfødslens planet, der også hersker over sex, død, magt, medier & penge, står nu helt stille. Denne lørdag, d. 25. april begynder han rejsen ned i sit eget underjordiske rige & det sker magisk nok i 25° akkompagneret af en kvadrat fra Merkur også i 25° — vi har dermed en trippel 25.25.25-kode!

• Ikke nok med det, så er det også første gang, at Pluto træder ned af sin egen introspektion siden Det Store Stellium 12. januar, initieret af de to Tærskelvogtere (Saturn, den Lille Tærskelvogter, våger over den fysiske materies yderste bastion, mens Pluto vogter over eksistensens). Dette møde i Saturns eget komplekse stoflige tegn, Stenbukken, er ikke set siden 1518, så det er et stort synderrivende & transformerende møde, der må siges allerede at have sat sine spor i vores hverdag med verdensomspændende pandemi & lockdown.

• Dertil aktiverer Merkur, budbringeren & vores tankevirksomheds planet, en eksakt kvadrat til Pluto lidt tidligere på dagen (kl. 09.40) fra 25° i Vædderen. Og dertil mødes Solen med fremtiden & forandringernes planet i konjunktion (eksakt 26. april kl. 11.11) i 6° i Tyren.

• Derved har vi et overordnet tema, der handler om frigørelse. Vores identitet & væsenskerne — vores livskraft — Solen, står sammen med lænkebryderen, Uranus & sætter vores bevidstheder & væsner fri, men Pluto befrier vores sind (Merkur), vores kulturelle dogmer omkring identitet & personligt udtryk. Åbner for vores autonomi (i Vædderen). Dertil ønsker han at vise os, at der ikke kun findes en bevidsthedsmæssig eller følelsesmæssig frigørelse, men også en åndelig:

• Pluto går igennem Stenbukken, der er porten imellem den fysiske verden & den bevidsthedsmæssige. Her ser vi dens seje bukkeforkrop med begge klove forankret dybt i materiens rigdom, overflod & succes, som den har knoklet sig til, mens dens bagkrop er en glitrende havslange-hale, der viser os den indviede vej ind i den åndelige verden; det er med andre ord tærskelen i den fysiske virkelighed. Her vender Pluto sin kontante & ekstreme skaberkraft hen: indad ind i vores indre, for at afdække vores ubevidste, det ubekendte & den åndelige vej, hvor vi knap tror, at det er muligt.

• Han ønsker at berige os med den besked, at hvad end vi giver vores opmærksomhed, vokser. Vores fokus intensiverer alt, det berør; iagttageren påvirker det iagttagne. Her afdækker han det skjulte, den slørede sandhed, afslører det foregøglede, observerer & transformerer. Fra livet ind i døden i retrograden (hvileperioden, natten, udåndingen, søvn, osv) & så tilbage til livet; vi genfødes på ny ind i Stenbukkens materie.

• Alt der er relateret til kontrol; selvkontrol, social kontrol, manipulation, magtudøvelse, både det der sker med os vel vidende & det vi ubevidst bliver kontrolleret af; det vi måske har gjort os selv til slave af, vil nu skinne frem af mørket.

• 25/7 er et tal, der handler om visdom vundet igennem erfaring. Et tal, der viser os at livet kan udforskes ved at undersøge, rejse, tage på eventyr & drage sig erfaringer & erkendelser der igennem. Dertil handler det om at følge sit hjerte, bruge sine sanser, sin kreativitet & vække sin intuition. En livsklog, men stadig legende, oplyst energi, der ønsker kærlig forvandling — en energi, der tiltrækker mange forbundsfæller gerne fra andre & fjerne egne. En humanitær vibration, der tror på samarbejde & undersøgelse.

• Både talkoden 25.25.25 & Pluto symboliserer dygtig research: her skaber vi et dybt dyk ned i at afdække & finde *sandheden*. Vi forbinder os med andre ord med et utrætteligt fokus. Hvad vi fokuserer på vil på sigt afsløre det vi søger, dét, der er den nødvendige motivation for at handle på den forandring vi kollektivt befinder os i. Denne forandring der kan opstå inde i os, vil ikke skyldes frygt eller mangel; selvom det kan føles overvældende nu, vil det til den tid være en bevidst, overlagt beslutning om at manifestere et positivt & mere frigørende skifte — for dig, for mig & for os alle kollektivt.

• Denne retrograd inviterer os altså til at kigge på os selv; hvilket forhold har vi til kontrol? Til døden, til det evigt foranderlige? Til frygt eller angst? Til de ting, vi ikke selv er “herre” over? Nu åbner Pluto for at vi kan foretage en indre opstigen, en overskridelse af vores almindelige eksistens; en åbning imod transcendent transformation. Han genopretter vores evige & udødelige forbindelse til Kilden. Det indre lys, Gud, Gudinden, Universet eller hvad du ønsker at kalde det.

• Denne indflydelse er allerkraftigst disse dage, hvorfor hans påvirkning nok allerede har sat gang i en masse temaer i de fleste. Temaer der handler om at afdække det skjulte — enten inde i os selv, i andre, i organisationer eller i tilgange (alt efter hvilket hus Pluto står i i dit horoskop). Skiftet vil opleves tydeligst nu, da vi mærker en planets retningsskifte kraftigst i begyndelsen & afslutningen af en retrograd (samt under dens midtpunkt, hvor den retrograde planet altid står i opposition til Solen).

..
..
Billedet er af Vladimir Davydenko, “Monk”, 2016.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0