} Pluto • Ret {

[ Pluto Ret i 24° i Stenbukken, d. 6. oktober kl. 20.28 ]

• Sidste weekend standsede Pluto, underverdenens, transformationens & Skorpionens hersker, op & begyndte at forberede sig på sin fremadskridende bevægelse efter ca. 5 måneders retrograd. Energiskiftet blev fuldendt henad aftenen på Nymånenatten & her begyndte han endelig at “bevæge” sig fremad igen (selvom bevæge næsten er en tilsnigelse her, da han er så uendelig langsom). Pluto er ca. 250 år om at komme en hel runde rundt i dyrekredsen & derfor står han meget længe i hvert tegn (ca. ml. 11-25 år, variationen skyldes hans eliptiske bane omkring Solen). Denne langsommelighed medfører at hans retrogradfaser også er ganske længe om at stabilisere sig, så vi vil først for alvor mærke hans retningsskifte i slutningen af oktober.

• Denne Pluto Retrograd begyndte 27. april lige op til Superfuldmånen i Skorpionen, hvis indsigter har farvet de seneste 5 måneders retræte igennem Stenbukkens sidste dekan (3. dekan strækker sig fra 20°-29° i ethvert tegn). Skaberkraften, transformationen, forvandlingen & genfødslens planet, der også hersker over vores psykologi, sex, død, tab, magt, penge, samt vores underbevidste ophører nu med at traske igennem sit eget indre, dybdepsykologiske terræn — eller underverdenen, kunne vi i bedste mytologiske stil betegne det.

• Når Pluto bevæger sig Retrograd vil hans almindelig temaer omkring at sønderrive, erodere, opløse & transformere sine omgivelser virke på et indre plan. Fuldmånen i Skorpionen blev et startskud til at kigge under overfladen & undersøge, hvor vi ikke ærer vores egen autenticitet & lever vores sandhed, hvor vi ikke respekterer vores egne grænser (& dermed kan have svært ved at mærke, forstå eller respektere andres grænser), samt hvor vi har blokeringer på at modtage, nyde & tillade.

• Alle de indsigter vi har arbejdet videre med mens Pluto snurrede baglæns igennem de indre landskaber, får disse dage en konklusion. Når Pluto er retrograd får vi mulighed for at undersøge & forstå nogle af de mekanismer, der almindelig ligger hen i det ubevidste. Alt vi frygter, føler os hæmmet, blokeret eller kontrolleret af rummer imidlertid en stor styrke. I det øjeblik vi bliver bevidste, generobrer narrativerne omkring os selv, vores liv, væsen & performance, så frigiver vi mange af de fortrængte & undertrykte energireserver, der ligger begravet her. Ting vi frygter bruger vi oftest uforvarende meget energi på — enten i kraft af at kontrollere vores omgivelser; ved at bekymre os omkring det eller foretage en lang række krumspring for at undgå *det* // at blive konfronteret med det. Alle de indsigter der er kommet til os den sidste tid, skal nu forvandles & implementeres på de ydre planer, sammen med Pluto, nu hvor han igen bevæger sig fremad.

• Det overordnede tema handlede om frigørelse. Så hvad har du erkendt, at du er bundet af, bundet fast til — eller op på? Hvor har du skabt gensidig afhængighed? & hvor anvender du dine forpligtelser som en undskyldning for ikke at gøre dét, du ønsker dig eller drømmer om? Med Plutos stationeren ret under Nymånen i partnerskabets tegn, lader det til, at vores selvbillede & relationer får en tur med grovfilen her på falderebet af denne lange introspektion periode. Så har vi oplevet en umådelig tyngde, indre begrænsninger eller overbevisninger om, hvordan eller hvorfor situationer “er som de er”, ja, så er det tid til at kigge sig om efter nye muligheder & ganske snart også handle på dem! Pluto ønsker at vise os, at der ikke kun findes én bevidsthedsmæssig eller følelsesmæssig frigørelse, men også en åndelig: Når vi slipper frygten & kontrollen samt traumet, der skabte begge, så finder stor & dyb healing sted — og det er i virkeligheden dét Pluto ønsker for os: at vi kan smide alt det, der ikke bringer os direkte i kontakt med vores evige, guddommelige skaberkræfter.

• Pluto står disse år i Stenbukken, der er porten imellem den fysiske verden & den bevidsthedsmæssige. Her ser vi Stenbukkens seje bukkeforkrop med begge klove forankret dybt i materiens rigdom, overflod & succes, som den selv har knoklet sig til, mens dens bagkrop er en glitrende havslange-hale, der viser os den indviede vej ind i den åndelige verden; det er med andre ord tærskelen til den fysiske virkelighed. De seneste måneder har Pluto vendt sin kontante & ekstreme skaberkraft indad; ind i vores indre, for at afdække vores ubevidste, det ubekendte & den åndelige vej, hvor vi knap tror, at det er muligt. Vi blev bedt om at gentænke det område, hvor Stenbukken står i vores horoskop med Bukkens overordnede temaer & idealer såsom status, karriere, der hvor vi er ved at opbygge vores *imperium*, vores forhold til autoriteter, forhold/engagement mht ansvar, vores sikkerheds-foranstaltninger & sidst de karmiske temaer, vi har med os. Og nu bliver vi bedt om at vende disse erfaringer udad igen & anvende dem i det fysiske, jordiske liv.

• Han ønsker at berige os med den besked: Hvad end vi giver vores opmærksomhed, vokser. Vores fokus intensiverer alt, det berør; iagttageren påvirker det iagttagne, med andre ord. Her afdækker han det skjulte, den slørede sandhed, afslører det foregøglede, observerer & transformerer. Fra livet ind i døden i retrograden (hvileperioden, natten, udåndingen, søvn, osv) & så tilbage til livet; vi genfødes på ny ind i Stenbukkens materie & skal bygge de paladser vi har set i vores drømme, de seneste måneder.

• Alt der er relateret til kontrol; selvkontrol, social kontrol, manipulation, magtudøvelse, både dét der sker med os velvidende & det vi ubevidst bliver kontrolleret af; + det vi måske har gjort os selv til slave af? Vil nu skinne frem af mørket — og det vil være tid til at skrælle de lag af: sige farvel til ting, overbevisninger, mennesker, steder, situationer eller mønstre, der kontrollerer eller skaber frygt i dig. Det vil være overvældende at konfrontere dette, men den frihed & lettelse, der kommer på den anden side, vil være det hele værd! Blot fordi noget er ubehageligt eller gør os ukomfortable, skal vi ikke nødvendigvis undgå det. Pluto viser os, hvordan vi skal dykke ned i materien, undersøge den, smide ubevidsthedens kutte & tage smertens ringbrynje af — rejse os igen, frigjorte, selvforsørgende & langt stærkere end før. Som føniksen, der rejser sig fra asken (billedet på den indre frigørelse, det vi også kunne kaldes sjælens alkymi).

• Det er tid til at gentænke, genoverveje, genbesøge & undersøge det seneste års dramatiske begivenheder, transformationer & transitioner. Kollektivt kan vi opleve forandringer mht Den Gamle Verdens idealer, traditioner, patriarkalsk lederskab, hvem der bestrider topposter, arv, eftermæle, kollektiv karma, grænser (fx landegrænser) & fundamenter, samt hvordan masserne møder magtsystemer, regimer, mm. — det bliver spændende at se, hvordan de nye indre landvindinger, nu vil tage form i det ydre.

• Konklusionen på Plutos Retrograd bliver: hvilket forhold har vi egentlig til kontrol, til strukturer? Til døden, til det evigt foranderlige? Til frygt eller angst? Til de ting, vi ikke selv er “herre” over? Hvilke temaer frygter du, som du har opdaget at du er nødt til at slippe/forvandle denne Pluto Retrograd?

• Nu åbner Pluto for at vi kan foretage en indre opstigen, en overskridelse af vores almindelige eksistens; en åbning imod transcendent transformation. Han genopretter vores evige & udødelige forbindelse til Kilden. Det indre lys, Gud, Gudinden, Universet eller hvad du ønsker at kalde det.

• Denne indflydelse er allerkraftigst disse dage, hvorfor hans påvirkning nok allerede har sat gang i en masse temaer i de fleste. Temaer der handler om at afdække det skjulte — enten inde i os selv, i andre, i organisationer eller i tilgange (alt efter hvilket hus Pluto står i i dit horoskop). Skiftet vil opleves tydeligst nu, da vi mærker en planets retningsskifte kraftigst i begyndelsen & afslutningen af en retrograd (samt under dens midtpunkt, hvor den retrograde planet altid står i opposition til Solen).

• Fokuser på din egen indre flamme, dit instinkt & din intuition. Tilpas dit syn til verden & den intuitive klarhed, der vil komme den næste måneds tid. Fokuser på dine højeste prioriterer, sig nej til alt andet. Livets paradoks er, at balancere behag & ubehag, og det forstår Skorpionen & Pluto i særdeleshed. Blot fordi noget *er* ubehageligt eller *gør os* ukomfortable, skal vi ikke nødvendigvis undgå det. Skorpionen viser os, hvordan vi skal dykke ned i materien, undersøge den, smide vores kutte af smerte & rejse os igen, frigjorte, selvforsørgende & langt stærkere end før. Vel mødt i den nye verden, alle Alkymister ✨🙏

..
..
Billedet er af Franz Sedlacek & hedder “Flowers and Insects”, 1935.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0