} Overgange {

[ Samhain portalen lukker sig + Formørkelsessæsonen ]

• De seneste dage har været en smuk åbning ind til det ukendte, det uforklarlige & det uvisse. En strømmende bevægelse, hvor vi har kunnet føle eksistensen an, hvis vi turde. Portalen til de hinsides verdener er så småt lukket af for i år, men intensiteten — eller rettere sammentrækningen, kan mærkes endnu. Samhain er tærsklen ind i mørket til døden, formuldningen & transformationens sæson. Sommerens frugtbare marker & enge afløses nu af efteråret & skovenes nøgne træer. De anvendelige afgrøder er høstet, mens resterne ligger på græsserne, visner ind & dør, som vinterens styrke tager til & over. Livets cyklus bevæger sig stille mod implosion & genfødsel, energierne siver langsomt ind til den friske kerne & lader alt andet stå goldt, nøgent & vådt, for atter til foråret at tillade sin livsgnist at spire frem. Jeg ved ikke om I bemærkede det, men her i København faldt en stille tåge over byen & især i fælledparken, hvor jeg gik tur ved skumrigstid i mandags lå en stille, blid tåge, der varede ved hele valgdagen 1. november.

• Tærskelen imellem den 10. & 11. måned i kalenderåret er altid lidt speciel, fordi vi bevæger os fra lysets kraft til en direkte initieret åbning af væren. Dette forstærkes selvfølgelig yderligere i astrologien, hvor Skorpionens sæson viser os livets mysterie & inviterer os til at slutte fred med dets cyklus af liv, død & genfødsel; Allehelgens port, der står videst åben d. 1/11.

• I numerologien ser vi en opgradering fra livets cyklus & evige bevægelse i Vibrationen 10/1 — også kendt som Lykkehjulet i Tarotten — hvor vi med livsvilje kan initiere nye begyndelser. Denne søgen virkeliggøres i den højere vibration af 1/11 (vi ser endnu stærkere d. 11/11), som er en portal til kilden & en invitation til at følge en dyb, nedarvet guidance. En oversætter eller færgemand imellem verdenerne. Her repræsenterer de tre 111 søljer af lys, der viser os fortiden, fremtiden & nutiden i én strømning — eller denne verden, den næste & vejen vi går imellem dem.

• Så fik vi æret dem, der gik før os på livets sti, & fik vi lyttet til de forgangne sjæles sang? Ærede vi deres gerninger & ønsker igennem offergaver & ved at tage deres dybe visdom ind? Hvis ikke, får vi nu en lignende chance med Nymånen i Skorpionen i morgen aften, der imploderer i et lille sort, blankt æg, der bærer fremtidens omvæltninger & nybrud i sig.

• Her kan vi forbinde os med vores underbevidsthed & de inderste smertelige følelser, som vi måske almindeligvis ikke tør aktivere, føler vi kan rumme eller mestre. Vores ubevidste overbevisninger, der ligger & styrer vores liv & handlinger, samt alt det vi almindeligvis afviser i os selv (& dermed også i andre). Her inviteres vi til at byde vores tristhed, vrede, sorg & frustrationer velkommen & nænsomt svøbe dem i medfølelse, forståelse & omsorg & langsomt heale & integrere deres iboende visdom, fylde vores hjerter & lade erfaringen tale igennem vores levede liv.

• Tør vi skue ud i mørket, som vi skuer ind i sjælen, kan vi bryde fri af de illusioner, der holder os tilbage, nede, bekymrede & små. Herfra kan vi bevidst vælge, hvad der skal leve videre i os & hvad der til tilbydes en hellig, transformerende *død*. Det som himlen, numerologien & naturen udenfor siger til os lige nu er: Lad livets mysterie gøre dets underværker.

• Og en ting, der er særlig spændende i år er, at formørkelsessæsonen fletter sin udrenselsesenergi ind over denne portal. Så så vi en spirende invitation til den kollektive vej, vi bevæger os imod under Tyrens sæson dette forår med en sol- & måneformørkelse, ja, så står vi i en slipstrømmen af Månens Sydlige knudepunkt her til efteråret, hvor fortiden, vores skjulte motiver & bevæggrunde udrenses på dybe planer & vi slipper alt, der har hobet sig op på det psykologiske plan de sidste 18 år (siden Sydknuden stod i Skorpionen sidst). Vi mærker denne bevægelse i vores privatliv & de kollektive strømninger. Det betyder, at vi i disse to uger fra 25. oktober til 8. november renser ud i al vores relationelle, tabuiserede, skjulte & sjælelige karma, hvor vi slipper mange & gamle mønstre, der måske har fulgt os i flere liv, men som endelig er parate til at komme op til overflade for at blive forvandlet. At valgdagen falder netop 1. november i år er en spændende åbning imod en ny & anderledes struktur; en invitation til at vinke farvel til skjulte politiske spil, manipulation, magtmisbrug, kontrol, gæld, fordækte rænkespil, pengesager, mm — samt andre af Skorpionens skyggesider. En anden interessant detalje er, at Mette Frederiksen er Skorpion (med Fiskemåne), mens Lars Løkke Rasmussen er Tyr (med Krebsemåne) & at disse to mennesker har deres sole i næsten eksakt opposition & at de mimer Måneknudeaksen vi befinder os på netop nu. Det i sig selv gør, at jeg har fornemmelsen af, at disse to mennesker vil være med til at farve Danmarks videre færd — forhåbentlig til det bedre, selvom man på nogle områder kan have sin tvivl. Men stjerne tager ikke fejl & forhåbentlig vil netop tvivlen komme os til gode.

• Bemærk også at Månen møder Saturn i Vandbæreren i konjunktion netop som de sidste stemmer tælles op (i 18 grader) & danner kvadrat til både Uranus/Nordknuden & Venus/Sydknuden. Pludselige skift omkring tryghed, stabilitet & ressourcer står overfor gammeldags værdier & mulige stagnerede værdier/følelser omkring livet — & en Saturn/Måne-konjunktion, der presser os ind i livets realiteter & tvinger os til at modnes ind i fremtiden på vores ubevidste, indre liv — men også at møde vores usikkerhed, uerfarenhed & frygt med empati & indlevelse. Det bliver spændende at se, hvordan det hele folder sig ud de kommende uger.

..
..
Billedet er af Pierre Mignard.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0