} Nymåne • Optakt {

[ Solen & Månen i konjunktion i 12° i Skorpionen kl. 22.14 ]

• Årets første Supermoon Nymåne er over os & er dermed den tredje Supermoon i år (3:4).
At en Måne er en Supermoon bestemmes af hvor tæt den er på Jorden. Pga Månens ellipseformede, men evigt dynamiske, bane rundt om Jorden, står den med forskellige afstande hele året rundt. Nogle gange er den meget langt væk fra Jorden i løbet af sin cyklus (apogæum), andre gange meget tæt på (perigæum). Falder disse yderpunkter (af Månens bane) under en Fuld eller Nymåne, kalder vi det en Supermoon (hvis den er tæt på) eller en Micromoon (hvis den er langt væk). Supermoons & Micromoons følges ofte ad, hvorfor den kommende Fuldmåne om 14 dage fx er en Micromoon & vil se ganske lille ud på himlen.

• Aftenens Nymåne kommer altså tættere på Jorden end de fleste måner, & hvis den ellers var synlig, ville vi kunne se at den er ca. 15% større end den gennemsnitlige Måne. Faktisk står Månen denne gang eksakt ny, dagen før at den er står i perigæum, (dvs allertættest på Jorden), hvorfor denne Nymåne kun befinder sig 358.845 km fra Jorden, mens Månen i gennemsnit befinder sig i 384.405 km fra Jorden (målt fra Jordens centrum til Månens centrum). Aftenens Måne står altså 25.560 km tættere på os end vanligvis.

• Dette betyder selvfølgelig at energierne er ekstra intense disse dage (også selvom vi ikke kan se Månen), ligesom at tidevandet er højere, hvorfor særligt sensitive individer også vil have brug for ekstra hvile, ro & jordforbindende-aktiviteter. Så har du sovet ret skidt de seneste døgn er det sandsynligvis SuperNymånen i Skorpionens skyld. Og yderligere aktiveres denne Nymåne af en eksakt opposition til Uranus & en kvadrat til Saturn, så sitrende nerver, tankemylder & frygt for at træde ind i en mere ansvarsbetonet rolle, hvor vi forpligter os mere end vi plejer, vil fylde i vores tanker disse dage. (Hvor dette ansvar skal tages, vil dine huse hvor Skorpionen & Vandbæreren står afgøre).

• Jf Nasa, vil det faktisk også i aften være muligt at se Uranus med det blotte øje, har man et godt syn & kan man finde en tilstrækkelig mørk mark eller lign. Uranus er almindeligvis ikke en planet man kan se uden teleskop, men når han står i direkte opposition til Solen (hvilket betyder at han er halvvejs igennem sin retrogradperiode & dermed også står Solen allernærmest) & dermed kaster al Solens lys tilbage med hele sin fulde flade, er det alstå muligt, hvis man ved, hvor man skal kigge hen. Så er der nogle stjernekigger-entusiaster på linjen er i aften oplagt, fordi Månen er fuldstændig sort & stjernerne på himlen dermed står klarere frem. Så må vi bare håbe at der ikke er overskyet…

• Men hvis vi lige vender blikket tilbage på astrologien, så har det været et par virkelig intense uger siden den sidste Fuldmåne, der har været farvet af Solens kvadrater til både Pluto & Saturn, mens også Mars har dannet kvadrat til Underverdens hersker, mens Venus stod i kvadrat til Neptun. Denne blanding kan have gjort op hidsige, frustrerede, opfarende, triste, mismodige, sorgfulde & givet os følelser af at være fanget i lumsk bureaukrati eller ansvar & forpligtelser, vi ikke magter.

• En for nogle ret tung & intens uge, hvor mange temaer er kommet frem i lyset for at blive afdækket; dybdegående indsigter, der hvis vi undersøger al denne modgang & frustration kan vendes til nogle ganske givtige indsigter, der kan hjælpe os med at stå i vores egen skaberkraft fremadrettet. Men der kan også sorg, smerte & frustration — eller forløsning & mulighed for at manifestere nogle af vores aller inderste ønsker har været på tapetet. Disse forbindelsers effekt i vores liv er meget afhængige af, hvordan vi selv møder energien. Alt dette forstærkes nu af Fuldmånen i Skorpionen, der beder os om at forny os, skifte ham & transformere al vores skidt til guld.

• Siden sidste søndag har Månen været aftagende & efterladt os med mindre & mindre energi. Disse timer står hun sort & balsamisk & smider dermed de sidste slør fra den forgangne Månecyklus. Derfor har vi i dag & i morgen brug for at tage den ekstra med ro; mærke ind i vores kerne: Hvad er der behov for? Ro, varm mad, meditation, motion, en lang gåtur i skoven eller ved havet? Fodbad, karbad eller vinterbad? Forskellige mennesker vil have brug for forskellige ting disse dage, lyt til havde du trænger mest til, det er essentielt for os, at vi møder os selv med stille kærlighed her.

• Som jeg nævnte står denne Nymåne i direkte forbindelse med Uranus i Tyren. Vi kan dermed få vist nogle rystelser af vores grundvold, som vi pege os ind i fremtiden — og selvom det kan virke ubehageligt eller uoverskueligt for de mere tryghedssøgende af os, så kan denne Nymåne fungere ganske godt til at sætte (langsigtede) intentioner under, da Skorpionens ihærdige & transformative energi, hjælper os med at slippe alt det gamle — & det aktive & insisterende kvadrat til Saturn forstærker dette yderligere; især hvis vi kan mønstre at level up i forhold til ansvar, modenhed & pligt.

• Hvis vi erkendte vores hidtige færd & hvordan vores samspil fungerer med andre mennesker med Nymånen i Vægten sidste måned — & fik øje på vores egen retfærdighed eller mangel på sammen — så er denne Nymåne en slags befrielse af alle de spændetrøjer, vi almindeligvis går med. Det er dog ikke os allesammen, der ønsker at blive sat helt fri & selvom det kan være uendeligt forløsende, kan friheden også være skræmmende, utryghedsskabende & måske endda forfærdende. Som sagt har vi måske oplevet at sorgen har gået hånd i hånd med lykken den sidste uge, & selvom følelserne omkring dette sandsynligvis er blandede, går vi en ny, spændende & stærkere fremtid i møde.

• Aspektet til Uranus vi så under sidste Nymåne, som gentager sig de kommende Nymåner & dermed mimer den store transformation vi så i 2020, der blev initieret af alle Nymånerne i efteråret 2019, der også alle sammen (6 måneder i træk) stod i eksakte aspekter til Uranus. Dermed kan vi se det som en slags afrunding af de tre ekstremt intense år vi har haft (der kulminerer med endnu et eksakt Saturn-Uranus-kvadrat 24. december) — for 2022 & årene efter vil være bærere af anderledes & mere blide energier.

..
..
Billedet er af Lucy Campbell & hedder “Singing over the bones”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0