} Nymåne • Optakt {

[ Sol & Måne i konjunktion i 13° i Vægten, 6. oktober kl. 13.05 ]

• I morgen eftermiddag ser vi årets tredje sidste Nymåne. Vi er halvvejs igennem det astrologiske år, der begynder ved forårsjævndøgn & vi er just passeret henover efterårsjævndøgn & forbereder os stille på en længere introspektionsperiode under vinteren. Dertil nærmer vi os drastisk afslutningen på det almindelige gregorianske kalenderår herhjemme. Tænk at 2021 alligevel er fløjet sådan afsted? Dette er den sidste “almindelige” Nymåne i år; allerede fra næste cyklus nærmer vi os Måneknudernes skæringsakser, hvilket betyder Super- & Mikro-måner, men som også indikerer anden runde af årets formørkelsessæsoner, så vi har nok at glæde os til.

• Dog er denne Nymåne også ganske potent, både pga nogle kraftige & kærlige numerologiske talkoder med Venus’ omsorgsfulde 6’er energi & den feminine urkraft repræsenteret ved det elskede & frygtede 13-tal. Men også fordi Månen står i konjunktion med den hæmmede & konfliktsky VægtMars, der i samhørighed danner aspekt til Uranus. Her mimer den en række Nymåner vi så i slutingen af 2019 & begyndelsen af 2020, der alle dannede et eller andet eksakt aspekt til Uranus. Men forbindelsen peger også på, at vi står i en rivende udvikling & at denne Nymåne, vil signalere til os noget omkring, hvordan fremtiden ser ud.

• Nymåner beder os i almindelighed om at standse op: Denne gang mødes Solen & Månen i konjunktion i Vægtens 13. grad & sammensmelter deres energier for vores indre liv, instinkter & behov (repræsenteret ved Månen) samt vores væsenskerne, vitalitet & den energi vi bærer i denne inkarnation (repræsenteret ved Solen). Når Solen & Månen mødes oplever vi en nulstilling af energien & en ny cyklus igangsættes. Tiden optil deres eksakte møde er blid, indadvendt, sammentrækkende; vi suger al vores kraft til os, mens Månen står op & går ned sammen med Solen & derfor fremstår helt usynlig (for os) på himlen.

• Hver måned ser vi denne afsked med den balsamiske Måne, der bliver mindre & mindre, mørkere & mørkere til den tilsidst imploderer i forløsning, hvor den frisætter alt vi ikke længere har brug for — for derefter stille at vende sig imod en ny begyndelse, nyt kim, ny spire til udfoldelse, udvikling, erkendelse & vokseværk.

• Nymånen i morgen finder sted i Vægtens tegn for partnerskab, samarbejde, harmoni & retfærdighed. Her undersøger vi det, at kunne spejle os i andre & se os selv igennem de andens øjne. Her søger vi fredelig coeksistens, at kunne leve sammen i fred, fordragelighed, gensidig udveksling, respekt & balance.

• VægtNymånen inviterer os til at sige farvel til opfattelser, overbevisninger & forestillinger om os selv & hvordan vi holder husfreden. Idéen om, at vi er nødt til at hukke en hæl & klippe en tå, for at passe ind. At vi skal tale andre efter munden for ikke at støde dem. At vi er uelskelige, uværdige, forkerte, dårlige, ulækre, uperfekte, umulige, udueligt, etc. Alle de domme, vi almindeligvis går og pådutter os selv (eller andre), skal sagte skylles ud af vores systemer, med rindende kærlig klarhed. Den binære tankegang, der tilhører det gamle paradigme, skal tilgives & udhviskes. Der findes ikke gode & onde. Der findes ikke rigtigt & forkert. Der findes kulturer, præferencer, samfundsklasser, idéfællesskaber & idealer. Men det er vigtigt at vi ikke bilder os ind, at idealet er noget der kan eller skal nås. Vi skal snarere se det som et pejlemærke, ligesom stjernerne, vi kan sigte efter på vores livs sejlads, når Solen er gået ned & vi ikke kan se, hvilken retning vi bevæger os. Idealer er det højere gode, vi holder op som søkort, ikke målet i sig selv. Det kan være essentielt at minde sig selv om disse dage.

• Tilsvarende er det væsentligt at minde os selv & Vægtens kardinale lederenergi om, at fred eller balance ikke er en statisk tilstand, der må opnås for enhver pris, men derimod er en middelvej, vi hele tiden kan dreje ned ad. Det er ikke en stiv, formfast marmorstatue (selvom det må siges at leve op Vægtens perfekte, æstetiske ideal), men en dans, vi sammen skaber, hvis dansetrin vi hele tiden opfinder på ny, forfiner & bliver dygtigere til.

• De seneste dage har mange temaer omkring tungsind, forkerthed, deprime eller nedslående tanker fyldt rigtig meget. Mange af disse er knyttet til forestillinger, vi har om os selv & verden, og hvordan vi ikke kan eller vil passe ind i det billede. Her forblindes vi af illusionen om, at vores omgivelser er fast forankret & defineret på forhånd. Men resten af livet er altså lige så plastisk & dynamisk, som vi selv. Så når vi frygter at blive fastlåst af ydre omstændigheder, er det aller- alleroftest vores egne iboende/internaliserede overbevisninger om verden & andre menneskers forventninger, der spærrer, & ikke den faktisk verden eller de faktiske forventninger.

• Meget af det meste foregår oppe i vores hoved. Overbevisninger er oftest sværere at slippe — end fysiske begrænsninger er at overkomme.

• Dagens Nymåne er både bærer af en forstærket Venus-energi, men bliver tilsvarende også aktiveret af Mars. Der er med andre ord to poler, der skal balanceres, men det skriver jeg noget mere om i morgen sammen med den generelle fortolkning af Nymånen i Vægten & Nymånens numerologi.

..
..
Billedet er af Armand Point & gedder “Reminiscing by the Pond”, 1893.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0