} Nymåne • Optakt {

[ Nymåne: Solen & Månen i konjunktion i 14° i Jomfruen, 7. september kl. 02.51
+ trigon til Uranus i 14° i Tyren = 14.14.14-kode ]

• Månen står Ny i morgen tidlig kl 02.51 i Jomfruens tegn for høst, helse & healing.

• Nymåner inviterer os til at vende blikket indad & modtage indsigter om vores krop, vores rytme & behov, samt den situation vi pt befinder os i + ønsker for vores videre færd. Dette forstærkes yderligere, når den står i Jomfruens logiske, strukturerede, kropsbevidste & selvkærlige tegn.

• Nymånen er der, hvor vi vender blikket indad, lader op & sætter intentionerne for, hvordan vi vil handle i fremtiden. Vi planter et kim, der vil spire & blomstre til JomfruFuldmånen i Fiskens sæson om 6 måneder. Denne cykliske bevægelse mimer også kroppens, især dem af os, der oplever månedlig blødning. Nymånen repræsenterer blødningen; en forløsning af det, vi ikke skal bruge alligevel og samtidig en forvandling & udrenselsesproces, hvor vi gør klar til at så den næste, nye spire. Fuldmånen er ægløsningen, hvor alle vores anstrengelser kan bære frugt, hvis vi har forberedt os fyldestgørende. Man kunne også beskrive Nymånen som indåndingen overfor Fuldmånen som udåndingen.

• Alt dette betyder, at der er gode muligheder i dette døgn for at sidde nogle minutter i stilhed & forestille sig, hvordan resten af 2021 — & endda det næste halve år — helt indtil Jomfrumånen står Fuld til marts næste år — skal udfolde sig.

• Hvis Fisken repræsenterer den intuitive, flydende, ulegemlige åndelige forbindelse, er Jomfruen den praktiske, jordbundne, legemlige, rituelle åndelige forbindelse. Jomfruens intuition er en slags mavefornemmelse, hvor de mærker naturen, stemninger, & hvordan det hele bedst anvendes fysisk. Der er altså en forbindelse til Moderjord, de cykliske processer såsom årstidernes gang & den frodighed, der følger med, hvorfor ernæring også er en del af Jomfruens område. Og det er da heller ikke et tilfælde at Jomfruens kropslige region er maven & vores fordøjelsessystem; der hvor vi tager alle vores oplevelser ind, næres & fordøjer på det indtagede & det oplevede. Tegnet associeres også med frugtbarheds- & høst-dværgplaneten Ceres (som formentlig overtager herskerskabet over Jomfruen fra Merkur).

• Vi har altså rig mulighed for at komme godt fra start & planlægge de næste 6 måneder frem — & hjælpe os med at høste det fulde udbytte af denne Nymåne & lægge et stærkt fundament igennem tjenstvillighed, andagt & healing. Denne Nymåne er endnu en af dem, der står i eksakt, opbyggende aspekt til Uranus, Vandbærerens fremtidsorienterede visionære, frihedselskende hersker, & giver os frugtbare muligheder for at tilpasse os til morgendagens verden med en ansvarsbevidst, kærlig, innovativ & fremsynet tilgang; hvis vi tør vokse med opgaven, prøve nye grænser af, slippe vores frygt, nervøsitet, kontrolbehov & angst.

• Den balsamiske Månefase vi pt befinder os i, hjælper os altså med at slippe, transformere & frisætte alt det gamle; fortiden & det, der ikke længere tjener os — og med det bevægelige, jordiske tegn, Jomfruen, slipper vi også på det fysiske plan; mennesker, steder, minder, det forgangne & forhenværende — ligesom sommeren, der langsomt bevæger sig over i efteråret, suger sin saft & kraft til sig igen for at kunne overleve vinteren på vågeblus & puste livskraft & kærlighed i de mest essentielle & basale funktioner i naturen — & i os.

• Nymånen — & de første dage efter — bliver altså en tid, hvor vi kan initiere alt det, vi ønsker os af fremtiden — & denne Nymåne er særlig stærk mht at manifestere langsigtede (Tyren) & fremsynede (Uranus) resultater: så hvad ønsker du at manifestere? Hvad ønsker du at tage ejerskab & ansvar for? Hvad ønsker du at frigive, tilgive, heale & slippe? Hvor ønsker du at tage mere ansvar? & hvor kan du gøre en selvkærlig indsats for at få et mere opfyldende, skabende, sundt, nærende & kærligt liv? Alt dette giver mening at notere i sin Månedagbog — eller bare på et pænt stykke papir. Når vi formulerer os på skrift, sender vi klarere intentioner ud i universet & med kommunikationens planet, Merkur, i blødt aspekt til Saturn, der stadig danner hårdt aspekt til Uranus er der særlig gunstige vinde til at skabe de fremskridt vi ønsker. Venus i Vægten, der repræsenterer vores evne til at skabe & tiltrække skønhed, lykke & kærlighed, får forstærket sin magnetisme yderligere af endnu et trigon aspekt. Denne gang er det dog til ekspansionens & visdommens planet, Jupiter, der støtter os i at aktivere vores iboende visdom, forståelse, skrivefærdigheder, intellekt & vores ord især med henblik på at formidle vores drømme, ønsker & værdier.

• Med så mange planeter i Jordtegn; Solen, Månen, Mars, Pluto & Uranus er der altså et massivt fokus på det praktiske & at få virkeliggjort vores intentioner — & de støttes som sagt op af en tilsvarende mængde planeter i Lufttegn: Merkur, Venus, Saturn & Jupiter. Alle de trigoner hjælper os til med legende lethed af transskribere vores ideer, tanker, værdier & ønsker om til fysiske landvindinger — & vi begynder altså denne proces med at manifestere vores ønsker & tanker på papiret! Når det så er sagt, må vi dog også huske at Nymånen (vores blødningsperiode) er en introvert periode, hvor vi har brug for mere alenetid, hvile, ro, varme, næring og tid… bare til at vende opmærksomheden indad & modtage/give os selv den fornødne omsorg. Det er derfor ikke meningen, vi skal haste ud & gøre alle mulige ting lige nu (selvom vi måske føler et skub i den retning). Det er nu vi skal trække stikket, tage den med ro, prioritere & lave lister over vores mål! Det er Jomfruen heldigvis rigtig god til (så det kan vi måske alle trække lidt på med denne massive planetariske tilstedeværelse i Jord- & Lufttegn).

• Vi kan ikke nå det hele & slet ikke, når vi har travlt & har brug for hvile. Denne tilbagetrukne facon omkring Nymånen er i øvrigt noget, vi alle kan mærke & er ikke reserveret til mennesker med en livmoder. Så hvis din mand, mor, partner, du selv eller dit barn har behov for ekstra hvile, er det oplagt at tillade os det i denne uge. At omlægge planer kan også være oplagt, for der er meget der skal gøres & Jomfruen holder af at have en finger i et hvert gøremål, men det giver bedst mening, når vi har overskud. Jomfruen minder os også om, at uden mad og drikke (og søvn, faste sengetider, renlighed, selvkærlighed, mm.) duer helten ikke.

• Så selvom vi måske har brug for en ekstra lur, ER der bare ekstra meget tryk på denne Nymåne, da den både står i opposition til idealisten Neptun i Fisken, i lidt vid orbis-konjunktion til utålmodige & oprørske Mars & i trigon til Uranus i Tyren. Det sidste aspekt giver virkelig muligheder for at ændre på de måder, hvorpå vi møder, handler, vurderer & ser verden (& os selv) — & med den rette indstilling, overgivelse & offervillighed kan disse omvæltninger (Uranus), der uden tvivl vil bringe os nærmere fremtiden gøres relativt permanente (Tyren).

Rigtig god & blid Nymåne!

..
..
Billedet er af John Simmons & er en detalje fra maleriet “A Midsummer Night’s Dream”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0